Testy
Zpět na článek
TEST Dacia Jogger TCe 110 Extreme 5 míst – Když chcete hodně auta za co nejméně peněz
40 komentářů
ericn
5
Zajímavější bv byl se silnějším motorem 1.3TCe s 130k a nebyl by ani o moc dražší, tak +30tis 😉
Přejít do diskuze
wakantanka
taký Jogger extreme kúpila pred pol rokom známa a nevie si ho vynachváliť. Niektoré lacné detaily trochu bijú do očí, ale inak za tie peniaze fajn auto.
Emel
To zase nesouhlasím s tebou. Jogger je natažený na délku, ale na šířku je to naopak derivát Sandera, tj. segment B a konkurent Fabie. Schválně mrkni na rozměry... já to v hlavě nemám, ale myslím, že budeš překvapený.
traveldrive
O tom, že keď som rozmýšľal o Dacii, či radšej nevziať Corollu. Dilema je v tých 7 sedadlách, ako píše Avantime. A v tom, či na to máš. Ak naškrabeš tých 25 a je to strop, ktorý tak-tak dáš, tá trojka navrch môže byť nekonečne veľa.
iudex
Dacia a jej cesta v poslednej dobe sú mi sympatické. Ako jedna z mála značiek stále prináša cenovo dostupné autá a nekašle na tento segment. Tiež sa mi páči ich snaha zlepšovať sa, ako technicky, tak i vizuálne, ten nový face autám vyslovene svedčí.
Ale nie som si istý, či to je ten super kauf v každom prípade, konkrétne nie v tomto testovanom modeli. Sila Joggeru je v sedemmiestnej konfigurácii, tu nemá široko-ďaleko konkurenciu. Pri klasickej 5-miestnej verzii to ale už nie je také ružové. Za pol mega sú už aj lepšie ponuky solídnejších značiek, napr. Kia Ceed kombi. Za 0,5M je Ceed s motorom 1,5TGDI a to je niekde inde ako 1,0 R3. Plus tie kompromisy a ten závan lowcostu v Dacii stále sú, viď test (materiály, podvozok, riadenie a jazdné vlastnosti), kdežto Ceed už je solídny mainstream.
Minule som skúšal konfigurovať Sandero a dostal som sa na 15t eur. A to mi neprišlo zrovna málo na 90k supermini, keď za 16t je porovnateľná Fabia s dospelejším vzhľadom, väčším priestorom, lepšou kvalitou spracovania a jazdnými vlastnosťami a výkonnejším motorom.
Teda ako hovorím, čaro Dacie je stále v tých nižších verziách, kde nemá konkurenciu.
Ale nie som si istý, či to je ten super kauf v každom prípade, konkrétne nie v tomto testovanom modeli. Sila Joggeru je v sedemmiestnej konfigurácii, tu nemá široko-ďaleko konkurenciu. Pri klasickej 5-miestnej verzii to ale už nie je také ružové. Za pol mega sú už aj lepšie ponuky solídnejších značiek, napr. Kia Ceed kombi. Za 0,5M je Ceed s motorom 1,5TGDI a to je niekde inde ako 1,0 R3. Plus tie kompromisy a ten závan lowcostu v Dacii stále sú, viď test (materiály, podvozok, riadenie a jazdné vlastnosti), kdežto Ceed už je solídny mainstream.
Minule som skúšal konfigurovať Sandero a dostal som sa na 15t eur. A to mi neprišlo zrovna málo na 90k supermini, keď za 16t je porovnateľná Fabia s dospelejším vzhľadom, väčším priestorom, lepšou kvalitou spracovania a jazdnými vlastnosťami a výkonnejším motorom.
Teda ako hovorím, čaro Dacie je stále v tých nižších verziách, kde nemá konkurenciu.
iudex
Preboha o čom by si chcel pri takej cene rozmýšľať? 25 vs 28t je minimálny rozdiel, kdežto pri kvalite, spracovaní, materiáloch, jazdných vlastnostiach, o image ani nehovoriac, je rozdiel svetov.
Dacia je mi sympatická a fandím jej, ale ak bude cenovo takto blízko mainstreamu, tak stráca celé svoje čaro.
Dacia je mi sympatická a fandím jej, ale ak bude cenovo takto blízko mainstreamu, tak stráca celé svoje čaro.
wakantanka
To by určite bol, ona doteraz mala Octu I s 1,6 MPI a prvý Sharan s 90 konovym dieslom. Na jej účely je ten liter viac než dostatočný a krochká si blahom ako to ide, aké je to tiché a akú to má super spotrebu. Mne proste koníky chýbajú a tá 1,3 TCE by bola ideálna.
traveldrive
Súhlas, vidím to podobne. Chcelo by to obyčajné Sandero v kombíku pod 15 tisíc €.
Avantime
Asi si tú cenu aj celkom trafil, vo FR je už v predaji a cenový príplatok tak oproti 110 TCe vychádza pri Hybrid 140 rovných 5000 eur.
Avantime
Hej, ale dnes už o takom aute môžeš len snívať.
Mne sa Jogger páči, ale je fakt, že za 20-tisíc by som asi premýšľal, či nechcem komfortnejšie kombi, napríklad i30 SW alebo ak rodinnú dodávku, tak Berlingo Business (N1).
Mne sa Jogger páči, ale je fakt, že za 20-tisíc by som asi premýšľal, či nechcem komfortnejšie kombi, napríklad i30 SW alebo ak rodinnú dodávku, tak Berlingo Business (N1).
traveldrive
Veľa auta za tie peniaze dostaneš, ale aj tak je to voz za +/- 20 litrov. Veľa auta za málo peňazí by bolo terno tak do 15 tisíc. A stačil by obyčajný kombík so 100k trojvalcom, ani by to nemusel byť takýto jazvečík.
Avantime
Celkom som zvedavý na hybridnú verziu, že koľko bude stáť a aký bude mať ohlas. Predsa tých hybridných kombi je fakt málo, vlastne mi asi napadá len Corolla.
ptr078
Si zabudol napr. na p308 a astru. Asi preto pod ich testom je 0 dikutujucich. Stellantis ma co robit
speedfred
Tú 1.3 som mal možnosť opáčiť v MB A a prekvapivo živý motor ktorý ani veľa nepýtal. Je mi jasné že tu bude nejaká pridusená verzia ale i tak by to nemuselo byť zlé.
Mikesus
Zalezi jak vybavené to bude. Jako upřímně 3000€ bych neváhal mezi corollou a joggerem. Tedy pokud člověk fakt nepotřebuje těch 7 míst. To je pak jogger aktuálně nejvýhodnější na trhu.
Říkám to od začátku, že dacia tímto autem udělala super tah.
Říkám to od začátku, že dacia tímto autem udělala super tah.
Zub10
Srovnával jsem s Grand Scenic a Jogger vyloženě nechci.
Z venku pěkný auto, zevnitř nanic.
Při testovací jízdě mě po pár minutách začala bolet od hluku kol hlava, přitom motor jede líp, než 1,6 i od zpoda a je tichý. Po chvíli se ozvala zezadu manželka, že jde strašný hluk od kol zezadu, prostřední dítě divně zkroucený, protože mělo nohy na nějakém tunelu, navíc byli jak sardinky - Jogger má o 5cm vzadu užší prostor než Scenic.Sedačky vypadají jak papundekl potažený hadrem.
Bezpečnost při kolizi odhadovat nechci.
Při odjezdu jsem si uvědomil, jak máme krásně tichý auto, teda byl to Espace, s tím jsem to srovnávat nechtěl, ale přijeli jsme s ním, takže to mělo vliv na dojem.
navíc Esp. zvládl roztlačení Scanii na přechodu pro chodce na výbornou a to se u rodiny počítá.
Dacie by byla asi poloviční.
Chtěl jsem a už nechci.
Z venku pěkný auto, zevnitř nanic.
Při testovací jízdě mě po pár minutách začala bolet od hluku kol hlava, přitom motor jede líp, než 1,6 i od zpoda a je tichý. Po chvíli se ozvala zezadu manželka, že jde strašný hluk od kol zezadu, prostřední dítě divně zkroucený, protože mělo nohy na nějakém tunelu, navíc byli jak sardinky - Jogger má o 5cm vzadu užší prostor než Scenic.Sedačky vypadají jak papundekl potažený hadrem.
Bezpečnost při kolizi odhadovat nechci.
Při odjezdu jsem si uvědomil, jak máme krásně tichý auto, teda byl to Espace, s tím jsem to srovnávat nechtěl, ale přijeli jsme s ním, takže to mělo vliv na dojem.
navíc Esp. zvládl roztlačení Scanii na přechodu pro chodce na výbornou a to se u rodiny počítá.
Dacie by byla asi poloviční.
Chtěl jsem a už nechci.
Emel
Budiž, to beru... ale ta šířka je dost limit. Ono záleží, jestli je dítě v sedačce nebo ne.
PS: náhodou mám...
PS: náhodou mám...
Avantime
Dobre, ale pri Fabii za 16-tis. nemáš šancu dostať výbavu ako v Sandere. Ten máš v tej cene už hádam aj s automatom.
Ale teda v poslednej dobe počúvam, že Dacia ide kvalitou dole, aby udržala ako tak ceny.
Ale teda v poslednej dobe počúvam, že Dacia ide kvalitou dole, aby udržala ako tak ceny.
Avantime
A zober si, že taký Ioniq 5 má rázvor 3 metre, čo sa pri pohľade na to auto vôbec nezdá. Ale áno, tiež som si to pri Joggeri uvedomil, keď som sa s ním musel vytočiť na úzkej ceste do dvora.
traveldrive
A naviac tá Corolla stojí nejakých 28 tis., ak bude Dacia za 25, bude o čom rozmýšľať.
ericn
Jako TOP model Joggeru s ideální motorizací, která by přitáhla daleko víc lidí. Pro bežnou jízdu ten litr asi stačí, ale jak ho zatížíte, má co dělat. Tady by byla i trošku výkonová rezerva a svižnější reakce 😉
Mikesus
Jo. Mne to poprvé překvapilo, kdyz jsem vyndal sedcky z corolly a nemohl je namontovat v Camry. Prostě se tam nevešly. No a pak do superbu ne a dokonce ani do lexu RX nebo NX minulých generaci. Tak jsem začal být docela zoufalý a hledal, co místo toho, až budou mít všichni velké sedačky. Jen podsedaky nechci.
jiriga
nerikam, ze se nikam nevejdou, jen, ze automobilky se k teto skutecnosti (3 deti v druhe rade) staveji trochu macessky a je skoda ,z e to neni ani jako alternativa. Presne to ted resi svagr v Superbu. Dve detska uz prakticky na podsedaku a jedno jeste v plne sedacce. Prostredni misto uz je problem, takze se chysta vymenit za neco jako SMAX, Rifter, ev 5008, idealne Veck👋novy Multivan , ale to uz ma nad moznosti sveho rozpoctu..
Mikesus
Kdyz chceš vozit v dodávce prosím. Ale netvrď, že se jinam nevejdou, protoze tam nejsou 3 samostatná sedadla. O tom, ze kdyz tam je hrbolek, že tam nemůže sedět pohodlně kdyz stejně sedí ve své sedačce pomlčím.
Ano souhlasím( osobne vyzkoušeno), že do třeba superbu 3 detske sedačky nedostanu, stejně tak do octavky nebo kodiaqu a spousta jiných aut. Ale třeba taková corolla, která se tu zmiňovala, a říkal jsi, že to jsou auta pro 2 sedačky, tak jsem je tam měl vsechny 3. U ceedu nemohu sloužit, ten jde mimo moji sféru zájmu.
Takze já se jen ohrazuji na tvůj nesmysl, že do kombiku nedáš 3 dětské sedačky, protoze nemá 3 samostatná sedadla. Ne každý chce jezdit v dobytčáku.
Ano souhlasím( osobne vyzkoušeno), že do třeba superbu 3 detske sedačky nedostanu, stejně tak do octavky nebo kodiaqu a spousta jiných aut. Ale třeba taková corolla, která se tu zmiňovala, a říkal jsi, že to jsou auta pro 2 sedačky, tak jsem je tam měl vsechny 3. U ceedu nemohu sloužit, ten jde mimo moji sféru zájmu.
Takze já se jen ohrazuji na tvůj nesmysl, že do kombiku nedáš 3 dětské sedačky, protoze nemá 3 samostatná sedadla. Ne každý chce jezdit v dobytčáku.
jiriga
Budes se divit, ale mám.a všechny v sedačkách.Ono ne do moc aut se to 3 sedačky vejdou vedle sebe , na druhou stranu jsou různé sedačky a ovek musí být trošku obezřetný pri výběru A právě kvůli těm prostředním mistrům jsem přesel z SUV na "dodávku", kde dle tvého vyjádření, je vozím jako "baliky".No, věz , že tady mají pohodlí takové. , kterém si vsechna SUV mohou nechat jen zdat ..o praktičnosti nemluvě .Chapu limitaci šířky ,ale ono i ve střední třídě můžeš mit omezení také, už jen umístěním isofixu na krajních sedadlech a možnosti usazení 3 sedačky mezi nimi, na většinou výrazne užším sedáku ..
Mikesus
Ja mam 3 děti. Vozil jsem je v corolle. Dokud jedno bylo vajíčko, jeden dospělý seděl vzadu, měl vedle sebe 2 sedačky a jedna velká byla vepředu. Pak když už všichni 3 seděly po směru, byly 3 sedačky vzadu, i když tam těm hrbolek je. Ano, bylo to hrozné na usazování sedaček, proto jsem je radši ani nevyndaval.
No a teď je mám ve velkém SUV, s hrbolkem uprostred, ktery nicemu nebrání, a protoze je nechci vozit v dodávce jak nějaké balíky a normalni MPV bohužel z trhu zmizely.
No a teď je mám ve velkém SUV, s hrbolkem uprostred, ktery nicemu nebrání, a protoze je nechci vozit v dodávce jak nějaké balíky a normalni MPV bohužel z trhu zmizely.
Mikesus
A k čemu ti jsou 3 stejne sedačky, kdyz tam stejně dětské sedačky nedostaneš, protoze se tam nevejdou?
Ty nemáš 3 děti viď?
Já ano, jsou od sebe rok a půl a jezdí už ve 3 velkých sedačkách. Ta nejužší na trhu má na šířku 48cm ( jestli si pamatuji dobře), tzn. že potřebuješ na šířku minimálně 144cm. Jogger má 140cm vzadu, jak tam dám 3 sedačky?
V corolle jsem je vozil taky. Byl to tetris a milion nadávek, ale dostaly se tam, i když má "hrbolek".
Ty nemáš 3 děti viď?
Já ano, jsou od sebe rok a půl a jezdí už ve 3 velkých sedačkách. Ta nejužší na trhu má na šířku 48cm ( jestli si pamatuji dobře), tzn. že potřebuješ na šířku minimálně 144cm. Jogger má 140cm vzadu, jak tam dám 3 sedačky?
V corolle jsem je vozil taky. Byl to tetris a milion nadávek, ale dostaly se tam, i když má "hrbolek".
iudex
Do detailov výbavy som nešiel, len čo som narýchlo našiel že za 16t máš Fabiu so 110k motorom: https😐/stock-cars.skoda-auto.com/654/sk-SK/?…*13k4y18*GA4_ga*YWQwODNkOWYtNDljNi00ZmUxLTk3MWMtYjRjMGJjOTczM2M1*GA4_ga_VTVGC7HDQZ*MTY3NTI1MTU2OS44LjAuMTY3NTI1MTU3MC4wLjAuMA..
kdežto to Sandero je furt len 90k. A ak by si sa uspokojil s 95k Fabiou, môžeš nejakú výbavu dokúpiť do tých 16t.
kdežto to Sandero je furt len 90k. A ak by si sa uspokojil s 95k Fabiou, môžeš nejakú výbavu dokúpiť do tých 16t.
jiriga
tak vidis, gratuluji-) jasne, sirka ma sve limity, na druhou stranu, v malokterem i mnohem vetsim aute das 3 detske sedacky vedle sebe..Proto si tedy myslim, ze Berlingo a spol jsou v tomto ohledu skutecnymi konkurenty. POkud vsak ma nekdo dve deti, to uz je pak jina pisnicka....
traveldrive
Ku mne sa info o klesajúcej kvalite ešte nedostalo, ale lacnejšie detaily sú pre Daciu typické od začiatku. V čom konkrétne sa o klesajúcej kvalite hovorí?
Avantime
Fakt len v tom kontexte full-hybridného kombi sa dá o týchto dvoch autách hovoriť. Lebo inak sú to proste iné ligy. Komu ide o čo najnižšiu cenu alebo má limit nejakých 20-tisíc, tak Corolla TS je mimo jeho záber (kombi cez 26-tis. aj hatch sú už len s hybridmi).
Proste Jogger bude predpokladám s hybridom v plnej výbave okolo 27-tis. ako najdrahšia možná verzia, Corolla TS v tej cenovej oblasti len začína (beriem, že slušná výbava v základe).
Proste Jogger bude predpokladám s hybridom v plnej výbave okolo 27-tis. ako najdrahšia možná verzia, Corolla TS v tej cenovej oblasti len začína (beriem, že slušná výbava v základe).
traveldrive
Podľa toho, z ktorej strany na to pôjdeš. Keď budeš chcieť Corollu, tak sa na Jogger ani neobzrieš a budeš riešiť výbavu, s výslednou sumou ako píšeš.
Kto plánuje Jooggera, a objaví Corollu ako zaujímavú alternatívu, zrejme pôjde do nižších výbav Corolly, ktoré sú Joggeru cenovo o dosť bližšie a nie sú v priamom porovnaní s ním nezaujímavé. 😉
Kto plánuje Jooggera, a objaví Corollu ako zaujímavú alternatívu, zrejme pôjde do nižších výbav Corolly, ktoré sú Joggeru cenovo o dosť bližšie a nie sú v priamom porovnaní s ním nezaujímavé. 😉
iudex
OK, tomu rozumiem. V reále sa aj tak Corolla kombi nikdy nebude pretínať s Joggerom, drvivá väčšina Corol bude stáť 30t a viac (väčšinou vídam výbavy Style a GR) a to už je priveľký rozdiel.
traveldrive
Bol som sa s kamošom odviezť. Všetko OK, až na ten rázvor. Do podzemiek a tesnejších parkovísk nič moc, taký malý autobus. S rázvorom nad 2,8 m to už treba trochu vedieť.
jiriga
nic ve zlem, ale ty asi nemas 3 deti, vid?😉 Jiste, vnitrni sirka bude vetsi v porovani s Joggerem,jenze to ma primarne vliv na dve krajni sedacky. Prostredni je vzdy hrbol a oepradlo tvrde, nebot se jedna vlastne o lokteni operku. Jogger bude mit sedacky uzsi, ale vsechny stejna, takze i to prostredni je k sezeni. Asi bys nechtel nechat tredi dite sedet na hrbolu cestou do Italie😉 A takhle to ma vetsina auta, bohuzel i vcetne vsech velkych SUV...
mrkni do galeria
https😐/www.auto.cz/…si-konzervativec?…
https😐/www.auto.cz/…co-nejmene-penez?…
mrkni do galeria
https😐/www.auto.cz/…si-konzervativec?…
https😐/www.auto.cz/…co-nejmene-penez?…
jiriga
to uplne nesouhlasim.Ty zminene kombiky jsou tak leda pro 2 vzadu, zatimco Jogger vypada ,z ema skoro plnohodnotna 3 sedadla ve druhe rade...to je velky rozdil. 3 deti si pohodlne nesednou ani v Superbu...tady je konkurence Berlingo a spol...