Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektromobily

Zpět na článek

BMW chystá levnější elektromobily, i1 a i2 dorazí v letech 2027 a 2028

14 komentářů

traveldrive
Toho autíčka bude škoda. Mohli by poštelovať techniku, trochu ho vylepšiť a robiť ďalej. je to fantastický koncept mestského auta, ktorý naviac takmer nestarne. Vídam ho pomerne často, dizajn je trochu kontroverzný, ale myslím si, že verejnosť si naň už dávno zvykla a vníma ho pozitívne. Mne sa veľmi páči útulný, opticky ľahučký a dobre presvetlený interiér, to dnes už nerobí prakticky nikto.
gil54
Také pokládám i3 (kromě zbytečného REXe) za auto, které se nejvíce přibližuje smysluplnému konceptu městského a příměstského EV jako 2. až 3. auto do dobře situované rodiny nebo pro bohatšího městského sólistu, kteří mají kde pohodlně nabíjet. A ano, pofackovat ho nějakým rozsáhlejším faceliftem, nedělal by ostudu další periodu.

Úmyslně nezmiňuji vyšší cenu, která je ale vzhledem ke značce a ostatním EV skoro v poměru.
speedfred
Súhlas, i3 je možno trošku divná dizajnovo ale myslím moc podarené auto.
traveldrive
Ako novinka pôsobila i3 ako poriadna divočina, ale časom sa ukázalo, že to nebola stávka na zlú kartu.
speedfred
Mne sa ale zapáčila a jednoho času som nad ňou uvažoval, ako jazdenkou. 1M by som za to nedal aj keď je to BMW.
PS teraz som pozrel po koľko idú aj jazdenky tak sa mi zatočila z toho hlava.Pekne to šlo hore.
traveldrive
Ja som pozeral tiež. Začínajú na dvacke a idú hore. Dvojročná jazdenka s porciou 50 tisíc km so zľavou 3000,-€ voči novému... Ale tiež by sa mi i3 páčila v garáži. Možno si ju kúpim na staré kolená ako veterána, ak dožijem.
rohYpnol
Východní Evropa si může dovolit leda tak elektrokolo značky BMW :-!
traveldrive
Prečo ich teda podľa teba toľko u nás jazdí?
Ji/Ri
To soudíš podle sebe?
kari.laz
Jako že malá pixla s mizerným dojezdem za 1 049 100 Kč je relativně dostupný?
BMW 1 za cenu od 635 000,- se dá považovat za relativně dostupné
traveldrive
Prečo nie, relatívne dostupný znamená dostupný v rámci konkurencie, plus vzhľadom na prémiovú značku. V podobnej cene si môžeš kúpiť aj neprémiové autá v elektrine. Voči autám za 1,8-2 milióny je taktiež relatívne dostupné. 😄
Pokiaľ sa daný model predáva, asi to s dostupnosťou nebude až také zlé. 😉
WinDiesel
Opravdu nechápu, jak může BMW blábolit něco o levnějších EV, když jen inflace JE 10% ROČNĚ. Materiály jen zdražují, nic nezlevňuje.
Marketingový blábol.
DonVito
"Vozidla postavená na základě platformy Neue Klasse slibují poloviční náklady na výrobu a baterie šesté generace. Ty pro změnu slibují 30% navýšení dojezdu na jedno nabití při stejné velikosti, rychlejší nabíjení a 60% redukci emisí během výroby."
:-! :yes:

Od kdy jsou "polovicni naklady na vyrobu" marketingem???
😁

PS V pripade nesouhlasu s uvedenymi udaji se obrat primo na BMW. Ja nemam duvod BMW neverit.
Максим Вершинин
Je pravda, že vyhřívání sedadel v současných modelech BMW bude zpoplatněno??