Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Videa

Zpět na článek

Eva Adamczyková: Když se přes noc zapomenu na nabíječce, dostanu lístek za stěrač

27 komentářů

Uživatel_5828159
Příspěvek podléhá schvalování.
Nebo Nebo
To těch věcí na nabíječku už nemáme moc? Stačí, že musím nabíjet mobil, notebook...
To vážně se musí auto nabíjet?
Kdy se začne nabíjet židle, abych si mohl sednout? Kdy se začnou nabíjet dveře, aby se otevřeli?
Arese
😄 :yes:
webpaja
Ty nemusíš auto tankovat? Co to tu píšete za nesmysly.
kari.laz
Na druhou stranu to alespoň nezapomeneš s hadicí v nádrži u stojanu 😁
xxc
Jasne, ze sa musi nabijat, spalovacie auto so 6 rocnou baterkou som nabijal pomaly castejsie, ako normalne auto 😄 Pri kratkych trasach sa nestihala dobijat. A nielen nabijat, ale aj tankovat, co uz bolo moc fakt moc.
Ozzman
Vždyť ty baterky pry vydrží dlouho a nedegradují? WTF ?
xxc
Tie olovene ani nie, preto ludia vypinaju start stop 😄 Vydrzala dlho, vzdy to startovalo, len vzdy som to musel dobijat. U Renaultu nepomohlo ani dobijanie, ta odisla aj napriek udrzbe.
Ozzman
Já měnil u Renaultu v loni, bylo jí odhadem tak 10 let, to mne příjde v pohodě. Ale to je ještě ta bez chytrého dobíjení
Mokrous
V klidu. Stačí vypnout kurwítko S&S a jezdit dál jak 3 km a vydrží taky rozumný roky bez zásahu. AGM třeba i těch 8-10 let.
Ozzman
Tobě vydržela AGM tak dlouho ? To jsi asi první, od koho to slyším 😊

Náš Renault nemá AGM. Ale co mám doma a v okolí, tak AGM cca 2-4 roky. Fordy , VW. A myslím, že všichni SS vypínají. U Mondea jsem dokonce ty kratší trasy jezdil sporadicky a i tak umřela po 4 letech.

Kamarád ty baterky prodával a říkal, že to AGM prostě umírá o pulku dříve.
Mokrous
Prosímtě, to slyším poprvé, že AGM vydrží půlku toho, co ty levnější.
A proč by se teda vyráběla a byla ze všech nejdražší, když vydrží nejvyšší podvybití, snáší vysoké nabíjecí i vybíjecí proudy netrápí jí sulfatace, mrazy atd.?
Dříve jsme jezdili obyčejný Varty a 8 let nebyl problém, dokud je někdo neutýral ve městě.
Teď jezdím EFB a taky zatím žádný problém a to ji servis nechal totálně vybít stáním přes 2. měsíce až pod 11V. Howada.
A až se objeví první problémy, tak plánuju AGM, právě z důvodu větší odolnosti.

První věc je vypínat S&S a to skutečně a vždy. Druhá věc je nejezdit jen ty 2-3 km po centru. Další věc je nekupovat NO-NAME baterie, ale prostě Vartu. A pak je nesmírně důležité baterii registrovat v systému vozu a nakódovat ji, jako novou. Pokud to mechanik neudělá, no tak tu novou okamžitě oddělá. A že takových odborníků je na každým rohu dost...

Nemáš k tomu nějaký přesnější info?
Ozzman
No, technicky zdatný nejsem, proto se do takových debat nepouštím, zkusím jak jsem to slyšel : šlo nějak lajcky o to, že ta AGM se dobíjí jen když ji klesne určitou mez napětí. Takže i za 1000 km se nemusela třeba vubec dobíjet a pak se najednou vybila uplně a auto si nenastartoval. Já to zažil párkrát. Vždy to byly Varty.

moment, možná je problém v tom dobíjení a né baterii, jsem to asi popletl
Michal220
Původní 😄 EFB má u mě 80procent a auto z 10/2014 tak ca 2 roky ještě vydrží
Martin911Turbo
Taky 4 roky Jeep AGM a to máme trvale vypnutý startstop, ale auto má chytré nabíjení takže nejvíce nabíjí z kopce a po rovině bez zátěže skoro vůbec na dálnici
Anonym
mě vydržela v Cadillacu 8 let, byla tam ještě původní tovární AC Delco.
Akorát to teda nebyla AGM
traveldrive
Renault robí problémy len pánovi xxc, má ho v zuboch a odchádza mu naschvál. 😒]
Ozzman
Jojo... francouzi se proti němu spikli 😁
Anonym
proč si nekoupil za 2 litry novou baterku 😄
traveldrive
A ty sa nabíjať nemusíš? Však aj človek prakticky funguje na elektrinu. 😒]
Stejsn
Kdyby nabíjel, nepíše hrubky.
webpaja
😁 čeština pláče.
vecernicek2
Tak perpetuum mobile ještě nikdo nevymyslel a podle 1. termodynamického zákona nejspíš ani nevymyslí.

Ještě by sis mohl dobít hlavu, abys nedělal chyby ve shodě podmětu s přísudkem jako nějaké děcko z druhé třídy ZŠ.
vencelín
😁
No, nejake nabijeci zidle pry se udajne nekde pouzivaji ci pouzivaly. O sezeni na ni zrovna nestojim.
zeg
když si představím do všeho, co je dnes na elektřinu, lít benzin, tak nevím jestli bych si pomohl. Přijde mi mnohem pohodlnější vzít třeba mnohem výkonnější aku pilu nebo aku sekačku, aku křoviňák atd, pořezat, posekat a bez starostí pověsit zase na zeď.
Se spalovací motorovkou nebo sekačkou neustále dolívat, olejovat, promazávat, servisovat, startovat, smrdět, dělat kravál... Zpátky ani omylem. U aut je to stejný
Felipemoixeta
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
JirkaVejrazka
Vazne si myslis, ze ti na tuhle blbost nekdo skoci?

I nekomu bez zakladu fyziky by melo byt jasne, ze ta stranka splnuje snad vsechny klasicke parametry podvodu na lidi.

EDIT: dobra zprava, puvodni spam prispevek byl skryt (nebo smazan). Spatna zprava je, ze mistni system nijak neukazuje, ze nejaky takovy prispevek existoval, takze ted vypadam jako deda Simpson, ktery vyhrozuje mraku 😊