Testy
Mikesus
7
Však elektromotor není žádná novinka. Technologie baterky ovšem ano.
Přejít do diskuze
KANKUNEN
Než začnou plky tak si dáme vzpomínku na rok 2004, na výplatu jsi měl půlku a dieslový kombajn stál 800t. Nechytejte mě za slovo, je to odhad. Tak a dnes máš vybavený kombík s automatem, vzduch od nečistot pucuje DPF, smrad drtí močka, technologie omezila klapot a vibrace. Fajň první auto pro rodinku. K tomu Aronu a máš vystaráno pro mamku. Za pár let bude ta Arona elektrická a máš dokonalou skladbu aut. Nikdy jsme se neměli tak dobře jak teď. Ani důchodci si nechtějí přivydělat melouchem.
ptr078
Ako bonus mas k tomu vlecku vzadu zdarma, motory mdleho az zdochleho prejavu + čapací interier, ktory viac nefunguje ako funguje. A to vsetko od firmy, ktora o par mesiacov ani nemusi existovat 😂
Mikesus
Tak vlečka je problém konkretniho koncernu, který pro své zisky prodá svým ovečkam i lejno ve zlatem obale.
Dnes vlečka se da odladit, ale mechanika sw ošálit nedá. To samé jsou tříválce. Fungují, ale fyziku prostě neoblafneš a vibrace a zvuk můžeš jen nějak potlačovat.
Dnes vlečka se da odladit, ale mechanika sw ošálit nedá. To samé jsou tříválce. Fungují, ale fyziku prostě neoblafneš a vibrace a zvuk můžeš jen nějak potlačovat.
lamal
Pre Golf to ani nikdy neplatilo, MK8 ma multilink aj bez DCC s 1.5 TSI 110kW a s 2.0TDi 110kW.
kesumb
tvl co o tom vis? Vis ze jeste pred 25 lety se ridil elektromotor bezne odporovou drahou? Vis co je to vubec umoznit motorem rekuperovat? Ze to dodneska neni bezny ani treba ve videnskym metru? Ze to neni bezny ani v elektrotrakrci na zeleznici?
Odpovim si sam, vis o tom prdlajs. A to bych vubec nevytahoval rizeni trech elektromotoru otackama podle pozadavku ridice viz test dvoumotorovyho tenkrat taycanu od rasto chvaly.
Odpovim si sam, vis o tom prdlajs. A to bych vubec nevytahoval rizeni trech elektromotoru otackama podle pozadavku ridice viz test dvoumotorovyho tenkrat taycanu od rasto chvaly.
miromen
Octavia a Leon maji jednoduchou zadni napravu do 110 kw a to včetně nad 110 kw maji multilink jen Golf ma multilink již od 110 kw.
KANKUNEN
Joooo, zdechlé motory a kdo má lepší? Kdo nemá vlečku? A kdo nemá ťapací ovládání?
H357
Jo, 2.0tsi je povedeny motor. Cupra Leon ST s
timhle motorem, nejlip verze 4x4 a >300ps je (porad) ta nejlepsi rodinna volba.
timhle motorem, nejlip verze 4x4 a >300ps je (porad) ta nejlepsi rodinna volba.
traveldrive
A čo to mení na veci? Keď majú všetci motory o howne, tak je to vlastne okej? Keď majú všetci dotykáče namiesto tlačítiek, tak je to tiež okej, aj keď na to každý nadáva?
traveldrive
Vlečka a pseudo-McPherson sú úplne najsamlepšie, auto pre šoféra nemôže mať nič iného. Že sú to najlacnejšie riešenia, je len zhoda náhod... Snáď by si nechcel viacprvok alebo lichobežník, ty neználek... Len amatér potrebuje sofistikovaný podvozok, pretože s ničím iným nie je schopný bezpečne jazdiť... 😒] 😒] 😒]
hugino
Áno aj Passat je možnosť. Jasné že 950 000 kč za Golf je nezmysel. Áno Golf mal aj predtým multilink od 92 kw ani Leon ani O III ho nemali.
Mikesus
Mikesus
Od toho je snad konkurence, aby se zlepšovala v čase. Ovšem u některých vidíme přesně opačný směr, kdyz od roku cca 2004 jsou jejich výrobky horší a horší s jediným cílem, vyšší zisky.
Mikesus
Chceš snad tvrdit, že vlečka je lepší než viceprvek? A že se vlečka nepoužívá kvůli nižším výrobním nákladům? A ohledně vlečky, snad nebudeš vztahovačnej? Namátkou bez vyjimky focus, i30, ceed, megane, 308, k nekterym variantam golf, octavia, leon, mazda 3. Aniž bych zmínil jaký koncern, navíc "trubku" dává většina z nich, hned vytahuješ VW s tim druhym trollem, ktery ani nepozná rozdily v prevodovkach a hledal by v eCVT kužely. Nebuď tak zapšklej hned. Sám dobře víš, že vlečka je prostě technicky krok zpět oproti viceprvku. Nejlépe nastavena vlečka bude podobné jako špatně nastavený viceprvek.
Mikesus
Znalec se ukázal. Plete si CVT ( variator s kužely) s eCVT ( planetovou převodovkou ).
Není překvapivé, že jsou pro tebe důležitější talismany než znalost rozdílu dvou převodovek.
Není překvapivé, že jsou pro tebe důležitější talismany než znalost rozdílu dvou převodovek.
kari.laz
Ny koncern Toyota nosí u sebe rituální oslavné předměty, které používá v případě pohybu kolem dealerství Toyota a Lexus. Na krku nosí tisman ve tvaru dvou kuželů (eCVT).
Prasivak P
Hlavne auta v tych rokoch uz boli dostatocne ekologicke a moderne, ale este bez otravnych nezmyslov, gigantickych displayov a kolotocov, s lepsim vyberom motorizacii a dizajnovo da sa povedat na svojom vrchole, automobilky sa este nepredbiehali v tom, kto vyrobi vacsi hnus. Ked sa ucelovo porovnava so zaciatkom tiscrocia, tak to vyde na teraz lepsie, ale akosi sa zabuda na tebou spomenute roky, odkedy to uz ide iba dole vodou.
webpaja
Asi nemyslíš koncern Toyota Group 😉 . Je důležité vnímat, že i díky VAG byl nucena se zlepšovat právě Toyota.
kari.laz
Nosí v kapse kyselý bonbon na podporu slinotvorby, aby se mu nestalo že nebude moct flusnout na koncern
webpaja
Ve všeobecnosti na tom může být trochu pravdy, výrobci šetří na místech, kde to není potřeba. Ale hledej za tím i tlak utopistických zelených komunistů, který z kas výrobců vyhání peníze.
kesumb
doporucuju nastudovat aspon trosku elektromotory. Ty dnes pouzivany v autech jsou od tech z doby pred 20 lety vzdaleny stejne jako prvni Benzovo auto od dnesni Sclasse..
Mikesus
V Egyptě znali lithiove baterky jo? A ty první Elektra na začátku 20.stoleti měli taktéž lithiove baterky? Máš k tomu odkaz nebo jsi nepochopil text?
Barry Lyndon
Jenomže mezitím byl ještě rok 2014 a s tím to lidi srovnávají (navíc mzdy už zapomněli, ale ceny si pamatují) 😁
adamzprahy
Právě. Srovnání s 2004 je sice pravda, ale pak tu máme období nějak 2012 - 2020 kdy se zvedli platy a auta zlevnila. Viz ceník Leonu 2016 https😐/www.havex.cz/?… - "pravá" Cupra 290k kombík s DSG za 800k a dávali se z toho ještě další slevy a takové ceny drželi cca do 2020.
Našel jsem článek zde na ACZ https😐/www.auto.cz/diskuse/44811/1 2015, Leon Cupra od 724k a diskuze plná o tom jak je to předražené a rozdávají se slevy 😁 Dnes Cupra Leon VZ od 1,23m https😐/cf-cdn-v1.cupraofficial.at/media/Kwc_Basic_DownloadTag_Component/3226-48488-32236-48492-linkTag-child/default/150eb7f7/1714052116/cenik-cupra-leon-sportstourer-24-04-2024-web.pdf
Našel jsem článek zde na ACZ https😐/www.auto.cz/diskuse/44811/1 2015, Leon Cupra od 724k a diskuze plná o tom jak je to předražené a rozdávají se slevy 😁 Dnes Cupra Leon VZ od 1,23m https😐/cf-cdn-v1.cupraofficial.at/media/Kwc_Basic_DownloadTag_Component/3226-48488-32236-48492-linkTag-child/default/150eb7f7/1714052116/cenik-cupra-leon-sportstourer-24-04-2024-web.pdf
Petr Sukeník
Infotainment je koncern.... mám docela dost na telefonováno s Formentorem a HF zcela v pohodě. Nicméně píšete o verzi FR, tzn. Seat Leon, ale provedení Cupra Leon je přeci jen trošku jiné.
Emel
Nemáme se špatně, ale už bylo i líp (jak co se aut týče, tak co obecně ekonomická úroveň).
ericn
Tohle musel vyplodit nějaký *** - Cupra Leon ST 2.0 TDI DSG 110 kW – Nejsympatičtější octavia? - Mám přímé srovnání a Octavku bych za Leona vážně nevyměnil. Je to low-end se vším všudy, navíc je Leon i vpředu stísněnější s lacinými materiály i u verze FR. Infotaiment tragedie a např handsfree je naprosto nekvalitní přenos zvuku s brutální ozvěnou (zkoušeno u tří různých Leonů) :no:
Atlis
1. ale vyšlo im to, pretože ich to zachránilo pred úpadkom,
2. ...a prave vďaka tej marketingovej rozprávke sa najviac predáva tých najslabších, takže evidentne to funguje,
3. infotainment je po updatoch v pohode, po fl má aj tak nový,
4. cenníkové ceny sú mimo, reálne je to ok.
2. ...a prave vďaka tej marketingovej rozprávke sa najviac predáva tých najslabších, takže evidentne to funguje,
3. infotainment je po updatoch v pohode, po fl má aj tak nový,
4. cenníkové ceny sú mimo, reálne je to ok.
Prasivak P
V 2017-tom prisla dvojkova insignia(za mna nadherne auto a po gsi-kovej insignii sa aj po rokoch otacam ked nejaku vidim) a bmw g30/g31. Oboje moje srdcovky. Ale aj tie roky okolo prisli trebars g20 201😄, trojkovy superb2015), dvojkova panamera (asi 2016 ak sa nemylim). Vsetko auta, kde bol oproti predchadzajucim generaciam obrovsky posun dopredu.
rohYpnol
Musím uznat, že Cupra Leon ST je až nebezpečná kombinace vlastností, které dávají smysl. Je to přesně můj šálek kávy, tak uvidíme. Bohužel, drobnosti tu jsou. I když drobnosti... No úplné drobnosti to nejsou.
Vadí mi😒br /> 1) Nikdy nepřijmu PR nesmyslnou pohádku o značce Cupra. Značka Cupra je jen způsob, jak totéž prodat za víc. Tečka. Měl to být Seat.
2) Slabší varianty nedávají smysl. Za mě tohle prostě buď v silném TDI, možná i s haldexem, nebo ideál 2.0 TSI. Naprosto skvělý motor, který tomu sedí.
3) Infotainment je špatně,, ale pro ten 2.0 TSI a zbytek vlastností bych byl ochotný tohle strpět.
4) Cena. Ale to je obecná písnička na evropské značky. Bohužel, PR pohádka Cupry a hry na "lepší" zboží tohle jen umocňuje.
Každopádně myslím, že jako bazarovka to bude super. Cenu si budou držet RSové Oktávky, a tohle bude mimo hlavní zájem a cenově bude padat rychleji. A červená nebo bílá perleť tomu sekne neuvěřitelně... Bohužel, většina jsou paradoxně šedé...
Vadí mi😒br /> 1) Nikdy nepřijmu PR nesmyslnou pohádku o značce Cupra. Značka Cupra je jen způsob, jak totéž prodat za víc. Tečka. Měl to být Seat.
2) Slabší varianty nedávají smysl. Za mě tohle prostě buď v silném TDI, možná i s haldexem, nebo ideál 2.0 TSI. Naprosto skvělý motor, který tomu sedí.
3) Infotainment je špatně,, ale pro ten 2.0 TSI a zbytek vlastností bych byl ochotný tohle strpět.
4) Cena. Ale to je obecná písnička na evropské značky. Bohužel, PR pohádka Cupry a hry na "lepší" zboží tohle jen umocňuje.
Každopádně myslím, že jako bazarovka to bude super. Cenu si budou držet RSové Oktávky, a tohle bude mimo hlavní zájem a cenově bude padat rychleji. A červená nebo bílá perleť tomu sekne neuvěřitelně... Bohužel, většina jsou paradoxně šedé...
adamzprahy
Tak máš tam X úspěšných modelů, které se defacto prodávají doteď nebo se čerstvě vyměnili za nové generace, a ani ty se technicky moc neliší nebo se mění spíš zacílení typu auta. Např. Q7/Touareg dosud od 2015. Passat B8 od 2015 a až dnes se mění (stejně příbuzný Superb). Pak třeba Peugeot 508, taky pochází z těch let a staví na tom ještě nové DS atd. Proč to píšu. Všechno jsou to auta co zdražila asi o 50% ale hlavní náklady na vývoj už byli dávno zaplacené a ještě letos sis kupoval takřka identická auta jen po menších faceliftech. Vše vývoj nebo uvedení na trh cca 2015.
EDIT: pardon, zareagoval jsem na něco trochu jiného než jsi myslel 😁 Tak tuto reakci ber jen jako dovysvětlení co jsem tady psal jinde...
EDIT: pardon, zareagoval jsem na něco trochu jiného než jsi myslel 😁 Tak tuto reakci ber jen jako dovysvětlení co jsem tady psal jinde...
adamzprahy
Jojo psal jsem obecně že tak nějak ten trend začal. Vnímám podobně, že auta od 2015 jsou plně srovnatelná s dnešníma včetně nějaké digitalizace interiéru (např. Apple Carplay / Android Auto) a v těch letech 17-21 byla i vůči platům nejlevnější.
vencelín
S negativním vlivem ekoteroristu se shodnem. Nicmene vyrobci (nejen automobilky) skudli i nezavisle na nich aby vyrejzovali vice nez doposud.
Prasivak P
Reagoval som na prispevok od ‘adamzprahy’ a nejako som nemal potrebu upresnovat ten interval. Ale inac zrovna rok 2017 je ten, kedy prisli nove generacie niektorych aut, ktore povazujem za najviac vydarene. Takze za mna osobne 2017-2021 je taky ‘automobilovy vrchol’. Nie som ziaden fanaticky obdivovatel starych haraburd, ale to, co vychadza zrovna teraz, sa mi uz tiez nepaci.
Prasivak P
Nemyslel som zrovna TDIpred dieselgatom a z intervalu 2012-2020 som myslel skorej tu hornu polovicu. Moje predchadzajuce auto bolo rocnik 2017, diesel s mocovinou a terajsie je 2020 a benzin. Oboje EURO 6 (terajsie 6d), cize ziadna rakovina na kolesach. A okrem toho so vsetkymi moznnymi asistentami co potrebujes (+ s nejakymi co ani tak nepotrebujem) s s dizajnom a ergonomiou aku uz dnes nedostanes.
jenyk103
eCVT v sobě má tři elektromotory a kužel ani jeden. S CVT s převodem řemenem nemá nic společného. A je to nejspolehlivější převodovka široko daleko.
kyklop
Autá boli jedna z mála komodít, čo preskákala v určitých rokoch zásadné zlacnenie. Ak si zoberieš tú históriu okolo 2004, t.j. OII, Passat B6, tak sa dá povedať, že súčasné ceny s tými minulými sú vlastne 1:1
kyklop
Dosť sa mýliš, resp. tvoje porovnanie je dosť mimo, všeobecne elektromotory vzhľadom k účinnosti a vlastnostiam za tú dobu veľkú zmenu nepreskákali...
Ozzman
Upřímě, tahle konfigurace Golfu fakt sluší, hezká barva, kola, interiér, ale 950 tisíc za 150k vlastně "obyčejnej" C segmentovej kombík bych já rozhodně nedal. Golf se dá sehnat s tímto motorem i levněji (v nižší výbavě) asi za 800 (People v konfigurátoru od 774). Je to pořád raketa, ale o 170 tisíc levnější 😁 Netušil jsem, že Golf má multilink oproti sourozencům, to je super.
A za 900 je sice osekaný, ale pořád o třídu větší
http😐/www.sauto.cz/…passat/206400315
A za 900 je sice osekaný, ale pořád o třídu větší
http😐/www.sauto.cz/…passat/206400315
webpaja
Jestli takhle flušeš na výlohu prodejny toho koncernu pokaždé, když jdeš okolo, tak tě jednou uklízečka přetáhne hadrem. 😉
rabies
Tak auto je celkem zbytná záležitost, takže jeho cena před 20 lety není úplně směrodatná v porovnání s cenami nemovitostí, energií, potravin, jídla atd. Asi je třeba na to koukat v širších souvislostech....
lamal
Pri kupe noveho ti to moze byt jedno, ked sa geometria robi pravidelne nestoji 213€, ci ano ? Ta suma je asi ked nechas zahrdzaviet excentre, tj. musia to riesit.
Ham.
Ono to pravidlo o 110 kW už univerzálně neplatí, třeba Golf hatch 2.0 TDI 110 kW s DCC už má také multilink, bez DCC s nižšími výbavami má lešeňovku.
lamal
"Koncernová platforma MQB Evo je vybavena předním zavěšením MacPherson a zadní víceprvkovou nápravou"
Nie som si isty, do 150k plati zadna vlecka aj pre Cupru Leon, podobne to ma aj kratka Cupra s 1.5TSI... preco by bol na testovanom aute rozdiel v koncernovej politike ?
Nie som si isty, do 150k plati zadna vlecka aj pre Cupru Leon, podobne to ma aj kratka Cupra s 1.5TSI... preco by bol na testovanom aute rozdiel v koncernovej politike ?
hugino
Cupra Leon má vzadu viacprvok . Za mňa dobré ale bola by tu veľká diléma či nie radšej toto https😐/www.sauto.cz/…ariant/206701590 ale samozrejme po by som počkal na fl.
Nebo Nebo
Elektrická 😂😂😂 ta doba již byla, a to v 1835, tedy o 51 let dříve než benzínový.
xxc
Hocikto ma lepsie, staci prihodit 106 000 czk a clovek moze kupit normalne auto s motorom, stvorkolkou, bez vlecky, ale s tapacim ovladanim 😄