Testy
Přihlásit pro přidání komentáře
Hammunasakra
Chápu že je TRAPNÝ po letech přiznat MÝLIL JSEM SE
jo BEV jsou efektivnější s lepší konstrukcí auta a lepší i v maličkostech jako dávkování výkonu a LEVNĚJŠÍM provozem = ví se to léééta. MOHLI byste aspoň ZAČÍT HRÁT že to (taky) VÍTE a chápete "ODVŽDY"
a dtto platí o ceně nafty (vs benzínu) klidně používejte mikesusovo (MULTI-MILIARDAMI ročně) ZVÝHODŇOVANÁ (a bez toho osobní auta na naftu BEZ ŠANCE = viz Martin Vaculík v Hyde Parku ve vysvětlování co a jak po Dieselgate
a "ČO BOLO TO BOLO"? 😄
jo BEV jsou efektivnější s lepší konstrukcí auta a lepší i v maličkostech jako dávkování výkonu a LEVNĚJŠÍM provozem = ví se to léééta. MOHLI byste aspoň ZAČÍT HRÁT že to (taky) VÍTE a chápete "ODVŽDY"
a dtto platí o ceně nafty (vs benzínu) klidně používejte mikesusovo (MULTI-MILIARDAMI ročně) ZVÝHODŇOVANÁ (a bez toho osobní auta na naftu BEZ ŠANCE = viz Martin Vaculík v Hyde Parku ve vysvětlování co a jak po Dieselgate
a "ČO BOLO TO BOLO"? 😄
DonVito
Vime, ze mate sefredaktora, ktery dnesni dobe rika "impotentne elektrifikovana", zdravim Martina.
Bohuzel podle toho vypadaji i technicke udaje o EV na acz uvedene😒br /> Motor
Typ motoru: elektrický
Nejvyšší výkon (kW / ot/min): 210 / 0
Nejvyšší toč. moment (Nm / ot/min): 400 / 0
Provozní vlastnosti
Maximální rychlost (km/h): 190
Zrychlení 0 - 100 km/h (s): 6
Tohle je krome rozmeru vse. 😒
Neprijde vam to trochu malo??
Zadny udaj o velikosti baterky.
Nebo alespon o poctu motoru... 😄
Zadny udaj o dojezdu nebo spotrebe atd.
PS Jako "omluvu" lze uvest, ze z technickych udaju pod testem fosilu se treba spotrebu, hnanou napravu nebo pocet rychlosti taky nedozvim. Ale zrejme technicke udaje v tehle "impotentne elektrifikovane" dobe nikoho nezajimaji...
Bohuzel podle toho vypadaji i technicke udaje o EV na acz uvedene😒br /> Motor
Typ motoru: elektrický
Nejvyšší výkon (kW / ot/min): 210 / 0
Nejvyšší toč. moment (Nm / ot/min): 400 / 0
Provozní vlastnosti
Maximální rychlost (km/h): 190
Zrychlení 0 - 100 km/h (s): 6
Tohle je krome rozmeru vse. 😒
Neprijde vam to trochu malo??
Zadny udaj o velikosti baterky.
Nebo alespon o poctu motoru... 😄
Zadny udaj o dojezdu nebo spotrebe atd.
PS Jako "omluvu" lze uvest, ze z technickych udaju pod testem fosilu se treba spotrebu, hnanou napravu nebo pocet rychlosti taky nedozvim. Ale zrejme technicke udaje v tehle "impotentne elektrifikovane" dobe nikoho nezajimaji...
pro me jeden z nejdulezitejsich parametru je svetla vyska
posledni dobou neznamej nebo zatajovanej parametr
posledni dobou neznamej nebo zatajovanej parametr
myslíš Machiho? ten už tu dávno není. Vůbec netuším, kdo je vlastně teď šéfredaktor
To aby jsi se Martinovi na novém webu omluvil.
Sorry, ja ani nevim, kdo je tu ted sefredaktor.
Novym webu?
Tim padem byl tento pripevek miren ma noveho sefredaktora.
Novym webu?
Tim padem byl tento pripevek miren ma noveho sefredaktora.
Ano, spolu se Standou teď řádí jinde. A celkem se jim vede, jen formát diskuzí je tam horší než tady.
Aha, v garazi. To jsem nevedel.
Standy je skoda.
Standa jako jedinej nehejtoval elektromobily.
Ja sem chodim jen kvuli diskuzim.
Jen vyjimecne si tu neco prectu. 😄
Premium nemam.
Standy je skoda.
Standa jako jedinej nehejtoval elektromobily.
Ja sem chodim jen kvuli diskuzim.
Jen vyjimecne si tu neco prectu. 😄
Premium nemam.
Až na pár lidí tady taky nikdo nehejtuje elektromobily, ale hejtují chování tvé a ostatních... třeba ti to někdy dojde 😊 Pamatuj, metoda norimberských trychtýřů... zkus si to vygooglit.
Nech si ty svy ideologicky zvasty.
Ja se tu bavim vecne o EV.
Tobe se to v prvnim prispevku take povedlo.
Pak jsi ale sklouznul ke svymu tradicnimu stylu. Aneb kdyz veci nerozumim, tak ji hejtuju.
:no:
Ja se tu bavim vecne o EV.
Tobe se to v prvnim prispevku take povedlo.
Pak jsi ale sklouznul ke svymu tradicnimu stylu. Aneb kdyz veci nerozumim, tak ji hejtuju.
:no:
Kde hejtuju i4 ? 😁 Mužeš mi to ukázat pane ublížený ?
Kdy se z tebe stal ryccardo?
VAROVAL jsem tě už minule (kdy si urážel - no jak ryccardo) že SHODA s rohYpnolem apod. to je MOZKOVÁ SMRT
furt (po sérii URÁŽEK) nevidim to "sorry"
VAROVAL jsem tě už minule (kdy si urážel - no jak ryccardo) že SHODA s rohYpnolem apod. to je MOZKOVÁ SMRT
furt (po sérii URÁŽEK) nevidim to "sorry"
PÁR lidí? nepamatuješ ČLÁNKY (ještě za machiavelliho) co tu o BEV vyšly? 😁
tohle byl (v textech i v diskuzích) SAKRA ANTI BEV web (maličko se to zlepšilo - ale jinak na to že je léta jasný co a jak - technicky i ekonomicky - tak FURT SLABOTA
tohle byl (v textech i v diskuzích) SAKRA ANTI BEV web (maličko se to zlepšilo - ale jinak na to že je léta jasný co a jak - technicky i ekonomicky - tak FURT SLABOTA
Možná to bude tím, že prostě ty testované BEV nebyly moc dobré auta a nebo že jen čistě elektricky pohon z toho nemusí udělat skvělé auto pro všechno ? Dal bych ti spoustu příkladu i z audia, kdy použitá technologie nemusí znamenat, že výrobek je lepší, než ten se starší technologií, ale to by bylo zase zbytečné...
DonVito
Bod 1
Uprimne nachapu, ze se tolika lidem libi zvuk ctyrvalce. Podle me je toho na zvuku obycejnych ctyrvalcu pramalo prijemnyho u dieselu obzvlast... 😁
Bod 2
Neni mozne uroven rekuperace navolit na nejake tlacitko? Btw. zkousel jsem BMW iX a bylo mozne plachtit zvolenim "N". Ja plachtim rad a tato moznost mi vyhovuje. 😄
Uprimne nachapu, ze se tolika lidem libi zvuk ctyrvalce. Podle me je toho na zvuku obycejnych ctyrvalcu pramalo prijemnyho u dieselu obzvlast... 😁
Bod 2
Neni mozne uroven rekuperace navolit na nejake tlacitko? Btw. zkousel jsem BMW iX a bylo mozne plachtit zvolenim "N". Ja plachtim rad a tato moznost mi vyhovuje. 😄
Měl by ses projet třeba takovým Cliem RS 2.0, to vůbec nemá marný zvuk 😊
Ok, jezdil jsem Type R. 😉
Ale ja se bavim se o obycejnych autech.
V tomto pripade treba 320d!
Nebo o tvem Fordu. 😁
Ale ja se bavim se o obycejnych autech.
V tomto pripade treba 320d!
Nebo o tvem Fordu. 😁
Muj Ford má diesel, ukaž mi někoho, kdo tady chválí zvuk dieslu ? 😁 Mimochodem v mém druhém autě je ten motor, co má Clio, akorát civilní verze s civilním výfukem a v otáčkách taky nezní marně...
Pro ten diesel, co mi napadl, ma toto vlakno nadpis "pobavilo".
😄
Ale ok, alespon nekdo ma skutecne rad z uk ovycejnyho ctyrvalce.
Ja ne.
😄
Ale ok, alespon nekdo ma skutecne rad z uk ovycejnyho ctyrvalce.
Ja ne.
srovnatelny cenove je ale 420i 😊 o tom sem psal nahoře
Znam zvuk BMW benzinovych ctyrvalcu a urcite by mne nechybel.
Za ten prispevek jsem te take pochvalil.
😉
Je fajn, kdyz napises obcas o EV i neco pozitivniho.
:yes:
Za ten prispevek jsem te take pochvalil.
😉
Je fajn, kdyz napises obcas o EV i neco pozitivniho.
Mne se libi vytočené R4, některé to umí solidně, je to pro mne lepší, než vytočený elektromotor, ale nic to nemění na tom, že tohle BMW je cenově velmi zajimave proti normalni konkurenci
Ja jsem az do EV vlastnil jen benzinovy ctyrvalce.
A zvuk zadnyho z nich mi nechybi.
😄
A zvuk zadnyho z nich mi nechybi.
😄
Nedavno jsem jezdil stejnym Civicem, co si mel/mas a teda nechapu, ze te bavi vic jezdit EV … Tak krasne mechanicky presny auto uz dnes moc neni
na komfort si snadno zvyká. Takže ho chápu. Ticho, klid, žádné vibrace, žádné cukání. Jen ty nervy s dojezdem
Ticho nikoliv, i EV podléhá zákonům fyziky, hučí tam vítr, ale i ten elektromotor někdy je slyšet 😊 Vše ostatní ti dá HEV...
Je vela benzinov bez vibracii, pri beznej jazde absulutne utlmenych bez cukania. Treba obcas skusit aj nieco ine ako zavijajucu toyotu
Myslíš Toyotu/Lexus V8 - co právě tenhle "parametr" předvedl před desítkami let|? 😉
JE TŘEBA ZKUSIT elektro - ten rozdíl (dva tři) elektromotory vs (třeba) V12 nebo V8 = to jinak asi člověk nedá (nepochopí 😉
JE TŘEBA ZKUSIT elektro - ten rozdíl (dva tři) elektromotory vs (třeba) V12 nebo V8 = to jinak asi člověk nedá (nepochopí 😉
V praxi ani ne - už i v česku to docela jde (a to jsme HODNĚ ZAOSTALI jednu chvíli jsme byli v dobíjecích místech dokonce předPOSLEDNÍ v EUropě
Navíc poslední rok(y) se to už docela zlepšuje + přístup všech k https😐/fdrive.cz/…aji-uvnitr-11120 s tím taky asi pohne
Navíc poslední rok(y) se to už docela zlepšuje + přístup všech k https😐/fdrive.cz/…aji-uvnitr-11120 s tím taky asi pohne
Docela rád bych si dneska znova projel auta od Hondy, která na mě kdysi udělala takový nebo onaký dojem... S2000, Civic 5G...
Je to urcity retro zazitok, ale jazdit denne by som s tym nechcel. To bude nieco take, ako ked ludia chovaju kone a idu si zajazdit. Je to zazitok, ale konom by denne jazdit do prace asi nechceli.
já bych věděl o někom, 2.0TDI. Ale dál nebudu pokračovat, protože by se urazil ještě násobně víc, než doteď.
Teď jsem najel cca 800 km s 3.0 TDI a zvuk dieselu rozhodně chválit budu! Radio jsem za celou dobu prakticky nezapnul. Není nic příjemnějšího než to jemné předení pod kapotou. Teda jako jo, 4.2 TDI by asi bylo lepší.
prijemnejsie je uz len ticho 😄
Právě že není. To jen někteří hujeři neustále plácají dokola. A mimo jiné - proto všichni neustále vymýšlejí umělý zvuk EV viď...
A vyvojari spalovaku se snazi o co nejvetsi potlaceni hluku a vibraci.
Ty argumenty proti EV uz nejsou snad ani vtipne.
Mimochodem kdo jsou ti vsichni kdo vymysli zvuky do EV?
PS : obdivovat zvuk dieslu?
Ty argumenty proti EV uz nejsou snad ani vtipne.
Mimochodem kdo jsou ti vsichni kdo vymysli zvuky do EV?
PS : obdivovat zvuk dieslu?
Nevím, co je vtipného na tom, že mít zrychlování doprovozené zvukem vytáčejícího se motoru je pro někoho přirozené a příjemné. Proč máš pořád potřebu přesvědčovat ostatní, že mají mít stejné preference jako ty? Jinak zvuky "motoru" vymýšlí třeba Mazda a Mercedes.
"vytáčejícího se motoru je pro někoho přirozené a příjemné"
A nen to přirozené jen z důvodu, že jsi na to do teď celý život zvyklý?
Celý život do tebe automobilky cpou reklamu kde je vytáčející se motor.
Kolik aut co se prodá má nějaký příjemný zvuk? Diesel? Tříválce? 1,2 s turbem? Pseudosportovní auta s eprákem co ti simulujou zvuk sportovního auta?
Ve finále je to většinou jen obtěžujííc kulisa kterou se výrobce snaží zakrýt.
mazda, nemá aktuálně jen jeden model EV?
A nen to přirozené jen z důvodu, že jsi na to do teď celý život zvyklý?
Celý život do tebe automobilky cpou reklamu kde je vytáčející se motor.
Kolik aut co se prodá má nějaký příjemný zvuk? Diesel? Tříválce? 1,2 s turbem? Pseudosportovní auta s eprákem co ti simulujou zvuk sportovního auta?
Ve finále je to většinou jen obtěžujííc kulisa kterou se výrobce snaží zakrýt.
mazda, nemá aktuálně jen jeden model EV?
To je snad problém každého, co si koupí za auto. Stále si může koupit plntučnou V8 s pořádným zvukem a ten zvuk se dá ještě vylepšit použitím performance výfuků 😄
Taky nechápu proč lidé co milují spalovací auta jezdí a obhajují diesel.
Ale zas když vidím jak nejen V8 za zvuku vytočeného motoru je předjížděna uplně tichým EV si říkám. "Sakra proč to dělá takový rámus a nejede to" 😊
Ale zas když vidím jak nejen V8 za zvuku vytočeného motoru je předjížděna uplně tichým EV si říkám. "Sakra proč to dělá takový rámus a nejede to" 😊
Ne není na tom pro mě nic obtěžujícího a nevím, proč sem pořád cpeš dehty. Já nepotřebuji, aby auto řvalo (byť i takoví jsou a kupodivu se x firem zaměřuje na to, aby jim to daly). Ale příjemný charakterní zvuk, stejně jako každý petrolhead, beru jako výhodu.
Ptal ses na automobilky, které to dělají, a dostal jsi odpověď. Na to, kolik zkratovozů kdo dělá, jsi tu e😜ert ty.
Ptal ses na automobilky, které to dělají, a dostal jsi odpověď. Na to, kolik zkratovozů kdo dělá, jsi tu e😜ert ty.
A praveze je, asi po roku mi zacal zvuk motora vadit. A to su skusenosti viacerych ludi. Treba si pojazdit, pokial sa clovek nepouci zo skusenosti inych, pripadne ani vlastnych, co k tomu dodat 😄
Právě že není. Znovu - když je to ticho tak báječné, proč všichni vymýšlejí umělý zvuk elektromobilů co??? Podotýkám rovnou, že se nebavim o tom pazvuku pro chodce směrem ven.
Naopak je jízda bez přirozeného zvuku motoru mnohem více nepříjemná a akusticky auto vyladit je mnohem těžší. Extrém typu RR nechávám stranou, o tom se nebavim.
Naopak je jízda bez přirozeného zvuku motoru mnohem více nepříjemná a akusticky auto vyladit je mnohem těžší. Extrém typu RR nechávám stranou, o tom se nebavim.
Kdo jsou to vsichni co vymysli umel zvuk do ev?
Tvorba umeleho zvuku je spise zalezitost pseudonsportovnich spalovacich aut.
Tvorba umeleho zvuku je spise zalezitost pseudonsportovnich spalovacich aut.
U EV hučí vítr ( ai elektromotor je slyšet, né že ne) a to není zase taková výhra, já radši k tomu přičtu lehké bručení spalováku. Ale to už taky vymysleli v Japonsku před 25 lety, kdy v malých rychlostech jede auto tiše a pak zapne motor 😁
EV je slyšet, ale rozhodně ne jako ten nejtissi spalovak. Ve vyšších rychlostech už vůbec přes aerodynamický hluk. Pokud lehké bruceni spalovaku je ok, pak EV není slyšet.
Jeste jednou. Protože zvuk EV je kvůli chodcům, ne kvůli posádce.
Co je přirozeného na hluku? To opravdu není pro člověka přirozené. Jen se s tim po století nějak szil.
Co je přirozeného na hluku? To opravdu není pro člověka přirozené. Jen se s tim po století nějak szil.
Tady to bude mít více funkcí, určitě to hučení u hybridů v malých rychlostech je kvuli chodcům, ale jsou i auta a nejen EV, ale i se spalovákem, kde je umělý zvuk kvuli řidiči - ehm, Kodiaq TDI V8 😁 😁 😁
Umělý zvuk EV je kvůli chodcům, ne kvůli posádce. Ten umělý zvuk je pro posádku dost mínus oproti tichu.
Umíš číst? Pral jsem že se nebavím o zvuku na ven do 30 kmh pro chodce. Chápeš o čem se bavím??
v jakém EV se tedy pouští zvuk do interéru mimo rádia?
Např.
Korejská automobilka Hyundai odhalila ve čtvrtek vysoce výkonnou verzi svého populárního vozu Ioniq 5 EV, Ioniq 5 N. Elektrický vůz, který má dva motory a je schopný krátkodobě vyvinout výkon až 641 koňských sil, je navíc vybavený sérií vnitřních a vnějších reproduktorů, které jsou určené k napodobení burácení spalovacího motoru a výfuku, a to uvnitř i vně vozidla.
Stačí??? Nebo potřebuješ ještě tohle?
Nové zvuky zintenzivňují specifické výkonové vlastnosti elektrických systémů pohonu BMW novým a zároveň zcela autentickým způsobem. „Zvuk je zásadní součástí emocionálního zážitku z jízdy v BMW,“ říká Adrian van Hooydonk, šéfdesignér BMW Group. „Díky kreativitě a jedinečným zkušenostem Hanse Zimmera, na které se můžeme spolehnout, vytváříme jedinečný akustický charakter našich elektrických modelů.“ Zvuky BMW IconicSounds Electric budou poprvé k dispozici v BMW i4 v první polovině roku 2022 a poté ve druhém pololetí roku 2022 také v BMW iX. Do vhodně vybavených již vyrobených vozů bude možné tuto výbavu importovat prostřednictvím dálkové aktualizace softwaru Remote Software Upgrade.
Korejská automobilka Hyundai odhalila ve čtvrtek vysoce výkonnou verzi svého populárního vozu Ioniq 5 EV, Ioniq 5 N. Elektrický vůz, který má dva motory a je schopný krátkodobě vyvinout výkon až 641 koňských sil, je navíc vybavený sérií vnitřních a vnějších reproduktorů, které jsou určené k napodobení burácení spalovacího motoru a výfuku, a to uvnitř i vně vozidla.
Stačí??? Nebo potřebuješ ještě tohle?
Nové zvuky zintenzivňují specifické výkonové vlastnosti elektrických systémů pohonu BMW novým a zároveň zcela autentickým způsobem. „Zvuk je zásadní součástí emocionálního zážitku z jízdy v BMW,“ říká Adrian van Hooydonk, šéfdesignér BMW Group. „Díky kreativitě a jedinečným zkušenostem Hanse Zimmera, na které se můžeme spolehnout, vytváříme jedinečný akustický charakter našich elektrických modelů.“ Zvuky BMW IconicSounds Electric budou poprvé k dispozici v BMW i4 v první polovině roku 2022 a poté ve druhém pololetí roku 2022 také v BMW iX. Do vhodně vybavených již vyrobených vozů bude možné tuto výbavu importovat prostřednictvím dálkové aktualizace softwaru Remote Software Upgrade.
Kecáš. Mnohem příjemnější je šumění elektromotorů a předení měniče.
Přesně. Proto všichni zbožňují pištějící malé děcka... 😒] Protože přeci čím vyšší frekvence, tím báječnější zvuk na poslech 😒]
Třílitrovej šestiválec bych si nechal líbit. To je už pěknej zvuk.
Já mám sice jen 4 půllitry, ale vůbec mi nevadí a neruší mne.
Při nízkých rychlostech jsem rád, že ho aspoň slyším a cítím a při vyšších rychlostech stejně vždy převáží šum od kol a vzduchu.
Já mám sice jen 4 půllitry, ale vůbec mi nevadí a neruší mne.
Při nízkých rychlostech jsem rád, že ho aspoň slyším a cítím a při vyšších rychlostech stejně vždy převáží šum od kol a vzduchu.
Tak já taky dám do pranice. Mne se líbil a dodnes líbí zvuk starého 1.9DCi, protože má tak hlasité turbo, že traktorový zvuk přebije a zní jako startující letadlo.... akorát ty turba tam čas od času odejdou 😁
Mr.Murphy
Osobně by mi vadilo, že to nejde nějak jednoduše nastavit a reagovat tak na typ silnice a jízdy. U Supa iV má rekuperace dvě možnosti - plachtění nebo silná rekuperace a měním to prostým ťuknutím do řadící páky. Za mě super - na dálnici když sjíždím k benzince tak doplachtím, když jedu dolů průsmyk v horách tak ho celý zrekuperuju aniž bych se dotkl brzdy. Chápu že výrobci počítají s tím že řidič je idi*t který to stejně nevyužívá, ale přecejen, pro nás fajnšmekry by to bylo fajn kdyby ta volba byla dostupná.... 😉
Jinak mi v testu trošku chybí info o prostoru na hlavu na zadních sedačkách.... to by u takového typu karoserie zaznít mělo. Ovšem cenovka je tedy relativně velmi příznivá.... :yes😒br />
a spotřeba dle testu je taky velmi velmi pěkná.... :yes:
PS: jestli profi redaktor neovládá infotaiment po týdnu, bude běžný uživatel patrně ztracen navždy.... 😒
Jinak mi v testu trošku chybí info o prostoru na hlavu na zadních sedačkách.... to by u takového typu karoserie zaznít mělo. Ovšem cenovka je tedy relativně velmi příznivá.... :yes😒br />
a spotřeba dle testu je taky velmi velmi pěkná.... :yes:
PS: jestli profi redaktor neovládá infotaiment po týdnu, bude běžný uživatel patrně ztracen navždy.... 😒
Presne toto som si myslel, ze je blbost, ze si clovek nedokaze nastavit rekuperaciu. Neviem, ako to ma BMW, ale nakoniec je lepsia automaticka rekuperacia a sprava sa to rovnako, bud plachti, ked ma volnu cestu, alebo rekuperuje a clovek to nemusi nastavovat. Uz aj obycajne spalovacie BMW ma riesenie plachtenia a rekuperacie super, takze by som sa az tak nebal.
.... u BMW je to prý i nějak propojené na navigaci, takže on ví kde jsi a prostě jede podle toho.... asi to nějak fungovat bude, ale to by to člověk prostě musel projet.
Kdysi jsem tu četl test nějakého Seatu co má stejný pohon jako můj Sup iV a tam už taky ta možnost nastavení rekuperace nebyla, prostě to dělalo samo. Asi od toho všichni časem odejdou, marná slával, lidí, co to využívali, byla asi menšina (stejně jako se zrušily teploměry chladící směsi, protože na to stejně nikdo nekoukal)
Kdysi jsem tu četl test nějakého Seatu co má stejný pohon jako můj Sup iV a tam už taky ta možnost nastavení rekuperace nebyla, prostě to dělalo samo. Asi od toho všichni časem odejdou, marná slával, lidí, co to využívali, byla asi menšina (stejně jako se zrušily teploměry chladící směsi, protože na to stejně nikdo nekoukal)
Presne tak, aj Enyaq to ma podla navigacie a snazi sa dosahovat limity. Kto ich dodrzuje, tak nic lepsie asi nie je 😄 Inak to treba stale plynom korigovat, ale urcite sa to da nastavit. U BMW to nespominaju, zeby to nemalo aspon padla pod volantom? Alebo povypinali asistenty a ostalo im len hlupe nastavovanie v infotainmente?
Navigace se snaží dosahovat rychlostní limity - Frede co si o tom myslíš? To by musela být dost na prášky, ne? 😁
V neznamom prostredi clovek velmi neprekroci rychlost. Ved to je ideal ludi, jazdit pomaly 😄 Ale da sa to vypnut, ale som ani neskusal, az tak to nevadi, staci tuknut do plynu a uz plachti.
Ja navi moc nepoužívam, takže sa nejaká pani nemusí trápiť s prepočítavaním. 😒]
Ne, tady jde o tu rekuperaci... sundáš někde na chvíli nohu z plynu a jak jsem pochopil diskusní kolegy, auto se bude snažit rekuperovat tak, aby udržovalo rychlost v rámci limitů, tj. pokud je před tebou vesnice tak rekuperuje víc a nechá auto zpomalit, pokud ne tak bude víc plachtit... ale nevím jestli počítá s tím, že sundáš nohu a ono tam bude třeba limit x2 😁
Tak tohle bych upřímně nesnesl. Určitě je příjemnější nastavovat úroveň rekuperace třeba pádly. To mi přijde fajn, ne to nechat na samotném autě. Zvášť u nás, kdy je spousta dopravních značek provizorních a kvůli opravám se přesouvají. Zatím jsem nezažil tak dokonalý systém, abych se na něj mohl spolehnout.
A kvoli comu by ste to nezniesli? Bojite sa, ze prekrocite limity? Ono to bez zasahu vzdy plus minus dosiahne limit na znacke, ale uplne presne to nie je.
rohYpnol
Jeden z nejoceňovanějších a nejlépe hodnocených elektromobilů. Přitom😒br />
1) motor management ppd přední kapotou - kde je ta úžasná výhoda elektromobilu a volné prostorové dispozice...?!? 😁
2) designově normální auto (=laik nepozná rozdíl mezi elektro a spalovákem....) - kde je ta úžasně propagovaná jinakost EV?!? 😒]
3) rozměrově normální auto s prostornosti jak běžný vůz dané kategorie - kde je ta úžasná prostornost EV?!? 😒]
Zajímavé, že nejvíc použitelné EV má nejmíň rozdílů proti spalováku... 😒]
2) designově normální auto (=laik nepozná rozdíl mezi elektro a spalovákem....) - kde je ta úžasně propagovaná jinakost EV?!? 😒]
3) rozměrově normální auto s prostornosti jak běžný vůz dané kategorie - kde je ta úžasná prostornost EV?!? 😒]
Zajímavé, že nejvíc použitelné EV má nejmíň rozdílů proti spalováku... 😒]
No v tomto to nie je, ved je to spalovacia platforma. To je tak, kto chce psa bit, palicu si najde. Ja som to BMW ani nepozeral, vraj je to male.
Me komenty😒br />
Ano, absence frunku je fail.
Design pride je hnusnej i u spalovaku.
U EV je to korunovany nepotrebnosti (takove formy) chlazeni.
Jak chces proboha dosahnout lepsi prostornosti EV na kombinovane kompromisni platforme?
Nejvic pouzitelne EV je kazda Tesla (ktera frunk ma...) uz kvuli vlastni siti supercharger / destination charger. Jenze to ty zrejme vubec neznas. A proto se poustis do diletantskych komentu k EV.
Jedna z mala veci (krome interieru), co se mi na i4 libi je, ze se jedna o praktickej liftback.
Ano, absence frunku je fail.
Design pride je hnusnej i u spalovaku.
U EV je to korunovany nepotrebnosti (takove formy) chlazeni.
Jak chces proboha dosahnout lepsi prostornosti EV na kombinovane kompromisni platforme?
Nejvic pouzitelne EV je kazda Tesla (ktera frunk ma...) uz kvuli vlastni siti supercharger / destination charger. Jenze to ty zrejme vubec neznas. A proto se poustis do diletantskych komentu k EV.
Jedna z mala veci (krome interieru), co se mi na i4 libi je, ze se jedna o praktickej liftback.
Proč musíš vždy lidi urážet, že to neznají a proto to nemohou chválit? To někdo nemůže mít odlišný názor ? To co napsal je naprosto relevantní - nevypadá to divně, vypadá to jako BMW, motor to má vepředu, ale vším ostatním je to BMW a proto je to dobrý, je to asi tím, že lidem tohle vyhovuje, nemyslíš ?
Víš, kdy začali lidé masově brát hybrid jako dobrý pohon ? V době, kdy se začal objevovat v naprosto normálních autech a né e😜ermientech typu Prius (promiň Rohore, je to hnusny 😁)
To jsi fakt tak zaslepený, že nedokážeš přijmout fakt, že né každému to musí vyhovovat a proto se jim líbí vlastně normální bavorák, který má jen ten pod kapotou místo benzínu/nafty EV ? To není o neznalosti, jak se vždy trapně snažíš mne a jiným naznačit, většina těch lidí s EV jezdila a jen se jim to nelíbilo tak, aby tady otravovala diskutéry a přesvědčovala je o jednom a tom správném... v tomhle je ta objektivia - pochopit požadavky jiných
Já sám to znám a jezdil jsem několika EV a opravdu z toho nemám pocit něčeho "Must Have" na rozdíl od mnohých spalovacích aut a hybridů, nebo i klidně PHEV.... nejlepší elektromobil byl ten na vodík - Mirai, Tesla je proti tomu ošklivá hračka v interiéru, která má jen jednu věc - výkon.
Víš, kdy začali lidé masově brát hybrid jako dobrý pohon ? V době, kdy se začal objevovat v naprosto normálních autech a né e😜ermientech typu Prius (promiň Rohore, je to hnusny 😁)
To jsi fakt tak zaslepený, že nedokážeš přijmout fakt, že né každému to musí vyhovovat a proto se jim líbí vlastně normální bavorák, který má jen ten pod kapotou místo benzínu/nafty EV ? To není o neznalosti, jak se vždy trapně snažíš mne a jiným naznačit, většina těch lidí s EV jezdila a jen se jim to nelíbilo tak, aby tady otravovala diskutéry a přesvědčovala je o jednom a tom správném... v tomhle je ta objektivia - pochopit požadavky jiných
Já sám to znám a jezdil jsem několika EV a opravdu z toho nemám pocit něčeho "Must Have" na rozdíl od mnohých spalovacích aut a hybridů, nebo i klidně PHEV.... nejlepší elektromobil byl ten na vodík - Mirai, Tesla je proti tomu ošklivá hračka v interiéru, která má jen jednu věc - výkon.
Ty jsi se ale rozohnil 😒] Víš, že hážeš perly...
Tvoje reakce na adorování jednoho směru je sice naprosto relevantní, ale kvůli chybějící sebereflexi toho komu píšeš pro rozšíření jeho obzorů až zbytečná.
Za mě máš samozřejmě :yes: I za snahu 😒]
Tvoje reakce na adorování jednoho směru je sice naprosto relevantní, ale kvůli chybějící sebereflexi toho komu píšeš pro rozšíření jeho obzorů až zbytečná.
Za mě máš samozřejmě :yes: I za snahu 😒]
Já vím, vždy to po čase jednou zkusím a i tak vím, s čím se setkám od pana neomylného, který netuší absolutně hodně návazných věcí v kontextu celé nejen elektromobility (ale fungování systémů, ekonomiky a dopadů) a zná maximálně techniku, díky které si myslí, že ví vše. Prostě to zjednodušíme, jediná správná volba je EV (tedy Tesla samozřejmě) a kdo si to nemyslí, nezkusil EV a kdo zkusil a nemyslí si to stále, je hlupák 😁
Pro ty pomalejsi (abych tu nemusel cist sahodlouhe komenty) svuj prvni komentar zjednodusim😒br />
Ohledne frunku - souhlas s Rohypnolem, to je fail
Ohledne vyhod EV - ty s pouzitim univerzalni platformy s fosilama mizi
Chces nejak neideologicky okomentovat tyto dva topiky?
PS Ty jsi znal destination charger? 😄
Misto tvych flejmu muzes priste podekovat. 😉
Anebo se zeptat. Bylo by fajn kdyby diskuze slouzila k obohaceni znalosti (diky Pajo za info Martinovi) namisto flejmu.
Ohledne frunku - souhlas s Rohypnolem, to je fail
Ohledne vyhod EV - ty s pouzitim univerzalni platformy s fosilama mizi
Chces nejak neideologicky okomentovat tyto dva topiky?
PS Ty jsi znal destination charger? 😄
Misto tvych flejmu muzes priste podekovat. 😉
Anebo se zeptat. Bylo by fajn kdyby diskuze slouzila k obohaceni znalosti (diky Pajo za info Martinovi) namisto flejmu.
Klidně, mne absence frunku (to je zase nejakej novotvar ? 😁 Přiznám se, že neznám, tak mne pouč) asi neštve, pochybuji, že by ho nějaké auto mělo takový, abych tma naložil třeba kočárek, takže asi dobrý, uložnej prostor navíc, ale kufr bude kufr (tedy trunk 😁)
Jak který výhody, já vidím obrovskou výhodu v tom, že to vypadá a funguje jako auto. Většina EV co jsem řídil byly samostatné modely a proto byly asi tak odtažité. Já v tomhle vidím výhodu cesty k nám, plebsu. Krásný příklad zase k hybridů, - Corolla HEV/Auris HEV/RAV4 HEV a Yaris HEV, normální auta se zastavěnou technikou - podívej se kolem sebe, kolik jich jezdí
p.s. já se vyjadřoval k destination chargerum ?
Jak který výhody, já vidím obrovskou výhodu v tom, že to vypadá a funguje jako auto. Většina EV co jsem řídil byly samostatné modely a proto byly asi tak odtažité. Já v tomhle vidím výhodu cesty k nám, plebsu. Krásný příklad zase k hybridů, - Corolla HEV/Auris HEV/RAV4 HEV a Yaris HEV, normální auta se zastavěnou technikou - podívej se kolem sebe, kolik jich jezdí
p.s. já se vyjadřoval k destination chargerum ?
Frunk je slozenina (od Tesly, ktera ho prvne pouzila, neber me prosim za slovo... ) slov predni (front) a kufr (trunk).
To jak funguje BMW neni dany spolecnou platformou, ale tim, ze to je BMW.
Az bude mit BMW pristi generaci EV tak bude mit dedikovanou platformu a bude ve vsem mnohem lepsi.
😉
https😐/insideevs.com/…-6-battery-tech/
As the electric competition heats up, BMW will move to a dedicated, from-the-ground-up architecture for EVs dubbed “Neue Klasse," or New Class.
Jinymi slovy, to co tu petrolhead oslavuje, je jen kompromisni reseni, ktere v dalsi mnohem lepsi generaci zmizi!
To ze jsou lidi konzervativni a potrebujou obrovsky fejkovy pruduchy sani a pod predni kapotou misto pro dvanacivalec nerozporuju. 😁
Ja tohle nepotrebuju a uz proto me ucelny design Tesly neurazi.
PS Shazoval jsi muj prispevek. Vedel jsi, ze neco takoveho vubec existuje? Kdyz se clovek zabyva vyberem EV (a jeho "pouzitelnosti" zminovanou Rohypnolem), tak je destination charger jednim z aspektu.
To jak funguje BMW neni dany spolecnou platformou, ale tim, ze to je BMW.
Az bude mit BMW pristi generaci EV tak bude mit dedikovanou platformu a bude ve vsem mnohem lepsi.
😉
https😐/insideevs.com/…-6-battery-tech/
As the electric competition heats up, BMW will move to a dedicated, from-the-ground-up architecture for EVs dubbed “Neue Klasse," or New Class.
Jinymi slovy, to co tu petrolhead oslavuje, je jen kompromisni reseni, ktere v dalsi mnohem lepsi generaci zmizi!
To ze jsou lidi konzervativni a potrebujou obrovsky fejkovy pruduchy sani a pod predni kapotou misto pro dvanacivalec nerozporuju. 😁
Ja tohle nepotrebuju a uz proto me ucelny design Tesly neurazi.
PS Shazoval jsi muj prispevek. Vedel jsi, ze neco takoveho vubec existuje? Kdyz se clovek zabyva vyberem EV (a jeho "pouzitelnosti" zminovanou Rohypnolem), tak je destination charger jednim z aspektu.
Jen drobnou k designu. Dříve měla masky samozřejmě jiný účel než nyní a primárně zajišťovaly přívod vzduchu k ICE. U EV pak rozbijí jednotvárný a generické design, buďme rádi, že se tomu návrháři věnují a do budoucna nebudou všechna auta stejná.
Asi by nebylo fajn, kdyby všichni lidi vypadali stejně.
Asi by nebylo fajn, kdyby všichni lidi vypadali stejně.
Ano.
Ale, kdyz uz, tak se mi libi pristup Volva (a Polestar) a jejich techno masky.
Ne zadny fejkovy sani...
O to, ze budou vsechny auta stejny strach skutecne nemam.
😄
Ale, kdyz uz, tak se mi libi pristup Volva (a Polestar) a jejich techno masky.
Ne zadny fejkovy sani...
O to, ze budou vsechny auta stejny strach skutecne nemam.
😄
Shazoval jsem tve zbytecne urazeni, ne vecne info…ano, slysel a cetl jsem o tom v diskuzi, podrobnosti neznam, neb mne tl nezajima 😊
Proc ty i Hamuna mate problem chapat, ze cloveku vadi treba styl psani (ofenzivni) a nevadi mu informace v textu ? Hejt nemusi bejt na info, ale na formu
Proc ty i Hamuna mate problem chapat, ze cloveku vadi treba styl psani (ofenzivni) a nevadi mu informace v textu ? Hejt nemusi bejt na info, ale na formu
Ale on to psal jako vlastnost všech EV, ne tohohle konkrétního. To ze to bmw udělá horší, protože lidi na to jsou zvyklí, případně že jim to ušetří náklady, neznamená že to je vlastnost EV.
Ne. Neumíš číst?
Psal jsem to jako vlastnost modelu i4.
Psal jsem to jako vlastnost modelu i4.
kde je jediná zmínka o i4 v tvém textu? žádná tam není, všude jen EV.
pokud tam je, omluvím se, že jsem přehlédl. Jinak jsi ***, který píše nesmysly a ostatní se snaží osočit, že neumí číst.
"Paradox elektromobilityJeden z nejoceňovanějších a nejlépe hodnocených elektromobilů. Přitom😒br /> 1) motor management ppd přední kapotou - kde je ta úžasná výhoda elektromobilu a volné prostorové dispozice...?!?
2) designově normální auto (=laik nepozná rozdíl mezi elektro a spalovákem....) - kde je ta úžasně propagovaná jinakost EV?!?
3) rozměrově normální auto s prostornosti jak běžný vůz dané kategorie - kde je ta úžasná prostornost EV?!?
Zajímavé, že nejvíc použitelné EV má nejmíň rozdílů proti spalováku.."
pokud tam je, omluvím se, že jsem přehlédl. Jinak jsi ***, který píše nesmysly a ostatní se snaží osočit, že neumí číst.
"Paradox elektromobilityJeden z nejoceňovanějších a nejlépe hodnocených elektromobilů. Přitom😒br /> 1) motor management ppd přední kapotou - kde je ta úžasná výhoda elektromobilu a volné prostorové dispozice...?!?
2) designově normální auto (=laik nepozná rozdíl mezi elektro a spalovákem....) - kde je ta úžasně propagovaná jinakost EV?!?
3) rozměrově normální auto s prostornosti jak běžný vůz dané kategorie - kde je ta úžasná prostornost EV?!?
Zajímavé, že nejvíc použitelné EV má nejmíň rozdílů proti spalováku.."
Ano, právě jsi dokázal že jsi naprostý trotl...
Kde je nějaká zmínka o i4 v mém textu?
No není to náhodou tím, že příspěvek jsem napsal v diskusi k testu i4??? Není to náhodou tím že mluvím v jednotném čísle, čímž je jasné že myslím jeden model??? Nevyplývá to náhodou z napsaného významu textu?????
Kde je nějaká zmínka o i4 v mém textu?
No není to náhodou tím, že příspěvek jsem napsal v diskusi k testu i4??? Není to náhodou tím že mluvím v jednotném čísle, čímž je jasné že myslím jeden model??? Nevyplývá to náhodou z napsaného významu textu?????
Takze není v tom jediná zmínka o i4 a jen píšeš obecne o EV. To ze je příspěvek u něčeho, neznamená že mluvíš konkrétně o jednom modelu.
Jsi opravdu tak hloupý nebo to jen děláš??? Napsal jsem ti několik důvodů, pro které je zcela JASNÉ že píšu o i4!!!
Nediskutuj s ním. Je to egoistický howado, který se tě bude snažit utáhnout na písmenku a když ho nenajde, tak bude půl roku v kuse lhát, jen aby všem ukázal, že on je king a ty vůl. A vůbec mu nedochází, že kreténa dělá akorát sám ze sebe.
Mokrousi, ve vší úctě o tom lhaní, stejně si se na mne kvuli tomu urazil, ale tebe jsem tu nachytal, jak si lhal (byl si vulgární) a zeditoval si příspěvek a pak si tvrdil, že si to nenapsal ( ten původní mám totiž ještě uloženej někde, asi 😁), to jen když se tu navzájem urážíte ze lži 😊 Ale no offense, když jsem se povznesl nad Hamunu, tak proti tobě fakt nic nemam, proti němu je to slabej odvar a tvé příspěvky jsou alespoň psané česky
Já si moc dobře pamatuju, že jsem napsal, že je *** a pak to schválně změnil a čekal na vaši reakci. Jen jsi se usvědčil, že lezeš Mikesusovi do ***e a profesionálně trávíš čas práskačstvím.
Toto spolu s neustálým se navážením do mé osoby a neustálé přesvědčování mne o mých náladách a postojích mi stačilo. Prostě na vás už seru. Kdysi mi nevadilo se s tebou bavit, ale už nemám zájem. Nejsem uraženej. Jen jsem si vás zařadil.
Toto spolu s neustálým se navážením do mé osoby a neustálé přesvědčování mne o mých náladách a postojích mi stačilo. Prostě na vás už seru. Kdysi mi nevadilo se s tebou bavit, ale už nemám zájem. Nejsem uraženej. Jen jsem si vás zařadil.
Nelezu, do vasich hadek je mi ho… jen nemam rad, kdyz nekdo lže, delam to i ostatnim, ale chapu, ze ukazat zrcadlo moc lidi neustoji, nachytani u lzi neni praskani 😊… neudelal si to schvalne , bud chlap a priznej ze ti ujely nervy a pak si to chtel smazat (stane se to), to rikas ted, branil ses tam v diskuzi zuby nehty … to je fuk
Tak ZAČNI U SEBE - proč máš v souhrnu viz já 9:08
Nelži a NEURÁŽEJ - zkus spočítat kolik urážek si napsal jen kvůli (řekněme rozdílnému pohledu na) https😐/www.businessinsider.de/…en-subventionen/ do diskuzí ale i do SZ
ŠÍLENÝ číslo co? Schválně při tom sčítání - u jakýho numera dojdeš k: SAKRA TO JE NA PSYCHIATRA 😲 😉
Nelži a NEURÁŽEJ - zkus spočítat kolik urážek si napsal jen kvůli (řekněme rozdílnému pohledu na) https😐/www.businessinsider.de/…en-subventionen/ do diskuzí ale i do SZ
ŠÍLENÝ číslo co? Schválně při tom sčítání - u jakýho numera dojdeš k: SAKRA TO JE NA PSYCHIATRA 😲 😉
Az priznas ze si se mylil, i emel ti to potvrdil 😊 Porad stejny scenar a dukazu mas dost..… ja nelzz a chybu uznat umim,
Ps. Prehlizim ty nadavky co di psal do sz 😉
Ps. Prehlizim ty nadavky co di psal do sz 😉
Jj Emel POTVRDIL FAKTA = ty se jim vyhýbáš jak čert kříži
https😐/www.businessinsider.de/…en-subventionen/ je to od prvního dne mého odkazu do tohohle ŠÍLENĚ TRAPNÝ
včetně tvé reakce na GIGANTICKOU SMRŠŤ URÁŽENÍ - na kterou napíšeš, ale ty si mě taky jednou urazil
https😐/www.businessinsider.de/…en-subventionen/ je to od prvního dne mého odkazu do tohohle ŠÍLENĚ TRAPNÝ
včetně tvé reakce na GIGANTICKOU SMRŠŤ URÁŽENÍ - na kterou napíšeš, ale ty si mě taky jednou urazil
No, Emel napsal, že si se zachoval stejně, jako ke mě, jen on měl soudnost to včas ukončit (toto je moje chyba, že jsem se na tebe dávno nevyprdnul, s hlupákem se diskutovat nedá), taky dal dukazy, diskuzi... hele, jsi fakt jak ten Andrej, i když tě chytí při chybě, řveš, že seš nevinnej 😁
jj přesně o TÉHLE EXTRÉMNÍ TRAPNOSTI tvého chování - mluvím
Emel celkem jednoznačně = FAKTA POTVRDIL (no a to je celý - teda BY BYLO KDYBYS...
FAKTům se ale ZOUFALE VYHÝBÁŠ (jak čert kříži + svěcený vodě dohromady) a stejně zoufale stavíš na jeho "názoru" (ty vysokoškolák on vysokoškolák, aspoň DLE VAŠICH TVRZENÍ)
Co je FAKT (o který šlo) a co "pocit" = to rozeznat umíš ne?
zcela ABSURDNÍ POČET tvých urážek - už sis je spočítal?
takže NEŽVAŇ NEVYMÝŠLEJ a NEŘVI a postav se k svým slovům co ti emel vyvrátil ČELEM
za roky od první chvíle co sem to kdysi žvanilům (s kterými si dnes ve shodě = FUJ) dal (a pak mraky dalších stejných - až po to aktuální od Porsche) jste sice poZMĚNILI "názory" - ale dál "kopete"
Všechno zřejmě JEN proto - že jste (to) NEVĚDĚLI. a že (nejen) ty si fanda dieslu a do tý doby si to netušil (proto je to tvé "poučování" tak trapný = ale běžný PŘESNĚ TO dělaj lidi typu "úrovně vzdělání a znalosti" ryccardo - a ty taky často lžou, on speciálně SAKRA HODNĚ
napsal sem ti to SNAD JASNĚ = být v (trvalé opakované) shodě s rohYpnolem Barikem ryccardem atd. KATASTROFA a průměrnému má v hlavě BLIKAT RUDÝ VYKŘIČNÍK
Chápu e většina NETUŠILA že diesel (v osobácích) PLNĚ stojí JEN na dotování. Ani že to nejsou jen daně, ale další kolo je kg/litry velko-/maloobchod. ale TA REAKCE na to zjištění - ta TEDA BYLA
Asi jako tvá včerejší na emelova (fakta) POTVRZENÍ co sem říkal a ty POPÍRAL = tvá reakce byla a je KATASTROFA(lní) stejně jako počet urážek
Emel celkem jednoznačně = FAKTA POTVRDIL (no a to je celý - teda BY BYLO KDYBYS...
FAKTům se ale ZOUFALE VYHÝBÁŠ (jak čert kříži + svěcený vodě dohromady) a stejně zoufale stavíš na jeho "názoru" (ty vysokoškolák on vysokoškolák, aspoň DLE VAŠICH TVRZENÍ)
Co je FAKT (o který šlo) a co "pocit" = to rozeznat umíš ne?
zcela ABSURDNÍ POČET tvých urážek - už sis je spočítal?
takže NEŽVAŇ NEVYMÝŠLEJ a NEŘVI a postav se k svým slovům co ti emel vyvrátil ČELEM
za roky od první chvíle co sem to kdysi žvanilům (s kterými si dnes ve shodě = FUJ) dal (a pak mraky dalších stejných - až po to aktuální od Porsche) jste sice poZMĚNILI "názory" - ale dál "kopete"
Všechno zřejmě JEN proto - že jste (to) NEVĚDĚLI. a že (nejen) ty si fanda dieslu a do tý doby si to netušil (proto je to tvé "poučování" tak trapný = ale běžný PŘESNĚ TO dělaj lidi typu "úrovně vzdělání a znalosti" ryccardo - a ty taky často lžou, on speciálně SAKRA HODNĚ
napsal sem ti to SNAD JASNĚ = být v (trvalé opakované) shodě s rohYpnolem Barikem ryccardem atd. KATASTROFA a průměrnému má v hlavě BLIKAT RUDÝ VYKŘIČNÍK
Chápu e většina NETUŠILA že diesel (v osobácích) PLNĚ stojí JEN na dotování. Ani že to nejsou jen daně, ale další kolo je kg/litry velko-/maloobchod. ale TA REAKCE na to zjištění - ta TEDA BYLA
Asi jako tvá včerejší na emelova (fakta) POTVRZENÍ co sem říkal a ty POPÍRAL = tvá reakce byla a je KATASTROFA(lní) stejně jako počet urážek
Ano, vysvětloval si to i mne, to přiznávám, to je pravda, ale nechápal si o čem mluvíš a motal do sebe rozdílné věci (dotace a dotování), stejně jako to píše Emel 😁
Emel
"Mně jsi to vysvětloval, načež se ukázalo totéž co u Ozzmana - že si pleteš dotaci s daňovým zvýhodněním... a začal jsi v tom kličkovat tak, že už na to nereaguju."
To, že někomu něco vysvětluješ neznamená, že to chápeš, jak se ukázalo, nechápeš 😁 Já ti to taky vysvětloval mockrát... a taky si to pobral asi až teď 😁 Ztráta času
Hele, ale to je super, škoda, že už mám po školách, ale tvrdit profesorovi, co mne vyhodí ze zkoušky, že sem mu tu látku vysvětloval i když jsem o tom věděl prd a proto je to správně, to musí bejt majstrštyk ! 😁
Emel
"Mně jsi to vysvětloval, načež se ukázalo totéž co u Ozzmana - že si pleteš dotaci s daňovým zvýhodněním... a začal jsi v tom kličkovat tak, že už na to nereaguju."
To, že někomu něco vysvětluješ neznamená, že to chápeš, jak se ukázalo, nechápeš 😁 Já ti to taky vysvětloval mockrát... a taky si to pobral asi až teď 😁 Ztráta času
Hele, ale to je super, škoda, že už mám po školách, ale tvrdit profesorovi, co mne vyhodí ze zkoušky, že sem mu tu látku vysvětloval i když jsem o tom věděl prd a proto je to správně, to musí bejt majstrštyk ! 😁
Místo omluvy další sebeztrapnění?
Ty ani nevíš kde tam máš ZASE chybu viď? a místo toho ZAS JEN PLÁCÁŠ a machruješ - náhoda - přesně stejně jako ryccardo
tak já ti prozradím kde - to "motání" je správně, TAK SI TRAPNÁ TRAPKO 😉
místo "sorry" ZAS TOLIK MACHROVÁNÍ a URÁŽENÍ. Místo EMEL POTVRDIL že už před lety - viz tvá úvodní věta tady = to je KATASTROFA ryccardo(vského střihu = a shoda s rohYpnolem barikem ryccardem JE MOZKOVÁ SMRT
a DNO z kterýho evidentně nechceš = tak tam zůstaň
Ty ani nevíš kde tam máš ZASE chybu viď? a místo toho ZAS JEN PLÁCÁŠ a machruješ - náhoda - přesně stejně jako ryccardo
tak já ti prozradím kde - to "motání" je správně, TAK SI TRAPNÁ TRAPKO 😉
místo "sorry" ZAS TOLIK MACHROVÁNÍ a URÁŽENÍ. Místo EMEL POTVRDIL že už před lety - viz tvá úvodní věta tady = to je KATASTROFA ryccardo(vského střihu = a shoda s rohYpnolem barikem ryccardem JE MOZKOVÁ SMRT
a DNO z kterýho evidentně nechceš = tak tam zůstaň
Emel potvrdil, že to motáš, dokonce ti v té původní diskuzi napsal, že němčina má pro dotaci jiný výraz....
Takže abych si to ujasnil, chceš po mne, abych potvrdil, že máš pravdu a že emel potvrdil, že máš pravdu i když jsou všechy důkazy v tvůj neprospěch? Chápu to správně? 😁 Zkus mi tedy napsat, co si myslíš, že mám napsat, aby si byl spokojen, prosím... Přiznám se, že fakt už netuším, co vlastně chceš, ale tvé chování bych shrnul do tohoto videa.
http😐/www.youtube.com/watch?…
Takže abych si to ujasnil, chceš po mne, abych potvrdil, že máš pravdu a že emel potvrdil, že máš pravdu i když jsou všechy důkazy v tvůj neprospěch? Chápu to správně? 😁 Zkus mi tedy napsat, co si myslíš, že mám napsat, aby si byl spokojen, prosím... Přiznám se, že fakt už netuším, co vlastně chceš, ale tvé chování bych shrnul do tohoto videa.
http😐/www.youtube.com/watch?…
ano o tomhle LHANÍ a TRAPNOSTi mluvím https😐/translate.google.com/?… + https😐/slovnik.seznam.cz/…tov%C3%A1n%C3%AD
a teď k věci VO TO VŮBEC NEJDE vy paka vymatlaný - VIZ TY mraky ODKAZů za celá léta V MNOHA JAZYCÍCH
jsi RETARDovaný (ne jako urážka - UŽ SI SPOČÍTAL TY SVÉ?) a nejsi schopen? Poznat co je v Emelově příspěvku (potvrzení) FAKT(u)? a co jeho "názor" (Vaculíkovo pravidlo?
jen to - CO je část (nepopiratelný = POTVRZENÝ) fakt. a co JEHO "úvahy" (abychom tomu ŽE TO CELÝ LÉTA NEVĚDĚL - JAK PŘIZNAL😉 řekli nějak slušně
a teď k věci VO TO VŮBEC NEJDE vy paka vymatlaný - VIZ TY mraky ODKAZů za celá léta V MNOHA JAZYCÍCH
jsi RETARDovaný (ne jako urážka - UŽ SI SPOČÍTAL TY SVÉ?) a nejsi schopen? Poznat co je v Emelově příspěvku (potvrzení) FAKT(u)? a co jeho "názor" (Vaculíkovo pravidlo?
jen to - CO je část (nepopiratelný = POTVRZENÝ) fakt. a co JEHO "úvahy" (abychom tomu ŽE TO CELÝ LÉTA NEVĚDĚL - JAK PŘIZNAL😉 řekli nějak slušně
Takže nenapíšeš, díky...
Neumíš číst https😐/www.translator.eu/cesk👋nemecky/prekladac/ je to všude stejný (tenhle bohužel = musíš si vyťukat sám - nemusí to být jen z němčiny, dostals to v MNOHA jazycích - pamatuješ? My používáme skvělý DeepL ale klidně Google nebo tenhle EU translator - aktuální text k tématu https😐/www.businessinsider.de/…en-subventionen/ a bylo to tak když si chodil do školy (říkal si na Univerzitu Karlovu) a vaše ZOUFALÁ snaha najít COKOLIV byla ujetá kdysi a trvá to (minimálně) do dnes 19:44 - tolik slov místo JEDNOHO krátkého "sorry"
až TAK JSI TRAPNÝ
a ty jsi RETARDovaný (ne jako urážka ale psychiatrický termím) PROTOŽE nejsi schopen rozeznat, v emelově příspěvku, potvrzení FAKTu od zbytku který tvoří jeho "názory" na věci, na ty co NEVĚDĚL - jak sám potvrdil a přiznal?
TOLIK slov vět URÁŽEK - jen protože si to (ty a další - COŽ SE tedy DALO ČEKAT) prostě NEVĚDĚL ani NETUŠIL
až TAK JSI TRAPNÝ
a ty jsi RETARDovaný (ne jako urážka ale psychiatrický termím) PROTOŽE nejsi schopen rozeznat, v emelově příspěvku, potvrzení FAKTu od zbytku který tvoří jeho "názory" na věci, na ty co NEVĚDĚL - jak sám potvrdil a přiznal?
TOLIK slov vět URÁŽEK - jen protože si to (ty a další - COŽ SE tedy DALO ČEKAT) prostě NEVĚDĚL ani NETUŠIL
Já ti řeknu poslední věc, jsi i.di.ot (ne jako urážka, ale jako odborný psychologický výraz pojmenování těžké mentální retardace) a zjistíš to tak, že tě tady za něj považuje většina, jsi lhář a manipulant a já se říkám sorry, ale né tobě, ale všem ostatním, že jsem tady s tebou ztratil čas, protože všichni tady si tohle o tobě myslí a říká ti to, takže se zamysli sám nad sebou...
a přestan tady vytahovat soukromé věci o mé osobě, které jsem ti psal soukromě, nebo tady všem propálím, kdo jsi, jak se jmenuješ a kde bydlíš a kde tě mohou najít, pár lidí tu na tebe má pořád vztek...
a přestan tady vytahovat soukromé věci o mé osobě, které jsem ti psal soukromě, nebo tady všem propálím, kdo jsi, jak se jmenuješ a kde bydlíš a kde tě mohou najít, pár lidí tu na tebe má pořád vztek...
jako VÁŽNĚ?? 😲 😁
po stovkách urážek VÝHRUŽKY
bacha tady si zabrousil do nebezpečných vod - na to je paragraf (a rok natvrdo😉
za "propálení" že si(mi řikal že si) vysokoškolák - bych asi NIC NEDOSTAL - ty možná tu psychiatrii :😉
jinak *** už se léééta nepoužívá - a bylo to IQ "pod 35" = to si zas trefil stejně jako ty překlady
po stovkách urážek VÝHRUŽKY
bacha tady si zabrousil do nebezpečných vod - na to je paragraf (a rok natvrdo😉
za "propálení" že si(mi řikal že si) vysokoškolák - bych asi NIC NEDOSTAL - ty možná tu psychiatrii :😉
jinak *** už se léééta nepoužívá - a bylo to IQ "pod 35" = to si zas trefil stejně jako ty překlady
Já vím, že se nepoužívá, ale příjde mi to trefné pro popis tvé osoby 😊
To není výhružka, jen ti oznamuji, že když budeš propalovat osobní info o mě (ano říkal, je to pravda, ale říkal jsem ti to soukromě do SZ), propálím to taky a napsat něčí jméno, adresu, nebo adresy, kde se pohybuješ, což se dá zjistit z veřejně dostupných zdrojů, není trestné, posluž si, navíc nežiješ osamocen někde v divočině a přes pár známých se dostaneš v téhle zemi skoro ke každému 😉 Mimochodem i ti o tobě tvrdí, že jsi to co jsem napsal a to tě znají osobně...
Takže čekám na tvé sorry, že si lhal... uplně by mi to stačilo místo tun textu o ničem
To není výhružka, jen ti oznamuji, že když budeš propalovat osobní info o mě (ano říkal, je to pravda, ale říkal jsem ti to soukromě do SZ), propálím to taky a napsat něčí jméno, adresu, nebo adresy, kde se pohybuješ, což se dá zjistit z veřejně dostupných zdrojů, není trestné, posluž si, navíc nežiješ osamocen někde v divočině a přes pár známých se dostaneš v téhle zemi skoro ke každému 😉 Mimochodem i ti o tobě tvrdí, že jsi to co jsem napsal a to tě znají osobně...
Takže čekám na tvé sorry, že si lhal... uplně by mi to stačilo místo tun textu o ničem
nedá = po VYHROŽOVÁNÍ zveřejnění (neveřejných - tobě nesdělených) OSOBNÍCH ÚDAJŮ - už po urážení a vyhrožování - už zase (i) LŽEŠ 😉
tak co s tím emelem když POTVRDIL cos furt tvrdil že sem nevěděl - a von že roky jo?
a co TY tři PŘEKLADAČE co POTVRDILY další chybu
tak co s tím emelem když POTVRDIL cos furt tvrdil že sem nevěděl - a von že roky jo?
a co TY tři PŘEKLADAČE co POTVRDILY další chybu
Off: je to vase hadka, ale mluv za sebe a neohanej se nejakou vetsinou.
Ac Hamunu nemam rad za styl a spamovani ma ve finale mnohdy rozumne argumenty.
Delas tu hate na Hamunu a ostatni trollove jako Barik, Ares, Rohypnol a dalsi nechavas byt.
Ac Hamunu nemam rad za styl a spamovani ma ve finale mnohdy rozumne argumenty.
Delas tu hate na Hamunu a ostatni trollove jako Barik, Ares, Rohypnol a dalsi nechavas byt.
Je to tak! Urážel si a lhal - ANO
Když ti Emel potvrdil, že tvé věty byly 3,14čovina co si udělal? okamžitě DÁL URÁŽEL :😉
povznést BYS sakra POTŘEBOVAL - když si teď na tom ABSOLUTNÍM DNĚ (před kolika lety sem sem dal ten odkaz? FASCINUJÍCÍ 😲 :😉 😁 :-! 😒]
(dost fandů nafty - to "zjištění" HODNĚ ŠOKovalo - že bez multimiliardové podpory (v každé zemi každý rok) TO NEJDE - že VAŠE představy o MENŠÍ spotřebě (i ceně) dieslů BYLY NAPROSTÁ BLBOST je to přesně NAOPAK (nafta je NEJDRAŽŠÍ - no stejně jako výroba takovýho osobního auta :😉
no a opak je elektřina je ve všem nej https😐/www.hifi-voice.com/…-wilkins-diamond a přesný OPAK tu plkaj lidi v diskuzích, a bohužel SELHALA i redakce (občas kraviny občas i KRAVINA JAK HROM k tématu - asi ještě za machiho nevim jestli se to už zlepšilo SMĚR REALITA - diskuze TEDA NE 😁 :-!
tak https😐/www.youtube.com/watch?… "i cesta tisíc mil dlouhá začíná prvním krokem" 😉
https😐/citaty.net/citaty/1983024-cinske-prislovi-i-cesta-tisic-mil-dlouha-zacina-prvnim-krokem/
Když ti Emel potvrdil, že tvé věty byly 3,14čovina co si udělal? okamžitě DÁL URÁŽEL :😉
povznést BYS sakra POTŘEBOVAL - když si teď na tom ABSOLUTNÍM DNĚ (před kolika lety sem sem dal ten odkaz? FASCINUJÍCÍ 😲 :😉 😁 :-! 😒]
(dost fandů nafty - to "zjištění" HODNĚ ŠOKovalo - že bez multimiliardové podpory (v každé zemi každý rok) TO NEJDE - že VAŠE představy o MENŠÍ spotřebě (i ceně) dieslů BYLY NAPROSTÁ BLBOST je to přesně NAOPAK (nafta je NEJDRAŽŠÍ - no stejně jako výroba takovýho osobního auta :😉
no a opak je elektřina je ve všem nej https😐/www.hifi-voice.com/…-wilkins-diamond a přesný OPAK tu plkaj lidi v diskuzích, a bohužel SELHALA i redakce (občas kraviny občas i KRAVINA JAK HROM k tématu - asi ještě za machiho nevim jestli se to už zlepšilo SMĚR REALITA - diskuze TEDA NE 😁 :-!
tak https😐/www.youtube.com/watch?… "i cesta tisíc mil dlouhá začíná prvním krokem" 😉
https😐/citaty.net/citaty/1983024-cinske-prislovi-i-cesta-tisic-mil-dlouha-zacina-prvnim-krokem/
Zkus i7 (proti V8 nebo V12) a pak dej vědět - do té doby budeš evidentně dál "plácat" svoje kraviny
Loni to pěkně rozebrali ve Speciál TECHNIKA - i40 (50) proti 440i suprovej R6
dost JEDNOZNAČNÝ VÝSLEDEK (při stejný ceně a SAKRA ROZDÍLném výkonu
Loni to pěkně rozebrali ve Speciál TECHNIKA - i40 (50) proti 440i suprovej R6
dost JEDNOZNAČNÝ VÝSLEDEK (při stejný ceně a SAKRA ROZDÍLném výkonu
Tady se zase někdo jednou projel v nějakém autě a už je to v diskuzi stokrát 😁 Zkus Mirai, to je správná cesta...
750e má i přes vyšší výkon o 0.5s horší udávané zrychlení na stovku než dosavadní 750i s V8, o 760i ani nemluvim. Už víckrát jsi tu napsal, že to deklasuje V8 a V12, tak já jenom, že fakta mluví trochu jinak.
Jinak toto sdělení není hate na elektrifikaci, ale pouhé konstatování údajů výrobce 😃
Jinak toto sdělení není hate na elektrifikaci, ale pouhé konstatování údajů výrobce 😃
750e je hlavně spalovák "jen" šestiválec (ten co máš ve svym 540i😉! Mluvím o čistý elektřině https😐/www.hifi-voice.com/…-wilkins-diamond
a to jsou jsou o hodně výkonnější ELEKTRO (i to i7 v odkazu je jen "střed" nabíkdy A JEZDÍ JAK RAKETA jedno jestli z místa nebo ze 150ti
Elektromotory výkonem (a je i lepší pro konstrukci auta) překonaly ty V8 i V12 (doporučuju video test Lucidu a záběr na motor a pak nějekej ten V12/V😄 https😐/elektrickevozy.cz/…-dokonce-i-teslu to vše mini rozměru elektromotůrku vs problémy s uložením V12 (trochu proto před lety nesmysl W12)
výkon V8 a V12 ti dneska dává KIA (když je v elektřině) https😐/www.garaz.cz/…rsporty-21005918 a to "bude hůř" (potenciál asi 3násobně efektivnějšího elektromotoru proti na ropu = no jsou prostě 3násobný, nebo aspoň NÁSOBNÝ až tak "moc" to je
proto je fascinující dál odpor některých - vždy teda asi teorie i praxe "neznalých"
Pecka je řešení https😐/www.autickar.cz/…cchina-perfetta/ elektrická verze má 3 elektromotory = dva vzadu pro každé kolo (a milise***vá proměna výkonu mezi koly = lepší než mechanický diferenciál JO JE TO HŘÍCH ale taky PRAVDA) a jeden vepředu = a samozřejmě lepší parametry než jejich famózni benzínový biturbo, no viz i tenhle test z odkazu
je to vlasně jen tenhle princip https😐/www.auto.cz/…y-edition-128296 to v malym a u BEV platenej ale ve všech rychlostech a s (ještě) VĚTŠÍM ROZDÍLEM. a to tehdy elektromotůrek prd výkonu zvládla přestihnout JEN upravená Alfa Giulia 375kW = je to furt stejný, jen ty rozdíly se zvětšují (dál ve prospěch elektřiny
a to jsou jsou o hodně výkonnější ELEKTRO (i to i7 v odkazu je jen "střed" nabíkdy A JEZDÍ JAK RAKETA jedno jestli z místa nebo ze 150ti
Elektromotory výkonem (a je i lepší pro konstrukci auta) překonaly ty V8 i V12 (doporučuju video test Lucidu a záběr na motor a pak nějekej ten V12/V😄 https😐/elektrickevozy.cz/…-dokonce-i-teslu to vše mini rozměru elektromotůrku vs problémy s uložením V12 (trochu proto před lety nesmysl W12)
výkon V8 a V12 ti dneska dává KIA (když je v elektřině) https😐/www.garaz.cz/…rsporty-21005918 a to "bude hůř" (potenciál asi 3násobně efektivnějšího elektromotoru proti na ropu = no jsou prostě 3násobný, nebo aspoň NÁSOBNÝ až tak "moc" to je
proto je fascinující dál odpor některých - vždy teda asi teorie i praxe "neznalých"
Pecka je řešení https😐/www.autickar.cz/…cchina-perfetta/ elektrická verze má 3 elektromotory = dva vzadu pro každé kolo (a milise***vá proměna výkonu mezi koly = lepší než mechanický diferenciál JO JE TO HŘÍCH ale taky PRAVDA) a jeden vepředu = a samozřejmě lepší parametry než jejich famózni benzínový biturbo, no viz i tenhle test z odkazu
je to vlasně jen tenhle princip https😐/www.auto.cz/…y-edition-128296 to v malym a u BEV platenej ale ve všech rychlostech a s (ještě) VĚTŠÍM ROZDÍLEM. a to tehdy elektromotůrek prd výkonu zvládla přestihnout JEN upravená Alfa Giulia 375kW = je to furt stejný, jen ty rozdíly se zvětšují (dál ve prospěch elektřiny
Hammunasakra
Oba s kolegou jezdíme léta NA MĚSÍC :😉
SÁM jsem PŘIZNAL??????????????? sakra TEĎ sem psal, že vše je dohledatelné HLEDEJ ŠMUDLO 😁
fakt viz 12:23 😄
SÁM jsem PŘIZNAL??????????????? sakra TEĎ sem psal, že vše je dohledatelné HLEDEJ ŠMUDLO 😁
fakt viz 12:23 😄
Hendly
Jan Macek 30.3. 2021😒br />
“ u auta střední třídy projeví zpětně na spotřebě. Ta nebude v létě nižší než 20 kWh/100 km (nesmíte ale zapnout klimatizaci)”
Nekdy proste nelze odhadnout vyvoj ani 3 roky do budoucnosti.
A nebo na katedre spalovacich motoru nemaji spravne informace?
Nekdy proste nelze odhadnout vyvoj ani 3 roky do budoucnosti.
A nebo na katedre spalovacich motoru nemaji spravne informace?
speedfred
len tak ďalej tý 3-4 diskutujúci a bude aj 400+ (skôr jalových) príspevkov čo som tu už fakt dlho nevidel.
Barry Lyndon
Mám to chápat tak, že je interiér oproti spalovací verzi o cca 110 mm nižší (a to i u zadních sedadel)? A nebo má spalovací verze v podlaze cca 110 mm nevyužitého prostoru? Nechápu... 😁
ProchyTom
Mel sem 4ku po prvnim majiteli s dvoulitrem 135kw benzin. Dobry auto ale malo koni. Az tohle bude po prvnim majiteli za 750 po 5 letech, tak to beru. Loviskuju vas
ProchyTom
Takze jedno z nejlepe jezdidich elektroaut za dobry penize a test na dve a4. Sorry ale to je bida. Odflakl si to, na to jak mame vzit elektro na milost. Zaber trochu nebo te vymeni
:yes: :yes:
historicky je ACZ a téma elektroauta JEDNA VELKÁ OSTUDA
a přes výměnu v redakčních řadách - se to (moc) NEZLEPŠILO
historicky je ACZ a téma elektroauta JEDNA VELKÁ OSTUDA
a přes výměnu v redakčních řadách - se to (moc) NEZLEPŠILO
GeekStar
Proč v testu chybí srovnání s hlavním konkurentem? Předpokládám, že by nedopadlo moc dobře... 😄
To se snad vůbec nedá srovnávat - viz. možnosti konfigurace interiéru tohoto BMW a TO, co má místo interiéru Tesla...
Bembeláci, co touží dloubat si v konfigurátoru, jestli budou mít lištičku z broušeného nebo leštěného hliníku, nejsou pro Teslu cílovkou. 😁 Nicméně normálním lidem je tohle buřt.
Ale máte pravdu, srovnávat se to nedá - bohužel pro BMW hlavně v úrovni technologií pohonu, kde má Tesla dekádu náskok.
Ale máte pravdu, srovnávat se to nedá - bohužel pro BMW hlavně v úrovni technologií pohonu, kde má Tesla dekádu náskok.
To, co bavoráky zdobilo poslední dekády, je nenávratně pryč.
Ještě bych si tady popíchl místní EV rozvědku, že Vmax 190 - to mu to natře nejedna naftová oktávka 😁 Ale vím, o tom to přeci není 😁
Pre mňa je ešte mínus liftback, to už by som radšej bral kombi.
Konečne ceny u EV začinajú vypadať tak nejako prijateľne aj keď 1 milion je stále moc peňazí.
Jo, i4 vypadá jako slušná nabídka... i když těch 300t příplatků tam zahučelo jak nic... 44t za 18" kola atd...
Btw VW ID7 je...lift 😉
https😐/parkers-images.bauersecure.com/…800/dsc04990.jpg?…
až generace https😐/www.autoweb.cz/…yrici-komfortem/ (skvělej 2.2 HDi na začátku 125 pak 150 kW) byla sedan
Pak už tady budou jen importované Rangery a Bronca, které v Evropě pro svou cenu i velikost asi masovosti nikdy nedosáhnou... nechápu, že taková automobilka natolik provařila modelovou řadu. Přitom tu techniku i má, má motory, pohony, převodovky....
Beze srandy, čínské Mondeo MK6 je fakt hezký auto, s 2.0 240k ecoboostem, to by se snad mohlo i v Evropě prodávat, ale taky by se tu muselo vyrábět...
omluvu stačí zkrátit na "sorry"
EDIT po 9ti minutách - vidím že si četl - a místo sorry ODHLÁŠENÍ
Promiň, ale nemám povinnost ti odpovídat, navíc v Safari se nedostanu k soukromým zprávám - nejde mi to se přihlásit do schránky, takže si musíš vždy počkat až na PC
je fakt že tady TEHDY ty VELMI SCHOPNÉ co firmu dostali z červených - místní diskuzní odborníci OSTŘE kritizovali 😄
ale Ford už je v HAJ..U léta - tam už málem MOŽNÁ POZDĚ?
Stejně jako tomu Citroenu se tu "dav odborníků" vysmíval STELANTISu - zdá se že jsou na tom O DOST LÍP než ještě nedávno nejprodáVWanější koncern planety
Za mě BMW stále hezká auta má. Jen předdefinovalo co je to ta krása. Podle mě vědí co dělají. Bangleho jsem taky nemohl rozdýchat a dnes si říkám jak to jsou povedené kousky.
E39, E46 samozřejmě zůstanou klasikou a jistým vrcholem. Ale nová BMW také mají své kouzlo. Až na ten infotainment, za který bych toho kdo to v BMW pustil do výroby pověsil do průvanu.
Ale určitě ti dávám zapravdu přinejmenším v tom, že nová BMW rozhodně nejsou fotogenická a na fotkách to vypadá fakt blbě.
Další co nepřidá, je RZ.
I přesto si troufnu napsat, že se mi design nových BMW vlastně vcelku líbí. Byť více než kdy dříve záleží na kombinaci barev. paketů a kol. Třeba BMW IX v matné černé v klasickém vzhledu děs běs. Ve vínové v Mpaketu nemám problém.
Zrychlení z 0-10 pro běžné ježdění 99% lidí nezajímá, jak jezdí v zatáčkách baterkáč s 2,4 tuny vs spalovák s 1,7 tuny , kdy navíc ten spocák je výrazně nižší jak SUV baterková plečka není potřeba rozbírat, fyziku neokecáš a bezpohlavní tuctová šeredná obludna, s nulovým charisma, historií, s tragickou kvlaitou zpracování a hnusným interirem je lepší jak spalovák
Tak to určitě 😄 😄 :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
ty vole NECHÁPAL bys rejd (natáčecí zadní kola) a co to umí/dělá na okreskách A V ZATÁČKÁCH a VODPICH JAK KRÁVA z apexu :yes: :yes: :yes:
TRAGICKÁ KVALITA zpracování??? si FAKT CHOREJ NA MOZEK https😐/www.hifi-voice.com/…-wilkins-diamond + https😐/www.lucidmotors.com/
Plus SI NEVĚŘIL a dnes víš - že to tak je :😉
ale mě u auta zajímaj JINÉ PARAMETRY jak si MI PŘIHRÁL (protože ten Auris NEMĚL moc dobrý 0-100 😄
nicméně barik (klasicky) OPAK - když trochu rozumíš autu, tak tě 0-100 až tak NEzajímá, naopak PRO VĚTŠINU je to parametr na který koukaj "jako první" 😉
K čemu potřebuješ lepší zrychlení, než má současná V8, tj 3,5-5 s?
HAHAHA. Je to naprosto k ničemu.
Ale vono to zrychluje STEJNĚ ze 180 na 240 km/h (prostě líp než V8 nebo V12 - a je to proti nim levnější na výrobu a lepší na stavbu auta a levnější na spotřebu
takže VIZ PŘEDCHOZÍ ODSTAVEC - jen aut ULTRA NEZNALÍ proti něčemu ve všem lepšímu (asi jako stará https😐/aukro.cz/…100hz-6622111417 vs dnešní 85´ placka - která má vyšší rozlišení jas prostě parametry ALE MENŠÍ SPOSTŘEBU :yes: 😄
takže JEN ultra PAKO NEZNÁLEK - chce dál tu starou A KRITIZUJE "ty celkově DRTIVĚ LEPŠÍ nový" = třeba zrovna TY TY TY TY 😁 :-!
Proč tady vymýšlíš nesmysly a bezostyšně lžeš?
jen pro zajímavost PROTOŽE SI NEVYMÝŠLÍM a NELŽU = chápu že TO NECHÁPEŠ :😉
coS tím myslel?
No tak zkus Mercedes, ty BMW nebo Lucid ale klidně i korejce
a občas i https😐/elektrickevozy.cz/…ritelnou-kvalitu 😁
ale TVŮJ MOZEK přes důkladné vysvětlování (před časem) koukám zatím NEPOCHOPIL že tam žádná (PRINCIPiální) souvislost NENÍ - kvalitně i nekvalitně se vyrábí všechno (to ty jen svým POKŘIVENÝM pohledem postaveným na IDEOLOGII místo na ZNALOSTECH plácáš další a další nesmysly HLAVNĚ ABY TO BYLO PROTI = větší levnější televizi s lepšíma parametrama 😲 :😉 😁 :-! 😒]
Pár mercedesů nevythne tesly, kie, toyoty, nissany, hyundai, číny at atdA Rivina a Lucid - ahaha. Náhdera, hezční interiér sem nikdy neviděl.
Pro lidi co znaj jen Auris a Oktávku možná 😄 😄 😄 😄 😄
viz já 14:13
Už nějakou dobu si myslím, že vedení koncernu zešílelo. 😲
Ještě "horší" to je snad u Audi - jak cenový a výkonový srovnání s konkurencí, tak https😐/www.autoforum.cz/…nkurenceschopne/
Pro z principu konstrukčně horší spalovák je to "eště horší" ve výkonnějších verzích - cena ca stejná jen ten výkonovej deficit ropy je čím dál horší
Viz 440i vs i4 M50 - tam je výkonovej náskok efektivnější elektřiny už 275 vs 400kW
a přes tvé dodnes mylné představy - furt celý léta platí to https😐/oenergetice.cz/…fty-musi-skoncit
"Použili" jsme i exkolegyni co má letitou praxi s V12 i W12 = naprostá nechytačka proti https😐/www.hifi-voice.com/…-wilkins-diamond a to EUropa za ŘVANÍ techniky a ekonomiky neznalých - docela DOST ZAOSTALA https😐/elektrickevozy.cz/…-dokonce-i-teslu
a tvé ZCELA NEVHODNÉ chování - ale odpovídá ZNALOSTEM
spadl si na úroveň (velmi hloupého) ryccarda - tak to s ním prober = dostal další LETOŠNÍ odkazy na.. to JAK MOC JSTE celá léta TOTAL MIMO 😲
hele A VÍŠ CO VYMYSLEL??? 😁
ŽE KDYŽ sou zas v němčině - tak to je asi NĚMECKÝ SPIKNUTÍ 😲 :😉 :-! :-! 😒]
no a nebo BĚŽNÁ ZNALOST (a holt opak = neznalost 😉
viz JEN ceny BMW = a stokrát TOHLE TÉMA důkladně (žádná mrzká úroveň ACZ) ve Speciál TECHNIKA
Jj ty VÝKONNĚJŠÍ auta co jsou z PRINCIPu lépe postavena než na ropu - maj stejnou cenu. Asi si (dodnes) žádný nevyzkoušel + jak zdůrazňuješ EKONOMICKY naprosto MIMO + technika KONSTRUKCE AUT asi taky mimo = to pak vede k výsledku, že se chováš jak ryccardo (a TO JE URÁŽKA a sakra ku.va OBROVSKÁ :😉
ty desítky odkazů v němčině angličtině francouzštině španělštině japonštině a CEO VW- dle tebe = tak TO UPŘÍMNOU SOUSTRAST :😉
P: Nnezapomeň si od ryccarda ukázat ten AKTUÁLNÍ německý text - je to po světě SAMÝ BLB - a tady v diskuzi SAMÝ ZNALEC :-!
vy všichni dohromady NULA ODKAZ - já mraky v mraku jazyků :😉 :-!
to co píšeš JE PODSTATA tupky prodavačky apod. https😐/www.stream.cz/…-nemine-64477307 říkají STEJNÉ VĚTY jako ty!! 😉
a jsou NEpoučitelné - viz ty a řvaní NECHCI levnou elektřinu z OZE ale CHCI nižší ceny - a VĚTŠÍ ZASTROPOVÁNÍ cen ála ORBÁNov
i BLBKA jako ty - DNES už VÍ jak moc PITOMÝ to bylo (dokonce i u nás vláda trochu PŘESTŘELILA - ale zpětně se to hodnotí snadno = dokonce to pak chápe i BLBKA jako ty 😉
SHRNUTO = to co s lidma se znalostí problematiky NULA DUTO PRÁZDNO absolutní NIC znalost - udělala realita že elektřina je EFEKTIVNĚJŠÍ a hlavně levnější BEZ dotací - a NEJVÍC za jejich života byl zvýhodněnej DIESEL - DOKONCE TAK ŽE BEZ TOHO SOU OSOBNÍ AUTA NA NAFTU NEPRODEJNÁ - i na to odkaz VACULÍK KOTECKÝ 😊))
myšleno plácat a lhát 😁
takže JAKÉ SPOUSTY = dej pár příkladů 😲 :😉 :-! 😒]
a JAKEJ BAN?????????????????????????????????? 😁
CO TY děláš, když si ZROVNA NEVYMÝŠLÍŠ další KRÁVOBLBOVINU?
s kolika NIKDO si to probíral? :-!
no a PŘESNĚ TAKHLE "poznáŠ" všechno = naprostá BLBOST tě FURT provází 😲 😁
ale jo multinicky tu jsou a MASKUJOU - dokonce MŮŽE BÝT že víš kdo - a zoufale křečovitě to PROTO zkoušíš že já. takže SÁZKA?? o VEŠKERÝ tvůj MAJETEK? no tak vidíš...
..jak si (minule - nakonec) napsal JÁ SI MŮŽU LHÁT PLÁCAT a POMLOUVAT psát CO CHCI = no můžeš 😁
PS: nemůžu se s nikým sázet když mi nemá kdo potrdit jaká je pravda. Notabene dneska není problém používat xy fiktivních IP adres 😄
kucí (kluku?) PROLHANÝ - je to TAK snadný = sázka u notáře O VEŠKERÝ MAJETEK
sice si v tvém případě moc nepomůžu - ale aspoň PŘESTANEŠ ŽVANIT - myslím doslova LHÁT :no: :no: :no:
tvůj PROPAD na trvalé shody s rohYpnoly ryccardy bariky... doplň si sám 😉
Redakce vůbec nikdy nereagovala na 400 000 nahlášení tvých sprostých, urážlivýc příspěvků, kterýma is zesměšnoval a dehonestoval druhé, tvoje ctrl+c a ctl+v spamy atd.
ŠKoda že mam od předchozí redakce zpětnou vazbu, že to budou ršit a nick ti banovat 😄 😄 😄
takže ANO NAPSALss ZZase DALŠÍ BLBOST NESMYSL KRAVINU - ale zas držíš kurz, od první věty co tě znám
TAKŽE co tam mአZA BLBOKRAVINU?? 😄
k tvému "charakteru" pasuje PLÁCAT a LHÁT a volit SPD a ZEMANa a fandit KOMUNISTŮM - k mýmu řikat (ku.va už aby) "Pravda a láska zvítězí"
Spotřeba viz https😐/www.hifi-voice.com/…-wilkins-diamond
tvé NEVHODNÉ chování nespraví ani (tvá) závěrečná správná věta - jo rok co rok MULTI-MILIARDY (jen u nás - drtivě LEVNĚJŠÍ je provoz na elektřinu + DRTIVĚ VYŠŠÍ výkony
NĚKDO to má holt V HLAVĚ NARUBY - to se stává - jsou vás MILIONY https😐/www.stream.cz/…-nemine-64477307 :-!
ale jinak JE TO FAKT trapně Trapno TRAPNÝ - co předvádíš
CO tenhle odkaz (analfabet je roky bejvalej CEO VW a VŠECHNY články "v novinách" jak píšeš) na "analfabety od Porsche" 😉
Ještě, že dalším vývojovým stupněm jsou hybridy, které mi poskytnou podobný komfort jízdy bez povinných kafezastávek 😁
Efektivnějš levnějš čistějš - s vyšším výkonem a lepší stavbou auta (z principu) :yes:
Tak delší pauza je samo sebou fajn, ale jak píšeš, u jezera, kde bohužel není nabíječka. Ne na odpočívadle mezi kamiony trčet hodinu a navíc doufat, že na té nabíječce nebude už nějaký šťastný rodič stát a nabíjet před tebou, takže si tam pobydeš ještě déle 😁
S hybridem problém taky nemám. Proč ne. Nejspíš si ho jednou taky koupím. Teď si ale možná ještě příští rok vystačím s tím "nespolehlivým" benzínem od VW, který zatím funguje k mé spokojenosti 😉 Tak přeji hodně šťastných kilometrů, užívej si té dotované nafty a hodně s rodinkou výletujte 😉
jj ta náhoda jak vždy přispěcháš Ozzymu "na pomoc" - nejsti tu i několik dní A ZROVNA V TU CHVILKU se objevíš - a vždy když se hádá se mnou TY PŘISPĚCHÁŠ 😲 :😉 😁 :-! 😒]
BTW samozřejmě, jsem si to celé vymyslel. Jak dovolenou, tak vlastně i to auto. To taky nemám. Všechno co se ti nehodí do krámu ber jako, že jsem si vymyslel a budeš mít o chlup menší mindrák oslíku 😁
ne VŠECHNO - "jen" STRAŠNĚ MOC a ČASTO :-!
a "celý princi" diskuze je že TY POPÍRÁŠ a "baví tě" jak ti (lidi) vysvětlují. VONO CO TAKY když nic nevíš neznáš nerozumíš, ale jinak DOBRÁ TAKTIKA 😁 :yes:
a "celý princi" diskuze je že TY POPÍRÁŠ a "baví tě" jak ti (lidi) vysvětlují. VONO CO TAKY když nic nevíš neznáš nerozumíš, ale jinak DOBRÁ TAKTIKA 😁 :yes:
BTW samozřejmě, si byl XYZABCDEF... 😁 -krát přistižen PŘI LHANÍ a VYMÝŠLENÍ SI - si zapomněl, že co na webu napíšeš NEZMIZÍ? 😲
takže ty LŽI jsou (do)DNES DOHLEDATELNÉ 😉
ono HODNĚ "bajkařů", když u BEV zůstává poslední trochu mínus dojezd (i když realita viz test i7) tak NAJEDNOU MRAKY diskuzních žvanilů JEZDÍ STOVKY a TISÍCE km :😉 😁 :-!
včetně tebe že jezdíš ročně o desítky tisíc km víc než je průměr https😐/fdrive.cz/…ektromobily-6946
a jinak viz 12:23 😉
Ty si NEJPROLHANĚJŠÍ plácal a LHÁŘ co tu je - a tady jich je :-!
no viz 12:23 😉
Sorry ty desítky - jednu desítku (a kousek😉 a MÁŠ tak NAJEŽDĚNO o statisíce víc, než je průměr :😉
a jo chápání statistik (ono už ZŠ a všeho "nad trojčlenku" TI NEJDE - nemusíš to furt psát dokola 😄
Nevím kolik je průměrný nájezd kilometrů českých řidičů a popravdě mě ten údaj ani nezajímá. Jestli najezdím víc a o kolik mě má zajímat myslíš proč? Je možný, že mám naježděno o statisíce víc než je průměr, takže jsem zjevně v tomhle ohledu zkušenější než ty, takže mlč a šoupej nohama 😁
První slovo tvého druhé odstavce = je tvá podstata - platná od první tvé věty, kterou jsem tu přečetl a opravil = uvedl na pravou míru
no tak HLEDEJ šmudlo = jezdíš NÁSOBKY = v tvém věku STATISÍCE VÍC než ostatní. Ale nevychází ti tam jak výměn a pneu (tím ses kdysi "prozradil") tak stav tacho (při koupi a dnes)
jak říká jedna místní pro ruSSká deZZinformační SSvoloč: BLBÝ NO 😁 :-!
Jménem všech nad úrovní chápání ZŠ (druhý stupeň ti opakovaně nejde) GRATULUJI
pomalu pozdě ALE PŘECE - ti nakonec věci dojdou. Asi jako to PHEV o kterým se DŮRAZNĚ hádal (a jednou možná i věci ohledně pneu - kde ses "prozradil" že najezdíš vlastně DRTIVĚ MÉNĚ než "se vychloubáš" = právě přes ty najetý km LEDA BYS MĚL FAKT PNEU CO VYDRŽÍ 100.000 km 😁 :-!
a můžu napsat i RYCCARDO napsal zas další BLBOKRAVINU nonplusultra :-!
CO se stalo vs co teď VYMYSLEL ZA KRAVINU ryccardo NEVIDÍŠ rozdíl??? 😲 😁
nojo no TVÁ opakovaná SHODA s rohYpnolem barikem ryccardem už DÁVÁ SMYSL
jo k tomu TEHDY sem se HNED SÁM PŘIHLÁSIL = ban (A BACHA ROVNOU TRVALÝ!!!) pro kritika pro ruSSké Z***ané SSvoloče (a ta ho NEdostala!!! :yes: 😁 ) byl FAKT HNUS
ale ryccardova hlava VYMYSLELA že teď co sem byl na dovče sem sem nepsal... UŽ TO MÁŠ co si "nečetl"?
netřeba ale číst víceméně VŠECHNO CO BARIK a rohYpnol a ryccardo NAPÍŠÍ = je KRÁVOBLBOVINA NESMYSL atd. takže JAK TO žes to vzal "automaticky" OBRÁCENĚ?? 😲 :😉 :-!
Takže pokud jsi byl na dovče, to se stává, i já byl, i jiní, ale ryccardo tam pak psal o tom banu, který má návaznost na ty rusko ukrajinské hádky a ten se stal a na ten sem reagoval i já. Víc si vyřiďte spolu.
a jen to samý (podobný) je teď NESMYSL co napsal o posledním měsíci ryccardo = vlastně STEJNÁ CHYBA - to už se blbě vokecává
ale na to seru šlo mi o URÁŽKY a teď už víš že ses mýlil TY - a to ŠLO TO VYŘEŠIT mou nabídkou, celý jedním slovem: "sorry"
NECHTĚLs
Takže jsem tomu věnoval chvíli a nachytal jsem tě na švestkách - tady jsem dohledal, že si dříve opravdu psal o dotaci a ne jen o dotování a taky je to jádro toho, proč jsem ti to začal psát a jistě nebude problém dohledat další příspěvky 😒br />
"Plus provoz tý jedný strany MUSÍME hromádkou miliard ročně dotovat = vím že je to už klišé ale bez desetiletí stomiliard dotací = by prostě tenhle 2.0TDI nebyl. Mazda k tomu motoru došla bez dotace + může jezdit bez nutný dotace paliva po celou dobu provozu"
http😐/www.auto.cz/diskuse/75883/1
Příspěvek z
3. 7. 2020 10:05
Další
"Všim sis ceny aut? Víš že to o dost dražší, se neobjde bez trvalý dotace paliva po celou dobu provozu?"
http😐/www.auto.cz/diskuse/75883/1
Příspěvek z 3. 7. 2020 11:43
Teď dlužíš to pouhé sorry ty mě a jeslti spustíš zase kolotoč výmluv, tak radši snad ani nereaguj..
p.s. víš co ? Já omluvu nepotřebuji, věděl jsem, že mám pravdu, mne stačí, když to budeš tiše akceptovat a už to nebudeš vytahovat, nebo alespoň né na mě ? Co ty na to ? To je ode mne myslím velkorysá nabídka
8,2 už je docela dost. Vyšší kastle?
To já se svým sazometem na dovolených mívám na nádrž okolo 1.300 km jako nic. Jak Alpy, tak i teď Jadran. Klima se může strhat, ale furt to mám za 5/100.
hele A VÍŠ CO VYMYSLEL???
ŽE KDYŽ sou zas v němčině - tak to je asi NĚMECKÝ SPIKNUTÍ
Nevím proč máš potřebu si pořád vymýšlet 😁
ale je to PARAFRÁZOVÁNÍ - jestli to byla nepatrně jiná formulace = tak klidně OPRAV :-!
https😐/www.auto.cz/diskuse/90670/1#…
K objektivite mas neskutecne daleko.
Ale omlouvaji te neznalosti. 😉
Bohuzel kvuli tvym neznalostem (viz "bezemisni vozidlo") se tu pak dohadujes jak decko.
Poukazat jde i na slovickareni ohledne podpory nafty...
Zbytecnej diskuzni flame. 😉
Když někdo používá špatné a cílené názvosloví, které pak zavání titulkami v Blesku, jsem na to alergický, pokud si se někdy pohyboval v odborných kruzích (jakýchkoliv), tak to musíš znát, dotace a subvence nejsou totéž, stejně jako bezemisní vozidlo je bezemisní, jako nealko pivo nealkoholický ( v něm je trochu alkholu, to doufám víš)... pokud tohle budeš respektovat, nebudu tě mít za hlupáka a nebo stačí napsat, neumím, neznám, rád vysvětlím 😊
Ale tohle vubec nerespektuju.
A ber me za hlupaka. Stejne se o mne tak vyjadrujes...
Umis hlavne slovickarit, flejmovat a povysovat se. :no:
A pritom diskutujes s lidmi - Hamuna o podpore nafty a se mnou o bezemisnosti, ktery vedi o cem pisou...
Napadas me tady za bezne pouzivany pojem (protoze jsi ho neznal...) stejne jako Hamunu.
Poslal ti odkaz.
Precetl sis ho?
Tady mas jiny.
https😐/oenergetice.cz/…fty-musi-skoncit
Absolutne ti chybi sebereflexe.
Dám ti příklad. Dotace je, že na něco doplatíš (dáš mu něco materiálního), subvence může mít jakoukoliv formu, třeba že někomu něco usnadním, nebo mu odpoustím něco platit. Rozdíl je v tom, že na jedné straně dám výdaj (doatci) a na druhé příjdu o příjem, jsi na opačné stránce bilance.
P.s. dotaci na naftu opravdu máme, ale ne my běžní občané jezdící turbodiesly, ale zemědělci na naftu do svých strojů (dostávají zpět - ano dostávají = dotace, část spotřební daně na naftu), takže ano, dotace na naftu existují, subvence je pak to daňové zvýhodnění. Co mi chceš dále kázat o sebereflexi ? Chápeš alespoň co píšu?
A nechci se zapojovat do teto detinske diskuze.
Kdyz uz, tak do te me bezemisni.
Rozporujes tu bezemisnost EV...
Kdy jsi tu naposledy rozporoval emise dieselu???
U EV bys rad zapocitaval neprime emise.
Ukaz mi prispevek, kde na tuto nesrovnalost upozornujes u dieselu. Zadny takovy neexistuje?
😁
Ze udavane emise (CO2) dieseloveho auta jsou jen prime a ze chybi zapocist tezba a vyroba nafty.
To zde nejak zapominas hejtovat.
Tomu rikam neprima obhajoba vlastni garaze...
Znas energetickou narocnost produkce nafty?
PS Od nastupu EV mi bavi, jak je kazdy ekologem... Dokonce majitel dieseloveho auta. 8-s
Já nejsem ekolog, vubec ne, mám rád spotřební věci,asijsou levnou elektroniku a spalovací motory, ale co mne zajímá je svět, ve kterém žiji, takže třídím odpad a vadí mi vykuchané staré diesly, ale i vraky benzinoých motorů, ve městech, protože prostě smrdí (užitkáče)
https😐/www.businessinsider.de/…en-subventionen/ když v němčině řekneš subvencovat KAŽDEJ Ví v češtině je vhodnější (a významově STEJNÝ) dotování = ale nebalancuj na slově
Podstata je ten OPAK WinDiesla (a dalších) BEV se bez zvýhodňování nejen obejde, je to naopak BEZ multi-MILIARD dotování/subvencování/zvýhodňování = FINANČNÍ PODPORY se neobejde provoz aut na naftu
"jde ti o slovo DOTACE"? Možná jsi pomalejší ale to nikde NENÍ že? 😐
je to od první chvíle dotoVÁNÍ subvencoVÁNÍ zvýhodňoVÁNÍ
takže BEZ SORRY - ale došlo ŽE OSOBNÍ AUTO NA NAFTU bez finanční podpory NEEXISTUJE (furt ten Vaculík a česká televize po Dieselgate = a to už je HODNĚ let a dal sem to sem v odkazu i psal - setkrát - ASI SI hodně POMALEJŠÍ
Od toho prvního českého odkazu na ŠÉFa VW v češtině a pak v němčině a francouzštině atd. až po dnes PORSCHE
NIKDY tam není dotaCE = to je jen v tvé hlavě a ŠÍLENÝ ŽE TO doDNES dál OPAKUJEŠ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
anglicky německy to VÝNAMOVĚ znamená DOTOVÁNÍ (v češtině když se řekne subvencoVÁNÍ = většina lidí neví co to znamená
NE špatně přeloženo JAK ty ryccardo atd. PLÁCALI (samozřejmě to je správně) = konec už to fakt neba (fajn že UŽ VÍŠ a nepřeš se, že bez multi MILIARD FINANČNÍ PODPORY státu, viz české i německé odkazY včetně ČT24 = by osobní auta na naftu NEJEZDILA nedávala by totiž ekonomicky smysl. Menší výkon větší spotřeba (ropy) a vyšší cena = to fakt NENI motivace ke koupi
OPAK je to u BEV - a tím vysvětlením to kdysi začalo (opravou místního HODNĚ OPAKOVANÉHO nesmyslu - postaveného na NEZNALOSTi) a právě teď končí.
Dostals za poslední 2 dny MNOHO nabídek "vše ukončit jedním krátkým" sorry - nevyužils
Nikdy jsem nezpochybnil zvýhodnění nafty a díky tomu její oblibu u spotřebitelů, jen to slovo dotace, takhle jednoduché to je 😊 Ty opravdu nedokážeš pochopit, že mi vadilo jen to slovo, které je zavádějící ?
za co NEMŮŽEŠ? že první i poslední odkaz je (v němčině i češtěině) o subvencoVÁNÍ dotoVÁNÍ
a ty DNES TEĎ - už asi URČITĚ SCHVÁNĚ protože tohle nemůže být "porucha chápání textu" o dotaci?
Podívej KOLIKRÁT sem ti to jen dnes musel zopakovat (a to samý v SZ!!
Podívej se na ten KDYSI roky starý text = který s ryccardem píšete VONI TO MAJ BLBĚ je tam dotaCE nebo dotoVÁNÍ? A viz odkazy všetně toho "pro děti" dnešní odkaz = subvencoVÁNÍ a dotoVÁNÍ = je prostě TOTÉŽ!!!
a roky ti píšu NEJDE O SLOVÍČKAŘENÍ!!! klidně mikesusovo ZVÝHODŇOVÁNÍ ( vidíš tam to -VÁNÍ??!!
šlo o PRINCIP že ne BEV ale diesel = se MUSÍ ZVÝHODŇOVAT (to je celé TO JE PODSTATA)
doslova MUSÍ = jinak by bazary byly plné neprodejných naftových aut - tak nějak to celé roky píšu
jsi VELKÉ ZKLAMÁNÍ
I kdyz v udaji co2 chybi neprime emise.
😲
Chapes vubec, co se ti snazim napsat??
Mas rudo pred ocima a nechces chapat.
Kdyz nechapes, tak se zeptej.
To neni ostuda se zeptat.
Proc mas neustalou potrebu zduraznovat neprime emise EV, kdyz u dieselu o nich mlcis?
Proc pises toto😒br /> "Proč bych rozporoval emise dieslu ? Tam snad víme, že existují všichni A jistě, že se do toho započítají i emise výroby a těžby a distribuce... to nikdy nikdo nerozporoval, nebo tedy já určitě ne."??
Vazne si myslis, ze jsem tak blbej a nevim, ze elektrina neni bezemisni?
Vsichni podle tebe vi o neprimych emisich dieselu. 😲
Ale o emisich z vyroby elektriny tu mas potrebu vsechny poucovat..
Stejne tak, jako detinsky slovickarit na tema dotace.
WTF
PS Ano, uderil jsi hrebicek na hlavicku. Nikdo nikdy nerozporoval udaj o emisich CO2 dieselu. Ale vsichni rozporuji nulu u EV. :no😒br /> Tomu rikam dvoji metr.
Resp. obhajoba vlastni smradlavy garaze.
:no: :no: :no:
asi se tedy ted zeptám, co čekáš, že ti mam odpovědět ? Ted se tedy ptám bez ostudy a nechápu co po mě chceš 😁
Proc beres dvoji metr?
Zkus mi vyvratit moji domnenku - vlastni garaz. Jak jinak si to mam vysvetlit?
Proc jsi nikdy nepsal o "chybnem" udaji co2 u dieselu? Ale rozporujes bezemisnost (nulu) EV. :no😒br />
PS Myslim, ze denodenne propirane emise co2 z vyroby elektriny jsou mnohem evidentnejsi nez neprime emise z vyroby nafty o kterych se prilis nepise a nevsiml jsem si, ze bys je nekdy zminoval. Tvym slovnikem bych nazval udavane emise co2 dieselu "lzivymi". Coz by bylo samozrejme absurdni (jen slovickareni), stejne jako tvoje zdejsi diskuze.
Nebo kdo to kde zanedbává ? Možná se to nepíše, protože to všichni vědí ? Já to vím, ty to víš, ví to asi každý v diskuzi.
Tvá logika je naprosto zvrácená, když nenadávám na něco, musím to schvalovat ? Taky tady denně nepíšu, že rusko je zlo, protože útočí na Ukarjinu, znamená to, že jsem proruský ?
p.s. já si myslím (tedy vím), že každá výroba, i výroba toho ajfounu z kterýho si tady píšeme, má emisní stopu a proto jsem alergický na kázání ekologie jen v jednom směru, ale v druhém ne... jako ti aktivisti, co kecají o klimatu a pak letí na Bali na dovču 😊
Precti si muj prispevek jeste jednou.
Prosim.
A zkus odpovedet.
Proc ti zanedbani neprimych emisi u dieselu nevadi a u EV ano???
K tem pitomym zvastum o aktivistech. Ja zadny aktivista nejsem. Jen ve zdejsich diskuzich jsem oznacovan za ekofasistu... Tebou jen hlupakem. 😄
PS Kdyz nenadavas na rusko neznamena, ze jsi prorusky. Ale kdyz tu budes denodenne plivat na ukrajinu (a o rusku mlcet...), tak ano.
Já nejmenoval a ani nemyslel taky tebe... nebo se v tom vidíš ?
No a nebo taky mohu nadávat na ukrajinu, ale o rusku mlčet, protože každý normální člověk ví, že je to hnusny fašisticky agresor...
K ty posledni vete: To by byla velka chyba.
Beres za samozrejmosti (neprime emise dieselu, rusko odporny agresor) veci, ktere spousta lidi nevidi nebo vidi zcela opacne.
Neznam zadnyho ***a ktery by si myslel, ze elektrina je bezemisni. Ale pres to to tu mas neustalou potrebu zduraznovat. Tak snad s tim ted polevis.
To je tvoje mantra.
😁
Kterou mas potrebu stale dokola vysvetlovat. Asi profesionalni deformace.
😉
Tak to prosim delej i u dieselu. A apeluj na zmenu metodiky udavani emisi co2 dieselu, kdyz ti tak strasne vadi nula u EV, ju?
😁
Zacinam te trochu chapat. A budu k tobe muset byt tolerantnejsi.
😄
Coz dieselove motory v realnem cyklu bohuzel nesplnuji.
Ale to je jedno.
Kdyz uz jsme u emisi. Tady jsou emise testovaneho auta😒br /> WLTP Ratings (TEL)
Range 483 km
Rated Consumption 158 Wh/km
Vehicle Consumption 139 Wh/km
CO2 Emissions 0 g/km
Rated Fuel Equivalent 1.8 l/100km
Vehicle Fuel Equivalent 1.6 l/100km
:yes😒br />
Je rozdil jezdit za sest (PLUS vyrova, tezba atd.) 😉 litru s dieselem nebo za dva s EV.
Doufal jsem, ze mi ho tu jako odbornik vysvetlis. Myslim, ze je to benzin - ekvivalent.
https😐/ev-database.org/…/BMW-i4-eDrive35
Taky by te mohlo uspokojit, ze tam neni nula.
😁
Tady pisou ze jeden litr benzinu odpovida 8,9kWh.
furt platí ta (trochu nadsázka) že auto jede
1) buď JEN NA ELEKTŘINU nebo
2) na tutéž elektřinu PLUS k tomu ROPU a co všechno to než jí dostaneš do nádrže znamená (katastrofa těžba, občas katastrofa přeprava, občas katastrofa zpracování, docela katastrofa tisíce cisteren i 3x denně zavážející větší Tankstelle - a to všechno BEJT NEMUSÍ - je to "jen zvyk"
navíc to BEV viz test i7 a skvělý https😐/www.garaz.cz/…rsporty-21005918 atd. atp.)
no a krom vyššího výkonu ta MENŠÍ SPOTŘEBA a emise = jen klady (a v rámci Vaculíkova pravidla KDYŽ NĚČEMU NEROZUMÍM ŘÍKÁM PŘESNÝ OPAK - jak si všimli kluci ze Speciál TECHNIKA - proti tomu "ve všem lepšímu a levnějšímu" NEZNALÍ LÉTA HÝKAJÍ 😲
Jo od těžby po ten stojan kde tankuješ furt jen elektřina - ale DEFINUJ ZLOMEK (ať je PR.D.EL dokonalá :😉
Z elektrřiny nejde vyrobit ropa.
Na vodík, bez kterého se nehnete u lodí, letadlel, vlaků a kamionů a železniční přepravy je spotřeba elektřiny 4-12x vyšší jak u rafinace surové ropy.
Blbýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý COOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!
DEMAGOGU
a protože (ne v závěrech ale faktu) MÁŠ PRAVDU tak PROTO by se OKAMŽITĚ mělo přestat jezdit na ropu - nebo alespoň čím dřív tím líp 😉
prostě KRÁL VACULÍKOVA PRAVIDLA = a bacha to v obecných výpočtech DRTIVĚ (to znamená JEDNOZNAČNĚ) výhodnějšího provozu BEV není započteno (protože to nejde) že nemalá část je doslova vlastně "energie zadarmo" z domácích zdrojů - slunce ale i vítr někdo má dokonce i pidi vodní..
nebudu ti to komplikovat = JE TO zas PŘESNĚ OPAČNĚ než si vymýšlíš
tohle všechno (tyhle diskuze) SNAD před lety (dekádou) ale dnes je to (od těch pár "posledních zoufalců" odmítačů reality) už i dost trapné
Navíc dnes už jde i tady v česku zkusit (slušné) BEV a sám si vyzkoušet porovnat - popírání už zůstalo JEN těm "neumím posoudit teoreticky technicky + praxi mám NULA = KDO ZKUSIL a trochu to chápe technicko-teoreticky VÍ
navíc TOHLE téma VČETNĚ ODKAZŮ na čísla = dostal ryccardo (ode mě ale i dalších - ostatně možná si tehdy diskutoval i ty) už před pár lety. Že dál "jede tu svou" - no není jediný - je už dnes VELMI TRAPNÉ aspoň z mého úhlu pohledu
https😐/better-energy-llc.com/…gasoline-diesel/
Je to furt něco jako "transfer elektřiny do nabíjecího bodu" versus "transfer paliva do tankovacího bodu" 😉
ale ok, i kdyby to bylo 20kwh
A krom toho konverze z AC na DC
https😐/www.eve😜ert.cz/…ni-elektromobilu
a čiště "autově" = tohle co teď ty MŮŽE NAPSAT JEN NAPROSTÝ NECHÁPAVEC neznalec pohonů (aut) NEZNALÝ 😄
VO tom to ty pako ABSOLUTNĚ NEZNALÝ je = v tvý řeči: PAK TO vo.e LÍP JEZDÍ a taky ZA MÍŇ 😁
https😐/energozrouti.cz/…ut-je-prvni-v-eu
2) argument že nabíjení ze sítě je z uhelek jak píšeš - to je taky argument/úhel pohledu, řekněme tomu AUTOFORUM 😁 o tomhle Don mluvil
je za tím HRUBÉ NEPOCHOPENÍ proč se to MUSÍ dělat současně - a potvrzení buď nechápání nebo ÚMYSLu (řekněme tomu STYL KLAUS :-!
Parní elektrárny - 45,3 %
Paroplynové - 6,6 %
Plynové a spalovací - 4,9 %
Suma sumárum 56,8 % - nadpoloviční většina, pak je tam 20 % jádra, 10% fotovoltaiky a zbytek...
ale to ZASe NENÍ PODTATA!
EDIT - už před časem se TI psal, že shoda s rohYpnolem = MOZKOVÁ SMRT! Shoda s ryccardem mozková mrtvice (to je snad lepší ta smrt :😉
edit:
http😐/vdb.czso.cz/…/faces/index.jsf?…
Tady se podílí parní elektrárny 56 % vycházející z bilance elektrické energie
Otázka bude v metodice, tady je to vztaženo na GWh, kterých vyrobí parní elektrárny (to mohou být i jiné fosilní elektrárny) 56 %
To si myslím, že na co DonVito naráží, stejně tak jako se snažíš vysvětlit rozdíl mezi dotací a subvencí.
Princip sněhové koule.
co ty UŽ MÁŠ "něco"?
asi polovina lidí bydlí v domech - to je HODNĚ úspora
ostatně i důchodce MACEK spočítal JAK MOC elektřiny bude potřeba až VŠECHNY auta budou JEN na elektřinu (což nebude nejspíš NIKDY :😉 ) vyšel mu 1,5 Temelína (to je za chvíli 3 SMR 😉
a mile roste efektivita fotovoltaiky i větrných = na oboje jsme BABIŠovsky dekádu kašlali
Všechnu přepravu a výstabu dělá technika na F O S I L N I P A L I VA !!!!!!!!!!!
Bez nich by ti čínan nevyrobil ani kabel k tý anbíječce, hahaha
ale hezký že chápeš = to spojení FOSIL a ELEKTŘINA = jen holt ZASE OPAČNĚ než bystřejší než si ty. Jsi skvělý PŘÍKLAD VACULÍKOVA PRAVIDLA :yes: 😁
Kdežto čínanovi přijelo 8 lodí z afriky, jižní ameriky a ruska, on to zpracoval a vyrobil finální výrobky ve 14 fabrikách a poslal dál letadly a lodmi do Evropy.
Co má menší uhlíkovou stopu
HAHAHAHA
Navíc aby to čínanovi mohli vůbec dovézt a ten to ve fabrice vyrobit, museli čínanovi další lodě z ruska, arábie a austrálie dovalit uhlí, ropu, jaderné palivo atd čímž pohání elektrárny, který dodávaj proud fabrikám a rafinerky, kde dělalj palivo do těch lodí, letadlel a trucků co to všechno přpravují
A v rusku to jen vytěžila těžební vež, narvala do roury a pár kompresorů a stanic po trase dovalilo do litvnínova.
Fakt to má větší uhlíkovou stopu jak 25 lodí a 15 fabrik?
HAHAHA
A ta baterka bude sloužit stovky tisíc km a pak bude ještě využita v energetice...
ano, mas pravdu.
tam bohuzel presne cislo nevím, jen beru to, že WLTP počítá s přenosovou soustavou a nabíjením. Jak je tomu dál, nenašel jsem. A bude hodně záležet na druhu zdroje. u fosilu to je často zmiňované, u EV fakt nevím, takže beru co mám k dispozici.
Když přepravím GWh, tak mám sakra ztráty. Navíc neumím akumulovat energií, takže energií mám teď a nemůžu ji spotřebovat jak se mi hodí. Ztráty jsou tak vysoké, že třeba Čína vyvinula ultravysoké napěťové vedení, aby aspoň částečně ztráty snižovali.
Chápeš ten rozdíl?!?
ANO. MELEŠ KRAVINY jako obvykle = je to PŘESNĚ OBRÁCENĚ než sis vymyslel 😲 :😉 😁 :-! 😒]
a PROTO tím směrem všichni jdou - jen naprostí PLÁCalové z PLÁCalova co tu roky jen PLÁCají - to pochopili PŘESNĚ OBRÁCENĚ
hele to už si nepamatuju TY TAKY? 😉
navíc Vám tu Ev infrastrukturu staví JEN A POUZE stroje se SPALOVACÍM MOTOREM a suroviny, převíže taktéž stroje se splaovacím motorem.
protože žádné elektrické lodě, bagry, buldozery, dumpery, rypadla atd nejsou a ještě hooooooooooooooooodně dlouho nebudou.
a už PŘED LETY = klidně mikesusovo ZVÝHODŇOVÁNÍ (bez toho se osobní auto na naftu NEOBEJDE - jde o MILIARDY podpory každoROČNĚ
a mé vysvětlení byla REAKCE na WinDieslův nesmysl - kde tohle psal o BEV (no a je to přesně opačně - to je celý = elektromotor je dnes už lepší i než V a W12 - na konzultaci https😐/www.hifi-voice.com/…-wilkins-diamond jsme vzali (spolu)majitelkou obou verzí NEJ benzínů (a pár V😄 a to je https😐/elektrickevozy.cz/…-dokonce-i-teslu eště hodně jinde. Co znamená OKAMŽITÝ záběr elektromotorů - víš https😐/www.auto.cz/…y-edition-128296 co to dělá když je jich víc a o výkonu -stovek kW -tušíš
https😐/www.businessinsider.de/…en-subventionen/ roky dostáváš odkazy v mnoha jazycích - využij místo urážení poslední nabídky - a UKONČI to prostě "sorry"
BEV je proti tomu efektivnější (a při stejném počtu vyrobených - no DÁÁÁÁVNO PŘED tím i LEVNĚJŠÍ - na pořízení i na provoz + BONUS umožňuje celý auto POSTAVIT LÉPE
rozebráno POZDĚ ale přece - ceny i technika - NA STEJNÝCH MODELECH střední třídy STEJNÉHO VÝROBCE loni ve Speciál TECHNIKA
Chápeš aspoň to co ty děti?
Subvence je nadřazena dotaci, tzn subvencí může být dotace... je to marný...
subvenCOVÁNÍ zvýhodŃOVÁNÍ doTOVÁNÍ - je to marný 😉
takže MÁŠ KOULE a trochu mozek? Tak znovu https😐/rychnovsky.denik.cz/…bvence-a75b.html a před lety CEO VW dnes třeba https😐/www.businessinsider.de/…en-subventionen/
cituju NOVINY - tím myslíš CO???? že léta nedostáváš odkazy na odbornou literaturu - ale (celkem solidní) weby a "noviny" - až TAM hledáš "COKOLIV" místo toho "sorry"? 😲 :😉 😁 :-! 😒]
už TI DOŠLO že v subvenCOVÁNÍ a zvýhodŇOVÁNÍ neni nic nadřazený? 😉 že jde JEN o vysvětlení toho že jde o finanční podporu státu - pokřivení (a SAKRA VELKÝ nafta/benzín
si NEPAMATUJEŠ co všechno si za ta léta k tomu napsal? 😉
tak FAJN že (dnes) už nezpochybňuješ to OBŘÍ POKŘIVENÍ - což je významově "podřízeno" tomu subvenocávní dotování zvýhodňování poskytnutí výhody upřednostňování nafty
to kličkování když máš jen dva odkazy - je výmluvné (typické pro lidi VZDĚLÁNÍ právě ryccarda = nemá ani střední
Jen si léty trochu "vyměknul" (vono TO UŽ FAKT NEŠLO VOKECÁVAT) a uznáváš že osobák na naftu bez MILIARD finanční podpory = prostě neexistuje (prostě OPAK než tu ti WinDieslové a další PLÁCALI celý roky
to že ČUČÍŠ léta na výraz(y) subvencoVÁNÍ a dotoVÁNÍ a (do)dnes mluvíš o subvenCI nadřazený dotaCI - nojo někdo je holt HODNĚ POMALEJ no (a po nekonečnu URÁŽENÍ neví proč napsat sorry