Novinky
Zpět na článek
To se nepovedlo! BMW XM Label Red tvrdě narazilo při pokusu o rekord na Pikes Peak
11 komentářů
Lubo
6
v zásade po náraze ani nevyzerá horšie 😁
Přejít do diskuze
Gvick2
"všechny zbraně k tomu, aby rekord italského Lamborghini Urus Performante s hodnotou 10😁2,64 hravě překonalo" ?
Urus má výkon "jen" 490 kW, ale také hmotnost "jen" 2150 kg, tedy na každý kilowat připadá 4,4 kg hmotnosti, XM má sice 550 kW, ale také hmotnost 2795kg, tedy o 6,5 metráků více a na každý kilowatt připadá 5,1 kg hmotnosti.
Takže v přímce je Urus daleko schopnější (0-100 za 3,3 s vs 3,8 s a Vmax 306km/h vs 250km/h) a moc bych se divil, kdyby 6,5 metráků navrch nebylo sakra znát v zatáčkách a Pikes Peak je o spoustě zatáček. Navíc Urus je skoro o 15 čísel nižší, s kratším rozvorem, tedy hromada výhod na jeho straně pokud se jedná o tak zatáčkovitou trať jako je tento závod. Konec konců konstatování, že hned v první zatáčce bylo XM "pořádně široké" mluví za vše.
Urus má výkon "jen" 490 kW, ale také hmotnost "jen" 2150 kg, tedy na každý kilowat připadá 4,4 kg hmotnosti, XM má sice 550 kW, ale také hmotnost 2795kg, tedy o 6,5 metráků více a na každý kilowatt připadá 5,1 kg hmotnosti.
Takže v přímce je Urus daleko schopnější (0-100 za 3,3 s vs 3,8 s a Vmax 306km/h vs 250km/h) a moc bych se divil, kdyby 6,5 metráků navrch nebylo sakra znát v zatáčkách a Pikes Peak je o spoustě zatáček. Navíc Urus je skoro o 15 čísel nižší, s kratším rozvorem, tedy hromada výhod na jeho straně pokud se jedná o tak zatáčkovitou trať jako je tento závod. Konec konců konstatování, že hned v první zatáčce bylo XM "pořádně široké" mluví za vše.
gil54
Děkuji za reakci.
Mám to chápat tak, že tedy Bentayga nic nedrží a věta z článku ..."rekord mezi produkčními SUV drží Bentley Bentayga"...neplatí?
Nestálo by za to upravit text článku nějakým upřesněním?
Mám to chápat tak, že tedy Bentayga nic nedrží a věta z článku ..."rekord mezi produkčními SUV drží Bentley Bentayga"...neplatí?
Nestálo by za to upravit text článku nějakým upřesněním?
rohYpnol
Chybí mi video 😒]
Za mě se to celkem povedlo - zákazníka možná obelžou, ale fyziku evidentně ne 😉
Za mě se to celkem povedlo - zákazníka možná obelžou, ale fyziku evidentně ne 😉
gil54
Rekord mezi produkčními SUV tak zůstává modelu Lamborghini Urus Performante.
...rekord mezi produkčními SUV drží Bentley Bentayga....
.
...rekord mezi produkčními SUV drží Bentley Bentayga....
.
Mr.Murphy
... jizdy Kodiaqu na Nordschleife a rekord typu nejrychlejsi naftove SUV apod. Ale treba kupci Bentaygy a spol. fakt sleduji, ze to jelo Pikes Peak.... Dnes uz je asi mozne uplne vsechno.... 😒]
Lukáš Volšický
Dobrý den, rekord pro produkční SUV na Pikes Peak dnes opravdu drží Lamborghini. Zajelo jej s Urusem Peformante těsně před oficiálním debutem - s produkčním autem, ale ještě zamaskovaným. Urus to zvládl s časem 10😁2.064, zatímco Bentayga měla čas 10:49.902.