Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Alfy Romeo se zbaví charakteristického detailu. Kvůli bezpečnosti

34 komentářů

Arese
ryccardo
Je videt ze v EU nemame zadne problemy, protoze muzeme resit takove hovadiny jako kam dat SPZ a udelat na to narizeni. Pak at se nedivi soudruzi ze se ozyvaji protiunijni hlasy. Podstatne problemy se neresi a na hovadiny se vymysli lejstro a narizeni.
del42sa
"Alfy Romeo se zbaví charakteristického detailu"

nemysleli tím spalovacího motoru ? :-! pak by to byla pravda, protože zbyde bezcharakterní EV ulita bývalé legendy Alfy Romeo
David Šebesta
Tušil bych, že za celou změnou bude usnadnění čtení SPZ automatizovanými systémy, třeba radary. S bezpečností chodců, to bude mít pramálo společného.
Ať žijí úředníci z EU, kteří nemají ani odvahu říci jak to je.
Ja Prvni 123
Umisteni znacky neni dulezite.
Pokud to bude jinakooctive auto.

Mam 164.
Se znackou uprostred.
A jizdni vlastnosti to neovlivnuje.
KANKUNEN
je porucha. Alfa chtěla vždy vyrobit skvělé auto a nakonec to byl zmetek. Papírová 156, bachratá 159, teď není kombík, nástupce stejně už nebude.
Arese
Řekl bych, že ty máš hlavně poruchu v hlavě. Jinak bys tady neplodil takové nenávistné žvásty! 😲 :no:
Trofim Lysenko
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
KANKUNEN
Chceš vidět faktury za opravy po záruce?
Arese
Ne. K čemu by mi to bylo? Spolehlivost starších Alf hodně závisí na tom, jestli je servisoval skutečný odborník a jak se k nim chovali jejich majitelé... 😲
KANKUNEN
Nelži mi prosím. Co jako by měl mechanik dělat, repasi co 10t?
Arese
Ono úplně stačí nalít do motoru nevhodný řídký olej, nebo ho tvrdě vytáčet za studena a je hotovo... (Twin Spark). Dalším problémem je tragický stav mnoha našich silnic, na které podvozky modelů 147, 156 či 166 prostě nejsou stavěné. Jinak u těchto aut často zlobila elektronika, dodávaná ovšem firmou Bosch...
U současných modelů Giulia/Stelvio je naopak jejich spolehlivost vysoce nadprůměrná! :yes:
speedfred
U Giu QV zatiaľ nič. Olej servis, brzdovka, filtre, nejaký remeň a to všetko za 10.200Kč origo servis. Mohol by si sa už zobudiť.
KANKUNEN
Kamo, já už to zkoušet nikdy nebudu. Jsem rád, že ti Alfa funguje. Rád je vidím na cestě.
speedfred
Je to prvá a (asi) aj posledná Alfa a zatiaľ nadmieru spokojnosť. A to dostala za uši až až.
Trofim Lysenko
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Arese
Giulia i Stelvio už jsou mimořádně spolehlivá auta! 😄 :yes:
Petr1_AR
Prosím tě sedni do jedničkové Octavie a pokračuj dal do správného fóra. Kdyby si třeba jezdil 159 ti tak nepíšeš tu takové bláboly
Ja Prvni 123
Chces videt faktury za provoz Passata?

A to uz v dobe zaruky!
JirkaVejrazka
No, to je mi pekne. Prakticky v kazde diskusi o aute s libovolnou mirou elektrifikace se objevi tvuj kriticky komentar, ale jakmile se nekdo dotkne Alfy, tak ma poruchu v hlave a siri nenavistne zvasty.

Velmi zajimave...
Lenka Čížková
Skvělé, Jirko 😘
Arese
Co je na tom zajímavé? Jak můžeš jednu z historicky nejúžasnějších automobilových značek srovnávat s nějakými stupidními zkratowozy? Mj, když teď takovou hloupost představila i Alfa, schytala ode mě úplně stejnou kritiku, jako jiné značky. 😄
JirkaVejrazka
Pokud umis cist, jiste sis vsiml, ze nesrovnavam Alfu vubec s nicim.

Srovnavam tvoji reakci pod timto clankem s tvymi reakci pod spoustou jinych clanku. Tady agresivne kritizujes presne to, co na spouste jinych mist delas sam.
Arese
Ano, protože Alfa je v Česku často neoprávněmě napadaná lidmi, kteří o těchto úžasných vozech absolutně nic neví! 😲
3_diamanty
Uz od cias alfy 156 mi to vadilo ... posobilo to ako past na oko.... navyse tie spz umiestnene takto na boku boli vzdy prehnute ako bumerang... citatelnost tym padom tiez nic moc..... ale chvalabohu nakoniec stejne doslo k tomu co som cakal... vratili ju tam kam patri... este vratit normalne kokpity pezotom ( aj k tomu raz dojde vsadim sa ) a svet aut bude zase o kusok normalnejsi :yes:
gil54
...byla, je a zajisté bude Alfa Romeo. Proto ty statisíce, možná miliony zachráněných životů povalených chodců tím, že RZ bude výhradně uprostřed, stojí za to.

Lidstvo, jako druh, by se mělo zamyslet, jestli tím, že nemá srdeční sval uprostřed těla, si geneticky resp. zdravotně neškodí. Všechny přeoperovat, dobrá, zatím jen ty nově narozené. 😄
Arese
:yes😒br /> P.S. Přemístění přední RZ budoucích Alf doprostřed mě nijak neuráží, spíš naopak. Ovšem máš pravdu v tom, že ten oficiálně udávaný důvod je legrační. 😄
ericn
JJ, taky bych řekl, že ta značka uprostřed bude lepší. Spíš mi vadí na Junioru to černé a divně stylizované "scudetto" - je hnusné...

https😐/www.auto.cz/…vuli-bezpecnosti?…
speedfred
😂😂😂 👍
Allo
Se v celé EU nezruší povinná značka na přední straně auta, úplně k ničemu v zadu stačí... Tolik emisí by se ušetřilo...
Stejsn
Přední značka naopak nabyla důležitosti s tím, jak se silnice začaly zamořovat kamerami.
Freddka
Esteticky se mi asymetricke umisteni znacky nikdy nelibilo. Takze ja tu zmenu vlastne vitam :-!
Eduard Kocvara
Co to má společného s bezpečnosti? To spíš brečí různé automatické systémy. Ale nemyslím si že by značka posunutá o 30 cm měla nějaký vliv na bezpečnost.
Freddka
Kameram automatickych systemu je uplne jedno jestli to je vlevo nebo nahore - pokud je to v zaberu, tak to proste vidi a precte.

Bezpecnost se da vyresit snadno - udelej to normalne nalepovaci a je to. I tak si to casto lidi na takovych autech maji nalepivaci (veterani, sportaky atd) misto oficialni kooivy znacky - mozna to neni podle zakona, ale je to tam cerny na bilym, v noci se to leskne atd. proste je to jedno.