Testy
Mikesus
Tak záleží co pro tebe znamená rychlý. Na letiště s tím dojedeš, na nádraží taky a rozdíl ve výkonu ve městě nepoznáš.
Mikesus
Forde, kde jsi, když tě svět....? Jo ono už te moc lidi nechce 😒] 😒]
Ale třeba se chytnou za nos. No spíš ne, ale víra muzes zůstat
Ale třeba se chytnou za nos. No spíš ne, ale víra muzes zůstat
Mikesus
Ono, kdyby aspoň celej segment zdražoval tolik co VAG, ale oni se asi snaží jeste podojit svoje ovečky než jim dojde trpělivost. Úspěšně se takto zbavili cca 30% od roku 2018, jsem zvědav jak to půjde dál.
Mikesus
Ja myslím že to je i tím, jak Ford nejen cenotvorbou své zákazníky od sebe vyhnal a ti teď ani nepřemýšlí se k němu podívat.
steny007
900tis. za auto na podvozku Fabie 😲 😒] 😒] .
Stylovka = předraženka + marketingový žvásty pro hejly. A ty se vždycky najdou :-!
Stylovka = předraženka + marketingový žvásty pro hejly. A ty se vždycky najdou :-!
Mikesus
Jj. Ten people už má normalnejsi ceny. Nestudoval jsem tedy výbavu, ale od pohledu to vypadá na mnohem lepší value/money než zbytek portfolia.
Mikesus
Jak říkáš míchání jablek a hrušek. Skladovku srovnavat s autem zadaným do výroby. A ještě k tomu úplný základ, s manuálem.
Mikesus
Jakmile u VW nechceš základ, tak je drahej děsně. Ukazuje to přesně i ten Tucson.
freewinds97
Zajímalo by mě, jak probíhá cenotvorba na auta VW. Stačilo by mi u toho chvíli být..
3_diamanty
Ma zmysel nejaky ten zaklad... nejaka life vybava s 1,0tsi ... za 20 litrov... uz za 30 litrov fakt zmysel takato budka nedava aj keby mala zlaty volant ... to uz rovno karoqa potom alebo nejake MG HS ... a vyhovorka ze stylovka... to nie... v podstate je to skor v uvodzovkach lowcost z brazilie len sikovne zabaleny a predrazeny ( uz som ho obzeral u predajcu a aj tych 20 v zaklade mi prislo vela za ten bochnik...) .. ved ono se to pak proda... klasicky tvarovany t cross je stejne stylovejsi a vyspelejsi a zaujal ma ovela viac aj ked nehra ziadnu suv coupe stylovu hru...
PavelK_
Kolega si koupil Tiago 1.0 TSI manuál. Já o pár měsíců později T-Roc 1,5 TSI taky manuál. Když jsem se v Taigu párkrát svezl, tak myslím, že jsem mohl 150 000 ušetřit 🤔
Mokrous
... vzít nejvyšší verzi a narvat do ní všechno, co se v konfigurátoru dá najít a pak řešit cenu.
Přitom se to auto dá rozumně poskládat ve verzi People za reálných 600.
110 koní, 6st. manuál, 17" ALU, metalíza, duální klima, Led světla, kamera + senzory ve předu i vzadu, záruka na 5 let, vyhřívaný sedačky, keyless, zatmavený skla, zrcátka s pamětí, Audio Beats, Automatika světel, stěračů, samostmívací zrcátko, asistenti, středový airbag, DAB+, Android auto, nebo ACP, prostě všechno co běžný člověk může chtít a nebo potřebovat od takového příměstského prdítka, které ale do Chorvatska dojede pohodlně taky.
Přitom se to auto dá rozumně poskládat ve verzi People za reálných 600.
110 koní, 6st. manuál, 17" ALU, metalíza, duální klima, Led světla, kamera + senzory ve předu i vzadu, záruka na 5 let, vyhřívaný sedačky, keyless, zatmavený skla, zrcátka s pamětí, Audio Beats, Automatika světel, stěračů, samostmívací zrcátko, asistenti, středový airbag, DAB+, Android auto, nebo ACP, prostě všechno co běžný člověk může chtít a nebo potřebovat od takového příměstského prdítka, které ale do Chorvatska dojede pohodlně taky.
Emel
Základ s tou 1.5 a DSG je 750... což jasně, pořád není nic levnýho, ale TRoc se stejným pohonem je o kilo vejš. Základní Taigo je asi 560, do 600 se vejdeš s 81kW MT metalízou 17" kamerou... prostě takový normální auto.
Emel
Přehodila, v krajním případě přehodily, určitě ne přehodili 😉
Ojetina za cenu nového auta by měla být vždycky lepší, ale logicky je nevýhoda v tom, že to auto není nový... takže jednak si ho nenakonfiguruješ podle sebe (což třeba u Mazdy nevadí tolik jako u BMW), jednak máš uběhlý kus záruky a nevíš, jak se k tomu kdo choval.
Tohle druhý auto totéž... 8500 pravděpodobně předváděcích km, kdy to nikdo nešetřil nezahříval... to mi za 750 nepřijde žádná super koupě.
Ojetina za cenu nového auta by měla být vždycky lepší, ale logicky je nevýhoda v tom, že to auto není nový... takže jednak si ho nenakonfiguruješ podle sebe (což třeba u Mazdy nevadí tolik jako u BMW), jednak máš uběhlý kus záruky a nevíš, jak se k tomu kdo choval.
Tohle druhý auto totéž... 8500 pravděpodobně předváděcích km, kdy to nikdo nešetřil nezahříval... to mi za 750 nepřijde žádná super koupě.
ericn
Spíš Hybridní S-cross a to i se 4x4 a manuálem za 583tis Kč :yes:
Taigo je přestřel i v základu, natož takhle nesmyslná verzi. Tu tady asi nikdy žádný prodejce neprodá 😒]
Btw pane redaktore, neměla by ta cena být v mínusech?
Taigo je přestřel i v základu, natož takhle nesmyslná verzi. Tu tady asi nikdy žádný prodejce neprodá 😒]
Btw pane redaktore, neměla by ta cena být v mínusech?
3_diamanty
Za cenu taiga je daleko lepsia vitara... alebo mokka... ale ako fajn... nejak voci taigu nic nemam ... vw len vyuziva medzeru na trhu a necha si za ten akoze styl zaplatit ... aneb sikovnym patri svet
twistedTSD
S T-crossem to myslím bývalo tak nastejno, je to stejná technika ve stylovější kastli.
Emel
No však taky ten základ s manuálem stojí 485t nebo kolik. A úplný základ to není, je to ta 81kW s pár extras. Spíš mi šlo o náhled toho, za kolik se ty auta můžou reálně prodávat.
Kolik je dnešní ceníkovka toho Crossu? Jestli je to top, tak 785t?
Hybrid je papírově o něco pomalejší, než to nejslabší TSI 70kW...
Kolik je dnešní ceníkovka toho Crossu? Jestli je to top, tak 785t?
Hybrid je papírově o něco pomalejší, než to nejslabší TSI 70kW...
3_diamanty
Ved to.... ked uz vw v cene od... tak za mna bud polo alebo t cross.. ale taigo ide aj mimo mna ako aj crossland ci jogger ... a pod... kazdy z nas ma samozrejme ine kusky v rebricku o ktore nestoji... aj ked zle auta ako take uz dnes defakto nie su...
Emel
To je oblíbené míchání "koupil jsem před pár lety" a "dnes v ceníku stojí"
https😐/www.sauto.cz/…/taig👋155548450
https😐/www.sauto.cz/…/taig👋155548450
lukas13
Třeba je. Jenom ti chybí ten správný cenový jemnocit.
Auto na technice B segmentu za 900 se ti zdá moc? Socko! 😁
Auto na technice B segmentu za 900 se ti zdá moc? Socko! 😁
Ozzman
Možná je to jen můj mylný dojem, ale nějak jsem to auto vnímal jako dostupnější (levnejsi) malý crossover oproti TRoc a TCrossu a ono asi ne 😁
rohYpnol
Tomuhle se říká cenový homerun. Neboli odpal zcela mimo hřiště.
Naštěstí tu je konkurence. Naštěstí tuhle hamižnou nenažranost VAG a dalších setnou Číňani.
Řeči o inflaci jsou v převážné míře zcestné. Protože Taigo se vyrábí ve Španělsku kde inflace rozhodne není stejná jako u nás.
A i na číslech Škody je vidět, že za zdražením modelů ani omylem není jen naše česká inflace. I když ta spolu s nárůstem ceny energií samozřejmě hraje svoji roli.
Taigo je svým způsobem lowcost. A tyhle ceny jsou absolutně mimózní. Jestli to za tye ceny někdo kupuje, opravdu nechápu.
Každopádně Korejci jsou čím dál jasnější volbou :-!
Naštěstí tu je konkurence. Naštěstí tuhle hamižnou nenažranost VAG a dalších setnou Číňani.
Řeči o inflaci jsou v převážné míře zcestné. Protože Taigo se vyrábí ve Španělsku kde inflace rozhodne není stejná jako u nás.
A i na číslech Škody je vidět, že za zdražením modelů ani omylem není jen naše česká inflace. I když ta spolu s nárůstem ceny energií samozřejmě hraje svoji roli.
Taigo je svým způsobem lowcost. A tyhle ceny jsou absolutně mimózní. Jestli to za tye ceny někdo kupuje, opravdu nechápu.
Každopádně Korejci jsou čím dál jasnější volbou :-!
lukas13
Hele, zrovna Puma je dnes za hodně slušné peníze. I to je důvod, proč nechápu že někdo řeší Taigo. A teď myslím ta auta za "cenu od".
Atlis
Nie, to nie je auto, ktoré sa kupuje za 900tis. Koniec-koncov za cenníkové ceny sa autá, až na výnimky, nekupujú. Za 600 myslím ok.
jhamil
T-cross je katastrofa, i Fabie je větší. Taigo se mi líbí, ale 900 000 bych za teda nedal. To už bych bral Formentor.
lukas13
Ano, souhlas. A myslím, že to samé se může stát VAG.
Prostě - soukromníci , podnikatelé a malé, možná i střední firmy prostě už VAG řešit nebudou...
Ford je v tomto směru odstrašující příklad.
Prostě - soukromníci , podnikatelé a malé, možná i střední firmy prostě už VAG řešit nebudou...
Ford je v tomto směru odstrašující příklad.
rohYpnol
Ne. Jako tahle cenovka je fakt mimo.
Upřímně VAG zdražuje tak absurdně, že se začíná chovat VW po koupi pro majitele jako investiční aktivum 8-s
Upřímně VAG zdražuje tak absurdně, že se začíná chovat VW po koupi pro majitele jako investiční aktivum 8-s
rohYpnol
Ano, akorát z těch People si dělají jen dojné krávy.
Dost možná se snaží napakovat dokud to jde a dokud tu není Čína. Protože ví, že pak přijdou hubené roky.
Dost možná se snaží napakovat dokud to jde a dokud tu není Čína. Protože ví, že pak přijdou hubené roky.
lukas13
Jo, souhlas. Ve VAG to "trošku" přepískli.
Myslím, že v následujících letech to budou mít těžké.
Ps.: Ty jejich současné akční modely People ukazují, že už si to uvědomují.
Myslím, že v následujících letech to budou mít těžké.
Ps.: Ty jejich současné akční modely People ukazují, že už si to uvědomují.
Emel
Taky nejsem cílovka... ale proti TRocu to levnější je a přitom to nemusí být na první pohled úplně poznat. A viz dole - skladovka 81kW s 0km se vejde do 500... což jsi na úrovni Scaly. Já bych radši tu Scalu, ale kdo chce třeba do města radši cross...
Mokrous
Hádat se nebudu, dokud nepoznám osobně. Není to ani můj segment.
Ale přiznám se, že se mi Taigo i tak docela dost líbí a za 600 už to není takový peklo a službu udělá.
Koukal jsem, že se dá za 6 kil sehnat i pěknej Nissan Quashqai se 160 koňovým čtyřválcem.
A to je asi lepší kauf.
Ale přiznám se, že se mi Taigo i tak docela dost líbí a za 600 už to není takový peklo a službu udělá.
Koukal jsem, že se dá za 6 kil sehnat i pěknej Nissan Quashqai se 160 koňovým čtyřválcem.
A to je asi lepší kauf.
Ozzman
Myslim, že ji, taky jiný výkon, 200k… ale dnes by ta Puma taky byla minimalne za 9set
Ozzman
To byla narážka na mne a ostatní, kdy jsem se tu zhrozil, že vyrábí Pumu ST a chteji za ni snad 8 set… najednou to nevypada tak špatně 😁
Ozzman
Bohužel neznám konkurenci, tenhle segment mne míjí, ale i za 750 na tak malé auto není uplně dobrá nabídka. Jo, vim, 1.5 TSI… no, ja nejsem cilovka
ericn
Bože, tak se mi přehodili písmenka 😉 Pořád lepší roční ojetina Tucsonu než malé Taigo 😉
Tady máš čistě benzinovou skladovku s 1.6TGDI 110kW Style za 750tis kč. 😉
https😐/www.lennermotors.cz/…e-style-33367330
Najít se dá...
Tady máš čistě benzinovou skladovku s 1.6TGDI 110kW Style za 750tis kč. 😉
https😐/www.lennermotors.cz/…e-style-33367330
Najít se dá...
rohYpnol
Auto nemá ani stropní madla - pro nikoho!!!
Tvrdost plastů v dosahu cestujících atakuje v pocitu Leopard z bundeswehru.
Fake koncovky výfuků jsou falešné jak projev českého premiéra.
Spojky v převodovce suché jako únor.
Ale co byste za ty prachy chtěli?!?
Korejci za tuhle cenu sice mají Tucson 1.6 T-GDI hybrid ve výbavě smart a ještě vám zbytek dost peněz na týdenní nákup pro rodinu v českým hypermarketu.
No, já mám jasno kam jít :-!
Tvrdost plastů v dosahu cestujících atakuje v pocitu Leopard z bundeswehru.
Fake koncovky výfuků jsou falešné jak projev českého premiéra.
Spojky v převodovce suché jako únor.
Ale co byste za ty prachy chtěli?!?
Korejci za tuhle cenu sice mají Tucson 1.6 T-GDI hybrid ve výbavě smart a ještě vám zbytek dost peněz na týdenní nákup pro rodinu v českým hypermarketu.
No, já mám jasno kam jít :-!
ericn
Tak je fakt, že VW je cenově mimo a sám to ví. Jinak by nepřišel s akcí people 😉
Kdyz vezmu že jsme loni brali yaris cross ve fullu, 4x4 za 690, tak tohle je fakt výsměch, za B segment.
Asi jsem taky socka.