Technika
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeVideo: Jak vyměnit stěrače u nového mercedesu? Dostat se k servisní poloze není tak snadné
10 komentářů
Freddka
Necetl jsem, ale predni sterace jaou v klidu.
Zadni sterac, to je ovsem na Mercedesu orisek.
Budto sundat cely rameno anebo musis vycvaknout nejakym dlouhym sroubovakem zadni sterac z “kolibky” tak nejak natvrdo a pak tam zase dat novy (bez kolibky). Je to mega pakarna, ale uz jsem si zvyk. Jen cekam, oz se to tam vylomi a bude muset stejne cely tameno dolu. Ale skoro 5 let a furt dobry, menim tak jednou za rok.
Zadni sterac, to je ovsem na Mercedesu orisek.
Budto sundat cely rameno anebo musis vycvaknout nejakym dlouhym sroubovakem zadni sterac z “kolibky” tak nejak natvrdo a pak tam zase dat novy (bez kolibky). Je to mega pakarna, ale uz jsem si zvyk. Jen cekam, oz se to tam vylomi a bude muset stejne cely tameno dolu. Ale skoro 5 let a furt dobry, menim tak jednou za rok.
To není o výměně ramínek. 😄
Jenze to je ten trik - kdyz chces vymenit zadni sterac, mel bys odmontovat cely rameno sterace - nejde se tam dostat bez odmotovani, protoze vyklopit jde tak malo, ze cely sterac i s tim uchyrem / kloubem uprostred proste bez odmontovani ramena nevyndas.
Aneb jak to udelat co nejslozitejsi na servis.
Aneb jak to udelat co nejslozitejsi na servis.
Anonym
výměna stěračů za 2 minuty 😄
Dost na to, abys je oklepnul od snehu a ledu, pripadne otrel od nejakyho listi a tak, ale uplne vyklopit v dolni poloze nejdou.
Mercedes by mel dostat metal za nejslozitejsi vymenu steracu. Po dvou trech vymenach v pohode, ale jinak je to fakt udelany tak, aby to bezny clovek nemel sanci udelat. A jsem presvedceny, ze je to na 100% naschval.
PS ofiko dava Mercedes sterace michelin (aspon na me Ecko - samozrejme s OEM logem mercedesu), ktery jsou sice v pohode, ale oproti Bosh aerotwin vydrzi ani ne pulku. Takze doporucuju Bosch Aerotwin. I tak je menim minimalne 1x rocne, nekdy dvakrat. Proste jak to zacne delat smouhy tak menim a s kazdou druhou vymeniu udelam i ten zadni.
Jen pro srozumitelnost - kdyz mluvim o ramenu, mam tím na mysli tu cast sterace, která je pevne prichycena k automobilu (a lze odklopit).