Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Videa

Zpět na článek

Proč byste měli vyměnit zimní směs ostřikovačů za letní? A jak se to dělá?

52 komentářů

chcíplý pes
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Mokrous
Takhle vědecky jsem to za 30 let dělal asi tak, moment, spočítám to, nikdy.

My u nás ve vidlákově tak nějak normálně spotřebujeme jednu náplň a pak prostě nalijeme, to co se přibližně hodí v danou chvíli. Spartakiádu s čínskou pumpičkou přenecháme odborníkům.

Odstraňovat hmyz v posledních letech v podstatě netřeba, jelikož moudrý člověk se prakticky postaral o jeho vyhubení.
chcíplý pes
chcíplý pes
chcíplý pes
chcíplý pes
Hendly
Kdyz stejní autoři pisou nesmysle o EV tak tomu veris a předkládás to jako nezpochybnitelnou pravdu….
m.z.
Tohle fakt někdo řeší?! Ještě bych vyměnil vzduch v pneu...
Arese
...resp. trapný vtip! 😲 :no:
Katikakus
..nebo jste o měsíc prošvihli apríla?
MOJEJMENO
Větší hloupost jsem už dlouho nečetl. Proč bych proboha vysával zimní směs? Prostě postupně doleju letní a není co řešit.
Mikesus
Ja si vybírám směsi bez metanolu, protoze ten poškozuje plasty, pryž. Ideálně beru etanolové směsi. Už dlouho jsme nemusel vybírat ty obsahující isporopanol, běžně ethanolové už jsoi všude k dispozici a stojí jen pár korun navíc.
KANKUNEN
Zimní a letní vzduch 😄
Mokrous
Tvl počkej! Zejtra bude vydejo na téma jak rychle ráno rozmrazit zamrzlou směs v ostřikovači pomocí malého ohně pod autem. 😁 😁 😁

Než se vyměnila redakce, vůbec jsem netušil jak mám s autem žít. Až teď to začíná bejt dobrodrůžo.
Anonym
horší je tvá zhoršující se paranoidní schíza, vid Hammuno
Rezna
Jeste tam melo byt ze se vyčerpaná smes ma dat na recyklaci za mírný poplatek 😁
Anonym
v úterý bylo -4 ráno a někdo bude odsávat zimní směs

BOHA 😄 😄 😄 😄
apoho
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Karese
Mokrous
No jak? Normálně. Vezmu kýble, dám je do kufru, řeknu Jeanovi, aby mne odvezl na punpu, vyndám kýble, naberu do nich dinosaury ze všech pistolí dohromady, páč mám rád cuveé, vezmu obří trychtýř a postupně naliju do nádrže. Mezi jednotlivými kýbli si dáváme párek s belgickou, aby byla atmosféra a lépe nám to tankování utíkalo. Pak mne Jean zaveze na wapku a tam vystříkáme kýble a než oschnou, děláme dřepy. Pak to vezmeme do Lidlu, když už je motor skoro vlažný, aby se auto řádně protáhlo. No a zbytek odpoledne jíme párky, pijeme Argus a sledujeme telenovely. Vysvětlil jsem Jeanovi, že se mu taky líbí.
Tankování mám moc rád. Je to prostě velká zábava.

Jak tankuješ ty?
Anonym
Když už někdo raci být majitel snizeneho IQ a musí se nutně zbavit zimní náplně, tak by stačilo ji jednoduše vystřídat na sklo že?
Mokrous
Kdepak, tento článek je řešením na nefunkční fotogalerii autocézet.
Proč řešit vážné problémy, když můžeme předložit stupidní šaškárnu.
Mokrous
:yes:
ryccardo
Ano presne tak to je. Vystrikam casem zimni a naleju letni a na podzim to udelam zrovna tak. Proste kdyz mi dojde tak jdu do kramu a koupim tu, co tam zrovna maji. Tenhle navod pujde realizovat leda blazen 😁
Anonym
😄 😄 😄 😄 :yes:
Mokrous
Zkus někdy zajet do ciziny. Mě Jean vozí do Alp i k moři a tak tankujeme někdy i 3x do roka.
Anonym
Taky bych se smál, že někdo přemýšlí, že odčerpá zimní kapalinu, aby mohl mít čistě letní.
Ale před každou zimou mě napadne opak, tzn. odčerpat letní kapalinu, protože dolitím běžní zimní kapaliny do letní se nedosáhne dostatečně nízkého bodu tuhnutí a pak se mi často stávalo, že s nástupem prvních silnějších mrazů mi kapalina zmrzla.

Je zde však jeden problém. Možnost odsání pomocí čínské pumpičky s hadičkami lze aplikovat na Mazdu RX-8 z článku nebo na Felicii. Většina moderních aut má nádobku schovanou někde v útrobách motorového prostoru a vede k ní krkolomné plnicí potrubí s různými záhyby, někdy obsahuje i přepážku s malým otvůrkem apod., takže dostat hadičku do nádobky či dokonce na její dno může snad jen kouzelník-fakír (že by autor článku?).
Nabízí se otázka, jestli není celkově lepší radou prostě demontovat hadičku vedoucí k předním či zadní ostřikovačům a kapalinu vyčerpat za pomocí zabudovaného čerpadla a páčky ostřikovačů.
Já si to zjednodušuju tak, že koupím kapalinu do -80°C a tu před zimou doliju a během zimy už dolávám obyčejnou. Během covidu jsem měl tak mal spotřebu kapaliny, že jsem letní ani nedával.
kamikazekamil
Větší blbost jsem nikdy nečetl na čem jedete doporučuji vyměnit doktora
rohYpnol
Proč si probůh redaktor alespoň před natáčením takového nesmyslu neotrvře alespoň na minutu nějakou wikipedii nebo alespoň nenapíše do googlu něco jako "složení směsi do ostřikovačů "... ?!?

Milá redakce, tohle je vážně úplně mimo a pod úrovní páté cenové... :no: :no: :no:
rohYpnol
Odkdy líh narušuje lak?!? Mimochodem, líh je ethanol a pokud vím tak ve směsích je převážně metahnol nikoliv ethanol, proto bezďàci nemůžou do sebe lít směs do ostřikovačů. Proto vznikla mehanolová kauza... :-!
PavelK_
To by mě zajímalo, je zvládáš ostatní činnosti kolem aut. Jestli nezvládáš ani takovou banalitu, jako je výměna zimní směsi za letní, tak nechci vidět, jak třeba tankuješ palivo 😁😁😁 A za volant doufám nasedáš vůbec 😂
Karese
fujar
Teplák, co ani neumí správně nalévat kapalinu z kanystru tady bude někoho poučovat.

To snad nemyslíte vážně redakce Auto.cz!
Mokrous
😁 😁 😁 😁 😁

Další technik.
ryccardo
Rekl bych ze s tim metanolem poskozujicim plasty to bude jen povera.
ryccardo
Popravde jsem koukal na datum jestli neni April.
rohYpnol
Myslím si že nějak po té kauze přešli na ethanol.
PavelK_
Já? Já jsem ještě netankoval. Mám jedničku ovci v tdíčku, takže zatím ještě furt odsávám. Ale počítám, že letos, nebo příští rok už to přijde.
Mokrous
Kde? Dolož.
Karese
Anonym
Všechny směsi, co jsem kdy použil a jde k nim najít bezpečnostní list, methanol neobsahují.
Pokud by ve směsi do ostřikovačů byl převážně methanol, musel by na balení být výstražný piktogram GHS06 (lebka s kostmi) a bezpečnostní uzávěr.
Jenik3
Viz nadpis
hongkong
Letni směs ostřikovačů s rozmazlym hodadem na skle neudela nic - autore clanku jed po dalnici v lete 130 km v hodine a garantuji ze zadna smes ty centymetrove skrvny nepobere - jistota je micka a odstrik skla - cest praci soudruhu redaktore
Jeli
Příspěvek podléhá schvalování.
Anonym
test test
Anonym
test test
ryccardo
To bude clanek na podzim s vymenou pneu 😁
brk77
Možná to je jen náhoda, ale když jsem kdysi nalil do auta směs na -40°C, tak mi odešly ostřikovače. Motorek se točil, ale kapalina na okna nestříkala. Od té doby tam už raději nic takhle silného neliju. U nás se to stejně jen málo kdy blíží i k -20° C.
rohYpnol
Zdeněk Pešina
Jeli
Jeli
Proboha já to dělám přes 30 let špatně!!!