Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektromobilita

Zpět na článek

Tesla dramaticky snižuje výrobu Modelu Y. Zájem o něj klesá

164 komentářů

Horký Rom
Žádné drama, Tesla si přichystala pro všechny evropské fanoušky svého Cybertrucku roadshow, kdy vůz představí na více než stovce míst. Chybět nebude ani Česko, které se dočká od 5. do 8. června v Praze, Průhonicích.
Vyzkoušet můžete i nejprodávanější automobil světa Tesla Model Y :yes:

https😐/www.tesla.com/…dyssey-in-prague
Eidam1984
Sem si nemel objednavat tu novou M4 😒 mohl jsem si objednat nejprodavanejsi vuz na svete 😒
Nebo Nebo
No, jo... Nejprodávanější auto světa, ale nikde není vidět... Jezdí na Marsu? V Rakousku, přesněji ve Vídni jich jezdi sice více, ale jedná se většinou o Model 3, nikoliv Y.
Zetti
Je to videt, takovej hnus plastovej nahoře zúženej. Jako kdyz zmackas kelimek
Trofim Lysenko
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
vitapb
Jestli bydlíš někde ve Varnsdorfu, tak tam jich asi moc nemáte, ale pokud se občas objevíš v civilizaci, tak je opravdu těžký auto od Tesly nepotkat
Nebo Nebo
U hlavní silnice. Ne tam, jak říkáte.
Anonym
jOROJO, URČIOTĚ, V PRAZE NENÍ PROBLÉM tESLU POTKAKTAT, CCA 4 KS NA 8 000 SPLAOVAKU. Občas vidím vím RAMek než Tesly

HAHAHAHAHHAAHAHHAHAHAHAHAHA
vitapb
To je vpohodě, taky si nevšímám aut který mě nezajímaj, když mě zajímat začnou až pak se divim kolik jich jezdí 😊 Mimoto se jistě jako ramkaři často vídáte na pumpě, kam Teslisté jezdí jen pro žvejky a kafe, když si nabíjí doma 😊
Anonym
já sleduju provoz obecně takže se všímám samozřejmě i těch tesel, za cestu nevdím víc jak 2-3 kusy, což je právě na provni RAMek nebo něčeho podobného ala Challenger, F-150, Bentley apod
Mokrous
Jezdím pravidelně do Alp a je to tam samej Golf, Passat, Tiguan, T-Rock, Polo, Q3, Q5 a nově mne šokovalo neskutečný množství Fordů Kuga HEV. Snad každý 5. auto na dědině. No to trochu přeháním, ale za jednu procházku jsem jich napočítal asi 13 kusů.
Teslu jsem za poslední dovolenou potkal 1 někde cestou domů na dálnici u Lince.
ryccardo
Hendly mi jasne vysvetlil ze prodeje EV nepadaji a naopak rostou. Jen pry sirim dezinformace a neumim se orientovat v cislech, tak ja ted teda fakt nevim. Snad mi to vysvetli 😁 😁
Eidam1984
Klesa na cene. Ojeta vonavka po nemeckem hipsterovi se koupi uz za 700k.
ericn
Tak když už to píšou i tady, tak na tom asi něco bude, ne? 😉
Hendly
Hmm, “ neumim se orientovat v cislech” mozna to bude fakt tvuj soustavný problem.

Kdyz klesa podil Tesla tak to fakt neznamena snizeni celkových prodeju BEV.

Celkove prodeje BEV jsme se ale (bohuzel) z clanku nedozvěděli.
ryccardo
Pro prumerne inteligentniho cloveka staci, ze si precte clanky o propadu prodeju EV u Tesly, VW, Stellantis, Mercedesu atp., aby z toho pochopil ze prodeje EV jsou mizerne a zakazniky netahnou a nemlel tady v diskuzi jako debil o tom, ze to je opacne 😉
Hendly
Zkus misto urazek zadat do google 😒br /> “global BEV sales 1q 2024”
Anonym
Pozdravuje tě Aston Martin

https😐/www.autoforum.cz/…hl-tezsi-kalibr/

😄 😄 😄 😄 😄
ryccardo
jj tady to máš.

https😐/www.hrot24.cz/…mecko-ma-problem

Takže prodeje rostou nebo padají?

Zkus jednou uznat, že ne vždy máš pravdu. Třeba si pak budeš připadat důstojněji.
Hendly
Takze realna cisla😒br /> https😐/www.acea.aut👋pc-registrations/new-car-registrations-13-7-in-april-2024-battery-electric-11-9-market-share/

Proc stale tolik odpurcu EV argumentuje poklesem prodeju po konci dotace?
ryccardo
Propad není způsobený jen ukončením dotací, ale obecně omezeným trhem. Uvidíme jestli s tím trochu pohnou levnější EV z Asie. Nicméně v automotive už tak nějak všichni tuší, že to bude průser a původní plány jak se budou taková auta prodávat už dávno vzaly za své.
Hendly
Muj pohled na vec a kdo byl blíž realite ukaze cas.
Aktualne praská investiční bublina kolem EV a vraci se to na reálnou uroven. Podobne jako byla bublina .com.

Muj nazor je, ze vysledek bude stejne jako pri .com, očištění trhu a nasledne postupný drtivy nástup nove technologie.
ryccardo
To je možné. Ovšem alfou a omegou budou baterie, nabíječky, cena elektřiny a cena aut jako takových. Faktem je že tohle....

https😐/www.ssangyong.cz/torres-evx

Začíná dokonce i dávat pro určitý způsob užití smysl.

Nicméně nalijme si čistého vína. Něco jako přechod z ICE na EV se konat nebude. EV budou mít asi určitou část trhu, ale o drtivém nástupu dost silně pochybuju. Zatím se k tomu neschyluje.
Hendly
Baterie jdou neustale vývojové vpřed. Cena klesa. Elektromotory získávají daleko lepsi parametry pri poklesu ceny a hmotnosti.
OZE zdroje se podíly stale vice na výrobě ele.
Jaky je vyvoj u ICE?
ryccardo
Ano to je pravda. Vývoj baterií jde kupředu. Vývoj u ICE je jistě v porovnání s bateriemi malý. Nicméně je třeba si uvědomit jeden zásadní fakt. U ICE posun/vývoj kupředu není důležitý, protože ten už proběhl v minulosti a aktuální stav vývoje spalováků umožňuje vyrábět ICE, které naprosto vyhovují potřebám zákazníků, takže co na tom chceš dál zlepšovat, když je zákazník spokojen?

U BEV probíhá vývoj sice dramaticky, ale nedosáhl ještě takové úrovně, aby s BEV byli zákazníci natolik spokojeni, že o ně bude masivní zájem a to hlavně bez dotací. Takže máš nedokonalý a pro trh nezajímavý produkt, který sice stále zlepšuješ, ale mezi zákazníky je o něj malý zájem, takže asi tak.
Mokrous
To už za tu cenu vypadá zajímavě, se zárukou na 10 let a milion km.
Hendly
A o tom to je. Tohle je stav v roce 2024. Jaky asi stav baterek bude v roce 2034…
O tom to cele je.
ryccardo
Komouši plánovali na 5letky. Vy zelení progresivisté koukám na 10letky. Jaký bude stav baterek za 10 let mě bude zajímat právě za 10 let a ne teď, takže proč to teď taháš jako argument v diskuzi?
Mokrous
😁 😁 😁
vitapb
Klesá prodej předevšim v Číně, kde má Tesla už obstojnou domácí konkurenci a podíl EV tam celkem mohutně roste. Navíc se píše o modelu Y, který dostane možná už letos (spíš příští rok na jaře) facelift, takže hodně kupujících čeká právě na něj.
Arese
...ona totiž zásoba elektrofanatiků, naivních snílků a podobných bláznů není nekonečná! 😒]
Nebo Nebo
Přesně!!! Ti, co chtěli EV, už mají. Ti, co ho nechtěli, ale musí už ho buď mají nebo jezdí MHD (Norsko) a ti, co ho nechcou, ale musí (dealeři).
rohYpnol
No hlavně hodně těch co EV chtěli už jej po první zkušenosti opět nechtějí 😒] 😒] 😒]
eLzyx
Neznám nikoho takového
Zetti
zamomnel jsi na me
eLzyx
Cos měl za EV? A důvod přechodu zpátky na spalovák?
Freddka
Vzpominam si, ze nekdo tady mel Toyotu / Subaru a nebyl spokojenej s realnym dojezdem oproti slibovanemu.
To je fer, budou lidi, kteri zjisti, ze jim EV z nejakeho duvodu ted / zatim nevyhovuje. Spis je otazkou kolik takovych je, na to jsem zatim zadna cisla nevidel. “Anecdotal stories” neni zadna statistika.
Trofim Lysenko
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Anonym
já jo ....a stačí chvíli číst, googlit a shlédnout videa na youtube
eLzyx
Znáš to pořekadlo “kdo chce psa bíti, hůl si vždycky najde?”. V knihách, na YT, google najdeš i zjevení Ježíše a přesto se ze mě nestane věřící …
A to nemluvě o kvantu “podložených” informací od Placatozemců
Katikakus
Koho ty znáš nebo neznáš je úplně jedno.
https😐/www.powernationtv.com/…ers-quit-for-gas
eLzyx
Bydlíš v Americe? To je úplně jiný trh.
rohYpnol
Máš pravdu. U nás nechce EV rovnou nikdo 😒] 😒]
eLzyx
Já jsem nikdo?
Ale dost žertů. Ano, zájem je v ČR malý. Lidi mají zkreslené představy o použitelnosti (aneb pohádky o potřebě 1000km dojezdu), lidi nemají prachy (je úplně jedno jestli je nemají na EV, nebo na nové spalováky), je tu drahá elektrika, organizace hážou vlastníkům klacky pod nohy (ať požárníci s parkováním v objektech, tak i všechny úřady a distributoři el. energií, kteří blokují, případně prodlužují stavební povolení pro nové rychlonabíječky - Tesle tu chybí minimálně 5 lokalit). A nesmíme zapomenout na Čecháčkovství. Víme vždycky nejlépe, co je pro nás dobré, setrváváme na archaismu a hlavně naše závist není směřována “zamakám a budu mít lepší”, ale “nechci aby to ten soused měl, tak ho budu pomlouvat, půjdu na schůzi ať mu to zakážou”.

Nicméně ten boom přijde. 2027. A zavedení emisních povolenek na PHM. Ne že bych tuhle prasárnu schvaloval, ale to bude vítr do plachet EV. Kdo nebude chtít platit třeba až 50Kč/litr, tak nebude mít moc na výběr.
rohYpnol
Bohužel, souhlasím.
Anonym
Ale jo, stačí udělat blokády aby nikdo neprojel, hlavně ne zboží.

Až bude na černým trhu pecen chleba za 700 a maso za 5 000 kg, a nikdo si nic nenabije, začnou se dít věci 😄 😄 😄

Hlavní je si nenechat nucenou převýchovu líbit! Protože o to vždy bolševikovi šlo, aby lidi rezignovali..
eLzyx
Kdy se lidi v ČR naposledy vzbouřili? V 89 a to to ještě bylo víceméně na spadnutí tak jako tak.
Když teď řešili blokádu zemědělci, tak se jim všichni akorát tak vysmáli.
Takže pokud nežiješ ve Francii, tak počítej s tím, že tu žádná demonstrace nebude. A pokud ano, tak bez jakéhokoliv dopadu
Anonym
Druhá možnost je totální krachy zvýšení bezdomoců o 2 miliony lidí

pak to možná některé probere 😄 😄 😄

je třeba aby stát vydal 60x tolik na sociální dávky nebo je naopak zcela zrušil, pak začně to pravé točo 😄 😄 😄 😄 😄 😄
rohYpnol
Bohužel, souhlasím.
vitapb
Tak s takovou bysme mohli za chvilku zavřit všechny automobilky, protože statisticky snad už všichni auto máme, nový teda nebudou potřeba 😊
Nebo Nebo
Já neříkal, že nikdo auta nekupuje. On totiž skoro nikdo nekupuje EV, normální auta tedy jo. Norsko dotuje například EV z ropy, proto jich tam jezdí mnoho.
vitapb
U nás je prodej mizernej, ale podívej se na celosvětovou statistiku prodejů a podílů pohonu, náš trh je bezvýznamnej. EV rostou soustavně. A dotace za to můžou jen do určité míry, modely EV aut v některých segmentech zcela chybí, až bude v EV kompletní paleta modelů, to teprve vezmou prodeje saze a probudí naše automobilky z letargie. Jen aby už potom nebylo pozdě.
Anonym
😄 😄 😄 😄 😄 😄 fantasmagorický snílici, Lysenko a Mičurinci májí v hrobkách radost že našli nástupce
vitapb
Za pár let si povíme 😉
Mokrous
Především daňově zlikvidovali prodeje ICE. Nechceš platit 2x tolik za spalovák jen za trest. Jsou to pokrytci.
ryccardo
Presne tak, trh na EV je omezeny a vycerpava se.
del42sa
zaplať panbůh 😉
Trofim Lysenko
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
ryccardo
Tak mě je to upřímně jedno. Ať si každý koupí auto jaký chce.
rohYpnol
ACZ je dezinformační web. Tohle není pravda, protože takovou pravdu neschválilo bruselské poitbyro!!!
EV všichni chtějí přece! A cena EV padá jak perseidy!

Tak co, doníčku, hendíčku nějak vám ta vaše pravda nefunguje co????? 😒] 😒] 😒]
Trofim Lysenko
Anonym
Doníček je jen EV fanatik. Zato ty jsi proruský chudák.
rohYpnol
Ne chlapče. Když už, tak se říká ruský bohatýr 😒] 😒] 😒]
Jinak jsi jen primitivní nálepkovač. Ale jo, jsem úplně stejně proruský jako generál Pavel, generál Šedivý a další :yes:
MarekAbsolon
Myslíš toho soudruha Pavla co studoval na komunistického spiona? Jo Šedivý ten taky měl nějakou tu komunistickou školu s vyznamenáním viď? No ano, patříte k sobě ubozaci.
rohYpnol
Přesně!!!Sice byl mezitím předsedou NATO jen tak meziděk, ale to tě jistě nezajímá 😒] 😒]

Protože kdo říká, že Rusko tady, bylo, je a bude bez ohledu na to jestli se nám to líbí nebo jestli s tím souhlasíme, tak je naprosto proruský že??? Bože ty jsi fakt primitivní nálepkovač :no:
Anonym
Zubní si rohypnolu už jsi se dnes vykecal dost soudruhu
rohYpnol
Sorry, pouze na příkaz Moskvy 😒] 😒] 😒]
evocolt
:yes: 😁 😁 😁
Mokrous
😁 :yes:
ryccardo
Boze ty jsi pitomec. Takze mame za prezidenta staryho komouse vid?
Ozzman
Taky jsme mohli mít prezidenta staryho STBka a už jsme měli za prezidenty zlého komouše na kriplkáře i agenta KGB... a to lidem nevadilo 😁
Anonym
všichni sou ruský fízlové nebo agenti GRU. Do jednoho!!
Říkal to bratr Cibulka.

Takže anketní otázka: děláš pro milici nebo pro GRU? Třetí možnost není 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄
Ozzman
Nejsmutnejsi je, že měl pravdu 😁
Anonym
ony myslel všechny politiky a defakto i všechny obyvatele ČR 😄 😄 😄
Ozzman
O těch o kterých mluvil, měl víceméně pravdu 😁
ryccardo
Tak on měl snad nejpřísnější bezpečnostní prověrku v rámci NATO a někteří primitivové se o něho v tomhle ohledu stejně budou dál otírat.
rohYpnol
Přesně tak :yes:
Měl výše postavenou funkci, a nikdo neměl problém. Ale místní nálepkovači a bezmozci budou stále vřískat...
DonVito
https😐/youtu.be/😜ZrF7BrqwQ?si=5CXAVPVn4Falqey_
:yes:
"Model Y Long Range zadokolka jako
bestseller mezi elektrickými SUV?"

Zopakujme si par faktu😒br /> TMY bylo nejprodavanejsim autem sveta 2023
TMY ceka na FL

Latka prodeju TMY je nastavena vysoko a v roce 2024 mu vice konkuruje (uz po FL) TM3...
rohYpnol
Víš co je fakt?

Tesla dramaticky snižuje výrobu Modelu Y. Zájem o něj klesá.

TOHLE JE FAKT 😒] 😒] 😒]
Trofim Lysenko
Ji/Ri
Ty jsi fanatik. Myslím, že této technologii pohonu nejvíce škodí ten ultimátní diktát zvrchu a fanatici jako jsi ty. Narovinu, Tesla je fajn spotřebič, ale úroveň šaliny z 90. let.
Ozzman
Žádnej diktát není, ale blbounou jako Don EVčka znechucují spolehlivěji. Kvuli nim pak budou lidi volit takového arogantního pablba jako je Turek.

Díky Done !
evocolt
Ozzy,preco si myslis,ze Turek je pablb?
Je liberalno-konzervativne stoceny do pravej strany,je za Ukrajinu,nechce vystupit z EU,podporuje obrannu dohodu z USA,chce zrusit zakaz spalovacich aut,otvorit temu green deal atd..takze tebe by mal podla mna vyhovovat ako tak sledujem tvoje nazory.Tak kde je problem?
Hendly
Turek je populista co ti rika co chces slyset.
Pro určení, ze je falešný staci kouknout do jeho nedávné historie.
Arese
Ale naši politici by přece měli prosazovat to, co chce většina voličů. To je snad naprosto logické! 😒]
Anonym
Pozdravuje oblíbená soudružka Konečná , HAHAHAHAHA

https😐/podcasty.hn.cz/…-vlade-a-byznysu

Dobrej článek o pokrytcích v ČR 😄 😄 😄 Pasuje to nako pr*el na hrnec
Mokrous
Mě ten komentář v reálu vyšel jako její pochvala.

V podstatě říkal, že v kampani víc brnká na struny svých příznivců a v reálu je rozumná a praktická a poctivě pracující politička. A taky nelze vycházet z jednoho komentáře jednoho člověka, ale chce to pozorovat dlouho a z mnoha stran. On to podobně i když jinak dělal Trump. Do kamer a na mítincích vykřikoval šílenosti, ale v reálu spíš dělal mírnější a rozumnější kroky.

Neměl jsem z toho (a nejen z toho) ale pocit, že by svým voličům lhala do ksichtu a dělala pravý opak, narozdíl od jiných darebáků.

Bohužel pro ni i pro mne stále stojí v čele strany, která napáchala hodně zla a nepochopím proč prostě nezměnila stáj, nebo se jasně nedistancovala od odkazu KSČ a nezměnila alespoň jméno té strany na zcela jiné.

Turek je zase týpek, co má špíny za nehtama až až, machruje, uráží a na setkáních a v rozhovorech háže jeden nesmysl za druhým, až z toho bolí uši. A přitom základ jeho projevu a možná i postojů je v jádru dobrý.

Mach by mi tolik nevadil, ale zase má za sebou Tomia.

ANO - těm zase nejde věřit, když jim půlka uteče a další hlasuje často v rozporu s tím co hlásají doma.

A o těch šmejdech a šílencích, co za to tahaj dnes, tak o těch ani nemluvím.

No prostě by mi z toho prasknul čo.ák.

Na všech mi něco vadí a přitom musím někoho zvolit. Resp. menší zlo.
Hendly
Tak tady uz se oslavuje komunistka Konečná….
“ šílenosti, ale v reálu spíš dělal mírnější a rozumnější kroky.” To si nepamatujes zivot pred 89?
Proc se ten odpor k EV váze zrovna k tomuhle politickému směru jako je Turek a Konečná…
Náhoda?
Mokrous
Proč pořád předstíráš, že neumíš číst a děláš ze sebe debila?
Anonym
Já to sem dal proto, jak za Konečnou chodí lidi a firmy a veřejně se to bojí přiznat, protože je z KSČM.

že dobrý pokrytectví, v tom jsou někteří e😜erti vid 😄
Anonym
to víš doníčku, Peksu, Kolaju a Niedermayera ti nikdo volit nebude.

Lysenkisti co chtěj převychovávat společnost a ožebračit pracující žebráky v čr nefrčí. SMůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůláááááááááá
rohYpnol
Turek říká FAKTA JAK jsou, v reálných obrysech.

Vozit uhlí z Austrálie a z něho vyrábět elektřinu do EV opravdu nemá s ekologií nic společně. A o tom je Green deal!!! Nemá s ekologii nic společně!!!

Ano, podle eurohujerů lodě jezdí na sníh 😒] 😒] 😒]
Anonym
včera sem koukal na - upozornuji německý - dokument o BAM (pro neznalé Bajkalsko-amurská magistrála) a tam popisovali, že většinu uhlí se se těží v dole na trase BAMu vyváží do Japonska a Jižní Koreje 😄

Takže asi tak.
eLzyx
Z Austrálie se sem vozí černé uhlí, které se nepoužívá k energetickým účelům, ale technologickým - zpracování rud.
U nás je pouze jeden aktivní důl, ve správě OKD. Má povolení snad do roku 2026-7. Pak se bude zavírat a sanovat. Důvod? Uhlí došlo, resp. muselo by se asi bourat na povrchu, aby mohli pokračovat.
rohYpnol
Ano, jde o princip.
Hendly
Opet se zkazuje jak nesmyslná kritika Green deal tu zaznívá.
Toto ma resit uhlíkové clo. Tedy nástroj ktery nastaví pravidla a vyjádří to financne. To je svobodny princip.

Co navrhuje Rohypnol? Zákazy. Zakázce tohle, tamhleto a tak dal doneKonečna,
rohYpnol
Můžeš mi vysvětlit, jak tvoje dutá hlava přišla na to, že moje řešení je zákaz, když tady neustále bojuju PROTI NESMYSLNÝM ZÁKAZŮM?!?!?

I když... víš co, já to ani nechci vědět, protože ty žádné myšlenkové pochody ani nemáš. Ty máš jen soustavný zelený průjem :-!
Anonym
Uhlíkový clo řeší to, že se to bude prodívat dál jen Franta vopršeálk zaplatí za to co stálo předtím 155 kč nově 217 kč 😄 😄 😄

Takže další ožebračení obyvatel, o nic jiného nejde
Hendly
a neni to spis zpusob jak ochránit svuj trh?
Cenduro
Problém je, že ničemu nerozumí a jde si do Bruselu jen pro prachy.
Ozzman
Pardon, pablb neni, dela to co dela cilene a dobre. Jde mu jen byt zvolen. Ja jen nemam rad lidi, kteri takto vedomě překrucují fakta , vyřvávají do sveta okřídlená a velmi arogantní hesla, jen aby ziskali hlasy. Az tam bude, nic nezmeni, dostane teple misto a to jde. Zkousel prodavat “hrnce”, ale asi to moc neneslo. Jde o to, ze jak spravne pises, on vi, co je spravné, ale loví mezi voliči, kteri jsou proti “diktatu” z EU. Poslechni si treba tu jeho one man show, kde takhle agresivne a arogantne urazi vsechny kolem a jeste tvrdi, ze ho politici kopiruji, pricemz tam vedle nej sedi jen Chlad a prikyvuje… to je pro mne nevolitelny clovek. Navic to neni zadny odbornik, pasuje se do e😜erta na politiku a pravo (drivejsi videa) a ani to nedostudoval…

Jestli tam vleze a zacne mluvit rozumě a vsechny tyhle priznivce vytrolli, pak to bude král 😁
rohYpnol
Nejde mu jen o to.
1) nemá to vůbec zapotřebí,
2) nemá to v povaze.
Ozzman
1 ) Jiste, že má, udělal kolem sebe bublinu úspěšého hochštaplera, ale reálně se mu ty peníze hodí

2 ) Ty ho znáš ? Jestli to co říká a jak to říká, je opravdu on, tak je pro mne ještě horší, než se zdál. Dříve mluvil rozuměji.
Anonym
Podporuje ho celkem dost lidí a na školách v průzkumech získal druhé místo. Ještě se budete divit, kolik získá % hlasů

Ono moc alternativ není, kdo nevolí Turka, zbyde mu SPD/Trikolora, Svobodní, Kačenka, Rajchl nebo Agent Bába. Ostatní nemaj ani hypotetickou šanci se tam dostat.

SPOLU je v současné podobně nevolitelné, sorry. A naštěstí pro čím dál víc lidí, včetně tech co je volili.
evocolt
Ozzy a ty ho poznas,ze vies,ze je to hochstapler co nema peniaze a potrebuje vyplatu z Bruselu?
Videl si jeho zbierku aut?
Podla teba taku zbierku aut vlastni niekto kto je bez penazi?

Toto si rozumne napisał :"Jestli tam vleze a zacne mluvit rozumě a vsechny tyhle priznivce vytrolli, pak to bude král"

On sa tam urcite dostane a aby si nebol prekvapeny ako vysoko skonci v europskych volbach.Ocividne je sikovny "populista" a ludia v Cechach mu silno veria.A preto treba ortiel nad nim vyrieknut az sa ukaze v Bruseli koho zaujmy haji pred europskym parlamentom.Ja osobne som rad za kazdeho takehoto clovek co tam bude,kedze bude realnejsia sanca pretvorit green deal,EU a zrusit koniec spalovakov.V tomto mu mozem podla mna doverovat,ze bude stat na tej spravnej strane barikady v europskom parlamente.
Ozzman
Ja nerikam, ze nema penize, ale ze jich nema dost jako jeho kamosi a ze je nejvetsi lez, ze nekdo kdo ma penize nejde do politiky, kvuli penezum. Vsak Andrej nam to ukazal.

Hochstapler - prodaval pres sestru nejaky zazracny pilulky , tyhle lidi mam ve stejny kateogrii

A nerikam, ze se nechyti, ale ze je brutalne arogantni vystupovani a je mi jasne, ze s takovou v Bruselu moc neporidi, on ani nechce. Smyslem je delat aliance a ne tam pusobit jako Bckovy akcni hrdina z 80tek
evocolt
Ozzy,zaklad je ist volit ,aby sa zmenilo smerovanie EU a doslo k reforme.
Mr. Turek je podia mna dobra volba pre taku zmenu,kedze sa da na spravnu stranu barikady co sa green dealu a aut tyka.

Hendly dobre pise,ze je to populista.
Tak dufajme,ze sa do europskeho parlamentu dostane co najviac takto zmyslajucich populistov a konecne dojde k zmene chorej zelenej politiky.

B-ckovy hrdina 80'..to si trafil :yes:
Moc tu svoju hranatost zerie a považuje ju za nadprirodzeny jav 😁
Hendly
Bohuzel podle toho co pises vubec nechapes co je populismus a jake je jeho nebezpečí.

Turek je podvodník. Dokazal to docela nedavno, vybral si na cem si muze udelat jméno - zakaz spalovacich motoru - a ted uz jen tezi hlupáky co mu to žerou.
evocolt
Hendly,co je podla teba politicky populizmus?
Pre mna je to ,ze politik deli ludi na obycajny lud a elitu a broji proti vladnucej elite.

Takze v skratke je to zakazdym opozicny politik ,ktory hovori ludom,ze ked on nastupi ,tak sa to zmeni.

Politikom neverim,takze mna sklamat nemozu,ale zaroven viem,ze to co je tam teraz je cista katastrofa a ja osobne tuzim po reformovani EU,takze mne "populisti" akym je podla teba aj Mr.Turek vyhovuju.

Takze ratam,ze pravy opak toho co chce ty.
O tom su demokratické volby,takze lud rozhodne akym smerom sa bude dalej uberat EU.
Ozzman
No, já to nikomu neberu, ale tak nějak vím, jak fungují orgány EU a taky to, že je tam místo někoho "kdo jim vytře zrak" je potřeba chytrý diplomat. Turek se tváří, že všemu rozumí, ale bohužel to tak není, není uplně dutý, ale dělá ze sebe mnohem chytřejšího odborníka, než je a to poznáš pak v těch debatách a otázkách odborných.

Bez urážky, je to závodník, nedostuoval, není to žádný e😜ert na automotive, ani na politiku. Něco si někde povrchně přečetl a umí to prodat, respektive jeho kamarádi mu dopomohli k tomu, aby to uměl prodat. Jen si nemysli, že tam nejsou prsty jiných, bohatších lidí, třeba pana Chlada 😊

S tím závěrem souhlas 😁 Ale on to žere, protože to baví lidi 😁 Já si nemyslím, že je to vymytá hlava, ale já bych mu to s čistým svědomím nehodil, protože - viz to co jsem napsal. Opět, jak už jsem psal mockrát, když se vyjadřuji k politice. Toto je muj názor, nechť si lidi volí jak chtějí, jen si myslím, že je fajn, když se nad tím zamyslí i trochu z jiného pohledu, který jim muže pomoci. To je celé
evocolt
Ozzy,uplne v pohodicke 😉
Chcel som pocut len tvoj nazor a plne ho akceptujem.Kazdy nech si voli koho chce a preco chce.To je kazdeho osobna vec.S tebou sa da vecne debatovat,takze ma zaujimal tvoj nazor na Mr. Turka to je cele.
Ozzman
V pořádku, já chápu, co se na něm lidem líbí, kdyby to, co prosazuje nasadil s trochu víc inteligentnější rétorikou (bez lží a polopravd o greenDealu), nemachroval by a nespojil se zrovna se Šlachtou, třeba bych i já byl nakloněn 😊
rohYpnol
A s kým se měl spojit?!? S SPD? Navíc když je to zklamaný a znechucený pravicový volič!!
Šlechta je šašek, ale neškodný.

Pokud chtěl do politiky, tak reálně udělal jediné co mohl a co má šanci na úspěch.
Anonym
Ne, je potřeba tam zvolit víc lidí co maj rozum a nepodporují utopie a až jich bude dost, přehlasují ty zelené utopisty.

Jak prosté.
To samé v národních volbách , cestu Slovenska, Holandska atd zřejmě ted bude následovat Francie, konzervativní a radikální pravice a vlastenecké strany tam získávaj majoritu 😄
Ji/Ri
😁 😁 😁 to uz je na hospitalizaci
Hendly
Hledat u prodejce falešné naděje důchodcům neco jako naději a důvěru….

Fakt mu nekdo veri?
Mokrous
No a těch perel co háže v každým rozhovoru, to je taky síla.
Řekne 2,3 myšlenky rozumně a pak přidá info, že tamti a tamti jsou i.ioti atd.
Pak řekne, že neví, kde si v ČR natankovat benzín, co nezničí jeho auta. Chudák.
Pak řekne 1 větu dobře a v zápětí přidá perly typu, že hmyz vymírá kvůli větrníkům.
Pak 2 myšlenky dobře a pak řekne, že současný auta se nás snaží zabít a že ISA nejde vypnout a řve jako hlídač pásů atd...
Plus jeho přátelé a minulost a člověka pomalu přechází chuť.

A stejně pořád vychází jako jedno z mála možných řešení. Až je mi z toho zle.
Ozzman
Proč mam pocit, že jsi z těch, co ho tady chtějí volit jedinej, kterej si opravdu něco s ním poslechl ?

Naprosty souhlas 😁 Taky jsem se podíval na další videa a rozhovory.... Až na to koncovku souhlasím, ale volba je svobodná 😊
Mokrous
Neřekl jsem, že ho zvolím. Pořád se nemůžu rozhodnout.
Když ale aspoň hodí vidle mezi současnou šílenou sebranku ta jeho sebranka, tak se ti první chytí za rypák a budou muset brzdit. A i to by pomohlo.
Jak říkám, je to těžké.

Bohužel takto uvažuje 0,0000% voličů.

Zbytek se slepě a nekriticky přikloní ke svému guru a hýká blahem a nenávidí ty druhé. Takže změna myšlení tupé masy je už tisíce let nemožná.
Ozzman
Ok, promin, měl jsem napsat jeden z těch, kteří ho uvažují. Volby ještě nebyly 😊 Ale jak říkám, výstižně si popsal to, jakou má rétoriku.
Mokrous
Hele za tohle se omlouvat nemusíš. Uměl jsi mne kdysi nas.at jinejma věcma.
Anonym
Turek není dokonalej, ale to není nikdo. Aspon je to Petrolhead a člověk co má auta rád, to sposutě lidem stačí.
I když občas plácně něco co není úplně pravda, furt lepší jak poslouchat vymejvárnu od Nerudový (btw ta na něj ted zaútočila že je proruskej, hdoně trapný) anebo kydy Peksy, Nidermayera atd, to se nedá poslouchat, to je bolševická rétorika jako z 50. let, jen namalovaná na zeleno a otočená obráceně
Hendly
Tak samozrejme ze je prorusky.
Anonym
Všichni co nemaj orgasmus z GreenDealu a Elektroaut jsou agenti Kremlu.
Jasná věc.

Komunisti taky tvrdili, že všichni co je nemaj rádi a sabotují budování rozvinuté socialistické společnosti sou budto američtí agenti nebo západoněmecký revašisté.

Nepřijde ti to shodné? 😄 😄 😄 😄 😄 😄
Hendly
Tak návaznost na Institut VK no a ten vede rovnou na protiproud…
Komunismus odpůrce ničil bud fyzicky nebo vězením.

Ty i Turek tu muzou svobodne říkat co chteji. Ale i tak nakonec lžou o tom kdo jsou.

Prirovnavat ty absolutne rozdilne situace je nesmysl.
Anonym
Když myslíš.... my máme jiný názor 😄
Hendly
Ano, v ČR a EU muzeme mit jiny nazor a verejne o nem mluvit.
Za vlády komunistu ktere i dnes reprezentuje Konečná a v dnešním rusku, za jehož zájmy bojuje Rajchl, Okamura a nakonec i Turek, to mozne neni.
Anonym
Konečnou by bolševici v 50 let pověsili za trockismus a velezradu.
Kdyby říkala a dělala to co dělá.

Takže je fajn že umíš rozlišovat 😄
Hendly
A funguje to i obráceně? Treba kdyz tu x jmen co zastávají spalovak píší uplne nesmysle a obhajují rusko?
rohYpnol
Ano, ty jikdy nepochopíš, je to nad tvé síly. Prostě na to nemáš.
Když někdo napíše, že Rusko bylo, je a bude, tak to je podle tebe obhajiba Ruska že?!?!?!?
Jdi tahat kačera. Na víc nemáš.
Ozzman
Jo, mne Arese znechutil manual. Nevím, proč se mne ptáš pořád dokola, ale už tobě jsem psal, že i tací mne znechutili jiné značky u spalováku. Pořád nečteš co píší druzí a nediskutuješ ?
Hendly
Tady to ale neni o značce, ale celkove o spalovacím motoru, Stejne jako hazis Dona Vita do cele množina EV.
To chces byt ve stejne skupině jako Rohypnol nebo Barik?😀
PS: cela ta konstrukce o znechuceni mi prijde dost divná. Takhle bych musel nenávidět vse. Vzdy se v kazde skupině najde nekdo kdo ti vadi.
Ozzman
Me urcite veci urcito lidi otravi
Hendly
Takze vubec nejde o to co kdo pise.
Ty proste neco rad nemas a házet to na Dona a nebo kohokoli jineho je jen výmluva.

U EV ti strasne vadi lidi. U spalovaku ti nevadi ani ta nejhorší žumpa.
Ozzman
Ty opravdu neumíš číst, nebo to děláš ?
Mokrous
Nad tím si taky lámu hlavu.
Vždy se najde pár jedinců, kde to je jako do zdi... Naprostá ztráta času.
Hendly
Neni problem čtení. Je problem co pises.
Pises, ze Don ti otráví EV.
Ale lide co tu sprosté nadávají, lžou, oslavují rusko a ve finale je to mnohdy korunováni technickou neznalosti atd ti spalovak neotravi.
Pak to ale nesvadej na ty lidi protoze uz jsi davno rozhodnuty a nebo te ta sprostota oslovuje a to zas nema nic spolecneho s auty.
Ozzman
Ne, proč by mne měl někdo, kdo velebí rusko otrávit spalováky ? To přeci není v souvislosti. Mne lidi jako ty a Don otráví EV né za váš politicky názor, ale za neschopnost diskuze a lhaní v diskuzi o EV a ICE.

Navíc, pokud čteš, tak víš, že já se tu politicky ostře vymezuji proti těmto lidem o kterých píšeš. Myslím, že kdyby si opravdu četl tak víš, že politické smýšlení já i ty máme docela podobné až na nějaké drobnosti... ale to by si musel ČÍST.

Už vzdávám své iluze, že část lidí tady dokáže přečíst příspěvek a je schopen si to dát do souvislostí, jsem dost konzistentní v názorech, přitom si troufám říct, že snad tu neni polovina lidí s IQ pod 20...
Hendly
Jiste, jako nekdo kdo si zakládá na správném cteni informace, si postrehl ze nazor na rusko byl jen jeden z bodu co jsem uvedl.

Lhani a neschopnost diskuse, kdyz přehlednu sebe, protoze hodnotit se sam neni objektivní, tak u Dona mi tohle neprijde. Nacházím to ale u jmen jako Arese, Rohypnol, Barik a dalsi. Tam to ale tobe nejak záhadné nevadi.
Ozzman
Jestli tedy správně čteš diskuze, tak zrovna s touto trojicí za jejich určité názory nacházím řadu diskuzních střetů a i jsem ti psal, že Arese mne otrávil manualni převodovku ... a to je tak se vším, opět prostě argumentuješ bez znalosti. Pokud zrovna mne chceš něco vyčítat/dohánět mne diskuzně do kouta, nastuduj si nejdříve mé názory. Pak zjistíš, že jsem objektivní ke všem pohonům a měřím všem stejným metrem. Nikdy se mi nestalo od Barika, Rohypnola či Areseho, že kdybych napsal, že u jejich oblíbeného auta by se mi líbil ještě jiný motor, aby mne označili za trolla a ještě se cítili být uraženi, jako tvuj ZoeKámoš Doník, kterému to vlezlo na mozek (podotýkám, že zrovna jeho znám i osobně a docela dlouho). Přemýšlej o tom a do příští naší diskuze si nastuduj, co píšu, jinak to nemá smysl a unavuje mne se točit na tvých doměnkách a ignorací faktů. Sorry. Měj se.
Hendly
Jen krátce, protoze se to neni vec techniky a tedy mimo muj zajem.

Me vnímání toho co pises a vem si z toho co chces.

“Don mi znechutil EV, protoze si myslim, ze o nich lze”
“Rohypnol atd mi neznechutil spalovak, přestože o nich lze”

Konzistentní ? Ne.
Ozzman
Ne, nepochopils.

Don mne znechutil EV, protože překrucuje a vnucuje jedinou pravdu a idealogii, překrucuje MOJE slova (lže) a nepřipustí jiný názor, né že lže o EV. To je hrubá desinterpretace ! Neznechutil mne ta auta, ale tu myšlenku jediné správné cesty = EV a já ji nechci být součástí.

Rohypnol mne neznechutil spalovák, protože mne je nenutí, navíc o velké části spalováků píše kriticky.

Většina zastánců ICE až na Areseho, tady nemají problém s EV, ale s tím, že nevznikají i alternativy s ICE. Kdežto vy razíte cestu, že kdo nemá rád EV a nechce jen EV, je proti nim. Máš hodně omezené binární vnímnání světa.

Hele Hendley, naposledy, opravdu jsi tak hloupý, že nevidíš rozdíl ? Já nemám snahu tě urazit, neber to tak, ale i muj 4 lety syn už chápe význam vět.
Hendly
Tolik slov a stale rikas jen jedno. “Nevadi lhani a sprostota lidi jako Rohypnol atd. , ale kdyz nekdo pozitivně pise o EV hledam na nem kazdou chybu”
Ozzman
Ti lidi se nenaváží do mě, on překrucuje moje slova. Tak jednoduché to je... tolik slov a stejne si to nepochopil
Hendly
Takze svuj nazor na globalni vec jako je prechod na elektromobilitu tvoris na zaklade toho, ze te urazil nekdo na internetu?😂
Anonym
Kdo tu velebí Rusko trolle?
Resp. abysme to konkretizovali, ruskou politiku. On tu někdo píše oslavné ody na Putina? Kde najdi mi to!

Když se napíše že rusko, potažmo sojuz- postavilo suprovej Ekranoplán nebo že řeka Ob je krásná, tak to je závadné?
Když napíšu že Hitlerovci byli e😜erti na rakety a chemii, že klobouk dolů, tak obhajuji politiku Hitlera????

Aha, dobrý. Na psychiatrii už s tím byl? Jestli ne, chtělo by to - budto - vyměnit doktora, nebo nový prášky, jak pravil klasik (Zdena Pohlreich, taky prosuskej agent jako Turek, vid)

Víš o tom, že třeba polovina američanů nesouhlasí s americkou zahraniční politikou nebo je jim to naprosto šumák co dělaj venku a vůbec je to nezajímá a i kdyby ted začli válku a zabili tam 5 milionů lidí nebo kdyby naopak rozdali afričanům 700 miliard, je jim to pořád jedno?
Víš o tom?

My ano, my se s těmi obyčejnými americkými rednecky kamarádíme
RiMa
silne premyslim o EV, model Y je asi nejlepsi pomer vykon/cena. Nevim o nicem levnejsim co by nabidlo takovy prostor (potrebuju hodne siroky kufr, vybrane podbehy a sirka cca 150cm nema konkurenci). Ale chci ho koupit ted? Nechci. Cekam na auto bez pacek pod volantem a snad s hezcimi svetly. A ted, kolik lidi premysli stejne? Proc kupovat ted Y? Kdyz mozna za par mesicu bude nova?
speedfred
Ja by som aj uvažoval o T 3 ale bez páčiek a toho tabletového ovládania no-go.
Zigfrid
Dotaz na členy sekty Tesla: Když si koupím nějaké auto Tesla, stanu se povinně členem sekty hned při podpisu kupní smlouvy? Mohu si někde přečíst stanovy, než udělám tento vážný krok?
Trofim Lysenko
Katikakus
Zakladnim predpokladem pro nakup vozu Tesla je provednei lobotomie nebo rovnou odstraneni poloviny mozku.
Mokrous
😁 😁 😁
Prasivak P
Sa cudujem, ze nejaky zaujem o model Y vobec niekedy bol. Od doby multiply som na cestach nic hnusnejsie nevidel,
Trofim Lysenko
skejpa
TMY poptávka klesá protože se všeobecně čeká na novější model 😁 ...
rohYpnol
Ano, třeba už tam nebude volant vůbec a bude to 3kolka 😒]
eLzyx
Tohle má být až v dalším modelu, tzv. Robotaxi
skejpa
Treba. Ale Teslistum to staci 😁 Hlavne kdyz to bude novy 😁
eLzyx
Ona je to docela dobrá zpráva. Je to signál automobilce - doval facelift, nebo zlevni. Nebo ideálně obojí.
rohYpnol
Blbý je, že FL u Tesly znamená opět další simply never řešení opět hnusnější vzhled a opět další kameru navíc 😒]
eLzyx
A páčky pod volantem mínus
rohYpnol
Páčky už vyhodili.

Volant už taky zvládli zprasit (yoke).

Zbývá vyhodit pedály, možná přidají další tlačítko na yoke nebo to budeš ovládat na displayi 😒]
Mokrous
Prej to dostane novej snímač sevření půlek, kterej bude v sedáku nejen u řídiče, ale i u spolujezdce. A podle toho, jak se budou svírat půlky osádce přední části vozu, tak algoritmus vypočítá nutnou míru brzdění. Takže už nebude třeba brzdovej pedál.
Moc se na to těším a pak si to konečně poběžím koupit. 😁
Anonym
😄 😄 😄 😄 :yes: