Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

První jízda s novou Toyotou GR Yaris: Bokem lépe než kdy dřív!

7 komentářů

lyon667
Možná to chtělo zmínit cenovku, která má u FL údajně začínat na 1.3M, ovšem oficiálně to stále nemám potvrzeno.

Jsem strašně rád, že Toyota jako jedna z mála automobilek dneška naslouchá zákazníkům a do FL zapracovala prakticky vše, co bylo terčem kritiky. Snad až na vnucené asistenty, které jsou tam povinně, přestože de facto k ničemu.

Mám za sebou prvních tisíc kilometrů a co to dokáže na okreskách je neskutečné. Tvrdé tak akorát, lehké, hravé, nezáludné, vždy s dostatkem výkonu. A ta trakce! Kdo by býval řekl, že se nekorunovaným králem chuligánů stane nákupní taška od Toyoty? Až mě to nutí přemýšlet, zda si k manuálu pro radost nepořídit ještě automat jako daily.

Kvóta 160 kusů na rok mi přijde OK. V registru bylo ke konci roku nějakých 370 přihlášených kusů a to je nemalá část z nich kvůli původně nízkým kvótám pro ČR dovezená z Německa.

Jak kdysi řekl Steve McQueen: "Racing is life. And while you're waiting, there's a GR Yaris." True story! :-!
praptak
Co ty jiné parametry motoru v tabulce vůči textu?
adamzprahy
Jsem zvědavý na porovnání na asfaltu. Tady Toyota ukázala co chtěla, viděl jsem z toho 3 videa a dojmy jak přes kopírák 😊) I ten automat vypadá fakt dobře (jen +20 kg super), uvidíme co cena. GR Yaris :yes: :yes: :yes:
Pepa_007
Bohužel je třeba platit uhlíkové daně..... Prostě spalovák. Takže cena dolů nepůjde.
speedfred
Až to má stáť 1.3M tak to už mi príde celkom dosť za takého aj keď veselého prcka. Ktovie či na západ od nás nebudú lepšie ceny.
Mikesus
206 vs 224kW nebo 390 vs 400Nm. Kdo by to řešil? Přeci to nebude řešit autor ne? 😁
Aspoň trefili, že to má automat a manuál a objem 1,6l, to ti nestačí? 😒]
katkablesk
Pokud jsem to pochopila správne z dostupných informaci a videí. Tak po faceliftu přijdu o nastaveni 70😁0 (zadek/předek) a misto toho je "adaptivní" a kontinuální změna přenosu mezi předkem a zadkem. To je za me škoda, klidně toto mohl byt režim normal a pak na pevno 50:50 a právě tech 70😁0. Nejela jsem s tím, takže těžko soudit, ale ten 70😁0 používám na morku nejvíce a toto by me asi chybělo.