Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeTotální škoda kvůli drobnému poškození. Zákaznice Fiskeru poznala riziko start-upů
24 komentářů
Mr.Murphy
5
... ze se toho kramu se ztratou zbavila.... :yes:
traveldrive
3
Nie je náhodou výrobca zodpovedný aj za dodávku náhradných dielov? 20 tis. dolárov nie je málo, stratu by si mohla uplatniť voči Fiskeru. na súde.
sargis
3
Len aby to mal Fisker z coho uhradit ked je jednou nohou v hrobe...ci tromi kolesami presnejsie 😒
traveldrive
3
Kým tam spadne, 20 tisíc by nemal byť problém... Len s tým netreba dlho čakať.
Mr.Murphy
1
jo to je pravda že díly držet musíš.... jasně, když bankrotují, tak si na nich nic nevezmeš....
Ozzman
2
A za utržené peníze od pojišťovny si může koupit třeba F150tku 😉
traveldrive
4
Keby si čítal článok celý vedel by si, že si kúpila Teslu Y. Asi to nebude žiadny petrolhead...
Ozzman
1
Nebavilo mne to číst celé, došel jsem jen, že ji vratili dost na to vzít si pořádnou káru 😊
ryccardo
1
Ja bych si nechal zaplatit od pojistovny teda co oni uznaji za vhodne a pant si nasledne nechal vyrobit nekym jinym. Pocitam ze sikovny zamecnik nebo frezar by to zvladnul vyrobit.
Ada je zase tady
1
Takhle ovšem dnešní petrolheadi, resp. neřidiči s automatickou převodovkou nepřemýšlejí... :-!
ryccardo
0
Preci nesesrotuju auto kvuli takove snadno resitelne zavade 😁
Anonym
Mně když Česká pojišťovna udělala z VW Jetta totálku, tak mi odpočetla celý nepoškozený motor a předek auta, že ho prý můžu prodat. Stalo se v roce 1998. Jestli to tak u nás funguje pořád a jestli v USA proplatí celé auto kvůli pantu dveří, tak to je země zaslíbená.
AI dokáže jistě vygenerovat takových srdceryvných příběhů z celého světa minimálně několik desítek za sekundu.
Kámoš asi dva a půl roku tomu udělal totálku z dva roky staré Mazdy CX5. Pořizovačka 520 a pojišťovna vyplatila 490. Obojí bez DPH. To bylo v době, kdy kvůli Covidu a nedostatku čipů vyletěly i ojetiny brutálně nahoru. Auto zůstalo v servisu, pojišťovna mu vyplatila všechno a co se dělo dál s použitelnými díly, šlo mimo něj.
dnes se to dělá tak, že se auto ocení na cenu obvyklou, vrak se dá do dražby a pak ti dají nabídku - buďto dostaneš celou cenu obvyklou, vrak už neuvidíš. Nebo se můžeš rozhodnout, že ti vrátí vrak a odečtou tu sumu, která padla v dražbě. A oprav si to.
Pepa_007
Není to podobné v případě BEV?
?!
Fisker Ocean je BEV.
Ale v případě nedostupného dílu, je to asi jedno. Ten pant by šlo určitě nahradit, ale spíš toho využila a zbavila se auta, se kterým prostě nebyla spokojená. Je to škoda, protože Fisker Ocean je parádní auto, ale jak už to tak dnes bývá, sebelepší hardware je bez slušného software odsouzen k zániku. Osobně je mi to líto, protože tahle kára probudila můj zájem o elektromobily.
Fisker Ocean je BEV.
Ale v případě nedostupného dílu, je to asi jedno. Ten pant by šlo určitě nahradit, ale spíš toho využila a zbavila se auta, se kterým prostě nebyla spokojená. Je to škoda, protože Fisker Ocean je parádní auto, ale jak už to tak dnes bývá, sebelepší hardware je bez slušného software odsouzen k zániku. Osobně je mi to líto, protože tahle kára probudila můj zájem o elektromobily.
On to byl elektrovehikl... Tak to vysvětluje chování té nány.
Je blbé, že že software dokáže aj ten najlepšé hardware úplne zrušiť. Software je skrátka škodná. Staré zlaté obyčajné autá, kde fungovala len bežná fyzika.
Ano, ale platí to jen pro ta, stará dobrá auta, která software používala jen pro svůj vlastní provoz. Průšvihy začaly, až když do toho vstoupily infotaimenty, funkce bez vlivu na jízdu a rádoby bezpečnostní asistenti. Ale to je problém, který se netýká jen BEV, to je problém, který už se dnes týká všech nově vyráběných vozů, bez ohledu na technologii pohonu.