Testy
Mikesus
7
To radši mhd, než ten diesel. Pak to akorát smrdí u školky, proroze to používají jako mamataxi po městě.
Přejít do diskuze
PicoBello
My sme takto pred necelým rokom kúpili P3008 s 2.0 HDi motorom. Zánovné auto. Nádherne to ide.
Mikesus
Zajiste jsi tím hybridem už jel, že víš jak lehká noha musí být, aby to mělo nizkou spotrebu.
Mikesus
Ti není o tom netřeba, ale naopak je naprosto nevhodný. Takze za mne tenhle pohon by byl dobrej, ale zabíjí to dvouspojky.
Barry Lyndon
Po sto osmdesáté šesté: Spotřebu nafty, benzinu a lpg nelze porovnávat v litrech. Tedy lze (lze cokoliv), ale výsledek není relevantní pro tvrzení ala Vítězství Pyrrhy :no: 😄 .
ptr078
Toto uz hadam ani nema zmysel kupovat nove, skor pohladat zachovaly kus s 2l dizlom
W.O. PRSCLEY
... o tom ale auto-cz nenapíše ani řádku
a raději se zabývá mrňavým motůrečkem s hybridní podporou, který není ani dynamický ani nemá dobrou spotřebu, které dosahuje pouze s velmi lehkou nohou
... další z Pyrhových vítězství benzínových hybridů nad dieselem
a raději se zabývá mrňavým motůrečkem s hybridní podporou, který není ani dynamický ani nemá dobrou spotřebu, které dosahuje pouze s velmi lehkou nohou
... další z Pyrhových vítězství benzínových hybridů nad dieselem
Barry Lyndon
Pokud jde o dieselový smrad, je to tak 20:80. 20 % lidí by se z toho poblilo (včetně mě) a 80 % to nijak zvlášť nevnímá....
Pokud jde o nejnovější diesely, tak subjektivně OK (byť smrádek z močoviny taky nic moc), ale objektivně pořád velký špatný (ty menší mikro a nanočástice filtry prostě nezachytávají). Benziňáky s přímým vstřikem nebudou o moc lepší, proto ryzí přímovstřik nebrat...
Pokud jde o nejnovější diesely, tak subjektivně OK (byť smrádek z močoviny taky nic moc), ale objektivně pořád velký špatný (ty menší mikro a nanočástice filtry prostě nezachytávají). Benziňáky s přímým vstřikem nebudou o moc lepší, proto ryzí přímovstřik nebrat...
Mikesus
Ja jsem pro, aby lidi používali mozek a pak můžou mít na výběr. Kdyz by dementi nejezdil dieselem po městě, nemusí je automobilky omezovat.
ericn
Úplně by stačilo, kdyby tam Stellantis ke 3hrnku dal ještě druhou možnost motoru v podobě větší 1.6PT 133kW a byl by klid 😉
Ozzman
Mel jsem 2 hdi 2.0 v podani Tdci. Skvele motory, spolehlive. Toto je jedno z mala aut, kde by takovy motor mohl najit uplatneni. Ale zaroven jich dost jezdi jako mama taxi a tam asi naftovy dvoulitr netreba, ani spotrebiu by nevynikl. Skoda, že motorova diverzifikace se snizuje.
Mikesus
Ano, je ten nejmenší problém, pokud nesmrdi u školek, školek atd v době, kdy tam jsou lidi.
Navíc u dodávek, náklaďáku není alternativa, narozdil od osobaku. Mhd přechází postupně na jiná paliva, takže tam je,pokrok taky. Něco jako zbytečná zátěž určitě znáš.
Navíc u dodávek, náklaďáku není alternativa, narozdil od osobaku. Mhd přechází postupně na jiná paliva, takže tam je,pokrok taky. Něco jako zbytečná zátěž určitě znáš.
Mikesus
Jasně, kdyz ty to necítíš, znamená že ostatní taky ne. Kdyz někomu nevadí cukani DSG, tak to taky znamená, že to neexistuje. Chápu.
Mikesus
Doporučuji občas zajít ke školce, kdyz tam jezdí s téma smradama. A úplně super když tam někdo začne vypalovat filtr
PicoBello
Tak veru. Sice uplne lacne nebolo, lebo GT line s minimalnym najazdom, skoro nove, dva roky stalo u importera, ale ked som videl ten motor, hned som pon letel, takych aut uz vela nie je a konkretne 3008 sa uz po facelifte s tymto motorom vobec nepredavala (nase auto je este pred nim teda). Ide fakt krasne to auto. Mohli sme mat novsiu po FL ale s jednym ci druhym 130k motorikom a to na to auto staci fakt ltt. (A este aj vybava by asi bola nizsia.)
Mikesus
Takze ty máš právo ostatním ničit zdraví a vzduch, a ostatní nemají pravo na ochranu sveho zdraví? Je již dávno prokázáno, že diesel ve meste produkuje nasobne víc emisí.
Mikesus
Takze těch nepřímých vstřiku je vlastne hodně. Jsou to tedy jen výmluvy, že nejsou.
Prasivak P
Preco priamy vstrek nebude moc lepsi nez nafta? kvoli vyssim NOx-emisiam? Vazne myslis ze to bude na urovni dieslov skodlivostou? Inac rada 'ryzí přímovstřik nebrat' je sice pekna, ale v dobe, ked sa aj do malych mestskych aut davaju cisto priamy vstrek, je trochu tazsie sa podla nej zariadit 😊 Ani neviem ktora automobilka okrem Toyoty robi este teraz benzinove motory s nepriamym alebo kombinovanym vstrekom.
Mikesus
Jo. To já osobně nepochopil, proč tam nedali aspoň mhev tu 1.6. Však by jim to lidi brali určitě víc, než tu 1.2. A takhle ho mají jen v phev a to opravdu není pro každého.
ericn
No u Stellantisu je to vždy otázka ceny, po 1G P5008 s THP 115kW (2011- cena super) jsem chtěl vzít 2G opět s 1,6PT (201😄, ale chtěli za něj víc jak za VW Touran (cca 850k), takže měli smůlu 😉 Nicméně kdyby opět přišel na scénu jako mildhybrid, možná bych to zvážil. Uživatelsky to byl moc příjemný motor, jen ta spolehlivost byla horší. Aktuálně v PHEV si na tu 1,6PT 133kW nikdo zásadně nestěžoval, tak by mohla být vychytaná a s mildhybridem by to mohlo být v pohodě... Navíc mám kolem sebe Pug servis s dobrou pověstí a vždycky byl OK.
speedfred
Problém je rozmaznanosť a pohodlnosť ľudí. Ja som do škôlky jazdil busom (uhorka)/vlakom cca 5.30h ráno a do školy pesobus.
Moje 3 deti som za XY rokov odviezol do školy možno 10x aj to kvôli tomu že bola cesta okolo.
Moje 3 deti som za XY rokov odviezol do školy možno 10x aj to kvôli tomu že bola cesta okolo.
W.O. PRSCLEY
On si ten flus nemohl prostě odpustit ...
Já jsem proto aby měli lidi více motorizací na výběr, i tu elektrozkratovanou.
Já jsem proto aby měli lidi více motorizací na výběr, i tu elektrozkratovanou.
ericn
Mikesusi vždyť to není pravda, diesel euro6d+ tedy s DPF a močovinou už dávno nesmrdí ani nekouří… Jo něco jiného je, když jedeš třeba za nějakým 15-20let starým PDčkem. To je humus…
Btw tím neříkám, že bych ho chtěl. Já bych raději benzin 1.6PT 😉
Btw tím neříkám, že bych ho chtěl. Já bych raději benzin 1.6PT 😉
Ozzman
na Mama car by byl dobrej, to nepopírám, jen říkám, že u takového auta by pro určitou klientelu dával smysl, ale né jako mama taxi samozřejmě 😊
Prasivak P
Ako sa to vezme, vyzera to tak, ze najslabsie motirizacie v b-segmente si este drzia nepriamy vstrek. Priznavam, neuvedomoval som si to, nakolko toto nie je zrovna moja cielovka. Ak by ale clovek chcel nieco silnejsie alebo rovno c-segment do mesta, tak tam to uz mimo hybridov asi problem bude
Prasivak P
Oni ich predavaju oboje, aj svoju dvojku ako Mazda 2 a popri tom preznackovany yaris ako Mazda 2 hybrid. Trochu bizar predavat takto 2 uplne odlisne auta, ale aj na stranke ich vedu ako keby boli zvlast modely(co vlastne aj su)
Prasivak P
Pravdu mas s tym renaultom/hyundaiom, v clu/i20 je skutocne este nepriamy vstrek. Nemal som o nich zrovna prehlad, predsalen tuto kategoriu aut sledujem menej a trebars vo fabii/mazde 2 uz je priamy vstrek, co mi na male mestske auta vazne nedava zmysel (tam by som bral ideale full hybrid alebo ak cisty benzin tak nepriamy vstrek).
Mikesus
Hyu nebo renault mají ty nejmenší ne? Nebo už taky tam maji primy vstřikování?
ericn
Nebuď cíťa 😉 Alternativa být EV může, ale jen pokud chceš a ne že ti to někdo nakáže…
Mikesus
Jak se říká, z h..... bič neupleteš. Pořád je to technicky robotizovaná převodovka, respektive dva roboti v jednom. Dá se to vyladit hodně, ale pořád to robota prostě nezapře.
Gulevator
Jazdil som s osemstupnovym hydromenicovym automatom v 3008-micke, rychlosti tam padali nadherne. dvojspojka je krok spat. 😒
Mikesus
Ja tam chodím pěšky. Ale ty smrady tam postupně parkujou od 7:45 do 8:15. Proč to nenapíšeš těm, co tam s tím jezdi.
Mikesus
Je škoda, že ten 1.6 nedávají. Ten by zajiste vyřešil to, co tu většina lidí brečí, že tma nechtějí 1.2. A ne každý má moznost nabíjet phev.
ptr078
Tak prave ev pohon v pezote je to najhorsie co si mozes teraz kupit. Cital som nejake testy na novu 3008 a pohon neprinasa nic nove, oproti konkurencii slabota, takze aj dalsiu generaciu ev o d stellantisu nema vobec zmysel kupovat
ericn
Tak teď mi připadáš jak malé dítě na zemi v supermarketu bouchající vztekle pěstičkama o zem 😉
Předpokládám, že stejný postoj más k dodávkám, nákladním autům, autobusům, vlakům atd. Také určitě nejezdíš MHD a nekupuješ žádné zboží, které přivezlo něco na naftu. Stejně tak nechodíš nakupovat potraviny do obchod, protože rozvozové auto je na naftu? Věř, že naftový osobák e6dxx je ten nejmenší problém 😉
Předpokládám, že stejný postoj más k dodávkám, nákladním autům, autobusům, vlakům atd. Také určitě nejezdíš MHD a nekupuješ žádné zboží, které přivezlo něco na naftu. Stejně tak nechodíš nakupovat potraviny do obchod, protože rozvozové auto je na naftu? Věř, že naftový osobák e6dxx je ten nejmenší problém 😉
ericn
Divný, občas vezu do školy děti a je tam poměrně velká koncentrace matek s velkými MPV/SUV/kombíky, tedy většinou s diesely a nic takového nepozoruju a ani necítím 😉