Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Videa

Zpět na článek

Nastal čas se rozloučit s Audi R8. Uřvaný klenot budete chtít řídit každý den!

28 komentářů

Pepa__007
A důvod je zachrana planety. Takže proč ne. Raději chodit Pěšky.
DonVito
Tak jsme se rozloucili...

Kral je mrtev, at zije kral!
Nova EV od Audi budou rychlejsi, v realnem provozu kazdopadne. I se ctyrdverovou limuzinou ma dvoumistny fosilni supersport co delat...
https😐/youtu.be/Al5LbwMeN2Q
combustion engine cars aren't good when
it's bacon hot excuses excuses excuses I
lost it is what it is get over it so 😢 😁

A etron GT vypada lip nez tahle designove nepovedena placka - muj nazor.
A navic nikoho neobtezuje svym hlukem.

Jo, je to fajn zvuk, ale ne kdyz nejsem za volatem a chci spat...
Spalovaky uz jen na zavody, tak jako kone na dostihy. Oboji ma neco do sebe. Ale pro prepravu lidi je oboji prekonane.

https😐/www.e15.cz/…im-miste-1397974?…
Spalovací motory vymřou, průmysl přepřahá na baterie a elektromobily. Emise na prvním místě
:yes: :yes: :yes😒br /> Český autoland se přizpůsobuje nevyhnutelné proměně průmyslu, jemuž bude velmi brzy dominovat elektromobilita. 😲
ptr078
Podla mna si sa raz bol prejst v horach a trafil ta blesk, a od vtedy v tebe koluje ten spravny naboj a zapalenie pre e
DonVito
Mohl bych napsat neco podobneho o tobe, jedovatych zplodinach a jejich pusobeni na mozek...
😁
ptr078
Ale ja tu nechodim vypisovat pod kazdy clanok, ake je to super cmuchat vykuchany dizel a uzivat si vybracie 1.9 tdi. Ale inac ti uprimne dakujem, vies pobavit, tvoje prispevky ako id3 toci milion otacok a ake je to sportove nacinie mi naozaj zlepsili naladu, so keep up, well done
DonVito
Jsem rad, ze se tu ode me dozvidas nove veci. 😁

Drive sis myslel, ze 9.000 jsou otacky sportovniho motoru.

Pak prisla Tesla, ktera ma pres 20.000.
:-!

Spalovaci sportovni motory jsou vedle elektrickych k smichu. 😉

Projed se nekdy Teslou, at pochopis, jaky motor je zdaleka (ve srovnani s fosilem kazdopadne) nejlepsi.
ptr078
Mal som moznost sko plaid v colorade na okruhu a uprimne, vatsi kram som este nesoferoval
DonVito
Bavime se o aute nebo o motoru?
😁

Cos cekal od tezke petimetrove limuziny?
Mas porovnani z okruhu s necim podobnym?
ptr078
Bol to jeden z prvych kusov, malo to hrozne slabe brdzy, neviem ci to vyriesili. Volant skoda reci, kazdy basni o tom, ako nove ev kamufluju hmotnost, ako to nie je citit, nizke tazisko, super jazdne vlastnosti, bla bla bka a prd makovy, tazka krava s predimenzovanym vykonom tak dobre na zrychlenie kym sa neprehreje baterka. Co sa udialo v teplom letnom pocasi skoro okamzite, nehovoriac o tom praskani a vrgani ked s tym preletis v zakrute tvrdo cez obrubnik
DonVito
Neberu ti, ze petimetrova elektricka limuzina neni idealni pro okruh.
Na brzdach se shodneme Plaid, ted muze mit nove keramiky.
Volant BYCH chtel taky klasicky, ted uz je kulaty v zakladu.

Ale uz jsi ridil neco s lepsim pohonem?
😉
Co konkretne?
ptr078
Co rozumies pod pojmom lepsi pohon? Na okruhu? Nie som odbornik, delim auta na tie co ma bavili a na tie co nie, a zase som ich tolko nemal moznost vyskusa,t aby bol moj nazor relevantny. A v meste mi to je jedno, tam davam prednost benzinu alebo ev. Skoda, ze ten vyber mestskych ev je dost obmedzeny
DonVito
Objektivne lepsi pohon?

Vykon
Otackove spektrum
Tocivy moment
Rychlost reakce

Staci?
ptr078
Ako pisem, v tom nie som odbornik, takze ti neodpoviem. S poslednych aut co som skusal ma naozaj bavil jaguar xe s benzinom,ten jazdil krasne. Zabavil som sa s hyundai i20n, a jeden finsky pan ma povozil v lese na svojom podomacky upravenom eskorte rs cosworth wrc. Mna osobne bavia 12 valce a momentalne hladam nieco, co si budem za relativne male peniaze vediet prevadzkovat aj na stare kolena.
DonVito
Elektromobil je bezudrzbovy.

Kazda Tesla ma kultivovanejsi pohon, nez nejlepsi V12. :-!
ptr078
Moj otec dlhe roky opravoval auta pre kamosov, od svojich piatich som mu robil v garazi spolocnost a vdychoval jedovate vypary benzinu, riedidiel, lakov atd. Takze pre mna je rozobrabrat a urobit generalku v12 relax a vyzva. Na mna s bezudrzbovostou ev nechod
DonVito
Dobra, usetris za praci. Ale material nevokecas. 😄

Heled, mas hezky konicek, ktery budes moct provozovat jeste hodne dlouho.

V12 jezdi hezky a vlastnostmi se elektromobilu priblizuje, snad krome wankelu, nejvic.
Ale elektromotor je dokonaly svym vyvazenym rotacnim pohybem bez spojek a vicestupnovych prevodovek, kde zdrojem sily je namisto hlucnych spinavych vybuchu cisty bezemisni elektromagnetismus.
Navic regulace elektromotoru probiha o nekolik radu rychleji...
wakantanka
2 tony + neodrbeš v žiadnom aute na okruhu. Zvlášť na takom, kde sa rýchlo striedajú utiahnuté zákruty a tú hmotu tam je proste cítiť.
DonVito
Bylo by fajn proti R8 postavit elektricke coupe (ktere ale zatim neexistuje) a ne 5m limuzinu.

Uz aby byla Tesla Roadster.
webpaja
Samozřejmě že ne, viz F1 V10 kolem roku 2004 a nyní. Hmotnost se nedá přeprat výkonem. A zážitky za volantem nejsou jen o přímce.
webpaja
...tohle už žádná velkosériová automobilka nepředstaví. Zlaté časy motorismu s V10, rozumnou hmotností a z ní vyplývající ovladatelností. :yes:
ptr078
Akurat som pozeral haryho z garaze, mal tam huracan spyder a nevedel sa do toho nasukat a vydrzat tam viac ako polhodku. A potom tu ma clovek r8, ktora bola v ergonomii a pouzitelnosti vzdy dokonala. Az nepochopitelne, ze to je rovnaky koncern a taliani si vzdy nieco neustriehnu aj u svojich premiovych modeloch
speedfred
Buďme radi že sme mali/máme ešte tú možnost to zažiť. EV sú brutálne rýchle (Rimac) ale keď nahryzneš slušný motor za sedačkami, počuješ ten chrapľák, cítiš vibrácie a máš možnosť tam radiť jednotlivé rýchlosti u takéhoto športiaku tak to ti nedá žiadne seberýchlejšie EV-čko.
DonVito
Jeste lepsi je osedlat nespoutaneho hrebce.
Ten pocit ze sedla ti zadny auto nenahradi.
😉

https😐/www.enviweb.cz/61325
Nejkrásnější pohled na svět je jednom jeden, z koňského hřbetu
😁
speedfred
Najkrajši pohlad na svet je zo sedla motorky.
webpaja
Mám pro to jedno přirovnání, ale sem se nehodí. 😉
Rezna
Svět se v pr.... obrací.
speedfred
V zelenú prde.l
webpaja
Spíš pěkně opruzenou 😉