Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Mazda Iconic SP kombinuje wankel s elektřinou. Co tím sleduje?

20 komentářů

Ja Prvni 123
Wankel nejlepe pracujepri konstantnich, vysokych otackach.
Takze je trochu problem ho zprevodovat.
Tohle je vsestrane vyhodne reseni...

Jo, a u zadokolky je idealni 45% vepredu a 55% vzadu, ne 50 na 50.
😄
Teda nekdo rika 48% vepredu a 52% vzadu, ale to uz mi prijde uzkoprse... natankuju a je to jinak.
Emel
Proč myslíš? Neviděl jsem teda žádný graf efektivity, ale osobně myslím, že na tom Wankel nebude zásadně jinak, než spalovací motor... tj. že optimum z pohledu efektivity bude při vyšším zatížení a středních otáčkách (tj. třeba 3000-4000).
Th0r
.... tim teda sleduje? 🤣
Emel
Krásný auto. Zvenku bez připomínek, vevnitř... ale jo, asi se mi to nakonec líbí i vevnitř.
Kdybych jo měl hledat nějakou mušku, tak ty mrkačky jsou asi překonaná záležitost a uměl bych si to představit i bez nich... nevím jestli ta slza v koutku bude stačit na denní svícení...
webpaja
Souhlas, jednoduché a čisté linie, nádherné kupé. Jen ho pustit do výroby.
wakantanka
A ja práve za tie mrkačky im dávam palec hore. Bez nich by to nemalo tú správnu iskru.
Emel
Uznávám, že by to mohl být ten malý detail, co člověka ruší, ale spíš v tom smyslu provokuje než štve. Já nebyl velký přítel mrkaček u žádné RX-7... tam se mi moc nelíbilo auto s otevřenýma světlama, tady mi to naopak přijde zvláštní se zavřenýma.
Tomáš Hora
design o kterem si dnesni BMW mohou nechat zdat...
traveldrive
Keby len BMW...
gil54
...show car pro autosalon. Maximálně líbí - nelíbí.

Dokonce ani ta - když to napíšu hodně shovívavě - diskutabilní volba konfigurace pohonu zde vůbec nevadí, protože šance na výrobu nejsou asi moc reálné. Volba pohonu má sloužit jen jako image značky a podpora toho sériového v MX-30 e-Skyactiv R-EV.

Horší to s ní bude u toho sériového auta, kde se jen obtížně hledají, z hlediska uživatele, režimy, kde by vynikala nějaká výrazná pozitiva oproti jiným známým řešením.
Doly ACE
Mazda někdy umí překvapit, ale bohužel je větší šance že máš pravdu.
traveldrive
Minimálne dizajn stojí za pár pohľadov.
gil54
rohor
ačkoli to jezdí na benzín.
ryccardo
Trefne 😁 😁 :yes:
Arese
traveldrive
Na čo to sem dávaš? Nikto okrem teba tie nezmysly nečíta.
Arese
Ano, máš pravdu. Snaha nařídit elektroplečky všem Evropanům je opravdu nesmyslná! 😄
dodo24
Elektroplečky? Ty si riadne mimo, európa nie je ani zdaleka najvacsi trh pre elektromobily.

Nie je ti ani trochu divné, že všetky správy ktoré si sem dal sú z jedného jediného zdroja? Že tebe chýba aj rudé právo?
Arese
Ano, Autoforum je jedno z mála masových médií, které se nebojí natvrdo odhalovat zločinné rejdy bruselských elektrofašistů. Bohužel. Ale už se pomalu přestávají bát i ostatní média, která čím dál častěji poukazují na nesmyslnost a v praxi neuskutečnitelnost šíleného Green Deelu. 😄