Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeAuta se spalovacími motory bude možné registrovat i po roce 2035, Německo se dohodlo s EK
63 komentářů
Freddka
To je super ze bude Porache 911 se spalovacim motorem, kde pocitam bude ekologicka dan, ktera ho udela 2x tak drahym. A ze bude jezdit na fakt hodne drahej benzin.
Aspon takhle nejak tuhle zpravu ctu ja… to mi udelalo moc velkou radost.
No a co tam maji pro normalni lidi?
PS uznavam, ze je to cynicky prispevek, snad se pletu.
Aspon takhle nejak tuhle zpravu ctu ja… to mi udelalo moc velkou radost.
No a co tam maji pro normalni lidi?
PS uznavam, ze je to cynicky prispevek, snad se pletu.
DonVito
https😐/www.autosalon.tv/novinky/ridicuv-chleba/komentar-upinat-se-k-syntetickym-palivum-je-naivni-budoucnost-je-bohuzel-elektricka
Nazory autosalonu uplne rad nemam. 😄 Ale tenhle komentar je pomerne realisticky.
Nazory autosalonu uplne rad nemam. 😄 Ale tenhle komentar je pomerne realisticky.
PowerHouse
Ale spalovací motory mají žalostné výkony, porovnej 166kW u ID.2 s motory u Fabie.
EV mají výhodu v masovosti, kdy 1 motor stačí pro všechna ID.2 .
EV mají výhodu v masovosti, kdy 1 motor stačí pro všechna ID.2 .
A ty zase laskavě porovnej prostorovou, hmotnostní, cenovou, životnostní a v neposlední řadě energetickou účinnost běžné automobilové nádrže plné nafty či benzínu se všestrannou ubohostí současných akumulátorů ve zkratomobilech! (Nemluvě o potřebě miliardových investic do sítě nabíječek, posilování el. sítě i faktu, že ve většině evropských zemí se většina elektřiny stejně vyrábí pálením fosilních zdrojů!) 😄
To je naštěstí nesmysl. Už dlouho se vyrábí v EU více elektřiny z OZE + hydro + jádra a jen za posledních 5 let se snížila výroba z fosilních paliv o 37% a na letošek se očekává z pochopitelných důvodů snížení o krásných 20%. 😊
Přechod na EV a OZE je postupný proces a bude trvat mnoho let, ale nechápu to Vaše neustále kňučení, jak kdyby jste byl dítě a někdo Vám vzal hračku. ICE auto si budete moct koupit i za 12 let a to už budou vlastnosti EV a energetický mix na úplně jiné úrovni.
Přechod na EV a OZE je postupný proces a bude trvat mnoho let, ale nechápu to Vaše neustále kňučení, jak kdyby jste byl dítě a někdo Vám vzal hračku. ICE auto si budete moct koupit i za 12 let a to už budou vlastnosti EV a energetický mix na úplně jiné úrovni.
To je samozřejmě naprostý nesmysl, loni stoupla výroba el. energie v EU z uhlí o 7%, dále se vyrábělo víc energie dokonce i z nafty, mazutu a topných olejů, kde tyto x let odstavené nebo zakonzerovvané elektrárny musely být opět spuštěny aby nedošlo k blackoutům a vypíná elektřiny domácnostem a průmyslu 😄
Učelově ohnutá manipulace a lži!!!
Spotřeba uhlí v roce 2022 globálně stoupla asi o 1,2 % a poprvé v historii překročila 8 miliard tun za jeden rok. Na této úrovni by měla zůstat až do roku 2025. Vyplývá to z hodnotící zprávy Mezinárodní energetické agentury IEA.
Učelově ohnutá manipulace a lži!!!
Spotřeba uhlí v roce 2022 globálně stoupla asi o 1,2 % a poprvé v historii překročila 8 miliard tun za jeden rok. Na této úrovni by měla zůstat až do roku 2025. Vyplývá to z hodnotící zprávy Mezinárodní energetické agentury IEA.
Arese
Celkom by som sa stavil, ze elektronicka rucna brzda, ktora sa zatiane automaticky zachranila viac zivotov, ako manualna rucna brzda, ktoru clovek niekedy zabudol zatiahnut 😄 Ked stal s tym subaru v kopci a zlyhala mu elektronicka rucna brzda, tak prave vtedy mal tu zalohu, ze mohol stlacit pedal brzdy a auto by zabrzdilo, nemusel nikoho ziadat o rychle podlozenie kolesa kamenom.
???? 😲 Četl jsi to vůbec? 😒]
cital, ale asi som zle reagoval, malo to byt k tomu autoforu 😄 vynimocne som si precital, co tam pisu za bludy 😄
Inak k tomu idnes clanku, uz vcera bolo neskoro, sused stavia novy dom a celkom sa cudujem, ze mu nikto nepovedal, ze ma strechu orientovat na juh kvoli fotovoltike. Ludia si postavia kde co a potom chodia na namestia vyplakavat kvoli chudobe a vysokej cene plynu. Takze asi preto ta regulacia.
Inak k tomu idnes clanku, uz vcera bolo neskoro, sused stavia novy dom a celkom sa cudujem, ze mu nikto nepovedal, ze ma strechu orientovat na juh kvoli fotovoltike. Ludia si postavia kde co a potom chodia na namestia vyplakavat kvoli chudobe a vysokej cene plynu. Takze asi preto ta regulacia.
lordlord
pokud bude mít např. úzké hrdlo, aby šlo tankovat jen z hadice na epalivo, to by měl vyřešit trychtýř a normální hadice na benzín
Kazdopadne jsem rad, ze se uklidnila hysterie okolo r. 2035.
Klasicke automobilky uz budou mit problem mnohem driv. A prekvapive nejen ty evropske.
Ale i cinske! A ne za dvanact let. Ale uz dnes.
https😐/fdrive.cz/…ralu-smrti-10434
"Tesla svou cenovou válkou roztočila v Číně tržní spirálu smrti"
Prechod k EV bude bolestny. Ale nic s tim nejde delat. I kdyby v r. 2035 nenastal v EU vubec zadny zakaz...
Btw. zakladni TM3 stoji v Cine 750.000Kc.
BMW 3er tam zacina na 990.000Kc.
= cca 1kc na 1kWh
Elektrina 1kWh 0,5kc POZE + dan z elektriny + zahrnuta platba za emisni povolenky.
V prepoctu na kWh je na tom elektrina lepe, ale rozhodne nijak vyrazne.
Ja verim, ze cena baterii pujde dolu, protoze k tomu jsou technicke podklady.
Jak pujde dolu cena e paliv ktera je pevně vazana na cenu elektriny mi nikdo nevysvetlil.
Teda lepe receno je to doufani v zazrak.
Ano, economy of scale samozrejme zlevni jak e-fuel tak baterky.
Ale co se nezmeni, je petinasobna energeticka narocnost pohonu na e-fuel.
Je to stejne jako s vodikem.
A u vodiku to dnes pochopili uz i investori...
https😐/www.patria.cz/…o-el-dorada.html
Uz se zavadi do serie baterie bez Lithia.
A je to elektrokombi!
https😐/m.mobile.de/…g/363206847.html?…
MG MG5
5 Electric Standard Luxury LED LM SpurH Kamera
28.875 €
Aktualni ceny EV od VW zohlednujici patriotismus a dotace jsou pro me zcela irelevantni.
Porovnej si mou nabidku elektrokombi za 700.000Kc s koncernem. 😉 😉
Stojan pod monitor 3M - Made in china.
A nad hlavou mí svítí světlo Made in China.
Takže asi tak 😄
Čína má tolik penez že nemá problém další firmy zkoupit.
od roku 2024😊 slibem nezarmoutíš😊
https😐/www.novinky.cz/…ly-svet-40405047
65 procent čipů na světě a 90 procent těch nejsložitějších