Elektromobilita
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeNizozemci zahájili jako první sériovou výrobu solárního elektromobilu. Levný není
7 komentářů
Roland Von Wagen
3
Roztáhne posádka plachty nebo se bude odrážet klacky. To je pokrok. Už to neskutečné množství jedno auto týdně značí, že úspěch je jistý.
Mino21
0
Až na to, že pohon vozu není přímo spojený s výkonem panelů a počasím. Panely nabíjí baterii (nejen když auto jede, ale také když stojí) a energie se využije až pak. V případě nevlídného počasí to tak pojede na baterku úplně stejně jako každý jiný elektromobil. Jen má ten bonus, že baterka se vedle zásuvky a rekuperace může nabíjet také tehdy, když svítí slunce.
Lubo
Je to k počudovaniu, ale aj "ekológovia" kvôli peniazom dokážu klamať.
Mám nové výkonné panely po celej streche. 38m2. Náklon ideálny, na juh.
- Za posledný týždeň 7 kWh/deň (medzi 5 a 12),
- V lete mi to má vyrobiť cca 33 kWh/deň,
A tento výtvor s "údajne" 5 m2 panelov reálne vyrobí koľko?
Počítajme, spotrebu má "údajne" 8,3 kWh/100 km, plochu panelov 7,6 krát menšiu ako ja (bez náklonu)
- takže v zime necelý 1 kWh/deň, tj 12 km? Ak tá spotreba sedí a nezapnú kúrenie.
- v lete 4 kWh/deň, tj 48 km? Ak nebodaj nezapnú klímu.
- nehovoriac o tieni karosérie, iných sklonoch jednotlivých panelov, garážach, stromoch, budovách, v meste, panely bez náklonu... chcel by som vidieť ako dokážu zabezpečiť celý deň bez tieňa a ideálny náklon.
Mám nové výkonné panely po celej streche. 38m2. Náklon ideálny, na juh.
- Za posledný týždeň 7 kWh/deň (medzi 5 a 12),
- V lete mi to má vyrobiť cca 33 kWh/deň,
A tento výtvor s "údajne" 5 m2 panelov reálne vyrobí koľko?
Počítajme, spotrebu má "údajne" 8,3 kWh/100 km, plochu panelov 7,6 krát menšiu ako ja (bez náklonu)
- takže v zime necelý 1 kWh/deň, tj 12 km? Ak tá spotreba sedí a nezapnú kúrenie.
- v lete 4 kWh/deň, tj 48 km? Ak nebodaj nezapnú klímu.
- nehovoriac o tieni karosérie, iných sklonoch jednotlivých panelov, garážach, stromoch, budovách, v meste, panely bez náklonu... chcel by som vidieť ako dokážu zabezpečiť celý deň bez tieňa a ideálny náklon.
No mozno bude moznost priplatkovej vybavy, ze ked parkujes,roztiahnes strechu o dalsich 20 stvorakov a mas na zahradce pristresok s prijemnym chladkom zadara
jj bud vyvinuli extremne ucinne panely, alebo extremne ucinny motor, ale najpravdepodobnejsie nic z toho.
Navyse mi pride mimo, ked niekto "vylepsi" nejaku cast auta a kvoli tomu ide predavat cele nove auto. Ak je to tak super, tak sa mali dohodnut s automobilkami a ponukat tento system v ramci extra vybavy. Kupit za 250k auto od neznamej firmy... Ale asi sa taki najdu.
Navyse mi pride mimo, ked niekto "vylepsi" nejaku cast auta a kvoli tomu ide predavat cele nove auto. Ak je to tak super, tak sa mali dohodnut s automobilkami a ponukat tento system v ramci extra vybavy. Kupit za 250k auto od neznamej firmy... Ale asi sa taki najdu.