Veterán
Přihlásit pro přidání komentáře
Stejsn
byla hnusný auto, masivní ponton s malými kolečky, celkově splácaný design jak něco z Ruska. Kombi bylo hnusný úplně, zadní boční dveře ze sedanu byly jako pěst na oko, u kupé zas vynikly převisy vepředu i vzadu a mezitím rozvor ala golfový vozítko. Jízdní vlastnosti a výbava asi dobrý, ale nejel jsem s tím. Jako klidně mě kamenujte, ale pod pojmem "italská elegance" si tohle určitě nepředstavím.
Arese
Thema sice byla obecně líbivější, ale i Kappa dostala do vínku pořádnou dávku elegance. Hlavně tedy sedan a kombi, kupé bohužel obdrželo až příliš zkrácený rozvor, takže jeho proporce moc nefungují...A ten výběr karoseríí, motorizací a výbavy! O tom se dnešním vozům vyšší střední třídy ani nesní!
Před lety jsem měl tu čest být v Itálii Kappou vezen na delší trase na zadním sedadle a dodnes na to vzpomínám jako na jedno z mých vůbec nejkomfortnějších cestování autem 😄 :yes: :yes: :yes: A zapomenout nesmíme ani na velká díky autorovi za další parádní článek! 😄 :yes:
P.S. Thesis byl naprostý designérský úlet, který bohužel nemohl skončit jinak, než jako prodejní propadák. 😒
Před lety jsem měl tu čest být v Itálii Kappou vezen na delší trase na zadním sedadle a dodnes na to vzpomínám jako na jedno z mých vůbec nejkomfortnějších cestování autem 😄 :yes: :yes: :yes: A zapomenout nesmíme ani na velká díky autorovi za další parádní článek! 😄 :yes:
P.S. Thesis byl naprostý designérský úlet, který bohužel nemohl skončit jinak, než jako prodejní propadák. 😒
Vec názoru. Thesis bolo nádherné auto s kusom noblesy naviac. ktorú autá iných značiek nemali.
Jej "papagájí zobák" logicky trochu kontroverných reakcií vyvolával, ale auto ako celok pôsobilo harmonicky, naživo oveľa viac ako na fotkách. S tými dnešnými obludami, ktoré vídame na cestách, sa to nedá ani porovnávať.
Jej "papagájí zobák" logicky trochu kontroverných reakcií vyvolával, ale auto ako celok pôsobilo harmonicky, naživo oveľa viac ako na fotkách. S tými dnešnými obludami, ktoré vídame na cestách, sa to nedá ani porovnávať.
Trh ti názorně ukázal, kdo má pravdu! 😄
Thesis byl zajímavý, ale souhlasím s tím, že také až příliš extravagantní a v této kategorii jsou zakazníci "konzervy," takže to určitě rozhodovalo o uspěchu či neúspěchu. Thesis měl ale vynikající uplně novou platformu a výkonné motory , takže to bylo to opravdu luxusní auto za cenu nižšší než srovnatelná konkurence. Výroba ale začala až tři roky po představení studie Dialogos na Frankfurském autosalonu.Například takového Citroenu C6, stejně extravagandního auta se prodalo jen o chlup více aut, cca 23. tisíc kusů ....
https😐/europe.autonews.com/…or-lancia-thesis
https😐/europe.autonews.com/…or-lancia-thesis
KANKUNEN
Toto obecné prohlášení: Vývoj byl dlouhý, Lancia si nechtěla dovolit řešit dětské nemoci a prvořadým úkolem bylo zajistit vysokou úroveň kvality - výsledek byla vždy rozvrzaná plečka, symbol poruchy.
del42sa
díky za super článek. Tak slavná značka, která ještě v devadesátých letech měla jméno po světě a tak smutně dopadla pod vedením Fiatu ... Ironií je, že Marchionnemu posedlému záchranou Alfy bylo uplně jedno jak dopadnou ostatní značky koncernu a přitom přes všechny tyto oběti Alfa už jen živoří. Ano vznikla povedená Giulia a Stelvio, ale za jakou cenu ?
Teď dostala Lancia druhou šanci, ale vzhledemk posedlosti Stellantisu EV a jejich strategii je stejně to znovuzrození odsouzeno k totální katastrofě a člověk se prostě neubrání dojmu, že kdyby tehdy Marchionne střelil Alfu R. Volkswagenu, tak FIAT získal potřebný kapitál a Lancia měla i s Fiatem větší šance než teď. Jestli budou nástupci Delta a Gama opravdu jen elktro, tak to může Lancia rovnou zabalit. Ostatně to bude už brzy pěkně vidět na značcce DS, která také hujersky přejde na EV only už v roce 2025 - 2026 a už tak nízké prodeje zažijí pořádný sešup. Ale dobře jim tak 😉
Jinak Kappa byla opravdu zajímavé a kvalitně zpracované auto (na poměry Itálie) a je škoda, že se neprodávala více. člověk na ty časy rád vzpomíná, protože tehdy byl svět automobilů ještě normální :yes😒br />
PS: jinak to kupé Kayak nevypadalo špatně, na můj vkus trochu moc "americky" ale to by šlo jistě nějak designérsky doladit a je fakt že ta sériová Kappa kupé měla ten zadek moc dlouhý a k tomu autu to jako třídvéřáku spolu s malými koly v poměru ke hmotě karoserie prostě moc neladilo
Teď dostala Lancia druhou šanci, ale vzhledemk posedlosti Stellantisu EV a jejich strategii je stejně to znovuzrození odsouzeno k totální katastrofě a člověk se prostě neubrání dojmu, že kdyby tehdy Marchionne střelil Alfu R. Volkswagenu, tak FIAT získal potřebný kapitál a Lancia měla i s Fiatem větší šance než teď. Jestli budou nástupci Delta a Gama opravdu jen elktro, tak to může Lancia rovnou zabalit. Ostatně to bude už brzy pěkně vidět na značcce DS, která také hujersky přejde na EV only už v roce 2025 - 2026 a už tak nízké prodeje zažijí pořádný sešup. Ale dobře jim tak 😉
Jinak Kappa byla opravdu zajímavé a kvalitně zpracované auto (na poměry Itálie) a je škoda, že se neprodávala více. člověk na ty časy rád vzpomíná, protože tehdy byl svět automobilů ještě normální :yes😒br />
PS: jinak to kupé Kayak nevypadalo špatně, na můj vkus trochu moc "americky" ale to by šlo jistě nějak designérsky doladit a je fakt že ta sériová Kappa kupé měla ten zadek moc dlouhý a k tomu autu to jako třídvéřáku spolu s malými koly v poměru ke hmotě karoserie prostě moc neladilo
lamal
Pekny clanok, tu to posobi zmatocne: "Platformu v roce 1999 použila i Alfa Romeo 166, šlo ale o evoluci Tipo Quattro předchozí Themy." Preco autor nenapisal, ze Kappa aj 166 stali na platforme "Type E" ?
Protože už jsem se v tom nechtěl pitvat, ale Tipo (rozhodně ne Type, je to přece italské auto) E zdroje uváděly. Evoluce Tipo 4 (Quattro) to byla tak jako tak.
3_diamanty
V casoch golfu 4 a octavie 1 to bolo pekne auto... pacilo sa mi... ano.. dnes uz clovek pozrie a vidi vysoky ponton.. kratky razvor... velke previsy a male kolesa... ale tak stale vie byt slusnym autom... a neverim ze nejake aspon 18tky tam nevojdu.. urcite v pohode... :yes:
Lancia Thesis 3.2 V6 24V ❤️
https😐/www.garaz.cz/…emblema-21006557