Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektromobilita

Zpět na článek

Hyundai v Česku dramaticky zlevňuje elektromobily. Ušetříte statisíce

57 komentářů

Arese
...mi elektrokrumpl nesmí do baráku! Je to věc nejen zdravého rozumu, ale i řidičské cti! 😄
cizekHUNTER
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
kuk
Souhlas, blbcům a ***ům takový auto nepatří do ruky. 😊))
pradeda777
Dej si vyšetřit hlavu, když nemůžeš spát.... 😒]
W.O. PRSCLEY
hele ty sis dal po ránu nějakej silnější elektrošok, že, elektropošuku. Nebo ti ho dali v ústavu za silnými a vysokými zdmi dva statní ošetřovatelé? Možná jich muselo být víc, dos kolem sebe kopeš 😒] 😒] 😒]
eLzyx
čím vlastně jezdíš a co to má za motor? Já jen abych věděl, co obhajuješ.
kozakm
Karoq s 1.5 TSI
eLzyx
nechci tvrdit, že je to špatný motor. Na tuhle dobu až nadprůměrný v dané kategorii.
Ale že bych na tom stavěl svoji čest a blokoval si rozhled a získávání zkušeností s jinými druhy pohonů? Chápal bych R6/V6, V8, V10 ... a s V12 bych na nějaké diskuze na auto.cz prděl a prostě si užíval.
cizekHUNTER
W.O. PRSCLEY
Já mám Mazdu R6 diesel 3,3 s MHEV, tedy mám i baterku a elektromotory, ale jsem pro elektropošuky stejně špatnej jako před tím 😄 😒] 😒]
Jamme
dodo24
A prečo teda otváraš tieto članky a vôbec ich komentuješ? Že si ty len nechces priznať, že ťa tie elektromobily fascinujú, ale si príliš chudobný na jeho kúpu?
W.O. PRSCLEY
A čo ty bačo, nési chudobný tam u tebe nahoře na salaši?
Jamme
Pepa_007
.......... nikdo to nechce???
Arese
cizekHUNTER
JirkaVejrazka
To je zase klasicky blabol z Autofora. Autor clanku si vytahl jedno cislo ktere se mu hodilo a ignoroval to vysvetleni z puvodni analyzy, proc je to cislo takove, jake je, protoze se mu to nehodi do kramu. Zase klasicka ucelova manipulace mirena na lidi, kteri jsou malo ochotni se zamyslet a hledaji rychle a jednoduche pravdy vyhovujici jejich videni sveta.
Anonym
Tak jsem si raději ten článek otevřel a nic manipulativního tam nevidím. Článek říká: EV se skoro neprodávají (pravda), jezdí jich mizivé promile (pravda) a kup si co chceš (svoboda). A že jsou zastánci EV často ubozí fanatici, to nám zde HenVito demonstruje denně.
Tedy stavíš se do opozice jen programově, prakticky shodně jako tak činí Arese.
Jamme
cizekHUNTER
W.O. PRSCLEY
Jo podepsalo se to na tobě, čížku zakladateli
eLzyx
tak nejdříve lidem vadí, že je to drahé a když se to zlevní, tak zase spekulují, že to nikdo nechce. Co tam máš dál?
traveldrive
A nebude to tým, že to nie je lacné ani po zľavách? Áno, keď sa chceš zbaviť ležiakov, musíš ísť s cenou dole, ale pochybujem, že sa ľudia pre ne pohrnú.
Anonym
a není ti divný že ty auta nejsou vidět na silnicích? Tento týden opět kromě Tesly akorát jeden Fiátek e500 a 4x VW Id4
Jinak pusto, prázdno, dokonce ani žádný Enyagy tnetorkát nikde k vidění, divný co

Proč ty lidi ty úžasný elektromobily nekupují 😄

Dneska na křižovatce sestava: Felicia, za ní já v XJ, za mnou jedničková oktávka a za ní Opel Omega. Dokonalý devadesátky 😄
eLzyx
jezdíš v divné lokalitě, nebo já 😁 U nás na Teplicku je těch BEV hromada. Včera jsem jel jen na otočku do Mostu a za tu krátkou trasu (asi 30km) jsem potkal Ioniq 5, Peugeot e-208 a jednu TMY. To mi přijde jako docela slušné číslo. 4 BEV za 30 minut.
Anonym
Jezdím denně nebo skoro denně Praha a střední čechy o občas i dál, krkonoše, jižní čechy, severní čechy atd.
Akorát na Moravu moc nepřijdu, ale čechny mam 20 let projetý skoro celý
Anonym
W.O. PRSCLEY
Sleva je dobrá ale imidž na nic, s výjimkou Tesly. Mi se Tesly nelíbí ale něco v sobě mají co magneticky přitahují fanoušky, navíc je to spojeno s bůžkem Elonem, a to už je poctivá kombinace. To prostě ti ostatní nenabízejí a nenabídnou, takže potom přicházejí slevy v momentě, kdy Tesla zjistila že slevy vlastně moc nefungují a že si může dovolit zdražit, protože má "added value".
traveldrive
...pýtať za malé auto nezmyselné peniaze, čakať, koľko bláznov sa chytí, a potom dať veľkorysú úžasnú zľavu, aby ten elektrický zázrak stál už IBA milión...
Johnn
Spam většinou v celku dobré komenty,ale u H/K jsi úplně mimo. Ioniq5 není malé auto, to je jen tak dobrý design, který si kritizoval u EV9 a ta se stala mezitím světovým autem roku.
traveldrive
Nerozumiem celkom reči tvojho kmeňa. Skús svoj príspevok preštylizovať do zrozumiteľnej podoby. 😉

Samozrejme som narážal na Konu za milión. Ďalšia zľava od českého zastúpenia je nepochybne len dočasná a ako píšu, len na jediný model.

Ioniq 5 a EV9 sú z opačného konca ponuky a podľa mňa sú to zbytočné ťažkotonážne obludy, ktoré nedávajú veľký zmysel. A tie sa k cene jedného milióna taktiež dostávajú len kvôli plným skladom, kde im prekážajú a hnijú - tie veľmi žiadané autá, ktoré nedokázali predať...

Ak sa BEV dostanú na rozumné CENNÍKOVÉ ceny, môžeme sa začať rozprávať, dovtedy to nemá žiadny zmysel a mimo si ty, nie ja. 😄
Johnn
Kona je už velikostně segment C. Tak to je pro tebe malé auto? A segment D už je zase moc velký a těžký 😒] .
W.O. PRSCLEY
s tím autem roku ses výtáhnul, a prřodá se jich stejně málo jako i-pace, to bylo také auto roku
domníval jsem se že auta roku mají být prodejním hitem 😒] 😒] 😒] 😒] 😒]
tedy bývaly, se spalováky
Jamme
Anonym
ne, Inoniq 5 je státnícká limuzína co má 5,20 na dýlku, jasné 😄 😄 😄 😄
Johnn
Tak nejsem z velkoměsta jako ty, tak nepotřebuji mít vše obří. Za malé auto pokládám segment A, B. Rodinné auto mi dostačuje ze segmentu C a to už neberu jako malé. Vše pak nad D už považuji pro mne za zbytečně velké.
A ano všechny BEV jsou drahá, ve srovnání s konkurenci má ceny H/K nastaveny dobře.
Jako zákazník si však přeji ceny daleko níže, mít spalovak a BEV za obdobnou cenu, tak neváhám a jdu do BEV. Racionální volba.
JirkaVejrazka
Vis, ze to male auto je zhruba stejne velke jako Oktavka, ze jo? O malinko kratsi, ale sirsi a vyssi.
Anonym
to my víme že auta sou o půl metru vyšší a o půl tuny těžší než bývala, hlavně že to má zrychlení za 3 s ale v zátáčce tomu napráší 30 let starej jaguar co váží 1,7 tuny a je o půl metru nižší 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄
Anonym
se dostanete tam, kde je Tesla dnes. Tleskám korejským lulánům.
Emel
Což je ale dobrý, ne?
Ioniq za cenu Tesly je fajn, určitě je pro mě stravitelnější interiér Hyu než Tesly.
speedfred
Kona by mohla byť tak 150t Kč dolu a nebolo by to tak hrozné až na ten exterier.
Emel
Kona jde zrovna asi trošku mimo mě... Ioniq 5 se mi líbí.
Freddka
To je krasne debilni porovnavat cenu auta pred slevou a s DPH proti cene auta po sleve, bez DPH a s dotaci.
ericn
JJ, má to působit jako senzace, ale je to jen hloupé :no:
ACE.
není v tom , jestli se elmob. vyplatí a nebo ne. Problém je, že jsou spalováky uměle vytlačovány a tak kde by se v rámci volného a svobodného trhu elmob neměly šanci chytit, tak se trh začíná deformovat dotacemi a různými omezeními a tlakem na výrobce. Vše by to bylo celkem úsměvné, když by to plánovali lidé se technickým vzděláním a mělo to hlavu a patu. Bohužel to dělají ideologové a to většinou končí katastrofou.
pradeda777
Přesně! Ideologové/ekologové financovaní logicky Čínou, protože ta z toho má největší užitek.
Xantis
Tak doufám, že ti vadí zvýhodňování nafty oproti benzínu
W.O. PRSCLEY
Pleteš hrušky s jabky
nafta je levnější protože na ni jezdí všechno s výjimkou benzínových osobních aut
Tvým pohledem je třeba naftu do osobních aut zdražit, potom zdražíš ale úplně všechno
ve stavebnictví
v zemědělství
v dopravě osobní, nákladní, železniční
atd atd
lidem jako ty se to ale vysvětlit nedá
Xantis
Není jediný důvod, aby vaše osobní dehty měli zvýhodněné palivo. Zas tak složité udělat dvě ceny pro osobní a ty ostatní to není.
Takže dotace pro elektro auta jsou v pohodě.
žlababa
takže její zlevnění na milion bych bral spíš jako normální přizpůsobení trhu a cenám konkurence. Stále je to o 200 tisíc víc, než stojí srovnatelně velké MG4, a stejná cena, jako stojí VW ID.3
lukas13
...ceníková cena - akční sleva - dotace (pouze pro podnikatele a pouze v případě částečného financování formou úvěru od banky) - DPH...

Být například lékařem, státním zástupcem, vědcem apod., strašně se na*eru. Ale strašně.

Ps.: A to ten nárok na dotaci já osobně mám. Ale je to neskutečné zvěrstvo.
Anonym
Stačilo rict😲DS. Ano, volte ODS, bude líp.
W.O. PRSCLEY
Prosím tě jmenuj jakoukoli stranu, kdy po jejím zvolení "bude líp" 😒] 😒] 😒]
Jamme
W.O. PRSCLEY
Těch reklam v televizi a proč? Pro pár prodaných kousků navíc ... 😒] 😒] 😒] Sergio Leonne 😒]
Baterkar
Pořád je to drahé.