Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
Petr Néma
Vážený pane Slováčku,
moc díky za Váš článek - právě vybírám nosič na 3+1 kolo na tažné.
Nicméně, proč jste do nabídky nezahrnul předního českého výrobce - firmu Hakr?
Vybíral jsem právě něco od Thule - vyšší cena a Hakr Trip 3 TOP Plus a doufal jsem, že u Vás najdu konkrétní rozdíly.
Nicméně na Pro-User FG3 se kouknu.
Díky
Petr Nemeškal
moc díky za Váš článek - právě vybírám nosič na 3+1 kolo na tažné.
Nicméně, proč jste do nabídky nezahrnul předního českého výrobce - firmu Hakr?
Vybíral jsem právě něco od Thule - vyšší cena a Hakr Trip 3 TOP Plus a doufal jsem, že u Vás najdu konkrétní rozdíly.
Nicméně na Pro-User FG3 se kouknu.
Díky
Petr Nemeškal
Take jsem vybíral 3+1, nakonec jsem vcera koupil Pro-User FG3, kvalita je srovnatelna s Thule. Jsem rad, ze zdejsi test potvrdil muj prvni dojem a v ramci střední tridy neni za me co řešit. Pak na mne udelal dobry dojem az Thule Epos, ale cena vyssi a nejde rozsirit na 4 kola.
Děkuji za info. A je tedy možné rozšíření na 4. kolo? Je to ten Diamant FG3?
Karese
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Anonym
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Mám hakr trip 3 top plus + adapter na 4 kolo + výklop na 90°.
Tento nosič o jíž velice podobný tomu od Thule- asi inspirace...
Měl jsem před tím staršího Hakra pro 2 kola + adapter, ale dcera je již větší , tak se mi furt nechtělo kolo házet do kufru..
Každopádně měl jsem půjčený i Thule EasyFold XT3 asi bude trošku lip propracovaný, ale určitě ne za 7000,- navíc...
Tím, že jsem měl adapter na další kolo + výklop pro dodávky od hakra, a nevím jestli to thule vůbec děla, tak volba byla jasná...
Tento nosič o jíž velice podobný tomu od Thule- asi inspirace...
Měl jsem před tím staršího Hakra pro 2 kola + adapter, ale dcera je již větší , tak se mi furt nechtělo kolo házet do kufru..
Každopádně měl jsem půjčený i Thule EasyFold XT3 asi bude trošku lip propracovaný, ale určitě ne za 7000,- navíc...
Tím, že jsem měl adapter na další kolo + výklop pro dodávky od hakra, a nevím jestli to thule vůbec děla, tak volba byla jasná...
Osobně si myslím, že u těch nosičů je jedna věc, když je vezmou úplně nové a zkusí na to jednou dvakrát nandat kola na louce za krásného počasí a druhá věc je dlouhodobá zkušenost. Závady po roce dvou. Jak se to chová za autem, jak to zvládá nerovnosti, manipulace na omezeném prostoru apod.
Já jsem nosič vybíral loni a tehle typ recenzí, si myslím, je více méně zbytečný. Jako na první posouzení možná, ale nakonec je stejně nejlepší hodit jedno dvě kola do kufru a jet si to někam vyzkoušet a následně finálně se rozhodnout podle dlouhodobých testů.
Já jsem třeba takhle zjistil, že Thule nosiče, ač všemi vychvalované, tak v momentě, kdy třeba potřebujete převážet menší dětská kola, nebo nedej bože "dospěláckou" koloběžku, jsou úplně k ničemu. Hakr jsem třeba vyřadil právě při čtení dlouhodobých recenzí, protože ty ušetřené peníze tam jsou pak znát. No mi nakonec koupili Uebler i41s a ani trochu nelituji, ale celé je to o tom si ujasnit priority a hlavně nevybírat "od stolu" 😉
Já jsem nosič vybíral loni a tehle typ recenzí, si myslím, je více méně zbytečný. Jako na první posouzení možná, ale nakonec je stejně nejlepší hodit jedno dvě kola do kufru a jet si to někam vyzkoušet a následně finálně se rozhodnout podle dlouhodobých testů.
Já jsem třeba takhle zjistil, že Thule nosiče, ač všemi vychvalované, tak v momentě, kdy třeba potřebujete převážet menší dětská kola, nebo nedej bože "dospěláckou" koloběžku, jsou úplně k ničemu. Hakr jsem třeba vyřadil právě při čtení dlouhodobých recenzí, protože ty ušetřené peníze tam jsou pak znát. No mi nakonec koupili Uebler i41s a ani trochu nelituji, ale celé je to o tom si ujasnit priority a hlavně nevybírat "od stolu" 😉
Nižšie je odkaz, vyberali sme už dávnejšie, cena je zrovnateľná s thule, resp o malý chlp vyššia
Whispbar T3
Whispbar T3
patrik bezouska
Zdravím, nepochopím test nosičů kol na voze, kde nejdou po sklopeni otevřít dveře a ještě to přejít slovy že je to normální. Ne, opravdu to normální není a na trhu existují nosiče co to dovedou (Atera).Tak za mě zbytečný test, nebo vlastě ukázka všech nosičů kterým se vyhnout, pokud vlastníte vůz typu dodávka.
Taky jsem skoncil u Atery(strada evo 3+1). Byla jedina,kde se po odjeti (maji specialni pojezd na kolejnici,ktery odjede od auta jakoby sikmo dolu) nosice daji otevrit dvere dodavky, ktere jsou oteviraci do boku (napr. Ford atransit apod.). Thule ma skvele ovladani,skladnost,vychytane uchyceni na kola,ale k dodavce bohuzel nepouzitelny. Taky nechapu vyber nosicu,ze vynechali jedny z nejcasteji kupovanych,tj. Hakr, Atera apod.
Ne není to normální, ten test je celkem o ničem. Btw taky se ptám, kde je Atera Strada? Asi nejlepší nosič na kola na trhu 😉 Pár jsem jich zkoušel a nakonec vzal DL3 - existují i prodejny, kde si člověk může vyzkoušet nandání a sundání nosiče na kouli, jak to drží a tak :yes:
Ono zrovna na testovanie vytiahli nie úplne bežnú kombináciu, klasické autá s nosičom problém s otváraním kufra nemajú...
johny555
Na předchozím autě jsem měl střešní nosiče na kola THULE. Třináct let jsem je hodně často používal a pak je prodal za skoro kupní cenu, protože vypadaly jako nové. Prostě kvalita.
Teď jsem přešel na nosič na tažné a zase zvolil THULE a super. Jenom je potřeba si zapamatovat, jak mít otočené pedály u jednotlivých kol a pak jde všechno rychle.
POZOR, nosič na tažné není vhodný na každé auto. Třeba na kombík s dlouhým převisem dát nosič na 4 kola a naplnit bagáži na dovolenou není nic hezkého. Navíc výrazně zhoršuje jízdní vlastnosti. SUV je v tomto případě mnohem lepší volba.
Teď jsem přešel na nosič na tažné a zase zvolil THULE a super. Jenom je potřeba si zapamatovat, jak mít otočené pedály u jednotlivých kol a pak jde všechno rychle.
POZOR, nosič na tažné není vhodný na každé auto. Třeba na kombík s dlouhým převisem dát nosič na 4 kola a naplnit bagáži na dovolenou není nic hezkého. Navíc výrazně zhoršuje jízdní vlastnosti. SUV je v tomto případě mnohem lepší volba.
Pokiaľ je to kombi vybavené ťažným z výroby, tak väčšinou má aj tuhšiu zadnú nápravu, prípadne existujú prídavné pružiny atď. Zase trápiť sa skrz bicykle, ktoré vezieme raz za čas zvyšok roka v suv mne zmysel nedáva (bežné, mimo prémiových)
Jan Martin
Skoda, ze popri HAKR (prispevok vyssie) ste nemali v teste dalsieho vyborneho vyrobcu z CR - Wjenczek. Mam ich model Afla 2 uz celkom par rokov a stale funguje perfektne. Absolvoval aj viacero dlhych ciest v kombinacii eBike (19kg) a gravel (10kg) a uplne v pohode. Ocenujem aj jeho rozumnu hmotnost (oproti Thule napr)
Zbyněk KOcek
Již ze začátku píšete, že se žádnym nosičem kol nelze otenřít na zvoleném voze páté dveře.
Zaráží mne jak někdo s takto omezenými znalostmi dělá test a ještě tu svoji lopointeligenci zveřejní.
Mám také vozidlo v kategorii, kterou jste zvolili a s delšími pátými dveřmi.
Přesto znám dva nosiče na tři kola, se kterými ty dveře otevřu.
Tak příště než zase vypustíte ven nějakou pitomost, tak si laskavě nastudujte danou situaci.
Zaráží mne jak někdo s takto omezenými znalostmi dělá test a ještě tu svoji lopointeligenci zveřejní.
Mám také vozidlo v kategorii, kterou jste zvolili a s delšími pátými dveřmi.
Přesto znám dva nosiče na tři kola, se kterými ty dveře otevřu.
Tak příště než zase vypustíte ven nějakou pitomost, tak si laskavě nastudujte danou situaci.
kyklop
Cca 2 roky naspäť sme s kolegom kupovali nosič na ťažné, keďže to kupujeme na dlho a nestojí to pár korún, vyhral tento
https😐/www.mtbiker.sk/…r-t3-p41949.html
Nasadenie a montáž bez náradia, žiadne páčky a neviem čo ešte, len sa na guľu naklikne, všetky diely sú "plechové" a vyzerajú bytelne. Sklápanie tiež bez problémov, len na klik. Cena plus mínus podobná ako thule, resp o chlp vyššia. Nevýhoda, aby sme len nechválili, zaberá viac miesta po zložení, viac menej aj do kufra klasického auta vlezie a v garáži je miesta dosť
https😐/www.mtbiker.sk/…r-t3-p41949.html
Nasadenie a montáž bez náradia, žiadne páčky a neviem čo ešte, len sa na guľu naklikne, všetky diely sú "plechové" a vyzerajú bytelne. Sklápanie tiež bez problémov, len na klik. Cena plus mínus podobná ako thule, resp o chlp vyššia. Nevýhoda, aby sme len nechválili, zaberá viac miesta po zložení, viac menej aj do kufra klasického auta vlezie a v garáži je miesta dosť
Bohoho X
Rád bych reagoval na tento nosič, dlouho jsem jej sháněl právě pro jeho, pro mě nejdůležitější, vlastnost, na kterou upozorňuje i výrobce, a to rozložení váhy nosiče při manipulaci na 3 díly, snadnou manipulaci s koly a tím i vhodnost pro ženy a seniory. Při zkoušení jsem narazil na 2 problémy
1) kola jsou posazena hodně dozadu, což vyvíjí při 2 ekolech s váhou 25 kg velký tlak na sklápěcí mechanismus a očekával bych po pár letech provozu vůle z důvodu otlaků materiálu a tím nadměrné nadskakování kol za jízdy. Toto se už projevilo i na novém, neopotřebovaném nosiči.
2) při zvedání sklopeného nosiče s koly zvedáte celou váhu obou kol (čep sklápění je daleko před koly) a žena, pokud není Fibingerová, moc šance na zvednutí nemá. To je důsledek dlouhého ramene a tím se vytrácí jedna důležitá vlastnost-lehká manipulace. Na instruktážním videu žena zvedá jedno lehké kolo, tak to potenciálního kupce nenapadne.
Prostě nosič jsem vyzkoušel a vrátil, čekal jsem od něj více.
1) kola jsou posazena hodně dozadu, což vyvíjí při 2 ekolech s váhou 25 kg velký tlak na sklápěcí mechanismus a očekával bych po pár letech provozu vůle z důvodu otlaků materiálu a tím nadměrné nadskakování kol za jízdy. Toto se už projevilo i na novém, neopotřebovaném nosiči.
2) při zvedání sklopeného nosiče s koly zvedáte celou váhu obou kol (čep sklápění je daleko před koly) a žena, pokud není Fibingerová, moc šance na zvednutí nemá. To je důsledek dlouhého ramene a tím se vytrácí jedna důležitá vlastnost-lehká manipulace. Na instruktážním videu žena zvedá jedno lehké kolo, tak to potenciálního kupce nenapadne.
Prostě nosič jsem vyzkoušel a vrátil, čekal jsem od něj více.
johny555
Pořídil jsem před rokem Thule VeloCompact, spočítal jsem, že jsem ho letos použil 40x. A naprosto perfektní. Přenášet se dá dobře, do kufru se taky vejde, složit ho je otázka 1 minuty, nasadit 3 kola asi 5 minut. Na výletě ho většinou uklízím do kufru, aby nedráždil zloděje. Po dálnici s ním jezdím 130, v zatáčkách o něm nevím, taky to bude tím, že mám SUV. Lepší než vozit kola na střeše a mnohem lepší než v autě. Ale na nízkého kombíka s dlouhým převisem to úplně ideální není, na SUV je rozhodně lepší.
—————————————————————————-
Krásný páteční den přeji.
Prosím redakci webu o úplné zrušení hodnocení komentářů na diskusním fóru auto.cz. Toto hodnocení je skutečně zastaralou metodou vyhodnocování kvality komentářů, kterou pravidelně zneužívají diskutéry s mnoha účty, jako součást manipulace a propagace svých názorů. V současné době je palcování nepřiměřeným a nedůstojným způsobem hodnocení. Je třeba najít modernější a objektivnější metody vyhodnocování diskusního obsahu, které lépe odpovídají potřebám uživatelů webu.
Děkuje a zdraví,
HR
https😐/www.youtube.com/watch?…
Není to z mé hlavy, ale smysl to dává. Můžeš mít například básnickou píseň.
A proč se to vložilo 2x se zeptej toho pána, jehož jméno slyšíš poprvé (já taky).
A proč vlastně diskutuješ s multinickem Horkého Roma? Není ti to trapné?
Přestaň tady zavšivovat tento web.
Nezajímáš redakci ani diskutující :no: