Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST BMW i4 eDrive35 – Na tohle si zvyknou i odpůrci elektromobilů

426 komentářů

Ozzman
Chápu to správně, že BMW dává elektrickou 4ku s výkonem 210kw za cenu základní benzinové 4er s dvoulitrem a 135kw ? To je už hodně velké slovo do pranice.
webpaja
Asi ano, pro spoustu lidí bude dostačující. Co naprosto zamrzí u BMW jsou negativa "NEPŘEHLEDNÝ INFOTAINMENT".

To, co bavoráky zdobilo poslední dekády, je nenávratně pryč.
Ozzman
K tomu trefnému "To, co bavoráky zdobilo poslední dekády, je nenávratně pryč." bych ještě přidal přední masku... já to asi ještě pořád nerozdýchal, přitom předchozí 4er byla krásná
webpaja
BMW teď vyjma 3er v sedanu a 8er nemá hezké auto. Oba se mi líbí, ale zbytek achjo.
Ozzman
Tak oba asi taky čeká přechod na unifikovaný "bobří chrup" ne ? Mne to nejzkousnutelnější příjde u nové 5er ve vhodné barevné kombinaci, ale do krásy minulé generace to má hodně daleko.

Ještě bych si tady popíchl místní EV rozvědku, že Vmax 190 - to mu to natře nejedna naftová oktávka 😁 Ale vím, o tom to přeci není 😁
speedfred
Možno by som to doplnil o Z4, inak smutné konštatovanie ale pravdivé.
Pre mňa je ešte mínus liftback, to už by som radšej bral kombi.
Konečne ceny u EV začinajú vypadať tak nejako prijateľne aj keď 1 milion je stále moc peňazí.
webpaja
Ano, ještě Z4 celkem umí vypadat. Kromě překombinovaného předku je krásná. Obzvlášť zezadu.
ptr078
Presne, techniku maju, mohli to rovno capnut do 3koveho kombi a mali by konkurencnu vyhodu
Emel
Za mě je lift lepší než sedan a naopak to mínusko má na hrbu TM3 😄
Jo, i4 vypadá jako slušná nabídka... i když těch 300t příplatků tam zahučelo jak nic... 44t za 18" kola atd...
Ozzman
Liftback je super kompromis, jen mne mrzí, že než bych se k němu mohl dostat, žádný nebude v nabídce 😁
webpaja
Prémie moc lifty nedělala, ale něco jako A5 etron, i4 evidentně bude dál. Je otázka těch dalších.
Btw VW ID7 je...lift 😉
Ozzman
Tak já nejsem kupec prémie, to se tu asi ví a i má oblíbená značka lift dělala, akorát ta teď staví jen užitkáče 😁 Pak si měl třeba C5, Insignie (ta taky končí že?), i Mazda 6 bývala lift... 4er i A5 se mi líbí v liftu, třeba chvíli přežijí a něco došetřím 😁
Emel
C5 zrovna ne, Citron skončil s liftama s Xantií... ale Laguna I-III i nová 508 jo.
Ozzman
První C5 nebyla lift? Já měl za to že jo a C6 ? To je asi taky sedan že ?... no tak to jsem se sekl 😁 Jo, Laguna 3 už je mrtvá déle, nicméně jsem ji teď někde viděl, jako doporučovanou ojetinu 😊 Naopak 508 jsem zapoměl, což si mi připoměl, že s ní jezdil a ten kufr tam viděl (který byl fakt malej).
Emel
První C5 si vlastně nejsem jistej, tu jsem reálně potkal jenom jako kombík... ale myslím že to byl podle tvaru kastle sedan. C6 byla určitě sedan, tam bylo to opačně prohnuté sklo 😄
Ozzman
Asi máš pravdu, jenže C6 mi příjde krásná i tak 😊
Emel
Hele tak ne, první C5 fakt liftback... máš pravdu... ups 😄
https😐/parkers-images.bauersecure.com/…800/dsc04990.jpg?…
Ozzman
Stane se 😁
Hammunasakra
Ne http😐/www.citroenet.org.uk/…on/carlsson.html liftback

až generace https😐/www.autoweb.cz/…yrici-komfortem/ (skvělej 2.2 HDi na začátku 125 pak 150 kW) byla sedan
twistedTSD
Ano, první C5 se dělala jako lift.
webpaja
TM3 je taky lift ne? Jen trochu nepohodlný kostitřas 😉
Emel
TM3 je sedan... teda... neměl bych si to radši vygooglit 😁?
webpaja
Sorry, master pravdu! Do kufru jsem ani nelezl. 😲
Ozzman
Naše pračka je taky lift, otevřou se jí dveře i se sklem 😁 to je stejný
webpaja
Ford zatím nic nepředvedl, nevím kam chtějí posunout OA. Že by vyklidili pozice pro čínské výrobky?
Hammunasakra
Ozzman
Ford je v háji, reálně má jen Kugu, která je ve své třídě fakt dobrým autem za slušné ceny nabízející i spolehlivý hybrid, bohužel zabíjí to kufrem. Fokus by mohl být skvělý, ale to by mu museli dát motorizace i nad obje 1.0 a STčko to nevytrhne, stejně touto generací končí.

Pak už tady budou jen importované Rangery a Bronca, které v Evropě pro svou cenu i velikost asi masovosti nikdy nedosáhnou... nechápu, že taková automobilka natolik provařila modelovou řadu. Přitom tu techniku i má, má motory, pohony, převodovky....

Beze srandy, čínské Mondeo MK6 je fakt hezký auto, s 2.0 240k ecoboostem, to by se snad mohlo i v Evropě prodávat, ale taky by se tu muselo vyrábět...
webpaja
Ale proč tak trestuhodně zapsali dobu? Nemají modely, nemají hybridy (Kuga je výjimka), nabízí pouze EV Mustang, vše ostatní jen dojíždí.
Ozzman
No žejo, kdyby udělali hybrid s menším motorem a dali to do Fokusu, mohou to tady vesele prodávat vedle Corolly a v nižší střední moc konkurentů není, většina je PHEV a taky o dost dražší tím pádem - techniku mají . Já jsem smířený s tím, že mám poslední modrý ovál, nic dalšího už nemají... no a Mustang mi doma neprojde, málo dveří 😁
Hammunasakra
aktuální text k tématu https😐/www.businessinsider.de/…en-subventionen/

omluvu stačí zkrátit na "sorry"

EDIT po 9ti minutách - vidím že si četl - a místo sorry ODHLÁŠENÍ
Ozzman
Ok sorry, že si tady překroutil a naprosto dezinterpretoval slova v tvých naprosto nepřehledných a nečitelných příspěvcích, kde se motají odkazy a heslovitě pojaté krátké věty, protože i když si to třeba celou dobu myslel dobře a šlo jen o to, že si špatně použil zezačátku dotace vs dotování v širším slova smyslu, tak z tvého stylu komunikace jsem to já (a asi velká část dalších lidí) nepochopil 😊

Promiň, ale nemám povinnost ti odpovídat, navíc v Safari se nedostanu k soukromým zprávám - nejde mi to se přihlásit do schránky, takže si musíš vždy počkat až na PC
Hammunasakra
Vedení Fordu ROKY STOJÍ doslova ZA H..NO - potřebovali by něco jako kdysi KRIZOVÝ MANAGEMENT Citroen - a dneska už jsou zas v plusu

je fakt že tady TEHDY ty VELMI SCHOPNÉ co firmu dostali z červených - místní diskuzní odborníci OSTŘE kritizovali 😄

ale Ford už je v HAJ..U léta - tam už málem MOŽNÁ POZDĚ?
Stejně jako tomu Citroenu se tu "dav odborníků" vysmíval STELANTISu - zdá se že jsou na tom O DOST LÍP než ještě nedávno nejprodáVWanější koncern planety
wakantanka
Ja som sa pred týždňom vrátil z Bulharska a prekvapilo ma koľko Fordov Puma som stretol nielen v Rumunsku kde sa vyrába ale aj v Bulharsku. Toľko som ich u nás nestretol za celú dobu čo ho predávajú. Asi to s tou Pumou nebude až také zlé čo sa predajov týka....
3_diamanty
Este je tu puma... ford sa ale nakoniec v eu porazi aj sam... podobne ako fiat a dalsi... tu netreba ani korejcov ani cinu k tomu.. oni su uz len pomyselnym klincom do rakvy... ale zase az tak by som v tomto nesmutil... europsky trh je uz proste coraz menej zaujimavy a na to si treba zvyknut ... a za 10 rokov bude pre mnohe automobilky uz aj indonezia alebo mexiko dolezitejsim trhom ako nejake francuzsko ci nemecko... tam sme to az dopracovali no...
rohYpnol
No, já to vidím trochu jinak.

Za mě BMW stále hezká auta má. Jen předdefinovalo co je to ta krása. Podle mě vědí co dělají. Bangleho jsem taky nemohl rozdýchat a dnes si říkám jak to jsou povedené kousky.

E39, E46 samozřejmě zůstanou klasikou a jistým vrcholem. Ale nová BMW také mají své kouzlo. Až na ten infotainment, za který bych toho kdo to v BMW pustil do výroby pověsil do průvanu.
twistedTSD
Bobří zuby krása nebudou nikdy.
ericn
Souhlas, aktualni design BMW je hnus. S každým novým modelem je to jen horší, největší designový humus je prasečí rypák XM, následovaný superbobry iX, M3, 4er. To bych přímo zvracel :no:
webpaja
M3 a M4 se dá ještě akceptovat. Alespoň za mě, zbytek je hrůza. Interiéry už taky, neoriginální, ztráta funkčnosti atd.
ericn
Tak možná v tmavých barvách, ale žlutá, oranžová, červená nebo nedejbože zelená … hnus velebnosti… :no:
twistedTSD
M3/4 jsou ještě horší, přitom výchozí trojka je bez výhrad. Škoda. Aspoň ta M2 je zkousnutelná, i když ne přímo krásná.
ericn
Souhlas, vychzí 3er je v pohodě. Ten M / bobr / nárazník je hnus :no:
rohYpnol
Nesouhlasím.

Ale určitě ti dávám zapravdu přinejmenším v tom, že nová BMW rozhodně nejsou fotogenická a na fotkách to vypadá fakt blbě.

Další co nepřidá, je RZ.

I přesto si troufnu napsat, že se mi design nových BMW vlastně vcelku líbí. Byť více než kdy dříve záleží na kombinaci barev. paketů a kol. Třeba BMW IX v matné černé v klasickém vzhledu děs běs. Ve vínové v Mpaketu nemám problém.
Hammunasakra
tak ste si holky pokecaly o designu kabelek - a teď CO O AUTECH a jak jezdí a jejich technice? na elektřinu JEZDÍ DRTIVĚ LÍP než na ropu (včetně benzínu V12)
twistedTSD
Definuj "drtivě líp".
Anonym
😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄

Zrychlení z 0-10 pro běžné ježdění 99% lidí nezajímá, jak jezdí v zatáčkách baterkáč s 2,4 tuny vs spalovák s 1,7 tuny , kdy navíc ten spocák je výrazně nižší jak SUV baterková plečka není potřeba rozbírat, fyziku neokecáš a bezpohlavní tuctová šeredná obludna, s nulovým charisma, historií, s tragickou kvlaitou zpracování a hnusným interirem je lepší jak spalovák

Tak to určitě 😄 😄 :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Hammunasakra
ale to tu celý roky píšu JÁ že 0-100 je nejabsurdnější nesmyls - ale tys to BLBĚ OPSAL - vono to právě spíš 99% zajímá 😁

ty vole NECHÁPAL bys rejd (natáčecí zadní kola) a co to umí/dělá na okreskách A V ZATÁČKÁCH a VODPICH JAK KRÁVA z apexu :yes: :yes: :yes:

TRAGICKÁ KVALITA zpracování??? si FAKT CHOREJ NA MOZEK https😐/www.hifi-voice.com/…-wilkins-diamond + https😐/www.lucidmotors.com/
Ozzman
A proto tedy léta vyzdvihuješ akceleraci z nuly na semaforech u hybridu, jasný 😁
Hammunasakra
ano ELEKTROMOTORy a jeho výhody RÁD lééééééta vyzvdihuji

Plus SI NEVĚŘIL a dnes víš - že to tak je :😉

ale mě u auta zajímaj JINÉ PARAMETRY jak si MI PŘIHRÁL (protože ten Auris NEMĚL moc dobrý 0-100 😄

nicméně barik (klasicky) OPAK - když trochu rozumíš autu, tak tě 0-100 až tak NEzajímá, naopak PRO VĚTŠINU je to parametr na který koukaj "jako první" 😉
Anonym
Ak čemu ti je 0-100 v kolonách?
K čemu potřebuješ lepší zrychlení, než má současná V8, tj 3,5-5 s?

HAHAHA. Je to naprosto k ničemu.
Hammunasakra
hahaha PŘESNĚ K TOMU co tu léééééta vysvětluju = tak fajn ŽE SE NAŠEL NĚKDO kdo to KONEČNĚ pochopil :-!

Ale vono to zrychluje STEJNĚ ze 180 na 240 km/h (prostě líp než V8 nebo V12 - a je to proti nim levnější na výrobu a lepší na stavbu auta a levnější na spotřebu

takže VIZ PŘEDCHOZÍ ODSTAVEC - jen aut ULTRA NEZNALÍ proti něčemu ve všem lepšímu (asi jako stará https😐/aukro.cz/…100hz-6622111417 vs dnešní 85´ placka - která má vyšší rozlišení jas prostě parametry ALE MENŠÍ SPOSTŘEBU :yes: 😄

takže JEN ultra PAKO NEZNÁLEK - chce dál tu starou A KRITIZUJE "ty celkově DRTIVĚ LEPŠÍ nový" = třeba zrovna TY TY TY TY 😁 :-!
Anonym
A na co bych zrychloval ve 180? Kde se tak dá bezpečně jet? Po německý dálnici?

Proč tady vymýšlíš nesmysly a bezostyšně lžeš?
Hammunasakra
https😐/www.youtube.com/watch?…

jen pro zajímavost PROTOŽE SI NEVYMÝŠLÍM a NELŽU = chápu že TO NECHÁPEŠ :😉

coS tím myslel?
Anonym
Samozřejmě, Tesla je proslulá tragickou kvlaitou zpracování a téměř všechny Ev mizernou kvalitou materiálů v interérů, nudou a obludností těch interiérů..... Je to hnusná plastárna bez nápadu s tabletem uprostřed 😄
Hammunasakra
TY SI MAGOR - téměř všechny EV???? tvůj ROZSAH NEZNALOSTÍ je fascinující

No tak zkus Mercedes, ty BMW nebo Lucid ale klidně i korejce

a občas i https😐/elektrickevozy.cz/…ritelnou-kvalitu 😁

ale TVŮJ MOZEK přes důkladné vysvětlování (před časem) koukám zatím NEPOCHOPIL že tam žádná (PRINCIPiální) souvislost NENÍ - kvalitně i nekvalitně se vyrábí všechno (to ty jen svým POKŘIVENÝM pohledem postaveným na IDEOLOGII místo na ZNALOSTECH plácáš další a další nesmysly HLAVNĚ ABY TO BYLO PROTI = větší levnější televizi s lepšíma parametrama 😲 :😉 😁 :-! 😒]
Anonym
Znáš význam slova téměř? Téměř všechna letadla sou dobrá, takže z 5 670 000 může být 0,9 milionu šmejdů a stejně sou téměř všechna letadla dobrá.

Pár mercedesů nevythne tesly, kie, toyoty, nissany, hyundai, číny at atdA Rivina a Lucid - ahaha. Náhdera, hezční interiér sem nikdy neviděl.
Pro lidi co znaj jen Auris a Oktávku možná 😄 😄 😄 😄 😄
Hammunasakra
já ti nedám ani DOSTATEČNOU za to "dostačující" 😁

viz já 14:13
lukas13
Mno, hlavně to stojí jako minule testované ID.3.

Už nějakou dobu si myslím, že vedení koncernu zešílelo. 😲
Ozzman
No,co k tomu říct 😁 Radši Golfa.. a nebo radši ne 😁
lukas13
😒] :yes:
Hammunasakra
nezešílelo - jsou po HORÁCH obrovských CHYB ekonomicky docela v hajzlu (i když teď KONEČNĚ třeba to ID.3 začíná bejt jako měl bejt před lety při představení

Ještě "horší" to je snad u Audi - jak cenový a výkonový srovnání s konkurencí, tak https😐/www.autoforum.cz/…nkurenceschopne/
Hammunasakra
To platí už roky - setkrát sem psal - loni se tomu důkladně věnoval Speciál TECHNIKA

Pro z principu konstrukčně horší spalovák je to "eště horší" ve výkonnějších verzích - cena ca stejná jen ten výkonovej deficit ropy je čím dál horší

Viz 440i vs i4 M50 - tam je výkonovej náskok efektivnější elektřiny už 275 vs 400kW

a přes tvé dodnes mylné představy - furt celý léta platí to https😐/oenergetice.cz/…fty-musi-skoncit

"Použili" jsme i exkolegyni co má letitou praxi s V12 i W12 = naprostá nechytačka proti https😐/www.hifi-voice.com/…-wilkins-diamond a to EUropa za ŘVANÍ techniky a ekonomiky neznalých - docela DOST ZAOSTALA https😐/elektrickevozy.cz/…-dokonce-i-teslu
Ozzman
Zase ten článek, kde si pleteš názvosloví? Já ho četl, ty asi ne 😁 Hele, nezadělávej další diskuzi nesmysly, které řešíme už několik let, radši zkus učebnici ekonomie.
Hammunasakra
ano - a FURT SE pleteš a je to opravdu TRAGI KOMEDIE

a tvé ZCELA NEVHODNÉ chování - ale odpovídá ZNALOSTEM

spadl si na úroveň (velmi hloupého) ryccarda - tak to s ním prober = dostal další LETOŠNÍ odkazy na.. to JAK MOC JSTE celá léta TOTAL MIMO 😲

hele A VÍŠ CO VYMYSLEL??? 😁
ŽE KDYŽ sou zas v němčině - tak to je asi NĚMECKÝ SPIKNUTÍ 😲 :😉 :-! :-! 😒]

no a nebo BĚŽNÁ ZNALOST (a holt opak = neznalost 😉

viz JEN ceny BMW = a stokrát TOHLE TÉMA důkladně (žádná mrzká úroveň ACZ) ve Speciál TECHNIKA
Jj ty VÝKONNĚJŠÍ auta co jsou z PRINCIPu lépe postavena než na ropu - maj stejnou cenu. Asi si (dodnes) žádný nevyzkoušel + jak zdůrazňuješ EKONOMICKY naprosto MIMO + technika KONSTRUKCE AUT asi taky mimo = to pak vede k výsledku, že se chováš jak ryccardo (a TO JE URÁŽKA a sakra ku.va OBROVSKÁ :😉
Ozzman
Máš dost drzosti jako naprostý analfabet ve věcích ekonomiky a dotační politiky tu označovat člověka, který se tomu věnuje již řadu let a má na to i patřičné vzdělání a praxi v oboru, včetně odborných publikací, že nemá znalosti ohledně toho, co je a co není dotace.... navíc když doložíš své tvrzení článkem, kde je naprosto přesně napsáno to, co tu říkám.... nebudu na to dál reagovat, nezlob se...
Hammunasakra
Ano (jen nevím VO KOM TO MLUVÍŠ - kdo je ten "analfabet" 😄

ty desítky odkazů v němčině angličtině francouzštině španělštině japonštině a CEO VW- dle tebe = tak TO UPŘÍMNOU SOUSTRAST :😉

P: Nnezapomeň si od ryccarda ukázat ten AKTUÁLNÍ německý text - je to po světě SAMÝ BLB - a tady v diskuzi SAMÝ ZNALEC :-!
ryccardo
To bude myslet tebe. Zvláštní kolik lidí už to poznalo 😁 😁
Hammunasakra
nojo i BLB je člověk 😁

vy všichni dohromady NULA ODKAZ - já mraky v mraku jazyků :😉 :-!

to co píšeš JE PODSTATA tupky prodavačky apod. https😐/www.stream.cz/…-nemine-64477307 říkají STEJNÉ VĚTY jako ty!! 😉

a jsou NEpoučitelné - viz ty a řvaní NECHCI levnou elektřinu z OZE ale CHCI nižší ceny - a VĚTŠÍ ZASTROPOVÁNÍ cen ála ORBÁNov
i BLBKA jako ty - DNES už VÍ jak moc PITOMÝ to bylo (dokonce i u nás vláda trochu PŘESTŘELILA - ale zpětně se to hodnotí snadno = dokonce to pak chápe i BLBKA jako ty 😉

SHRNUTO = to co s lidma se znalostí problematiky NULA DUTO PRÁZDNO absolutní NIC znalost - udělala realita že elektřina je EFEKTIVNĚJŠÍ a hlavně levnější BEZ dotací - a NEJVÍC za jejich života byl zvýhodněnej DIESEL - DOKONCE TAK ŽE BEZ TOHO SOU OSOBNÍ AUTA NA NAFTU NEPRODEJNÁ - i na to odkaz VACULÍK KOTECKÝ 😊))
Anonym
Jsi opět nahlášen, pokračuj 😄
ryccardo
Nech ho ubožáka. Už takhle se musí schovávat za spousty nicků, protože má z ostudy kabát 😁 Teď mu aktuálně skončil ban na jeho hlavním nicku, tak ať si chvíli užívá svých pár dní slávy 😁
Hammunasakra
viz Barik - *** se NIKDY NEVSADÍ - viz barik RADŠI NAPÍŠE: JÁ MŮŽU ŘÍKAT CO CHCI

myšleno plácat a lhát 😁

takže JAKÉ SPOUSTY = dej pár příkladů 😲 :😉 :-! 😒]

a JAKEJ BAN?????????????????????????????????? 😁
CO TY děláš, když si ZROVNA NEVYMÝŠLÍŠ další KRÁVOBLBOVINU?
Anonym
Si trapnej. Nidko ti tady nevěří, on se pozná styl psaní, můžeš to maskovat jak chceš.
Hammunasakra
jo JSI TRAPNEJ - jak se DĚSÍŠŠŠ sázky - že KECÁŠ 😁 :😉

s kolika NIKDO si to probíral? :-!

no a PŘESNĚ TAKHLE "poznáŠ" všechno = naprostá BLBOST tě FURT provází 😲 😁

ale jo multinicky tu jsou a MASKUJOU - dokonce MŮŽE BÝT že víš kdo - a zoufale křečovitě to PROTO zkoušíš že já. takže SÁZKA?? o VEŠKERÝ tvůj MAJETEK? no tak vidíš...

..jak si (minule - nakonec) napsal JÁ SI MŮŽU LHÁT PLÁCAT a POMLOUVAT psát CO CHCI = no můžeš 😁
Anonym
To že si můžu psát co chci byla reakce na něco úplně jiného , ale to si zjevně nepochopil. Zkus se podívat nazpět do SZ, pak ti to třeba dojde, hehehe

PS: nemůžu se s nikým sázet když mi nemá kdo potrdit jaká je pravda. Notabene dneska není problém používat xy fiktivních IP adres 😄
ryccardo
No poslední tvůj čerstvý nick máš Nicolo Machiaveli. Sám ses minule usvědčil.
Ozzman
Nemusí se usvědčovat, tuhle informaci, že ho banovali máme přimo od redakce, tedy dnes již bývalé 😁 Myslel jsem, že se to tady obecně ví
Hammunasakra
a tahle LEŽ je teda ČÍ? TVOJE nebo redakce? 😲 :😉 😁 :-!

kucí (kluku?) PROLHANÝ - je to TAK snadný = sázka u notáře O VEŠKERÝ MAJETEK

sice si v tvém případě moc nepomůžu - ale aspoň PŘESTANEŠ ŽVANIT - myslím doslova LHÁT :no: :no: :no:

tvůj PROPAD na trvalé shody s rohYpnoly ryccardy bariky... doplň si sám 😉
Ozzman
Jeden z tvých nicků (amaterasu nebo jak a nebo tenhle) redakce banovala někdy před pul rokem-rokem cca, nebo se o tom živě bavili, který to byl netuším, ale bylo to v reakci na hádky ohledně Ruska. Bylo to v době, kdy dávali ty 14tidenní bany.
Hammunasakra
no JSI BLÍZKO - ale FURT BLBĚ = viz já 9😁8 :😉
Anonym
Jo a nick nematerasuanibalkon, jsem zelenej bruslskej Megafon sis založil tehdá jen tak ze srandy, vůbec ne proto že bsi měl v tu dobu Zabanovej tenhle nick vid.

Redakce vůbec nikdy nereagovala na 400 000 nahlášení tvých sprostých, urážlivýc příspěvků, kterýma is zesměšnoval a dehonestoval druhé, tvoje ctrl+c a ctl+v spamy atd.
ŠKoda že mam od předchozí redakce zpětnou vazbu, že to budou ršit a nick ti banovat 😄 😄 😄
ryccardo
A teď to bude zase trapně zapírat, ale tak u jeho "charakteru" mi to vlastně ani nepřijde divný.
Hammunasakra
jo TAHLE úroveň myšlení a chápání JE KATASTROFA :-!

takže ANO NAPSALss ZZase DALŠÍ BLBOST NESMYSL KRAVINU - ale zas držíš kurz, od první věty co tě znám

TAKŽE co tam mአZA BLBOKRAVINU?? 😄

k tvému "charakteru" pasuje PLÁCAT a LHÁT a volit SPD a ZEMANa a fandit KOMUNISTŮM - k mýmu řikat (ku.va už aby) "Pravda a láska zvítězí"
Anonym
Všichni vědí že dostal BANy na několika jeho nickách, jen on se to tady snaží trapně okecat plkami o sázkách 😄 😄 😄
Ozzman
Ti musím něco povyprávět milý Ryccardo, po dlouhé době jsem najel cca 600 km výlety svým naftovým vozidlem, po ČR, i Německo kousek, většinou dálnice a okresky první třídy. Když jsem se snažil, spotřeba byla kolem 6,5 na sto, bylo docela volno, jel sem 140-210 (v Německu), pohoda, nabíjel jsem jen jednou... není to tak špatný 😊 Konec výletu mne trochu zničily kopce na Šumavě, kde jsem 2 dni jezdil asi 150 km po výletech a cesta zpět po poloprázdné D5 tempem 160-180 a skončil jsem na 7 na sto no.. ale dá se to 😁 Když máme tu subvencovanou naftu, tak to díru do rozpočtu neudělá
Hammunasakra
Zkusili jsme i Vmax 😉

Spotřeba viz https😐/www.hifi-voice.com/…-wilkins-diamond

tvé NEVHODNÉ chování nespraví ani (tvá) závěrečná správná věta - jo rok co rok MULTI-MILIARDY (jen u nás - drtivě LEVNĚJŠÍ je provoz na elektřinu + DRTIVĚ VYŠŠÍ výkony
webpaja
To je slušné :yes:
Ozzman
Asi bych měl napsat " Děkuji všem občanům ČR že mi doplácíte na naftu" 😁 Tedy spíš, že si od vás stát musí vybrat peníze jinde, když mne stát stáhne o nižší daň... abych byl korektní a nebyl ekonomický analfabet, jako někdo od H... 😒]
Hammunasakra
Viz já 14😁7 a 15:04 - a jo jsi už VELMI TRAPNÝ
Hammunasakra
Viz já 14😁7 a 15:04 - a jo jsi už VELMI TRAPNÝ
Hammunasakra
ano ZDE DALŠÍ EKONOMIČTÍ ANALFABETI https😐/www.businessinsider.de/…en-subventionen/ :😉

NĚKDO to má holt V HLAVĚ NARUBY - to se stává - jsou vás MILIONY https😐/www.stream.cz/…-nemine-64477307 :-!

ale jinak JE TO FAKT trapně Trapno TRAPNÝ - co předvádíš
CO tenhle odkaz (analfabet je roky bejvalej CEO VW a VŠECHNY články "v novinách" jak píšeš) na "analfabety od Porsche" 😉
ryccardo
Taky ti neco povypravim. Minuly tyden jsem byl autem v Italii. Spotreba sice 8.2 benzinu, ale najezdil jsem za tyden 2000 km a "dobijeni" probihalo asi 4x, ale nikdy jsem netravil na pumpe dele nez 10-15 minut a frcel dal. S EV neproveditelne. Ale chapu ze je to krasa moci travit s rodinou hodiny na nabijeckach 😁 A rychlosti jsem teda dodrzoval. Vetsinu casu jsem jel 140 na tempomat. Tunely 100-110 a dojezd na nadrz asi 600 km. Takze i s dotovanym benzinem se to da ufinancovat 😉
Ozzman
Tak to je krása na tvuj starý jedomet, co má velké NOx (psalo se to o TSI žejo? 😁 abych se držel role) 😁 Já byl v Italii v červenci i s rakví a skončil jsem dokonce na 6,8, dobíjel jsem cca taky 4x, ale najel jsem skoro o tisíc km více (výlety a cesta domu delší přes Benátky). My tedy občas delší pauzu děláme, máme malé děcko, ale né při tankování, ale třeba u jezer na hranicích Rak/Německa cestou tam a nebo na benzinkách, kde jsou prolézačky a né nabíječky 😁

Ještě, že dalším vývojovým stupněm jsou hybridy, které mi poskytnou podobný komfort jízdy bez povinných kafezastávek 😁
Hammunasakra
No a dá se jezdit DALEKO LEPŠÍM autem za DALEKO MÍŇ https😐/www.hifi-voice.com/…-wilkins-diamond bez nutnosti subenCOVÁNÍ dotoVÁNÍ zvýhodŇOVÁNÍ prostě finanční pomoci státu

Efektivnějš levnějš čistějš - s vyšším výkonem a lepší stavbou auta (z principu) :yes:
ryccardo
Hele a jakým lepším a za daleko míň se dá jezdit bez nutnosti dotování a zvýhodňování. Jen tak abychom všichni věděli.
ryccardo
TSI snad není jedomet to byly naftové motory té doby, ale fakt je, že z výfuku asi alpský vzduch už nejde, když to má 360 tis. Nicméně emisema to prochází ještě regulerně bez úplatku 😁

Tak delší pauza je samo sebou fajn, ale jak píšeš, u jezera, kde bohužel není nabíječka. Ne na odpočívadle mezi kamiony trčet hodinu a navíc doufat, že na té nabíječce nebude už nějaký šťastný rodič stát a nabíjet před tebou, takže si tam pobydeš ještě déle 😁

S hybridem problém taky nemám. Proč ne. Nejspíš si ho jednou taky koupím. Teď si ale možná ještě příští rok vystačím s tím "nespolehlivým" benzínem od VW, který zatím funguje k mé spokojenosti 😉 Tak přeji hodně šťastných kilometrů, užívej si té dotované nafty a hodně s rodinkou výletujte 😉
Mikesus
Jestli si pamatuji dobře, teď se mi to nechce hledat, tak TSI trpělo v rámci benzinů na dost vysoké NOx ( ale ne tak moc nadlimitně jako diesely ). Ale je možné, že už u novějších tomu tak není.
ryccardo
Vidíš to jsem ani nevěděl. Ne že by mi to teda nebylo jedno, ale je to zajímavá informace. Obecně jsem myslel, že benzíny s NOx problém nemají takový jako diesely a přímovstřikový už vůbec ne. Konec konců celý přímovstřik se používá hlavně kvůli lepšímu dávkování paliva a snižování emisí.
Hammunasakra
FTIPNÝ - blbý jako vždy a (dost možná) SI VYMÝŠLÍŠ jako (skoro) furt = vždy :😉

jj ta náhoda jak vždy přispěcháš Ozzymu "na pomoc" - nejsti tu i několik dní A ZROVNA V TU CHVILKU se objevíš - a vždy když se hádá se mnou TY PŘISPĚCHÁŠ 😲 :😉 😁 :-! 😒]
ryccardo
Tak když se o mě píše, tak proč bych neměl napsat do diskuze? Ty si mě první vytáhnul a zmínil, tak co si čekal, že budu mlčky přihlížet?

BTW samozřejmě, jsem si to celé vymyslel. Jak dovolenou, tak vlastně i to auto. To taky nemám. Všechno co se ti nehodí do krámu ber jako, že jsem si vymyslel a budeš mít o chlup menší mindrák oslíku 😁
Ozzman
Počkej, ja v tom autě s tebou jel 😁 To se mi asi zdálo 😁
ryccardo
Samozřejmě že jel, ale podle Hamuny si všechno vymýšlím, takže když tvrdí, že jsem s ním nebyl na dovolený, tak možná ani neexistuje ne? 😁
Hammunasakra
ANO OVĚŘENO nespočetnou PRAXÍ

ne VŠECHNO - "jen" STRAŠNĚ MOC a ČASTO :-!
ryccardo
Běž radši na oběd - troubo 😁
Hammunasakra
i tam to bude DÁL stejně PLATNÝ = jo od první věty co tě znám (napsals BLBOST - a JE TO dohledatelné😉 si často VYMÝŠLÍŠ a LŽEŠ :-!

a "celý princi" diskuze je že TY POPÍRÁŠ a "baví tě" jak ti (lidi) vysvětlují. VONO CO TAKY když nic nevíš neznáš nerozumíš, ale jinak DOBRÁ TAKTIKA 😁 :yes:
Hammunasakra
i tam to bude DÁL stejně PLATNÝ = jo od první věty co tě znám (napsals BLBOST - a JE TO dohledatelné😉 si často VYMÝŠLÍŠ a LŽEŠ :-!

a "celý princi" diskuze je že TY POPÍRÁŠ a "baví tě" jak ti (lidi) vysvětlují. VONO CO TAKY když nic nevíš neznáš nerozumíš, ale jinak DOBRÁ TAKTIKA 😁 :yes:
Hammunasakra
Jak říkám NÁHODOU po dnech nečinnosti (a nepřihlášení) OKAMŽITĚ "si tu byl" (a pak jindy v jiné ZNOVU a pak ZASe :-!

BTW samozřejmě, si byl XYZABCDEF... 😁 -krát přistižen PŘI LHANÍ a VYMÝŠLENÍ SI - si zapomněl, že co na webu napíšeš NEZMIZÍ? 😲

takže ty LŽI jsou (do)DNES DOHLEDATELNÉ 😉
ono HODNĚ "bajkařů", když u BEV zůstává poslední trochu mínus dojezd (i když realita viz test i7) tak NAJEDNOU MRAKY diskuzních žvanilů JEZDÍ STOVKY a TISÍCE km :😉 😁 :-!

včetně tebe že jezdíš ročně o desítky tisíc km víc než je průměr https😐/fdrive.cz/…ektromobily-6946
ryccardo
Myslíš ty dny nečinnosti, kdy jsem byl na tý dovolený, na který jsem podle tebe nebyl? 😁 😁 Nějak se do toho hochu zamotáváš. A co má být, že jsem tu "okamžitě" byl? To něčemu vadí? Ano konkrétně od začátku července mám 6000 km. Dokáže ti to hlava pobrat? Asi spíš ne viď, když všichni musí jezdit max 40 km denně jak praví tvé statistiky 😁 A paměť máš taky špatnou. Psal jsem ti, že najezdím cca 20-25 tis ročně ne o desítky tisíc km víc než je průměr. To jsi na tom hodně špatně s počítáním 😁 Asi se na to radši vykašli, ať ze sebe neděláš ještě většího pitomce.
Hammunasakra
zajímavý MÉ DNY NEČINNOSTI si "vyhodnotil" jako BAN 😁

a jinak viz 12:23 😉
ryccardo
Pokud ty dny nečinnosti přesáhnou měsíc pak je to celkem jasný, že se o dovolenou nejedná. Navíc si ten BAN sám přiznal 😁
Hammunasakra
KDE JAK "přiznal" BAN?????????????????? 😲 😁

Ty si NEJPROLHANĚJŠÍ plácal a LHÁŘ co tu je - a tady jich je :-!
no viz 12:23 😉

Sorry ty desítky - jednu desítku (a kousek😉 a MÁŠ tak NAJEŽDĚNO o statisíce víc, než je průměr :😉

a jo chápání statistik (ono už ZŠ a všeho "nad trojčlenku" TI NEJDE - nemusíš to furt psát dokola 😄
ryccardo
Ano je to tady někde v diskuzi. Nadával si mě a Barikovi, že ti kvůli nám ta zlá redakce zabanovala účet, protože si jen psal pravdu 😁 Dokonce si nás nazýval Russkou svoločí 😁

Nevím kolik je průměrný nájezd kilometrů českých řidičů a popravdě mě ten údaj ani nezajímá. Jestli najezdím víc a o kolik mě má zajímat myslíš proč? Je možný, že mám naježděno o statisíce víc než je průměr, takže jsem zjevně v tomhle ohledu zkušenější než ty, takže mlč a šoupej nohama 😁
Hammunasakra
nojo CHÁPÁNÍ TEXTU = loni po začátku STUPIDNÍ ruSSký VÁLKY = nick Amaterasu

První slovo tvého druhé odstavce = je tvá podstata - platná od první tvé věty, kterou jsem tu přečetl a opravil = uvedl na pravou míru

no tak HLEDEJ šmudlo = jezdíš NÁSOBKY = v tvém věku STATISÍCE VÍC než ostatní. Ale nevychází ti tam jak výměn a pneu (tím ses kdysi "prozradil") tak stav tacho (při koupi a dnes)

jak říká jedna místní pro ruSSká deZZinformační SSvoloč: BLBÝ NO 😁 :-!
ryccardo
No hlavně jestli ty si už konečně pochopil, že reklamní kecy Michelinu o nájezdu jejich celoročních gum 100 tkm jsou fakt jen reklamní kecy a ty gumy v reálu vydrží asi jako průměrná letní tj 40 tis a je v hajzlu.
Hammunasakra
ááá TAKŽE DOŠLO - že to byl jiný nick a loni = že SI NAPSAL DALŠÍ DEBILITU

Jménem všech nad úrovní chápání ZŠ (druhý stupeň ti opakovaně nejde) GRATULUJI

pomalu pozdě ALE PŘECE - ti nakonec věci dojdou. Asi jako to PHEV o kterým se DŮRAZNĚ hádal (a jednou možná i věci ohledně pneu - kde ses "prozradil" že najezdíš vlastně DRTIVĚ MÉNĚ než "se vychloubáš" = právě přes ty najetý km LEDA BYS MĚL FAKT PNEU CO VYDRŽÍ 100.000 km 😁 :-!
Ozzman
Přiznávat nemusíš, my víme od bývalé redakce, že si ban dostal 😊 Ale jen snad krátkej, už si to nepamatuju a upřímě jsem se tě zastal, docela toho lituju
Hammunasakra
ale můžu a proto VEŘEJNĚ SEM TO TADY a okamžitě tehdy NAPSAL 😁

a můžu napsat i RYCCARDO napsal zas další BLBOKRAVINU nonplusultra :-!
Ozzman
Tak proč se tu s nim hádáš, když to teď přiznáváš a přiznal si to tenkrát ? Jjá si pamatuji, že si to psal a že to redakce řešila a že si ho dostal jen ty - vyjádřil jsem se že s tím nesouhlasím, protože vás tam flamovalo více a někteří měli i hustčí výrazy, bylo to o Rusku...
Hammunasakra
takže I TOHLE ti dělá problém?? i tohle chápeš ŠPATNĚ?

CO se stalo vs co teď VYMYSLEL ZA KRAVINU ryccardo NEVIDÍŠ rozdíl??? 😲 😁

nojo no TVÁ opakovaná SHODA s rohYpnolem barikem ryccardem už DÁVÁ SMYSL
Ozzman
Ryccardo mluví o tom, že si dostal ban, jen píšu, že je to pravda, více sem to nečetl, jestli mluví o jiném banu 😁
Hammunasakra
v tom bude ten "zakopanej pes" - VÍC SEM NEČETL 😉

jo k tomu TEHDY sem se HNED SÁM PŘIHLÁSIL = ban (A BACHA ROVNOU TRVALÝ!!!) pro kritika pro ruSSké Z***ané SSvoloče (a ta ho NEdostala!!! :yes: 😁 ) byl FAKT HNUS

ale ryccardova hlava VYMYSLELA že teď co sem byl na dovče sem sem nepsal... UŽ TO MÁŠ co si "nečetl"?

netřeba ale číst víceméně VŠECHNO CO BARIK a rohYpnol a ryccardo NAPÍŠÍ = je KRÁVOBLBOVINA NESMYSL atd. takže JAK TO žes to vzal "automaticky" OBRÁCENĚ?? 😲 :😉 :-!
Ozzman
Budu k tobě upřímný, STYL jakým píšeš je naprosto příšerný, špatně srozumitelný a nelogický, je to fakt extrém, takže opravdu příspěvky, které nereagují na mne od tebe nečtu, protože bych nedělal nic jiného, než luštil tvou kombinaci hesel, odkazů a vět obsahující flasteneckým font - střídání malých VELKÝCH písmen. Možná kdyby si zkusil napsat souvislý text, který si po sobě přečteš, ubylo by dost zbytečných hádek a nedorozumění. Tohle je dobře mířená rada.

Takže pokud jsi byl na dovče, to se stává, i já byl, i jiní, ale ryccardo tam pak psal o tom banu, který má návaznost na ty rusko ukrajinské hádky a ten se stal a na ten sem reagoval i já. Víc si vyřiďte spolu.
Hammunasakra
nojo ta realita kdy roky čučíš na text dotoVÁNÍ a do včerejška si tam viděl dotaCE = je trapná UZNÁVÁM
a jen to samý (podobný) je teď NESMYSL co napsal o posledním měsíci ryccardo = vlastně STEJNÁ CHYBA - to už se blbě vokecává

ale na to seru šlo mi o URÁŽKY a teď už víš že ses mýlil TY - a to ŠLO TO VYŘEŠIT mou nabídkou, celý jedním slovem: "sorry"

NECHTĚLs
Ozzman
Ne, nemýlil jsem se, celou dobu si nepochopil že mi jde jen o to slovo dotace a o jinou stranu ekonomické bilance. V tomhle se nedohodneme, protože ty nejsi ekonomicky vzdělaný (to nevadí, já zase nejsem technicky vzdělaný) a dotací a dotováním nazýváš jakékoliv zvýhodnění či lépe řečeno pobídku určitého subjektu - což je nepřesné a na tom tě točím. Opravdu máš takový problém pochopit, že z toho bilančního hlediska je to slovo zavádějící a ty si ho dříve i přes snahu to zamaskovat používal ? Zkus jen odpovědět na tuhle otázku.

Takže jsem tomu věnoval chvíli a nachytal jsem tě na švestkách - tady jsem dohledal, že si dříve opravdu psal o dotaci a ne jen o dotování a taky je to jádro toho, proč jsem ti to začal psát a jistě nebude problém dohledat další příspěvky 😒br />
"Plus provoz tý jedný strany MUSÍME hromádkou miliard ročně dotovat = vím že je to už klišé ale bez desetiletí stomiliard dotací = by prostě tenhle 2.0TDI nebyl. Mazda k tomu motoru došla bez dotace + může jezdit bez nutný dotace paliva po celou dobu provozu"

http😐/www.auto.cz/diskuse/75883/1
Příspěvek z
3. 7. 2020 10:05

Další
"Všim sis ceny aut? Víš že to o dost dražší, se neobjde bez trvalý dotace paliva po celou dobu provozu?"

http😐/www.auto.cz/diskuse/75883/1

Příspěvek z 3. 7. 2020 11:43

Teď dlužíš to pouhé sorry ty mě a jeslti spustíš zase kolotoč výmluv, tak radši snad ani nereaguj..

p.s. víš co ? Já omluvu nepotřebuji, věděl jsem, že mám pravdu, mne stačí, když to budeš tiše akceptovat a už to nebudeš vytahovat, nebo alespoň né na mě ? Co ty na to ? To je ode mne myslím velkorysá nabídka
Mokrous
Čím, že to jezdíš? Já to pokaždý zapomenu. ;-\
8,2 už je docela dost. Vyšší kastle?
To já se svým sazometem na dovolených mívám na nádrž okolo 1.300 km jako nic. Jak Alpy, tak i teď Jadran. Klima se může strhat, ale furt to mám za 5/100.
ryccardo
Cituji😒br />
hele A VÍŠ CO VYMYSLEL???
ŽE KDYŽ sou zas v němčině - tak to je asi NĚMECKÝ SPIKNUTÍ

Nevím proč máš potřebu si pořád vymýšlet 😁
Hammunasakra
ááá POTREFENÁ HUSA - víš že CO NAPÍŠEŠ = tak NEzmizí (nebo? 😁

ale je to PARAFRÁZOVÁNÍ - jestli to byla nepatrně jiná formulace = tak klidně OPRAV :-!

https😐/www.auto.cz/diskuse/90670/1#…
DonVito
Konecne mas prispevek k veci.
:yes:
Ozzman
Jsem objektivní, ale to ty nikdy nepřijmeš 😊 Nekopu za jeden tým...
DonVito
Tak to zase prrr.
K objektivite mas neskutecne daleko.

Ale omlouvaji te neznalosti. 😉
Ozzman
Neznalost a odlišný názor jsou dvě jiné věci. Ale od tvého pokřiveného vnímání světa, kdy jen jedna věc je bílá a vše ostatní černé rozumím, že nepoznáš objektivitu, kdy někdo dokáže rozličovat i odstíny šedé mezi tím 😁
DonVito
Muj "problem" je to, ze toho vim o elektromobilite nasobne vic nez ty.

Bohuzel kvuli tvym neznalostem (viz "bezemisni vozidlo") se tu pak dohadujes jak decko.
Poukazat jde i na slovickareni ohledne podpory nafty...

Zbytecnej diskuzni flame. 😉
Ozzman
O autech možná, o tom, jak se vyčíslí dopady vůbec ne. Já se ale nikdy nehádám o technice, jen dokážu pochopit, že někdo má odlišný názor na auta a nikomu necpu ten svuj 😊

Když někdo používá špatné a cílené názvosloví, které pak zavání titulkami v Blesku, jsem na to alergický, pokud si se někdy pohyboval v odborných kruzích (jakýchkoliv), tak to musíš znát, dotace a subvence nejsou totéž, stejně jako bezemisní vozidlo je bezemisní, jako nealko pivo nealkoholický ( v něm je trochu alkholu, to doufám víš)... pokud tohle budeš respektovat, nebudu tě mít za hlupáka a nebo stačí napsat, neumím, neznám, rád vysvětlím 😊
DonVito
Sorry.
Ale tohle vubec nerespektuju.
A ber me za hlupaka. Stejne se o mne tak vyjadrujes...

Umis hlavne slovickarit, flejmovat a povysovat se. :no:
A pritom diskutujes s lidmi - Hamuna o podpore nafty a se mnou o bezemisnosti, ktery vedi o cem pisou...
Napadas me tady za bezne pouzivany pojem (protoze jsi ho neznal...) stejne jako Hamunu.
Poslal ti odkaz.
Precetl sis ho?
Tady mas jiny.
https😐/oenergetice.cz/…fty-musi-skoncit

Absolutne ti chybi sebereflexe.
Ozzman
Ne, znáte jen techniku, tam vaše znalosti končí a bohužel to nedokážete přiznat (a já ji zase neznám a nehejtuji vám to, to vám taky nedochází 😁). Dotace na naftu používá jen Hamuna, ani v těch textech co sdílel (jistě, že jsem to četl a taky jsem mu to tady citoval a není to tak dlouho) to tak není, píše se o subvencích, což je vlastně zvýhodnění z obecného hlediska...

Dám ti příklad. Dotace je, že na něco doplatíš (dáš mu něco materiálního), subvence může mít jakoukoliv formu, třeba že někomu něco usnadním, nebo mu odpoustím něco platit. Rozdíl je v tom, že na jedné straně dám výdaj (doatci) a na druhé příjdu o příjem, jsi na opačné stránce bilance.

P.s. dotaci na naftu opravdu máme, ale ne my běžní občané jezdící turbodiesly, ale zemědělci na naftu do svých strojů (dostávají zpět - ano dostávají = dotace, část spotřební daně na naftu), takže ano, dotace na naftu existují, subvence je pak to daňové zvýhodnění. Co mi chceš dále kázat o sebereflexi ? Chápeš alespoň co píšu?
DonVito
Ja to chapu od pocatku.
A nechci se zapojovat do teto detinske diskuze.

Kdyz uz, tak do te me bezemisni.
Rozporujes tu bezemisnost EV...

Kdy jsi tu naposledy rozporoval emise dieselu???
U EV bys rad zapocitaval neprime emise.
Ukaz mi prispevek, kde na tuto nesrovnalost upozornujes u dieselu. Zadny takovy neexistuje?
😁
Ze udavane emise (CO2) dieseloveho auta jsou jen prime a ze chybi zapocist tezba a vyroba nafty.
To zde nejak zapominas hejtovat.
Tomu rikam neprima obhajoba vlastni garaze...
Znas energetickou narocnost produkce nafty?

PS Od nastupu EV mi bavi, jak je kazdy ekologem... Dokonce majitel dieseloveho auta. 8-s
Ozzman
Proč bych rozporoval emise dieslu ? 😁 Tam snad víme, že existují všichni 😁 A jistě, že se do toho započítají i emise výroby a těžby a distribuce... to nikdy nikdo nerozporoval, nebo tedy já určitě ne.

Já nejsem ekolog, vubec ne, mám rád spotřební věci,asijsou levnou elektroniku a spalovací motory, ale co mne zajímá je svět, ve kterém žiji, takže třídím odpad a vadí mi vykuchané staré diesly, ale i vraky benzinoých motorů, ve městech, protože prostě smrdí (užitkáče)
Hammunasakra
Tak nehejtuj zvýhodňování nafty - bez kterýho by neexistovaly dieslový osobní auta (opět sem dával odkaz - Vaculík po Dieselgate v český televizi)

https😐/www.businessinsider.de/…en-subventionen/ když v němčině řekneš subvencovat KAŽDEJ Ví v češtině je vhodnější (a významově STEJNÝ) dotování = ale nebalancuj na slově

Podstata je ten OPAK WinDiesla (a dalších) BEV se bez zvýhodňování nejen obejde, je to naopak BEZ multi-MILIARD dotování/subvencování/zvýhodňování = FINANČNÍ PODPORY se neobejde provoz aut na naftu
Ozzman
Já vim, že jsi asi pomalejší, nebo nevim jak si to jinak vysvětlit, ale mohl by sis někdy přečíst, co píšu a nevkládat mi do úst blbosti ? Já nikde nerozporuju zvyhodnovani, jde mi o to slovo dotace a ne o fakt, že se tak děje... naposledy sem psal, tímto na tebe přestávám reagovat.
Hammunasakra
tvé NEKONČÍCÍ URÁŽENÍ po letech tvých blábolů - je opravdu TRAPNÉ

"jde ti o slovo DOTACE"? Možná jsi pomalejší ale to nikde NENÍ že? 😐

je to od první chvíle dotoVÁNÍ subvencoVÁNÍ zvýhodňoVÁNÍ

takže BEZ SORRY - ale došlo ŽE OSOBNÍ AUTO NA NAFTU bez finanční podpory NEEXISTUJE (furt ten Vaculík a česká televize po Dieselgate = a to už je HODNĚ let a dal sem to sem v odkazu i psal - setkrát - ASI SI hodně POMALEJŠÍ
Ozzman
Ano, jde mi o slovo Dotace, tleskám, že si mne po desítkách příspěvků pochopil. Zbytek si mužem ušetřit, hezky zbytek dne 😊
Xylo
Je fakt, že vlákno tvé debaty s tím pomnoženým "odborníkem" je o něco zajímavější než jeho obvyklé dialogy s RohBarykem :yes:
Hammunasakra
ANO přesně = u slova dotaCE máš furt dokola HRUBKU jak HROM!!!

Od toho prvního českého odkazu na ŠÉFa VW v češtině a pak v němčině a francouzštině atd. až po dnes PORSCHE

NIKDY tam není dotaCE = to je jen v tvé hlavě a ŠÍLENÝ ŽE TO doDNES dál OPAKUJEŠ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hammunasakra
ok OZZY SOUSTŘEĎ se tedy jen na omyl který dodnes opakuješ - viz kdysi CEO VW až po dnes Porsche = nikdy nešlo o dotaCI (nebo subvenCI) ale TO CO TAM JE NAPSÁNO = dotoVÁNÍ nebo subvencoVÁNÍ klidně zvýhodňoVÁNÍ

anglicky německy to VÝNAMOVĚ znamená DOTOVÁNÍ (v češtině když se řekne subvencoVÁNÍ = většina lidí neví co to znamená

NE špatně přeloženo JAK ty ryccardo atd. PLÁCALI (samozřejmě to je správně) = konec už to fakt neba (fajn že UŽ VÍŠ a nepřeš se, že bez multi MILIARD FINANČNÍ PODPORY státu, viz české i německé odkazY včetně ČT24 = by osobní auta na naftu NEJEZDILA nedávala by totiž ekonomicky smysl. Menší výkon větší spotřeba (ropy) a vyšší cena = to fakt NENI motivace ke koupi

OPAK je to u BEV - a tím vysvětlením to kdysi začalo (opravou místního HODNĚ OPAKOVANÉHO nesmyslu - postaveného na NEZNALOSTi) a právě teď končí.

Dostals za poslední 2 dny MNOHO nabídek "vše ukončit jedním krátkým" sorry - nevyužils
Ozzman
Já se tobě nemám za co omlouvat proboha, že máš poruchu v chápání psaného textu, nebo si jinak neumím vysvětlit, že pořád plácáš o koze a já o voze, za to já nemohu.

Nikdy jsem nezpochybnil zvýhodnění nafty a díky tomu její oblibu u spotřebitelů, jen to slovo dotace, takhle jednoduché to je 😊 Ty opravdu nedokážeš pochopit, že mi vadilo jen to slovo, které je zavádějící ?
Hammunasakra
Jo ZA URÁŽKY se holt omlouvá

za co NEMŮŽEŠ? že první i poslední odkaz je (v němčině i češtěině) o subvencoVÁNÍ dotoVÁNÍ

a ty DNES TEĎ - už asi URČITĚ SCHVÁNĚ protože tohle nemůže být "porucha chápání textu" o dotaci?
Ozzman
Psal si o dotaci, tak tady nelži, neumíš uznat chybu a hádáš se dokola na koncovce, kterou si pozměnil a vzletně to tady dáváš už jako obojí. Měl si rovnou napsat, že si to myslel jako subvenci a před rokem by byl pokoj. Měj se
Hammunasakra
před LETY jsem tohle vysvětloval TADY V DISKUZI EMELovi = tvá trapnost NESCHOPNOST UZNAT chybu = nemá konců :no:

Podívej KOLIKRÁT sem ti to jen dnes musel zopakovat (a to samý v SZ!!

Podívej se na ten KDYSI roky starý text = který s ryccardem píšete VONI TO MAJ BLBĚ je tam dotaCE nebo dotoVÁNÍ? A viz odkazy všetně toho "pro děti" dnešní odkaz = subvencoVÁNÍ a dotoVÁNÍ = je prostě TOTÉŽ!!!

a roky ti píšu NEJDE O SLOVÍČKAŘENÍ!!! klidně mikesusovo ZVÝHODŇOVÁNÍ ( vidíš tam to -VÁNÍ??!!

šlo o PRINCIP že ne BEV ale diesel = se MUSÍ ZVÝHODŇOVAT (to je celé TO JE PODSTATA)
doslova MUSÍ = jinak by bazary byly plné neprodejných naftových aut - tak nějak to celé roky píšu

jsi VELKÉ ZKLAMÁNÍ
DonVito
Ano, nikdy jsi nerozporoval emise dieselu.
I kdyz v udaji co2 chybi neprime emise.
😲

Chapes vubec, co se ti snazim napsat??
Mas rudo pred ocima a nechces chapat.
Kdyz nechapes, tak se zeptej.
To neni ostuda se zeptat.

Proc mas neustalou potrebu zduraznovat neprime emise EV, kdyz u dieselu o nich mlcis?

Proc pises toto😒br /> "Proč bych rozporoval emise dieslu ? Tam snad víme, že existují všichni A jistě, že se do toho započítají i emise výroby a těžby a distribuce... to nikdy nikdo nerozporoval, nebo tedy já určitě ne."??

Vazne si myslis, ze jsem tak blbej a nevim, ze elektrina neni bezemisni?
Vsichni podle tebe vi o neprimych emisich dieselu. 😲
Ale o emisich z vyroby elektriny tu mas potrebu vsechny poucovat..
Stejne tak, jako detinsky slovickarit na tema dotace.

WTF

PS Ano, uderil jsi hrebicek na hlavicku. Nikdo nikdy nerozporoval udaj o emisich CO2 dieselu. Ale vsichni rozporuji nulu u EV. :no😒br /> Tomu rikam dvoji metr.
Resp. obhajoba vlastni smradlavy garaze.
:no: :no: :no:
Ozzman
Protože u dieslu ty emise jsou a nikdo se netváří, že jsou ta auta čistá, naopak, ja nejak nevim, co ti na to odpovědět, je to jako srovnávat bůček se salátem. Bůček je tučnej a nezdravej a každej to ví, taky to zvíře vypustí exhalace, včetně zpracování, ale na pěstování salátu taky něco potřebuješ a nebudeš o tom mlčet, že jedno je absolutně dobré a druhé absolutně špatné...

asi se tedy ted zeptám, co čekáš, že ti mam odpovědět ? Ted se tedy ptám bez ostudy a nechápu co po mě chceš 😁
DonVito
Cekam odpoved, proc ti zanedbani neprimych emisi u dieselu nevadi.

Proc beres dvoji metr?

Zkus mi vyvratit moji domnenku - vlastni garaz. Jak jinak si to mam vysvetlit?

Proc jsi nikdy nepsal o "chybnem" udaji co2 u dieselu? Ale rozporujes bezemisnost (nulu) EV. :no😒br />
PS Myslim, ze denodenne propirane emise co2 z vyroby elektriny jsou mnohem evidentnejsi nez neprime emise z vyroby nafty o kterych se prilis nepise a nevsiml jsem si, ze bys je nekdy zminoval. Tvym slovnikem bych nazval udavane emise co2 dieselu "lzivymi". Coz by bylo samozrejme absurdni (jen slovickareni), stejne jako tvoje zdejsi diskuze.
Ozzman
Jaké zanedbání? V modelu energetiky, který znám a jehož v rámci projektu budu součástí, se toto zohlednuje, stejně jako u EV.

Nebo kdo to kde zanedbává ? Možná se to nepíše, protože to všichni vědí ? Já to vím, ty to víš, ví to asi každý v diskuzi.

Tvá logika je naprosto zvrácená, když nenadávám na něco, musím to schvalovat ? Taky tady denně nepíšu, že rusko je zlo, protože útočí na Ukarjinu, znamená to, že jsem proruský ?

p.s. já si myslím (tedy vím), že každá výroba, i výroba toho ajfounu z kterýho si tady píšeme, má emisní stopu a proto jsem alergický na kázání ekologie jen v jednom směru, ale v druhém ne... jako ti aktivisti, co kecají o klimatu a pak letí na Bali na dovču 😊
DonVito
Wtf

Precti si muj prispevek jeste jednou.
Prosim.
A zkus odpovedet.

Proc ti zanedbani neprimych emisi u dieselu nevadi a u EV ano???

K tem pitomym zvastum o aktivistech. Ja zadny aktivista nejsem. Jen ve zdejsich diskuzich jsem oznacovan za ekofasistu... Tebou jen hlupakem. 😄

PS Kdyz nenadavas na rusko neznamena, ze jsi prorusky. Ale kdyz tu budes denodenne plivat na ukrajinu (a o rusku mlcet...), tak ano.
Ozzman
Ale kde jsem psal, že mi nevadí ? Chápeš, že ti nemohu odpovědět na něco, co jsem neřekl a ani si to nemyslím ? Snažíš se mi podsunout něco, co jsem neřekl.... Jediné, co pro klid v tvé dušičce mohu udělat je, že pokud se budu vyjadřovat k naftovému vozidlu zde, tak zmíním, že je nutno počítat i emise na výrobu a distribuci nafty, aby si tedy viděl, že i když o tom nemluvim, tak to nezpochybnuji 😁 Lepší ?

Já nejmenoval a ani nemyslel taky tebe... nebo se v tom vidíš ?

No a nebo taky mohu nadávat na ukrajinu, ale o rusku mlčet, protože každý normální člověk ví, že je to hnusny fašisticky agresor...
DonVito
Lepsi.

K ty posledni vete: To by byla velka chyba.
Beres za samozrejmosti (neprime emise dieselu, rusko odporny agresor) veci, ktere spousta lidi nevidi nebo vidi zcela opacne.

Neznam zadnyho ***a ktery by si myslel, ze elektrina je bezemisni. Ale pres to to tu mas neustalou potrebu zduraznovat. Tak snad s tim ted polevis.
Ozzman
Tak pokud doma nabíjíš z fotovoltaiky, tak jsi tu uhlíkovou stopu docela snížil oproti nabíjení ze sítě, kde je většina uhelných elektráren že ? Takže si to nekdy myslet klidne muže...
DonVito
Pak uz jsme zase ale jen u neprimych emisi z vyroby...

To je tvoje mantra.
😁

Kterou mas potrebu stale dokola vysvetlovat. Asi profesionalni deformace.
😉

Tak to prosim delej i u dieselu. A apeluj na zmenu metodiky udavani emisi co2 dieselu, kdyz ti tak strasne vadi nula u EV, ju?
Ozzman
Nebudu apelovat, je mi to fuk 😁 Nejsem aktivista, ale pokud nekdo bude tvrdit, že emise dieslu končí jen výfukem, ohradím se... a možná proto sem to tady nepsal, protože to nikdo tady netvrdil 😁
DonVito
Jak rikam, profesionalni deformace.
😁

Zacinam te trochu chapat. A budu k tobe muset byt tolerantnejsi.
😄
Ozzman
Vadí mi účelové dezintepretace, to je celé, to je zase moje profesní deformace 😊 Jinak at si každý čoudí čím chce, dieslem, osmiválcem, rafinérii nebo uhlenou elektrárnou, pokud to nebude proti zákonum 😊
DonVito
Ano, to by stacilo. Dodrzovat pravidla.
Coz dieselove motory v realnem cyklu bohuzel nesplnuji.
Ale to je jedno.

Kdyz uz jsme u emisi. Tady jsou emise testovaneho auta😒br /> WLTP Ratings (TEL)
Range 483 km
Rated Consumption 158 Wh/km
Vehicle Consumption 139 Wh/km

CO2 Emissions 0 g/km
Rated Fuel Equivalent 1.8 l/100km
Vehicle Fuel Equivalent 1.6 l/100km
:yes😒br />
Je rozdil jezdit za sest (PLUS vyrova, tezba atd.) 😉 litru s dieselem nebo za dva s EV.
Ozzman
To je myšleno, že vypustí emise, jako kdyby jezdil za 2 litry benzinu? Nafty ?
DonVito
No presne ten prepocet neznam.
Doufal jsem, ze mi ho tu jako odbornik vysvetlis. Myslim, ze je to benzin - ekvivalent.
https😐/ev-database.org/…/BMW-i4-eDrive35

Taky by te mohlo uspokojit, ze tam neni nula.
😁
Ozzman
Já nejsem odborník na emise z aut, kde si na to přišel ? Myslím, že pro zjednodušení se ale používá pouze fosilní palivo, protože výroba nafty/benzínu se v globálu už o tolik neliší i když logicky nafta bude trochu náročnější
DonVito
https😐/natural-resources.canada.ca/energy-efficiency/transportation-alternative-fuels/personal-vehicles/choosing-right-vehicle/buying-electric-vehicle/understanding-the-tables/21383

Tady pisou ze jeden litr benzinu odpovida 8,9kWh.
Hammunasakra
a za tolikhle jezdí skoro 5,5 metrový BMW i7 s výkonem jak kráva https😐/www.hifi-voice.com/…-wilkins-diamond dynamičtějš než s V8 i V12
Mikesus
no to je energie v jednom litru benzinu. Nafta ma cca 10kwh. Ale to neznamená, že jsi potřeboval 8,9, resp 10kwh na výrobu jednoho litru
Hammunasakra
Spalovací motor má asi třetinovou účinnost = proti elektromotoru (plus další mínusy, od horší konstrukce auta jako takový po nutnost tu ropu někde DALEKO těžit + DALEKO jí přepravovat + jí vůbec KUPOVAT od někoho, jako ruSSák nebo jim dnes bohužel (cenou ropy) pomáhající Saudové atd. JEN NEGATIVA

furt platí ta (trochu nadsázka) že auto jede
1) buď JEN NA ELEKTŘINU nebo
2) na tutéž elektřinu PLUS k tomu ROPU a co všechno to než jí dostaneš do nádrže znamená (katastrofa těžba, občas katastrofa přeprava, občas katastrofa zpracování, docela katastrofa tisíce cisteren i 3x denně zavážející větší Tankstelle - a to všechno BEJT NEMUSÍ - je to "jen zvyk"

navíc to BEV viz test i7 a skvělý https😐/www.garaz.cz/…rsporty-21005918 atd. atp.)

no a krom vyššího výkonu ta MENŠÍ SPOTŘEBA a emise = jen klady (a v rámci Vaculíkova pravidla KDYŽ NĚČEMU NEROZUMÍM ŘÍKÁM PŘESNÝ OPAK - jak si všimli kluci ze Speciál TECHNIKA - proti tomu "ve všem lepšímu a levnějšímu" NEZNALÍ LÉTA HÝKAJÍ 😲
ryccardo
Buď platí, že auto jede buď na elektřinu nebo zlomek té elektřiny plus ropu. Píšeš to tak nepřesně, že by z toho jeden mohl nabýt dojmu, že se jedná snad o stejné množství elektrické energie, což snad chápeš i ty, je nesmysl.
Hammunasakra
Dík za potvrzení NEZNALOSTÍ :-!

Jo od těžby po ten stojan kde tankuješ furt jen elektřina - ale DEFINUJ ZLOMEK (ať je PR.D.EL dokonalá :😉
Anonym
Z ropy jde vyrobit elektřina.

Z elektrřiny nejde vyrobit ropa.

Na vodík, bez kterého se nehnete u lodí, letadlel, vlaků a kamionů a železniční přepravy je spotřeba elektřiny 4-12x vyšší jak u rafinace surové ropy.

Blbýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý COOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!

DEMAGOGU
Hammunasakra
DĚKUJI za krásný důkaz NEFUNKČNOSTI tvého MOZKU :😉 😁 :-!

a protože (ne v závěrech ale faktu) MÁŠ PRAVDU tak PROTO by se OKAMŽITĚ mělo přestat jezdit na ropu - nebo alespoň čím dřív tím líp 😉
ryccardo
Vtip je v tom ze je v nedohlednu ze by se na ni kdy melo prestat jezdit 😉
ryccardo
Rozdíl mezi tím zlomkem potřebným na přepracování ropy a tím co potřebuješ k pohonu EV je energie uložená právě v tom benzínu nebo naftě, kterou v případě toho EV musíš plně saturovat elektřinou. A že je v takových 10 litrech benzínu energie uložené hodně. Schválně víš kolik?
Hendly
Doplň taky účinnost přeměny. 😊
Hammunasakra
je to tak ryccardo UŽ ZASe PŘESNĚ OBRÁCENĚ = držíš se PEVNĚ SVÝCH STANDARDŮ :😉

prostě KRÁL VACULÍKOVA PRAVIDLA = a bacha to v obecných výpočtech DRTIVĚ (to znamená JEDNOZNAČNĚ) výhodnějšího provozu BEV není započteno (protože to nejde) že nemalá část je doslova vlastně "energie zadarmo" z domácích zdrojů - slunce ale i vítr někdo má dokonce i pidi vodní..

nebudu ti to komplikovat = JE TO zas PŘESNĚ OPAČNĚ než si vymýšlíš
Mikesus
v 10litrech je cca 89kwh. Na 10l ujedeš tak 150km, na 89kwh řekněme 400. Zároveň na těch 89kwh ještě spotřebuješ dalších 22kwh, které bys mohl využít na dalších 100km dojezdu. Takže tu máme najednou 150 vs 500
ryccardo
Dobry, tak se na to podivame jeste jinak . Na vyrobu 1 litru benzinu nebo nafty potrebujes 1.6 kWh elektriny. Tj pokud vezmeme ze auto zere treba 6 litru benzinu nebo nafty, tak si na to spotreboval cca 10 kWh elektriny a ujedes na to 100 km. Bezne EV ti ujede 100 km za 1.5 az 2 nasobek 15-20 kWh. Takze na ujeti 100 km s EV musis vyrobit 1.5 az 2x tolik elektriny. Ztraty pri nabijeni a distribuci elektriny velkoryse zanedbavam, aby si nerekl ze nadrzuju spalovaku.
JirkaVejrazka
No, zlomek - udava se tusim 1,6kWh na vyrobu litru benzinu. Kdyz budes pocitat spotrebu 6 litru na sto tak jsi skoro na 10kWh jen na vyrobu spotrebovaneho benzinu. A to neni myslim zapocitana zadna distribuce apod.
Hendly
Udává se 1,6kWh energie, ale nemusí jít čistě o elektrickou energii.
JirkaVejrazka
Nevim, ja jsem videl doslova citaci "1,6kWh elektriny", ale priznam se, ze jsem nepatral po puvodu vypoctu tak nevim, jestli to bylo spravne nebo autor vyroku velkoryse "pominul" enerigii ziskanou treba rekuperaci pri vyrobe.
Mikesus
1,6kwh je potřeba elektřiny jen na výrobu, nikoliv distribuci. Nejčastěji WTT je bráno cca 2,2kwh elektřiny na jeden litr.
ryccardo
Taky bych se přikláněl k tomu, že to bude elektřiny, ale ruku do ohně bych za to nedal, že to musí být jen elektřinou a nebude tam třeba i část energie získaná rekuperací. To by nám musel říct nějaký odborník na rafinaci ropy.
Hammunasakra
Jj (ono je to v reálu právě ještě o dost VÍC)

tohle všechno (tyhle diskuze) SNAD před lety (dekádou) ale dnes je to (od těch pár "posledních zoufalců" odmítačů reality) už i dost trapné

Navíc dnes už jde i tady v česku zkusit (slušné) BEV a sám si vyzkoušet porovnat - popírání už zůstalo JEN těm "neumím posoudit teoreticky technicky + praxi mám NULA = KDO ZKUSIL a trochu to chápe technicko-teoreticky VÍ

navíc TOHLE téma VČETNĚ ODKAZŮ na čísla = dostal ryccardo (ode mě ale i dalších - ostatně možná si tehdy diskutoval i ty) už před pár lety. Že dál "jede tu svou" - no není jediný - je už dnes VELMI TRAPNÉ aspoň z mého úhlu pohledu
Mikesus
když vezmu, že EV jezdí v pohodě za 15kwh/100km a obecně platí, že na výrobu 1l benzínu/diesely a distirbuci je potřeba cca 2,2kwh. Tedy už při spotřebě 7l benzinu ( ano, EV by mělo vyšší spotřebu při té dálnici ) jsi spotřeboval víc elektřiny, než kdybys jel jen na ni. A to k tomu ještě ten benzin.

https😐/better-energy-llc.com/…gasoline-diesel/
JirkaVejrazka
To neni tak uplne pravda, u EV velkoryse pomijis ucinnost nabijeni, ucinnost transferu elektriny do nabijeciho bodu apod.
Hammunasakra
VÝSLEDEK je pravda - co je (jednoznačně) efektivnější atd víme roky.

Je to furt něco jako "transfer elektřiny do nabíjecího bodu" versus "transfer paliva do tankovacího bodu" 😉
Mikesus
tohle se ale v WLTP zohledňuje při měření spotřeby pokud vím. Aspoň tak jste mi to posledně vysvětlovali tady.
ale ok, i kdyby to bylo 20kwh
ryccardo
To sis ovšem ohnul čísla tak aby ti vycházela. Počítáš spotřebu 15 kWh zatímco o pár příspěvků výše počítáš reálnějších 20. Zároveň sis přiohnul 1,6 kWh na 2,2 kWh a jak píše dole Jirka úplně zanedbal ztráty při nabíjení. Čím vyšším výkonem nabíjíš tím větší ztráty máš.

A krom toho konverze z AC na DC

https😐/www.eve😜ert.cz/…ni-elektromobilu
twistedTSD
Na účinnost ti se*e Bílý Tesák.
Hammunasakra
Toho neznám, ale co DAV to VÍM https😐/www.respekt.cz/…razovani-energii 😉

a čiště "autově" = tohle co teď ty MŮŽE NAPSAT JEN NAPROSTÝ NECHÁPAVEC neznalec pohonů (aut) NEZNALÝ 😄

VO tom to ty pako ABSOLUTNĚ NEZNALÝ je = v tvý řeči: PAK TO vo.e LÍP JEZDÍ a taky ZA MÍŇ 😁
Mikesus
na účinnost sere zaslepenec, který vymění životní prostředí za svou pohodlnost. Je to neskutečné plýtvání
Hammunasakra
ono kdyby "zaslepenec" viděl/věděl KOLIK mu to udělá(lo) za rok nebo za život = on BY NESRAL 😁
Anonym
Pozdravuje tě český trh a zákazníci
https😐/energozrouti.cz/…ut-je-prvni-v-eu
Hammunasakra
1) u nás NENÍ většina uhelných (i když 40% je hodně) - bohužel JSME doslova SCHVÁLNĚ zaostali ve větru a slunci

2) argument že nabíjení ze sítě je z uhelek jak píšeš - to je taky argument/úhel pohledu, řekněme tomu AUTOFORUM 😁 o tomhle Don mluvil

je za tím HRUBÉ NEPOCHOPENÍ proč se to MUSÍ dělat současně - a potvrzení buď nechápání nebo ÚMYSLu (řekněme tomu STYL KLAUS :-!
Ozzman
Uhelných je 45 procent, ale můžeme to tedy dát do balíku pojmenovaném třeba elektrárny na fosilní paliva, kde probíhá spalování, aby se ohřála voda na páru a dál už to znáte.. aneb kde se asi shodneme, že je to emisně nejhorší možný způsob.

Parní elektrárny - 45,3 %
Paroplynové - 6,6 %
Plynové a spalovací - 4,9 %

Suma sumárum 56,8 % - nadpoloviční většina, pak je tam 20 % jádra, 10% fotovoltaiky a zbytek...
Hammunasakra
https😐/www.novinky.cz/…-z-uhli-40406096

ale to ZASe NENÍ PODTATA!

EDIT - už před časem se TI psal, že shoda s rohYpnolem = MOZKOVÁ SMRT! Shoda s ryccardem mozková mrtvice (to je snad lepší ta smrt :😉
Ozzman
Moje chyba, přečetl jsem špatnou tabulku jen za jeden kraj

edit:

http😐/vdb.czso.cz/…/faces/index.jsf?…

Tady se podílí parní elektrárny 56 % vycházející z bilance elektrické energie

Otázka bude v metodice, tady je to vztaženo na GWh, kterých vyrobí parní elektrárny (to mohou být i jiné fosilní elektrárny) 56 %
Mikesus
já si myslím, že tohle je spíš o tom, že fakt v diskuzích se objevuje srovnání spotřeby benzinu/nafty se spotřebou celé přenosové energetické soustavy včetně výroby. Takže pak tu máme např co2 vypuštěné spálením 6l nafty vs CO2 výrobou a ztrátou elektřiny v přenosové soustavě a při nabíjení atd. To, že se úplně ignoruje spotřeba energie při výrobě, dopravě, distribuci paliv, to se vůbec nezohledňuje zde.
To si myslím, že na co DonVito naráží, stejně tak jako se snažíš vysvětlit rozdíl mezi dotací a subvencí.
Ozzman
Já mu rozumím a souhlasím s tím (ostatně to jsou fakta), ale vadilo mne, že mne obvinujě, že mlčením o tom (respektive nekomentováním a neotravováním lidí) s tím souhlasím a propaguji diesel, což není pravda, ale doufám, že jsme si to již vysvětlili.
Hendly
jen doplním. Přenosová soustava a ztráty v ní. To přece EV budou naopak snižovat. Nabití z FVE v místě přece snižuje ztráty. Stejně tak nabíjení v noci omezí naprosto nesmyslný ohřev TUV během noci když její špička ve spotřebě je druhý den večer atd.
Princip sněhové koule.
ryccardo
To máš sice pravdu, ale každý nemá domek a na něm FVE.
Hammunasakra
No a může (musí) jich být NÁSOBNĚ VÍC - spousta "bojovníků PROTI" levnější energii ze slunce větru - jen za poslední rok HODNĚ ZMĚNILA "názor"

co ty UŽ MÁŠ "něco"?

asi polovina lidí bydlí v domech - to je HODNĚ úspora
ostatně i důchodce MACEK spočítal JAK MOC elektřiny bude potřeba až VŠECHNY auta budou JEN na elektřinu (což nebude nejspíš NIKDY :😉 ) vyšel mu 1,5 Temelína (to je za chvíli 3 SMR 😉

a mile roste efektivita fotovoltaiky i větrných = na oboje jsme BABIŠovsky dekádu kašlali
ryccardo
Který SMR myslíš? Ty co ještě nejsou v Evropě vůbec na trhu a do konce příští dekády asi spíš nebudou?
Anonym
Ted se musí zohlednit težba Lithia v Chile, přeprav lodí na mazut do číny, stavba fabriky v číně, výroba baterek v číně, doprava baterek do evropy, výstavba nabíječky na dálnici, výstavba závodu na výrobu nabíječky v číně, přestavba linky v Evropě kde se místo spalováku zane dělat EV, těžba kobaltu v Africe, doprava kolbaltu lodí na mazut do číny atd a td neustále do kola.

Všechnu přepravu a výstabu dělá technika na F O S I L N I P A L I VA !!!!!!!!!!!

Bez nich by ti čínan nevyrobil ani kabel k tý anbíječce, hahaha
Hammunasakra
Ano DATA máš v zásad správně = jen ta "práce s nimi" (zpracování info) TO BYLA odVŽDY u tebe NAPROSTÁ KATASTROFA

ale hezký že chápeš = to spojení FOSIL a ELEKTŘINA = jen holt ZASE OPAČNĚ než bystřejší než si ty. Jsi skvělý PŘÍKLAD VACULÍKOVA PRAVIDLA :yes: 😁
Anonym
Ted takovej malej příklad - rusák vytěžil ropu, poslal jí trubkou do Litínova a tam jí zpracovali a poslali 50 km daleko bo benzínky.

Kdežto čínanovi přijelo 8 lodí z afriky, jižní ameriky a ruska, on to zpracoval a vyrobil finální výrobky ve 14 fabrikách a poslal dál letadly a lodmi do Evropy.

Co má menší uhlíkovou stopu

HAHAHAHA

Navíc aby to čínanovi mohli vůbec dovézt a ten to ve fabrice vyrobit, museli čínanovi další lodě z ruska, arábie a austrálie dovalit uhlí, ropu, jaderné palivo atd čímž pohání elektrárny, který dodávaj proud fabrikám a rafinerky, kde dělalj palivo do těch lodí, letadlel a trucků co to všechno přpravují

A v rusku to jen vytěžila těžební vež, narvala do roury a pár kompresorů a stanic po trase dovalilo do litvnínova.
Fakt to má větší uhlíkovou stopu jak 25 lodí a 15 fabrik?

HAHAHA
Hendly
100 milionů barelů denně.. 40% doprava. V baterce je kolik lithia 10-20kg?
A ta baterka bude sloužit stovky tisíc km a pak bude ještě využita v energetice...
Mikesus
aha, takže najednou stavba je potřeba zohlednit, ale u ropných plošin, rafinerek atd, to potřeba není? Přesně o čem se tu bavíme, srovnávání hrušek a jablek.
JirkaVejrazka
Smarja, snad jsi sam napsal, ze pocitas WTT, ne? Jestli teda reagujes na mne, v tomhle pitomem diskusnim systemu aby se cert vyznal.
Mikesus
no je to fakt neprehledne. vubec jsem netusil, na co reagujes. Jo jasne.
ano, mas pravdu.
tam bohuzel presne cislo nevím, jen beru to, že WLTP počítá s přenosovou soustavou a nabíjením. Jak je tomu dál, nenašel jsem. A bude hodně záležet na druhu zdroje. u fosilu to je často zmiňované, u EV fakt nevím, takže beru co mám k dispozici.
Anonym
Ty už jsou dávno postaveny 😄
Hendly
Taky se jiste vyuziji, ale proc stavet nove?
rohYpnol
Ne. Meleš kraviny jako obvykle. Když připravím galon ropy, tak mám furt galon ropy. A co mě stojí (nejen finančně) doprava přes půl zeměkoule je relativně směšné a zanedbatelné vzhledem k přepravovanému množství.

Když přepravím GWh, tak mám sakra ztráty. Navíc neumím akumulovat energií, takže energií mám teď a nemůžu ji spotřebovat jak se mi hodí. Ztráty jsou tak vysoké, že třeba Čína vyvinula ultravysoké napěťové vedení, aby aspoň částečně ztráty snižovali.

Chápeš ten rozdíl?!?
Hendly
Ztraty na vedeni nebudou ale 70% jako pri spalovani ropnych paliv v motoru.
Hammunasakra
rohYpnole (v tomhle BORDELu diskuzi, co machi SCHVÁLIL aniž se na něj koukl - jak PŘIZNAL - radši viz ty 19:22)

ANO. MELEŠ KRAVINY jako obvykle = je to PŘESNĚ OBRÁCENĚ než sis vymyslel 😲 :😉 😁 :-! 😒]

a PROTO tím směrem všichni jdou - jen naprostí PLÁCalové z PLÁCalova co tu roky jen PLÁCají - to pochopili PŘESNĚ OBRÁCENĚ
Hammunasakra
třeba že PODPOROVAT bůček (nebo Agrofert :😉 ) multiMILIARDAMA ročně (proti salátu) JE PĚKNÁ BLBOST 😉
Ozzman
No, blbost v jednoduchém vidění světa to je, to souhlasim 😊
Mikesus
nikdo se netváří, že jsou čistá? aha, takže třeba čistička vzduchu tu nikdy nebyla?
Ozzman
Počkej, to reaguješ na to, že sem řekl, že nikdo se netváří, že dieslové auta jsou čistá ? Jak s tim proboha souvisí čistička vzduchu ? 😁 Ta tu asi je právě proto, že čisté nejsou.... a to nikdo - ber nikdo normální, ne WinDiesl, který inhaluje SkyD
Mikesus
No tech par lidi tu bylo, že diesel čistí vzduch.
Ozzman
No, promin, ale tak snad tohle nebereš vážně 😁
Hammunasakra
Ne URČITĚ NE - a stejně určitě ti co to psali ANO 😲 :😉 😁 :-! 😒]

hele to už si nepamatuju TY TAKY? 😉
Mikesus
Ja to vážně neberu, ale pár šmoulů, kteří to tu dokola opakovali jo.
Hammunasakra
Ne úplně pár 😉
Anonym
Lozíku, veškerá infrakstruktura ke spalovákům je postavena, tu na Ev jebky tepvre stavíte a ještě 40-200 let stavě budete, takže vypustíte ročně 60x tolik emisí jak na postavené infraraskturuře.

navíc Vám tu Ev infrastrukturu staví JEN A POUZE stroje se SPALOVACÍM MOTOREM a suroviny, převíže taktéž stroje se splaovacím motorem.

protože žádné elektrické lodě, bagry, buldozery, dumpery, rypadla atd nejsou a ještě hooooooooooooooooodně dlouho nebudou.
Mikesus
a to je přesně ten krátkodobý zaslepený pohled. Po nás potopa. Mně už se to týkat nebude, tak si další generace klidně trpte. Já si ze svého pohodlí nebudu kvůli vám ubírat.
Hammunasakra
Nojo je to už nuda MYŠLENÍ TI NEJDE bariku - nikdy nešlo a v tvym věku to LEPŠÍ UŽ TO NEBUDE 😉
Hammunasakra
Verze PRO DĚTI https😐/rychnovsky.denik.cz/…bvence-a75b.html

a už PŘED LETY = klidně mikesusovo ZVÝHODŇOVÁNÍ (bez toho se osobní auto na naftu NEOBEJDE - jde o MILIARDY podpory každoROČNĚ
a mé vysvětlení byla REAKCE na WinDieslův nesmysl - kde tohle psal o BEV (no a je to přesně opačně - to je celý = elektromotor je dnes už lepší i než V a W12 - na konzultaci https😐/www.hifi-voice.com/…-wilkins-diamond jsme vzali (spolu)majitelkou obou verzí NEJ benzínů (a pár V😄 a to je https😐/elektrickevozy.cz/…-dokonce-i-teslu eště hodně jinde. Co znamená OKAMŽITÝ záběr elektromotorů - víš https😐/www.auto.cz/…y-edition-128296 co to dělá když je jich víc a o výkonu -stovek kW -tušíš

https😐/www.businessinsider.de/…en-subventionen/ roky dostáváš odkazy v mnoha jazycích - využij místo urážení poslední nabídky - a UKONČI to prostě "sorry"

BEV je proti tomu efektivnější (a při stejném počtu vyrobených - no DÁÁÁÁVNO PŘED tím i LEVNĚJŠÍ - na pořízení i na provoz + BONUS umožňuje celý auto POSTAVIT LÉPE

rozebráno POZDĚ ale přece - ceny i technika - NA STEJNÝCH MODELECH střední třídy STEJNÉHO VÝROBCE loni ve Speciál TECHNIKA

Chápeš aspoň to co ty děti?
Ozzman
Ano, Mikesus neni ***, takže napsal zvýhodnovaní, se vším ostatním problém nemam a nehádám se 😁 Bojuješ s větrným mlýnem....
Hammunasakra
Ozzman
No o úrovni tvého vzdělání mluví jen to, že cituješ noviny a né odbornou literaturu 😁
Subvence je nadřazena dotaci, tzn subvencí může být dotace... je to marný...
Hammunasakra
trapnost nad TRAPNOST a už i UBOHOST ? nemáš hranic - nedivím se že máš SHODU s rohYpnolem a ryccardem (doslova :😉

subvenCOVÁNÍ zvýhodŃOVÁNÍ doTOVÁNÍ - je to marný 😉

takže MÁŠ KOULE a trochu mozek? Tak znovu https😐/rychnovsky.denik.cz/…bvence-a75b.html a před lety CEO VW dnes třeba https😐/www.businessinsider.de/…en-subventionen/

cituju NOVINY - tím myslíš CO???? že léta nedostáváš odkazy na odbornou literaturu - ale (celkem solidní) weby a "noviny" - až TAM hledáš "COKOLIV" místo toho "sorry"? 😲 :😉 😁 :-! 😒]

už TI DOŠLO že v subvenCOVÁNÍ a zvýhodŇOVÁNÍ neni nic nadřazený? 😉 že jde JEN o vysvětlení toho že jde o finanční podporu státu - pokřivení (a SAKRA VELKÝ nafta/benzín

si NEPAMATUJEŠ co všechno si za ta léta k tomu napsal? 😉
tak FAJN že (dnes) už nezpochybňuješ to OBŘÍ POKŘIVENÍ - což je významově "podřízeno" tomu subvenocávní dotování zvýhodňování poskytnutí výhody upřednostňování nafty

to kličkování když máš jen dva odkazy - je výmluvné (typické pro lidi VZDĚLÁNÍ právě ryccarda = nemá ani střední
Xylo
Myslím čaroději ze země Ozz, že se úplně zbytečně snažíš oživit diskuzní mrtvolu Hammuvitomikeše. 😉
Ozzman
Myslíš správně Xylo, omlouvám se, vždy podlehnu...
Hammunasakra
Naopak nikdy nepodlehneš - stále se hádáš - no vlastně jen ŽE VŠECHNY ODKAZY BYLY A JSOU ŠPATNĚ - včetně toho videa Vaculíka v ČT 😁

Jen si léty trochu "vyměknul" (vono TO UŽ FAKT NEŠLO VOKECÁVAT) a uznáváš že osobák na naftu bez MILIARD finanční podpory = prostě neexistuje (prostě OPAK než tu ti WinDieslové a další PLÁCALI celý roky

to že ČUČÍŠ léta na výraz(y) subvencoVÁNÍ a dotoVÁNÍ a (do)dnes mluvíš o subvenCI nadřazený dotaCI - nojo někdo je holt HODNĚ POMALEJ no (a po nekonečnu URÁŽENÍ neví proč napsat sorry
Mikesus
co já s tím mám společného?
Ozzman
To myslel na tebe ? To snad ne 😁 Xylo, DonVito i Mikesus jsou dva odlišní lidé, znám je osobně... Hamuna může být kdovíkdo, či kdovíco, to tu propalovat nebudu, ale už i jeho jméno a identitu za ta léta znám a je to třetí osoba minimálně od těchto lidí, věř mi 😊
Hammunasakra
Chápu že je TRAPNÝ po letech přiznat MÝLIL JSEM SE

jo BEV jsou efektivnější s lepší konstrukcí auta a lepší i v maličkostech jako dávkování výkonu a LEVNĚJŠÍM provozem = ví se to léééta. MOHLI byste aspoň ZAČÍT HRÁT že to (taky) VÍTE a chápete "ODVŽDY"

a dtto platí o ceně nafty (vs benzínu) klidně používejte mikesusovo (MULTI-MILIARDAMI ročně) ZVÝHODŇOVANÁ (a bez toho osobní auta na naftu BEZ ŠANCE = viz Martin Vaculík v Hyde Parku ve vysvětlování co a jak po Dieselgate

a "ČO BOLO TO BOLO"? 😄
DonVito
Vime, ze mate sefredaktora, ktery dnesni dobe rika "impotentne elektrifikovana", zdravim Martina.

Bohuzel podle toho vypadaji i technicke udaje o EV na acz uvedene😒br /> Motor
Typ motoru: elektrický
Nejvyšší výkon (kW / ot/min): 210 / 0
Nejvyšší toč. moment (Nm / ot/min): 400 / 0
Provozní vlastnosti
Maximální rychlost (km/h): 190
Zrychlení 0 - 100 km/h (s): 6

Tohle je krome rozmeru vse. 😒
Neprijde vam to trochu malo??
Zadny udaj o velikosti baterky.
Nebo alespon o poctu motoru... 😄
Zadny udaj o dojezdu nebo spotrebe atd.

PS Jako "omluvu" lze uvest, ze z technickych udaju pod testem fosilu se treba spotrebu, hnanou napravu nebo pocet rychlosti taky nedozvim. Ale zrejme technicke udaje v tehle "impotentne elektrifikovane" dobe nikoho nezajimaji...
topten
pro me jeden z nejdulezitejsich parametru je svetla vyska
posledni dobou neznamej nebo zatajovanej parametr
Mikesus
myslíš Machiho? ten už tu dávno není. Vůbec netuším, kdo je vlastně teď šéfredaktor
DonVito
Aha, tak v tom pripade taky netusim...
webpaja
To aby jsi se Martinovi na novém webu omluvil.
DonVito
Sorry, ja ani nevim, kdo je tu ted sefredaktor.
Novym webu?

Tim padem byl tento pripevek miren ma noveho sefredaktora.
webpaja
Ano, spolu se Standou teď řádí jinde. A celkem se jim vede, jen formát diskuzí je tam horší než tady.
DonVito
Aha, v garazi. To jsem nevedel.

Standy je skoda.
Standa jako jedinej nehejtoval elektromobily.

Ja sem chodim jen kvuli diskuzim.
Jen vyjimecne si tu neco prectu. 😄
Premium nemam.
Ozzman
Až na pár lidí tady taky nikdo nehejtuje elektromobily, ale hejtují chování tvé a ostatních... třeba ti to někdy dojde 😊 Pamatuj, metoda norimberských trychtýřů... zkus si to vygooglit.
DonVito
Nech si ty svy ideologicky zvasty.

Ja se tu bavim vecne o EV.

Tobe se to v prvnim prispevku take povedlo.
Pak jsi ale sklouznul ke svymu tradicnimu stylu. Aneb kdyz veci nerozumim, tak ji hejtuju.
:no:
Ozzman
Kde hejtuju i4 ? 😁 Mužeš mi to ukázat pane ublížený ?
Hammunasakra
Kdy se z tebe stal ryccardo?

VAROVAL jsem tě už minule (kdy si urážel - no jak ryccardo) že SHODA s rohYpnolem apod. to je MOZKOVÁ SMRT

furt (po sérii URÁŽEK) nevidim to "sorry"
Anonym
😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄

Hlavní zelený ideolog pindá něco o ideologických žvástech, tady je zas dneska sranda 😄 😄 😄 😄
Hammunasakra
TÁHNI DO PEKLA ZZas.aná ruSSsáká SSVOLOČi
Hammunasakra
PÁR lidí? nepamatuješ ČLÁNKY (ještě za machiavelliho) co tu o BEV vyšly? 😁

tohle byl (v textech i v diskuzích) SAKRA ANTI BEV web (maličko se to zlepšilo - ale jinak na to že je léta jasný co a jak - technicky i ekonomicky - tak FURT SLABOTA
Ozzman
Možná to bude tím, že prostě ty testované BEV nebyly moc dobré auta a nebo že jen čistě elektricky pohon z toho nemusí udělat skvělé auto pro všechno ? Dal bych ti spoustu příkladu i z audia, kdy použitá technologie nemusí znamenat, že výrobek je lepší, než ten se starší technologií, ale to by bylo zase zbytečné...
DonVito
Bod 1
Uprimne nachapu, ze se tolika lidem libi zvuk ctyrvalce. Podle me je toho na zvuku obycejnych ctyrvalcu pramalo prijemnyho u dieselu obzvlast... 😁

Bod 2
Neni mozne uroven rekuperace navolit na nejake tlacitko? Btw. zkousel jsem BMW iX a bylo mozne plachtit zvolenim "N". Ja plachtim rad a tato moznost mi vyhovuje. 😄
Ozzman
Měl by ses projet třeba takovým Cliem RS 2.0, to vůbec nemá marný zvuk 😊
DonVito
Ok, jezdil jsem Type R. 😉

Ale ja se bavim se o obycejnych autech.
V tomto pripade treba 320d!
Nebo o tvem Fordu. 😁
Ozzman
Muj Ford má diesel, ukaž mi někoho, kdo tady chválí zvuk dieslu ? 😁 Mimochodem v mém druhém autě je ten motor, co má Clio, akorát civilní verze s civilním výfukem a v otáčkách taky nezní marně...
DonVito
Pro ten diesel, co mi napadl, ma toto vlakno nadpis "pobavilo".
😄

Ale ok, alespon nekdo ma skutecne rad z uk ovycejnyho ctyrvalce.
Ja ne.
Ozzman
srovnatelny cenove je ale 420i 😊 o tom sem psal nahoře
DonVito
Znam zvuk BMW benzinovych ctyrvalcu a urcite by mne nechybel.

Za ten prispevek jsem te take pochvalil.
😉

Je fajn, kdyz napises obcas o EV i neco pozitivniho.
:yes:
Ozzman
Mne se libi vytočené R4, některé to umí solidně, je to pro mne lepší, než vytočený elektromotor, ale nic to nemění na tom, že tohle BMW je cenově velmi zajimave proti normalni konkurenci
DonVito
Ja jsem az do EV vlastnil jen benzinovy ctyrvalce.
A zvuk zadnyho z nich mi nechybi.
😄
Ozzman
Nedavno jsem jezdil stejnym Civicem, co si mel/mas a teda nechapu, ze te bavi vic jezdit EV … Tak krasne mechanicky presny auto uz dnes moc neni
Mikesus
na komfort si snadno zvyká. Takže ho chápu. Ticho, klid, žádné vibrace, žádné cukání. Jen ty nervy s dojezdem
Ozzman
Ticho nikoliv, i EV podléhá zákonům fyziky, hučí tam vítr, ale i ten elektromotor někdy je slyšet 😊 Vše ostatní ti dá HEV...
ptr078
Je vela benzinov bez vibracii, pri beznej jazde absulutne utlmenych bez cukania. Treba obcas skusit aj nieco ine ako zavijajucu toyotu
Hammunasakra
Myslíš Toyotu/Lexus V8 - co právě tenhle "parametr" předvedl před desítkami let|? 😉

JE TŘEBA ZKUSIT elektro - ten rozdíl (dva tři) elektromotory vs (třeba) V12 nebo V8 = to jinak asi člověk nedá (nepochopí 😉
Mikesus
Myslis jako cukajici hybrid?
Pověz mi, jakej ice nemá vibrace stejně jako EV?
Hammunasakra
V praxi ani ne - už i v česku to docela jde (a to jsme HODNĚ ZAOSTALI jednu chvíli jsme byli v dobíjecích místech dokonce předPOSLEDNÍ v EUropě

Navíc poslední rok(y) se to už docela zlepšuje + přístup všech k https😐/fdrive.cz/…aji-uvnitr-11120 s tím taky asi pohne
Emel
Docela rád bych si dneska znova projel auta od Hondy, která na mě kdysi udělala takový nebo onaký dojem... S2000, Civic 5G...
xxc
Je to urcity retro zazitok, ale jazdit denne by som s tym nechcel. To bude nieco take, ako ked ludia chovaju kone a idu si zajazdit. Je to zazitok, ale konom by denne jazdit do prace asi nechceli.
Ozzman
Je to spíš jako mít s.e.x. s ženou a nebo s robotem/hračkou, uspokojí tě to asi, ale pořád tomu něco chybí 😁
DonVito
Ne neni.

Jizda autem a s.e.x. je neco uplne jinyho. Mne auto neuspokojuje. Mne auto vozi. A dela to pohodlne, levne a bezemisne (lokalne - pro tebe...). 😉
Ozzman
Osobně bych si chtěl zkusit Accord TypeR z přelomu milénia 😊
Mikesus
já bych věděl o někom, 2.0TDI. Ale dál nebudu pokračovat, protože by se urazil ještě násobně víc, než doteď.
rohYpnol
Teď jsem najel cca 800 km s 3.0 TDI a zvuk dieselu rozhodně chválit budu! Radio jsem za celou dobu prakticky nezapnul. Není nic příjemnějšího než to jemné předení pod kapotou. Teda jako jo, 4.2 TDI by asi bylo lepší.
xxc
prijemnejsie je uz len ticho 😄
rohYpnol
Právě že není. To jen někteří hujeři neustále plácají dokola. A mimo jiné - proto všichni neustále vymýšlejí umělý zvuk EV viď...
Hendly
A vyvojari spalovaku se snazi o co nejvetsi potlaceni hluku a vibraci.
Ty argumenty proti EV uz nejsou snad ani vtipne.
Mimochodem kdo jsou ti vsichni kdo vymysli zvuky do EV?
PS : obdivovat zvuk dieslu?
twistedTSD
Nevím, co je vtipného na tom, že mít zrychlování doprovozené zvukem vytáčejícího se motoru je pro někoho přirozené a příjemné. Proč máš pořád potřebu přesvědčovat ostatní, že mají mít stejné preference jako ty? Jinak zvuky "motoru" vymýšlí třeba Mazda a Mercedes.
Hendly
"vytáčejícího se motoru je pro někoho přirozené a příjemné"
A nen to přirozené jen z důvodu, že jsi na to do teď celý život zvyklý?
Celý život do tebe automobilky cpou reklamu kde je vytáčející se motor.

Kolik aut co se prodá má nějaký příjemný zvuk? Diesel? Tříválce? 1,2 s turbem? Pseudosportovní auta s eprákem co ti simulujou zvuk sportovního auta?
Ve finále je to většinou jen obtěžujííc kulisa kterou se výrobce snaží zakrýt.

mazda, nemá aktuálně jen jeden model EV?
Anonym
To je snad problém každého, co si koupí za auto. Stále si může koupit plntučnou V8 s pořádným zvukem a ten zvuk se dá ještě vylepšit použitím performance výfuků 😄
Hendly
Taky nechápu proč lidé co milují spalovací auta jezdí a obhajují diesel.

Ale zas když vidím jak nejen V8 za zvuku vytočeného motoru je předjížděna uplně tichým EV si říkám. "Sakra proč to dělá takový rámus a nejede to" 😊
Anonym
Neboj, ono to jede dobře. Na 70% čekého vozového parku stačí i 15 let stará V8 😄
twistedTSD
Ne není na tom pro mě nic obtěžujícího a nevím, proč sem pořád cpeš dehty. Já nepotřebuji, aby auto řvalo (byť i takoví jsou a kupodivu se x firem zaměřuje na to, aby jim to daly). Ale příjemný charakterní zvuk, stejně jako každý petrolhead, beru jako výhodu.

Ptal ses na automobilky, které to dělají, a dostal jsi odpověď. Na to, kolik zkratovozů kdo dělá, jsi tu e😜ert ty.
xxc
A praveze je, asi po roku mi zacal zvuk motora vadit. A to su skusenosti viacerych ludi. Treba si pojazdit, pokial sa clovek nepouci zo skusenosti inych, pripadne ani vlastnych, co k tomu dodat 😄
rohYpnol
Právě že není. Znovu - když je to ticho tak báječné, proč všichni vymýšlejí umělý zvuk elektromobilů co??? Podotýkám rovnou, že se nebavim o tom pazvuku pro chodce směrem ven.
Naopak je jízda bez přirozeného zvuku motoru mnohem více nepříjemná a akusticky auto vyladit je mnohem těžší. Extrém typu RR nechávám stranou, o tom se nebavim.
Hendly
Kdo jsou to vsichni co vymysli umel zvuk do ev?
Tvorba umeleho zvuku je spise zalezitost pseudonsportovnich spalovacich aut.
Ozzman
U EV hučí vítr ( ai elektromotor je slyšet, né že ne) a to není zase taková výhra, já radši k tomu přičtu lehké bručení spalováku. Ale to už taky vymysleli v Japonsku před 25 lety, kdy v malých rychlostech jede auto tiše a pak zapne motor 😁
Mikesus
EV je slyšet, ale rozhodně ne jako ten nejtissi spalovak. Ve vyšších rychlostech už vůbec přes aerodynamický hluk. Pokud lehké bruceni spalovaku je ok, pak EV není slyšet.
Mikesus
Jeste jednou. Protože zvuk EV je kvůli chodcům, ne kvůli posádce.
Co je přirozeného na hluku? To opravdu není pro člověka přirozené. Jen se s tim po století nějak szil.
Ozzman
Tady to bude mít více funkcí, určitě to hučení u hybridů v malých rychlostech je kvuli chodcům, ale jsou i auta a nejen EV, ale i se spalovákem, kde je umělý zvuk kvuli řidiči - ehm, Kodiaq TDI V8 😁 😁 😁
rohYpnol
Umíš číst? Pral jsem že se nebavím o zvuku na ven do 30 kmh pro chodce. Chápeš o čem se bavím??
Mikesus
a jaký zvuk EV tedy jiný vydává? jel jsem jich už dost a žádný nevydával, kromě toho venku. Nebo snad myslíš rádio? Jaké EV jsi projížděl?
Mikesus
Umělý zvuk EV je kvůli chodcům, ne kvůli posádce. Ten umělý zvuk je pro posádku dost mínus oproti tichu.
rohYpnol
Umíš číst? Pral jsem že se nebavím o zvuku na ven do 30 kmh pro chodce. Chápeš o čem se bavím??
Hendly
A kdo to v praxi má?
Mikesus
v jakém EV se tedy pouští zvuk do interéru mimo rádia?
twistedTSD
Viz výše... pokud vím, tak minimálně EQS a MX-30.
rohYpnol
Např.

Korejská automobilka Hyundai odhalila ve čtvrtek vysoce výkonnou verzi svého populárního vozu Ioniq 5 EV, Ioniq 5 N. Elektrický vůz, který má dva motory a je schopný krátkodobě vyvinout výkon až 641 koňských sil, je navíc vybavený sérií vnitřních a vnějších reproduktorů, které jsou určené k napodobení burácení spalovacího motoru a výfuku, a to uvnitř i vně vozidla.

Stačí??? Nebo potřebuješ ještě tohle?

Nové zvuky zintenzivňují specifické výkonové vlastnosti elektrických systémů pohonu BMW novým a zároveň zcela autentickým způsobem. „Zvuk je zásadní součástí emocionálního zážitku z jízdy v BMW,“ říká Adrian van Hooydonk, šéfdesignér BMW Group. „Díky kreativitě a jedinečným zkušenostem Hanse Zimmera, na které se můžeme spolehnout, vytváříme jedinečný akustický charakter našich elektrických modelů.“ Zvuky BMW IconicSounds Electric budou poprvé k dispozici v BMW i4 v první polovině roku 2022 a poté ve druhém pololetí roku 2022 také v BMW iX. Do vhodně vybavených již vyrobených vozů bude možné tuto výbavu importovat prostřednictvím dálkové aktualizace softwaru Remote Software Upgrade.
twistedTSD
Zajímavé, že uctívač všeho elektrického Hendly je tím tak překvapen.
rohYpnol
Nevím co ten hujer píše. Mám ho na HL 😉
rohor
Kecáš. Mnohem příjemnější je šumění elektromotorů a předení měniče.
rohYpnol
Přesně. Proto všichni zbožňují pištějící malé děcka... 😒] Protože přeci čím vyšší frekvence, tím báječnější zvuk na poslech 😒]
Mokrous
Třílitrovej šestiválec bych si nechal líbit. To je už pěknej zvuk.
Já mám sice jen 4 půllitry, ale vůbec mi nevadí a neruší mne.
Při nízkých rychlostech jsem rád, že ho aspoň slyším a cítím a při vyšších rychlostech stejně vždy převáží šum od kol a vzduchu.
Ozzman
Tak já taky dám do pranice. Mne se líbil a dodnes líbí zvuk starého 1.9DCi, protože má tak hlasité turbo, že traktorový zvuk přebije a zní jako startující letadlo.... akorát ty turba tam čas od času odejdou 😁
Mr.Murphy
Osobně by mi vadilo, že to nejde nějak jednoduše nastavit a reagovat tak na typ silnice a jízdy. U Supa iV má rekuperace dvě možnosti - plachtění nebo silná rekuperace a měním to prostým ťuknutím do řadící páky. Za mě super - na dálnici když sjíždím k benzince tak doplachtím, když jedu dolů průsmyk v horách tak ho celý zrekuperuju aniž bych se dotkl brzdy. Chápu že výrobci počítají s tím že řidič je idi*t který to stejně nevyužívá, ale přecejen, pro nás fajnšmekry by to bylo fajn kdyby ta volba byla dostupná.... 😉

Jinak mi v testu trošku chybí info o prostoru na hlavu na zadních sedačkách.... to by u takového typu karoserie zaznít mělo. Ovšem cenovka je tedy relativně velmi příznivá.... :yes😒br />
a spotřeba dle testu je taky velmi velmi pěkná.... :yes:

PS: jestli profi redaktor neovládá infotaiment po týdnu, bude běžný uživatel patrně ztracen navždy.... 😒
xxc
Presne toto som si myslel, ze je blbost, ze si clovek nedokaze nastavit rekuperaciu. Neviem, ako to ma BMW, ale nakoniec je lepsia automaticka rekuperacia a sprava sa to rovnako, bud plachti, ked ma volnu cestu, alebo rekuperuje a clovek to nemusi nastavovat. Uz aj obycajne spalovacie BMW ma riesenie plachtenia a rekuperacie super, takze by som sa az tak nebal.
Mr.Murphy
.... u BMW je to prý i nějak propojené na navigaci, takže on ví kde jsi a prostě jede podle toho.... asi to nějak fungovat bude, ale to by to člověk prostě musel projet.

Kdysi jsem tu četl test nějakého Seatu co má stejný pohon jako můj Sup iV a tam už taky ta možnost nastavení rekuperace nebyla, prostě to dělalo samo. Asi od toho všichni časem odejdou, marná slával, lidí, co to využívali, byla asi menšina (stejně jako se zrušily teploměry chladící směsi, protože na to stejně nikdo nekoukal)
xxc
Presne tak, aj Enyaq to ma podla navigacie a snazi sa dosahovat limity. Kto ich dodrzuje, tak nic lepsie asi nie je 😄 Inak to treba stale plynom korigovat, ale urcite sa to da nastavit. U BMW to nespominaju, zeby to nemalo aspon padla pod volantom? Alebo povypinali asistenty a ostalo im len hlupe nastavovanie v infotainmente?
Emel
Navigace se snaží dosahovat rychlostní limity - Frede co si o tom myslíš? To by musela být dost na prášky, ne? 😁
xxc
V neznamom prostredi clovek velmi neprekroci rychlost. Ved to je ideal ludi, jazdit pomaly 😄 Ale da sa to vypnut, ale som ani neskusal, az tak to nevadi, staci tuknut do plynu a uz plachti.
speedfred
Ja navi moc nepoužívam, takže sa nejaká pani nemusí trápiť s prepočítavaním. 😒]
Emel
Ne, tady jde o tu rekuperaci... sundáš někde na chvíli nohu z plynu a jak jsem pochopil diskusní kolegy, auto se bude snažit rekuperovat tak, aby udržovalo rychlost v rámci limitů, tj. pokud je před tebou vesnice tak rekuperuje víc a nechá auto zpomalit, pokud ne tak bude víc plachtit... ale nevím jestli počítá s tím, že sundáš nohu a ono tam bude třeba limit x2 😁
webpaja
Tak tohle bych upřímně nesnesl. Určitě je příjemnější nastavovat úroveň rekuperace třeba pádly. To mi přijde fajn, ne to nechat na samotném autě. Zvášť u nás, kdy je spousta dopravních značek provizorních a kvůli opravám se přesouvají. Zatím jsem nezažil tak dokonalý systém, abych se na něj mohl spolehnout.
xxc
A kvoli comu by ste to nezniesli? Bojite sa, ze prekrocite limity? Ono to bez zasahu vzdy plus minus dosiahne limit na znacke, ale uplne presne to nie je.
speedfred
Aha, tak takú skúsenosť nemám, môje EV je ešte z praveku.
DonVito
Jak jsem psal vys, u BMW (alespon u iX) jde plachtit "vyrazenim" na "N".
rohYpnol
Jeden z nejoceňovanějších a nejlépe hodnocených elektromobilů. Přitom😒br /> 1) motor management ppd přední kapotou - kde je ta úžasná výhoda elektromobilu a volné prostorové dispozice...?!? 😁

2) designově normální auto (=laik nepozná rozdíl mezi elektro a spalovákem....) - kde je ta úžasně propagovaná jinakost EV?!? 😒]

3) rozměrově normální auto s prostornosti jak běžný vůz dané kategorie - kde je ta úžasná prostornost EV?!? 😒]

Zajímavé, že nejvíc použitelné EV má nejmíň rozdílů proti spalováku... 😒]
xxc
No v tomto to nie je, ved je to spalovacia platforma. To je tak, kto chce psa bit, palicu si najde. Ja som to BMW ani nepozeral, vraj je to male.
DonVito
Me komenty😒br />
Ano, absence frunku je fail.

Design pride je hnusnej i u spalovaku.
U EV je to korunovany nepotrebnosti (takove formy) chlazeni.

Jak chces proboha dosahnout lepsi prostornosti EV na kombinovane kompromisni platforme?

Nejvic pouzitelne EV je kazda Tesla (ktera frunk ma...) uz kvuli vlastni siti supercharger / destination charger. Jenze to ty zrejme vubec neznas. A proto se poustis do diletantskych komentu k EV.

Jedna z mala veci (krome interieru), co se mi na i4 libi je, ze se jedna o praktickej liftback.
Ozzman
Proč musíš vždy lidi urážet, že to neznají a proto to nemohou chválit? To někdo nemůže mít odlišný názor ? To co napsal je naprosto relevantní - nevypadá to divně, vypadá to jako BMW, motor to má vepředu, ale vším ostatním je to BMW a proto je to dobrý, je to asi tím, že lidem tohle vyhovuje, nemyslíš ?

Víš, kdy začali lidé masově brát hybrid jako dobrý pohon ? V době, kdy se začal objevovat v naprosto normálních autech a né e😜ermientech typu Prius (promiň Rohore, je to hnusny 😁)
To jsi fakt tak zaslepený, že nedokážeš přijmout fakt, že né každému to musí vyhovovat a proto se jim líbí vlastně normální bavorák, který má jen ten pod kapotou místo benzínu/nafty EV ? To není o neznalosti, jak se vždy trapně snažíš mne a jiným naznačit, většina těch lidí s EV jezdila a jen se jim to nelíbilo tak, aby tady otravovala diskutéry a přesvědčovala je o jednom a tom správném... v tomhle je ta objektivia - pochopit požadavky jiných

Já sám to znám a jezdil jsem několika EV a opravdu z toho nemám pocit něčeho "Must Have" na rozdíl od mnohých spalovacích aut a hybridů, nebo i klidně PHEV.... nejlepší elektromobil byl ten na vodík - Mirai, Tesla je proti tomu ošklivá hračka v interiéru, která má jen jednu věc - výkon.
webpaja
Ty jsi se ale rozohnil 😒] Víš, že hážeš perly...

Tvoje reakce na adorování jednoho směru je sice naprosto relevantní, ale kvůli chybějící sebereflexi toho komu píšeš pro rozšíření jeho obzorů až zbytečná.

Za mě máš samozřejmě :yes: I za snahu 😒]
Ozzman
Já vím, vždy to po čase jednou zkusím a i tak vím, s čím se setkám od pana neomylného, který netuší absolutně hodně návazných věcí v kontextu celé nejen elektromobility (ale fungování systémů, ekonomiky a dopadů) a zná maximálně techniku, díky které si myslí, že ví vše. Prostě to zjednodušíme, jediná správná volba je EV (tedy Tesla samozřejmě) a kdo si to nemyslí, nezkusil EV a kdo zkusil a nemyslí si to stále, je hlupák 😁
DonVito
Pro ty pomalejsi (abych tu nemusel cist sahodlouhe komenty) svuj prvni komentar zjednodusim😒br />
Ohledne frunku - souhlas s Rohypnolem, to je fail

Ohledne vyhod EV - ty s pouzitim univerzalni platformy s fosilama mizi

Chces nejak neideologicky okomentovat tyto dva topiky?

PS Ty jsi znal destination charger? 😄
Misto tvych flejmu muzes priste podekovat. 😉
Anebo se zeptat. Bylo by fajn kdyby diskuze slouzila k obohaceni znalosti (diky Pajo za info Martinovi) namisto flejmu.
Ozzman
Klidně, mne absence frunku (to je zase nejakej novotvar ? 😁 Přiznám se, že neznám, tak mne pouč) asi neštve, pochybuji, že by ho nějaké auto mělo takový, abych tma naložil třeba kočárek, takže asi dobrý, uložnej prostor navíc, ale kufr bude kufr (tedy trunk 😁)

Jak který výhody, já vidím obrovskou výhodu v tom, že to vypadá a funguje jako auto. Většina EV co jsem řídil byly samostatné modely a proto byly asi tak odtažité. Já v tomhle vidím výhodu cesty k nám, plebsu. Krásný příklad zase k hybridů, - Corolla HEV/Auris HEV/RAV4 HEV a Yaris HEV, normální auta se zastavěnou technikou - podívej se kolem sebe, kolik jich jezdí

p.s. já se vyjadřoval k destination chargerum ?
DonVito
Frunk je slozenina (od Tesly, ktera ho prvne pouzila, neber me prosim za slovo... ) slov predni (front) a kufr (trunk).

To jak funguje BMW neni dany spolecnou platformou, ale tim, ze to je BMW.
Az bude mit BMW pristi generaci EV tak bude mit dedikovanou platformu a bude ve vsem mnohem lepsi.
😉
https😐/insideevs.com/…-6-battery-tech/
As the electric competition heats up, BMW will move to a dedicated, from-the-ground-up architecture for EVs dubbed “Neue Klasse," or New Class.
Jinymi slovy, to co tu petrolhead oslavuje, je jen kompromisni reseni, ktere v dalsi mnohem lepsi generaci zmizi!

To ze jsou lidi konzervativni a potrebujou obrovsky fejkovy pruduchy sani a pod predni kapotou misto pro dvanacivalec nerozporuju. 😁
Ja tohle nepotrebuju a uz proto me ucelny design Tesly neurazi.

PS Shazoval jsi muj prispevek. Vedel jsi, ze neco takoveho vubec existuje? Kdyz se clovek zabyva vyberem EV (a jeho "pouzitelnosti" zminovanou Rohypnolem), tak je destination charger jednim z aspektu.
webpaja
Jen drobnou k designu. Dříve měla masky samozřejmě jiný účel než nyní a primárně zajišťovaly přívod vzduchu k ICE. U EV pak rozbijí jednotvárný a generické design, buďme rádi, že se tomu návrháři věnují a do budoucna nebudou všechna auta stejná.

Asi by nebylo fajn, kdyby všichni lidi vypadali stejně.
DonVito
Ano.
Ale, kdyz uz, tak se mi libi pristup Volva (a Polestar) a jejich techno masky.
Ne zadny fejkovy sani...

O to, ze budou vsechny auta stejny strach skutecne nemam.
😄
Ozzman
Shazoval jsem tve zbytecne urazeni, ne vecne info…ano, slysel a cetl jsem o tom v diskuzi, podrobnosti neznam, neb mne tl nezajima 😊

Proc ty i Hamuna mate problem chapat, ze cloveku vadi treba styl psani (ofenzivni) a nevadi mu informace v textu ? Hejt nemusi bejt na info, ale na formu
Mikesus
Frunk je slovo používané od příchodu první Tesly S tuším.
Mikesus
Ale on to psal jako vlastnost všech EV, ne tohohle konkrétního. To ze to bmw udělá horší, protože lidi na to jsou zvyklí, případně že jim to ušetří náklady, neznamená že to je vlastnost EV.
rohYpnol
Ne. Neumíš číst?
Psal jsem to jako vlastnost modelu i4.
Mikesus
kde je jediná zmínka o i4 v tvém textu? žádná tam není, všude jen EV.
pokud tam je, omluvím se, že jsem přehlédl. Jinak jsi ***, který píše nesmysly a ostatní se snaží osočit, že neumí číst.

"Paradox elektromobilityJeden z nejoceňovanějších a nejlépe hodnocených elektromobilů. Přitom😒br /> 1) motor management ppd přední kapotou - kde je ta úžasná výhoda elektromobilu a volné prostorové dispozice...?!?

2) designově normální auto (=laik nepozná rozdíl mezi elektro a spalovákem....) - kde je ta úžasně propagovaná jinakost EV?!?

3) rozměrově normální auto s prostornosti jak běžný vůz dané kategorie - kde je ta úžasná prostornost EV?!?

Zajímavé, že nejvíc použitelné EV má nejmíň rozdílů proti spalováku.."
rohYpnol
Ano, právě jsi dokázal že jsi naprostý trotl...
Kde je nějaká zmínka o i4 v mém textu?
No není to náhodou tím, že příspěvek jsem napsal v diskusi k testu i4??? Není to náhodou tím že mluvím v jednotném čísle, čímž je jasné že myslím jeden model??? Nevyplývá to náhodou z napsaného významu textu?????
Mikesus
Takze není v tom jediná zmínka o i4 a jen píšeš obecne o EV. To ze je příspěvek u něčeho, neznamená že mluvíš konkrétně o jednom modelu.
rohYpnol
Jsi opravdu tak hloupý nebo to jen děláš??? Napsal jsem ti několik důvodů, pro které je zcela JASNÉ že píšu o i4!!!
Mokrous
Nediskutuj s ním. Je to egoistický howado, který se tě bude snažit utáhnout na písmenku a když ho nenajde, tak bude půl roku v kuse lhát, jen aby všem ukázal, že on je king a ty vůl. A vůbec mu nedochází, že kreténa dělá akorát sám ze sebe.
Ozzman
Mokrousi, ve vší úctě o tom lhaní, stejně si se na mne kvuli tomu urazil, ale tebe jsem tu nachytal, jak si lhal (byl si vulgární) a zeditoval si příspěvek a pak si tvrdil, že si to nenapsal ( ten původní mám totiž ještě uloženej někde, asi 😁), to jen když se tu navzájem urážíte ze lži 😊 Ale no offense, když jsem se povznesl nad Hamunu, tak proti tobě fakt nic nemam, proti němu je to slabej odvar a tvé příspěvky jsou alespoň psané česky
Mokrous
Já si moc dobře pamatuju, že jsem napsal, že je *** a pak to schválně změnil a čekal na vaši reakci. Jen jsi se usvědčil, že lezeš Mikesusovi do ***e a profesionálně trávíš čas práskačstvím.
Toto spolu s neustálým se navážením do mé osoby a neustálé přesvědčování mne o mých náladách a postojích mi stačilo. Prostě na vás už seru. Kdysi mi nevadilo se s tebou bavit, ale už nemám zájem. Nejsem uraženej. Jen jsem si vás zařadil.
Ozzman
Nelezu, do vasich hadek je mi ho… jen nemam rad, kdyz nekdo lže, delam to i ostatnim, ale chapu, ze ukazat zrcadlo moc lidi neustoji, nachytani u lzi neni praskani 😊… neudelal si to schvalne , bud chlap a priznej ze ti ujely nervy a pak si to chtel smazat (stane se to), to rikas ted, branil ses tam v diskuzi zuby nehty … to je fuk
Hammunasakra
Tak ZAČNI U SEBE - proč máš v souhrnu viz já 9:08

Nelži a NEURÁŽEJ - zkus spočítat kolik urážek si napsal jen kvůli (řekněme rozdílnému pohledu na) https😐/www.businessinsider.de/…en-subventionen/ do diskuzí ale i do SZ

ŠÍLENÝ číslo co? Schválně při tom sčítání - u jakýho numera dojdeš k: SAKRA TO JE NA PSYCHIATRA 😲 😉
Ozzman
Az priznas ze si se mylil, i emel ti to potvrdil 😊 Porad stejny scenar a dukazu mas dost..… ja nelzz a chybu uznat umim,

Ps. Prehlizim ty nadavky co di psal do sz 😉
Hammunasakra
Jj Emel POTVRDIL FAKTA = ty se jim vyhýbáš jak čert kříži

https😐/www.businessinsider.de/…en-subventionen/ je to od prvního dne mého odkazu do tohohle ŠÍLENĚ TRAPNÝ

včetně tvé reakce na GIGANTICKOU SMRŠŤ URÁŽENÍ - na kterou napíšeš, ale ty si mě taky jednou urazil
Ozzman
No, Emel napsal, že si se zachoval stejně, jako ke mě, jen on měl soudnost to včas ukončit (toto je moje chyba, že jsem se na tebe dávno nevyprdnul, s hlupákem se diskutovat nedá), taky dal dukazy, diskuzi... hele, jsi fakt jak ten Andrej, i když tě chytí při chybě, řveš, že seš nevinnej 😁
Hammunasakra
jj přesně o TÉHLE EXTRÉMNÍ TRAPNOSTI tvého chování - mluvím

Emel celkem jednoznačně = FAKTA POTVRDIL (no a to je celý - teda BY BYLO KDYBYS...

FAKTům se ale ZOUFALE VYHÝBÁŠ (jak čert kříži + svěcený vodě dohromady) a stejně zoufale stavíš na jeho "názoru" (ty vysokoškolák on vysokoškolák, aspoň DLE VAŠICH TVRZENÍ)
Co je FAKT (o který šlo) a co "pocit" = to rozeznat umíš ne?

zcela ABSURDNÍ POČET tvých urážek - už sis je spočítal?

takže NEŽVAŇ NEVYMÝŠLEJ a NEŘVI a postav se k svým slovům co ti emel vyvrátil ČELEM
za roky od první chvíle co sem to kdysi žvanilům (s kterými si dnes ve shodě = FUJ) dal (a pak mraky dalších stejných - až po to aktuální od Porsche) jste sice poZMĚNILI "názory" - ale dál "kopete"
Všechno zřejmě JEN proto - že jste (to) NEVĚDĚLI. a že (nejen) ty si fanda dieslu a do tý doby si to netušil (proto je to tvé "poučování" tak trapný = ale běžný PŘESNĚ TO dělaj lidi typu "úrovně vzdělání a znalosti" ryccardo - a ty taky často lžou, on speciálně SAKRA HODNĚ

napsal sem ti to SNAD JASNĚ = být v (trvalé opakované) shodě s rohYpnolem Barikem ryccardem atd. KATASTROFA a průměrnému má v hlavě BLIKAT RUDÝ VYKŘIČNÍK

Chápu e většina NETUŠILA že diesel (v osobácích) PLNĚ stojí JEN na dotování. Ani že to nejsou jen daně, ale další kolo je kg/litry velko-/maloobchod. ale TA REAKCE na to zjištění - ta TEDA BYLA

Asi jako tvá včerejší na emelova (fakta) POTVRZENÍ co sem říkal a ty POPÍRAL = tvá reakce byla a je KATASTROFA(lní) stejně jako počet urážek
Ozzman
"duplicitní odeslání"
Ozzman
Ano, vysvětloval si to i mne, to přiznávám, to je pravda, ale nechápal si o čem mluvíš a motal do sebe rozdílné věci (dotace a dotování), stejně jako to píše Emel 😁

Emel

"Mně jsi to vysvětloval, načež se ukázalo totéž co u Ozzmana - že si pleteš dotaci s daňovým zvýhodněním... a začal jsi v tom kličkovat tak, že už na to nereaguju."

To, že někomu něco vysvětluješ neznamená, že to chápeš, jak se ukázalo, nechápeš 😁 Já ti to taky vysvětloval mockrát... a taky si to pobral asi až teď 😁 Ztráta času

Hele, ale to je super, škoda, že už mám po školách, ale tvrdit profesorovi, co mne vyhodí ze zkoušky, že sem mu tu látku vysvětloval i když jsem o tom věděl prd a proto je to správně, to musí bejt majstrštyk ! 😁
Hammunasakra
Místo omluvy další sebeztrapnění?

Ty ani nevíš kde tam máš ZASE chybu viď? a místo toho ZAS JEN PLÁCÁŠ a machruješ - náhoda - přesně stejně jako ryccardo

tak já ti prozradím kde - to "motání" je správně, TAK SI TRAPNÁ TRAPKO 😉

místo "sorry" ZAS TOLIK MACHROVÁNÍ a URÁŽENÍ. Místo EMEL POTVRDIL že už před lety - viz tvá úvodní věta tady = to je KATASTROFA ryccardo(vského střihu = a shoda s rohYpnolem barikem ryccardem JE MOZKOVÁ SMRT

a DNO z kterýho evidentně nechceš = tak tam zůstaň
Ozzman
Emel potvrdil, že to motáš, dokonce ti v té původní diskuzi napsal, že němčina má pro dotaci jiný výraz....

Takže abych si to ujasnil, chceš po mne, abych potvrdil, že máš pravdu a že emel potvrdil, že máš pravdu i když jsou všechy důkazy v tvůj neprospěch? Chápu to správně? 😁 Zkus mi tedy napsat, co si myslíš, že mám napsat, aby si byl spokojen, prosím... Přiznám se, že fakt už netuším, co vlastně chceš, ale tvé chování bych shrnul do tohoto videa.

http😐/www.youtube.com/watch?…
Hammunasakra
ano o tomhle LHANÍ a TRAPNOSTi mluvím https😐/translate.google.com/?… + https😐/slovnik.seznam.cz/…tov%C3%A1n%C3%AD

a teď k věci VO TO VŮBEC NEJDE vy paka vymatlaný - VIZ TY mraky ODKAZů za celá léta V MNOHA JAZYCÍCH

jsi RETARDovaný (ne jako urážka - UŽ SI SPOČÍTAL TY SVÉ?) a nejsi schopen? Poznat co je v Emelově příspěvku (potvrzení) FAKT(u)? a co jeho "názor" (Vaculíkovo pravidlo?

jen to - CO je část (nepopiratelný = POTVRZENÝ) fakt. a co JEHO "úvahy" (abychom tomu ŽE TO CELÝ LÉTA NEVĚDĚL - JAK PŘIZNAL😉 řekli nějak slušně
Ozzman
Takže nenapíšeš, díky...
Hammunasakra
Neumíš číst https😐/www.translator.eu/cesk👋nemecky/prekladac/ je to všude stejný (tenhle bohužel = musíš si vyťukat sám - nemusí to být jen z němčiny, dostals to v MNOHA jazycích - pamatuješ? My používáme skvělý DeepL ale klidně Google nebo tenhle EU translator - aktuální text k tématu https😐/www.businessinsider.de/…en-subventionen/ a bylo to tak když si chodil do školy (říkal si na Univerzitu Karlovu) a vaše ZOUFALÁ snaha najít COKOLIV byla ujetá kdysi a trvá to (minimálně) do dnes 19:44 - tolik slov místo JEDNOHO krátkého "sorry"

až TAK JSI TRAPNÝ

a ty jsi RETARDovaný (ne jako urážka ale psychiatrický termím) PROTOŽE nejsi schopen rozeznat, v emelově příspěvku, potvrzení FAKTu od zbytku který tvoří jeho "názory" na věci, na ty co NEVĚDĚL - jak sám potvrdil a přiznal?

TOLIK slov vět URÁŽEK - jen protože si to (ty a další - COŽ SE tedy DALO ČEKAT) prostě NEVĚDĚL ani NETUŠIL
Ozzman
Já ti řeknu poslední věc, jsi i.di.ot (ne jako urážka, ale jako odborný psychologický výraz pojmenování těžké mentální retardace) a zjistíš to tak, že tě tady za něj považuje většina, jsi lhář a manipulant a já se říkám sorry, ale né tobě, ale všem ostatním, že jsem tady s tebou ztratil čas, protože všichni tady si tohle o tobě myslí a říká ti to, takže se zamysli sám nad sebou...

a přestan tady vytahovat soukromé věci o mé osobě, které jsem ti psal soukromě, nebo tady všem propálím, kdo jsi, jak se jmenuješ a kde bydlíš a kde tě mohou najít, pár lidí tu na tebe má pořád vztek...
Hammunasakra
jako VÁŽNĚ?? 😲 😁

po stovkách urážek VÝHRUŽKY

bacha tady si zabrousil do nebezpečných vod - na to je paragraf (a rok natvrdo😉
za "propálení" že si(mi řikal že si) vysokoškolák - bych asi NIC NEDOSTAL - ty možná tu psychiatrii :😉

jinak *** už se léééta nepoužívá - a bylo to IQ "pod 35" = to si zas trefil stejně jako ty překlady
Ozzman
Já vím, že se nepoužívá, ale příjde mi to trefné pro popis tvé osoby 😊

To není výhružka, jen ti oznamuji, že když budeš propalovat osobní info o mě (ano říkal, je to pravda, ale říkal jsem ti to soukromě do SZ), propálím to taky a napsat něčí jméno, adresu, nebo adresy, kde se pohybuješ, což se dá zjistit z veřejně dostupných zdrojů, není trestné, posluž si, navíc nežiješ osamocen někde v divočině a přes pár známých se dostaneš v téhle zemi skoro ke každému 😉 Mimochodem i ti o tobě tvrdí, že jsi to co jsem napsal a to tě znají osobně...

Takže čekám na tvé sorry, že si lhal... uplně by mi to stačilo místo tun textu o ničem
Hammunasakra
nedá = po VYHROŽOVÁNÍ zveřejnění (neveřejných - tobě nesdělených) OSOBNÍCH ÚDAJŮ - už po urážení a vyhrožování - už zase (i) LŽEŠ 😉

tak co s tím emelem když POTVRDIL cos furt tvrdil že sem nevěděl - a von že roky jo?

a co TY tři PŘEKLADAČE co POTVRDILY další chybu
Hendly
Off: je to vase hadka, ale mluv za sebe a neohanej se nejakou vetsinou.

Ac Hamunu nemam rad za styl a spamovani ma ve finale mnohdy rozumne argumenty.

Delas tu hate na Hamunu a ostatni trollove jako Barik, Ares, Rohypnol a dalsi nechavas byt.
Hammunasakra
Je to tak! Urážel si a lhal - ANO
Když ti Emel potvrdil, že tvé věty byly 3,14čovina co si udělal? okamžitě DÁL URÁŽEL :😉

povznést BYS sakra POTŘEBOVAL - když si teď na tom ABSOLUTNÍM DNĚ (před kolika lety sem sem dal ten odkaz? FASCINUJÍCÍ 😲 :😉 😁 :-! 😒]
(dost fandů nafty - to "zjištění" HODNĚ ŠOKovalo - že bez multimiliardové podpory (v každé zemi každý rok) TO NEJDE - že VAŠE představy o MENŠÍ spotřebě (i ceně) dieslů BYLY NAPROSTÁ BLBOST je to přesně NAOPAK (nafta je NEJDRAŽŠÍ - no stejně jako výroba takovýho osobního auta :😉
no a opak je elektřina je ve všem nej https😐/www.hifi-voice.com/…-wilkins-diamond a přesný OPAK tu plkaj lidi v diskuzích, a bohužel SELHALA i redakce (občas kraviny občas i KRAVINA JAK HROM k tématu - asi ještě za machiho nevim jestli se to už zlepšilo SMĚR REALITA - diskuze TEDA NE 😁 :-!

tak https😐/www.youtube.com/watch?… "i cesta tisíc mil dlouhá začíná prvním krokem" 😉

https😐/citaty.net/citaty/1983024-cinske-prislovi-i-cesta-tisic-mil-dlouha-zacina-prvnim-krokem/
Hammunasakra
Zkus i7 (proti V8 nebo V12) a pak dej vědět - do té doby budeš evidentně dál "plácat" svoje kraviny

Loni to pěkně rozebrali ve Speciál TECHNIKA - i40 (50) proti 440i suprovej R6
dost JEDNOZNAČNÝ VÝSLEDEK (při stejný ceně a SAKRA ROZDÍLném výkonu
Ozzman
Tady se zase někdo jednou projel v nějakém autě a už je to v diskuzi stokrát 😁 Zkus Mirai, to je správná cesta...
adamzprahy
750e má i přes vyšší výkon o 0.5s horší udávané zrychlení na stovku než dosavadní 750i s V8, o 760i ani nemluvim. Už víckrát jsi tu napsal, že to deklasuje V8 a V12, tak já jenom, že fakta mluví trochu jinak.

Jinak toto sdělení není hate na elektrifikaci, ale pouhé konstatování údajů výrobce 😃
Hammunasakra
750e je hlavně spalovák "jen" šestiválec (ten co máš ve svym 540i😉! Mluvím o čistý elektřině https😐/www.hifi-voice.com/…-wilkins-diamond

a to jsou jsou o hodně výkonnější ELEKTRO (i to i7 v odkazu je jen "střed" nabíkdy A JEZDÍ JAK RAKETA jedno jestli z místa nebo ze 150ti
Elektromotory výkonem (a je i lepší pro konstrukci auta) překonaly ty V8 i V12 (doporučuju video test Lucidu a záběr na motor a pak nějekej ten V12/V😄 https😐/elektrickevozy.cz/…-dokonce-i-teslu to vše mini rozměru elektromotůrku vs problémy s uložením V12 (trochu proto před lety nesmysl W12)

výkon V8 a V12 ti dneska dává KIA (když je v elektřině) https😐/www.garaz.cz/…rsporty-21005918 a to "bude hůř" (potenciál asi 3násobně efektivnějšího elektromotoru proti na ropu = no jsou prostě 3násobný, nebo aspoň NÁSOBNÝ až tak "moc" to je
proto je fascinující dál odpor některých - vždy teda asi teorie i praxe "neznalých"

Pecka je řešení https😐/www.autickar.cz/…cchina-perfetta/ elektrická verze má 3 elektromotory = dva vzadu pro každé kolo (a milise***vá proměna výkonu mezi koly = lepší než mechanický diferenciál JO JE TO HŘÍCH ale taky PRAVDA) a jeden vepředu = a samozřejmě lepší parametry než jejich famózni benzínový biturbo, no viz i tenhle test z odkazu

je to vlasně jen tenhle princip https😐/www.auto.cz/…y-edition-128296 to v malym a u BEV platenej ale ve všech rychlostech a s (ještě) VĚTŠÍM ROZDÍLEM. a to tehdy elektromotůrek prd výkonu zvládla přestihnout JEN upravená Alfa Giulia 375kW = je to furt stejný, jen ty rozdíly se zvětšují (dál ve prospěch elektřiny
Hammunasakra
Oba s kolegou jezdíme léta NA MĚSÍC :😉

SÁM jsem PŘIZNAL??????????????? sakra TEĎ sem psal, že vše je dohledatelné HLEDEJ ŠMUDLO 😁

fakt viz 12:23 😄
Hendly
Jan Macek 30.3. 2021😒br /> “ u auta střední třídy projeví zpětně na spotřebě. Ta nebude v létě nižší než 20 kWh/100 km (nesmíte ale zapnout klimatizaci)”

Nekdy proste nelze odhadnout vyvoj ani 3 roky do budoucnosti.
A nebo na katedre spalovacich motoru nemaji spravne informace?
speedfred
len tak ďalej tý 3-4 diskutujúci a bude aj 400+ (skôr jalových) príspevkov čo som tu už fakt dlho nevidel.
Barry Lyndon
Mám to chápat tak, že je interiér oproti spalovací verzi o cca 110 mm nižší (a to i u zadních sedadel)? A nebo má spalovací verze v podlaze cca 110 mm nevyužitého prostoru? Nechápu... 😁
ProchyTom
Mel sem 4ku po prvnim majiteli s dvoulitrem 135kw benzin. Dobry auto ale malo koni. Az tohle bude po prvnim majiteli za 750 po 5 letech, tak to beru. Loviskuju vas
ProchyTom
Takze jedno z nejlepe jezdidich elektroaut za dobry penize a test na dve a4. Sorry ale to je bida. Odflakl si to, na to jak mame vzit elektro na milost. Zaber trochu nebo te vymeni
Hammunasakra
:yes: :yes:

historicky je ACZ a téma elektroauta JEDNA VELKÁ OSTUDA
a přes výměnu v redakčních řadách - se to (moc) NEZLEPŠILO
GeekStar
Proč v testu chybí srovnání s hlavním konkurentem? Předpokládám, že by nedopadlo moc dobře... 😄
Barry Lyndon
To se snad vůbec nedá srovnávat - viz. možnosti konfigurace interiéru tohoto BMW a TO, co má místo interiéru Tesla...
GeekStar
Bembeláci, co touží dloubat si v konfigurátoru, jestli budou mít lištičku z broušeného nebo leštěného hliníku, nejsou pro Teslu cílovkou. 😁 Nicméně normálním lidem je tohle buřt.

Ale máte pravdu, srovnávat se to nedá - bohužel pro BMW hlavně v úrovni technologií pohonu, kde má Tesla dekádu náskok.