Testy
kotzitzaq
5
No jak to vyjádřit….hmotnost standardní E92 M3 s osmiválcem, která byla brána jako tlouštík a spíš pohodlnější GT, než lehkonohý sporťák byla cca. 1650 kg. Tahle superodlehčená verze je o 200 kg těžší.
Přejít do diskuze
DonVito
Vysledek univerzalni platformy sdilene EV a fosilem?
Slucuje nevyhody obou.
😁
Slucuje nevyhody obou.
😁
gil54
Dokud bude platit hmotnostní koeficient pro výpočet emisních limitů, který zvýhodňuje hrochy, nemůžeme čekat nic jiného, než že to skončí vyléváním prahů olovem z výroby.
GeekStar
BMW zaslouží poklonu, v dnešní době je malý zázrak, že tyhle bomby ještě někdo dokáže uvést na trh. :yes:
Mokrous
Tak brutálně se odlehčovalo až tam zbyly těžký elektrický sedačky a těžký Hi-fi systém.
Machýrek
Nechci to hejtit, bral bych to, ale přijde mi sranda, že odlehčovací kůru přežilo el. ovládání kdečeho, muzika… k čemu? A když už tam nechali tempomat, proč dali pryč hlídání odstupu, bez toho je tempomat stejně k ničemu.
Ale zase spotřeba 13 l/100 je zázrak a ne mínus.
Ale zase spotřeba 13 l/100 je zázrak a ne mínus.
ericn
Hlavně bylo zajímavé toto - e30 1200kg / e36 1450kg / e46 1310kg / e92 1655 kg a dneska odlehčený hroch s 1840kg :no:
speedfred
Na toto fakt není pekný pohľad a asi trochu "zaTooperujem"
kde sú tie zlaté časy M3 e30/36/46.
https😐/www.auto.cz/…i-loketni-operku?…
kde sú tie zlaté časy M3 e30/36/46.
https😐/www.auto.cz/…i-loketni-operku?…
ProchyTom
Bago je pecka. Poradnej sport. Jenze muzes taky vzit 4,5 mega a do garaze nastehovat neco lepsiho z ceho se poseres do vrtule. Z tohodle bych si dal leda mokrej hadr i kdyby by schodili 20 procent dolu.
kotzitzaq
Právě hmotnost je u sportovně zaměřeného auta a zde ještě v extrémně odlehčeném provedení parametr zásadní, tak proč o něm nediskutovat? Zvlášť když to auto váží jak stádo slonů. Generaci E9x jsem udával proto, že se v době jejího uvedení kritizoval odklon od sportu směrem k těžkému GT. Ale s čím tedy srovnávat? Pokud se podíváme na M3 E90 sedan v automatu, tak je hmotnost 1.700 kg. Ale to je stadardní verze se vším (včetně loketní opěrky 😉 ). Na druhou stranu pokud se zaměříme na odlehčené verze, tak limuzína M3 CRT měla pokud jsem dohledal správně 1.587 kg (v automatu). Čtyřkolku v takto zaměřeném autě beru jako mínus. Je to prostě tučná Berta.
Marybel
Trochu mi v článku chybí i nějaké minusy, teda krom užranosti, kterých je tu víc než dost. Velká prodleva turba, to jak auto nejede v nízkých otáčkách, podivně kopající automat, který navíc podřazuje pomalej než dvouspojka dřív, těžkopádnost na limitu...
kesumb
Cena v době kdy Arteon R stojí 2 mil. Kč, tady testovaná Kia 900 je u tohodle auta stejná pitomost. Prostě je na čase si přiznat, že za 10 let stojí auta (byty...) dvojnásobek co stávaly...
iudex
Hoši mali by ste sa prestať priveľmi fixovať na jeden parameter (hmotnosť) a posudzovať auto ako celok.
Plus keď už porovnávame, tak hrušky s hruškami, teda štvorkolku s automatom a 4 dverami neporovnávajme so kupé zadokolkou s manuálom. Takže ak by sme do tej starej M3 E90 vážiacej 1655 kg (teda o 185 kg menej) dali xdrive, automat plus všetky tie prvky výbavy, čo má dnes M3, plus štyri dvere, tak by sme boli na tom istom, možno i vyššie.
Ale hlavne M3CS jazdí podľa všetkých testov famózne, dostáva všade plný počet bodov a píšu o nej ako o budúcej legende po boku najlepších BMW histórie (M3 CSL a pod.). Ak niečo kritizujú, tak je to vysoká cena (je to fakt nenormálne drahé, ale v dobe, keď mainstreamový kompakt s R4 môže stáť 76t eur sa nemožno diviť).
https😐/www.evo.co.uk/bmw/m3/cs
https😐/www.bmwblog.com/…mw-m3-cs-review/
Plus keď už porovnávame, tak hrušky s hruškami, teda štvorkolku s automatom a 4 dverami neporovnávajme so kupé zadokolkou s manuálom. Takže ak by sme do tej starej M3 E90 vážiacej 1655 kg (teda o 185 kg menej) dali xdrive, automat plus všetky tie prvky výbavy, čo má dnes M3, plus štyri dvere, tak by sme boli na tom istom, možno i vyššie.
Ale hlavne M3CS jazdí podľa všetkých testov famózne, dostáva všade plný počet bodov a píšu o nej ako o budúcej legende po boku najlepších BMW histórie (M3 CSL a pod.). Ak niečo kritizujú, tak je to vysoká cena (je to fakt nenormálne drahé, ale v dobe, keď mainstreamový kompakt s R4 môže stáť 76t eur sa nemožno diviť).
https😐/www.evo.co.uk/bmw/m3/cs
https😐/www.bmwblog.com/…mw-m3-cs-review/
Mr.Murphy
je podle údajů auto.cz o 220kg lehčí.... ano, má o 30kw míň.... ale.... 😉
Interiér té Alfy tedy už dnes vypadá jak z pravěku, ale zas je funkční a není tam milión nějakých nesmyslných tabletů.... to v autě (zvlášť takovém) fakt nepotřebuju a nechci....
Jinak nechci ty auta porovnávat, nejel jsem ani v jednom.... tohle CS proti té Alfě stojí nesmysl, běžná M3 je asi porovnatelnější....
Interiér té Alfy tedy už dnes vypadá jak z pravěku, ale zas je funkční a není tam milión nějakých nesmyslných tabletů.... to v autě (zvlášť takovém) fakt nepotřebuju a nechci....
Jinak nechci ty auta porovnávat, nejel jsem ani v jednom.... tohle CS proti té Alfě stojí nesmysl, běžná M3 je asi porovnatelnější....
iudex
No a o tom to je. Bežná Giulia QV Ti ponúkne toľko, že taká limitka GTA pre normálneho človeka nemá zmysel, na ceste tých 30 koní navyše nevyužiješ a stojí to tak nezmyselné peniaze. Presne ako je to v pomere M3C vs M3CS, len s tým rozdielom, že že testovaná M3CS je oproti GTA ešte lacné auto.
speedfred
Teraz som spravil po dlhej dobe cca 900km na QV a ten interier je stále k svetu a nič zásadné mi tam nechýba (možno HUD a carplay).
To ako to ide je až nezmysel, človek sa na 200+ môže pozieť každú chvílku na kdejakom kúsku cesty a pritom je to tak pohodlné auto.
To ako to ide je až nezmysel, človek sa na 200+ môže pozieť každú chvílku na kdejakom kúsku cesty a pritom je to tak pohodlné auto.
speedfred
Vidíš, mne sa zase e36 (iba) v eMku páči daleko viac ako e92.
Takú M3 Touring by som bol ochotný vziať na milosť, z celej rady je to top.
Takú M3 Touring by som bol ochotný vziať na milosť, z celej rady je to top.
fOE
Az na tu E36, to je zruda i vedle tehle zrudicky a asi nejskaredsi generace 3er vubec.
E30 a E46 a paradoxne i E92 jsou ale nadherna auta.
Ale abych to trosku vyvazil, tak treba moje zena neda na vzhled aktualni M3/M4 dopustit. 😄
E30 a E46 a paradoxne i E92 jsou ale nadherna auta.
Ale abych to trosku vyvazil, tak treba moje zena neda na vzhled aktualni M3/M4 dopustit. 😄
Mr.Murphy
jj to auto jede jak hovado a navíc je normálně použitelné.... teda... všichni to říkají... neměl jsem tu čest.... :yes: :yes: :yes:
Mr.Murphy
jj GTA i GTAm jsou nesmysly.... samozrejme kdybych vubec neresil penize tak proc ne ale jinak je ta pridana hodnota fakt nizka....
iudex
Z cenového hľadiska sú nezmysel všetky tie limitované verzie športových áut, za drobné zlepšenie dynamiky pýtajú brutálne príplatky. Viď napr. limitka Golfu R Yellow edition: stojí absurdných 76t eur, čo je o 21t eur viac, ako bežný Golf R.
Takže z hľadiska value for money má význam kúpiť si bežnú M3 Competition a dostaneš 95% auta za 2/3 ceny. Lebo všetky tie vylepšenia dobrého sú nákladné a prínosy neadekvátne cene.
Na druhej strane kto chce to najlepšie, čo BMW M ponúka, tak M3CS je zrejme práve to.
Takže z hľadiska value for money má význam kúpiť si bežnú M3 Competition a dostaneš 95% auta za 2/3 ceny. Lebo všetky tie vylepšenia dobrého sú nákladné a prínosy neadekvátne cene.
Na druhej strane kto chce to najlepšie, čo BMW M ponúka, tak M3CS je zrejme práve to.