Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Premium

Zpět na článek

Ojetá Kia Stonic: Spolehlivá, ale proč ztrestá havarijně nepojištěné?

7 komentářů

Jenik3
Zrovna je toto u nás otevřené téma. Kia Rio nebo trochu větší stonic? Je to auto do mesta a okolí.
Zatím vede Rio s motorem 1.25. Dělal se stonic taky s tímto motorem?
Přístup k premium nemám, tak jsem celý článek nečetl.
Mino 1
Stonic sa pred faceliftom robil aj s atmosferami 1,25 (84 k) a 1,4 l (100 k). Po facelifte vypadla 1,4-ka a ako zaklad tusim zostala 1,25-ka.
sorpersa
Vlastná skusenost.. Stonic vôbec nemá zmysel. Sedí sa tam presne ako v Riu, len je o 3000 eur drahší. Za pár plastov mi to nestojí. Za cenu Stonicu som nakoniec kúpil Captur, ten je úplne inde.
Avantime
Jazdil som s Riom aj Stonicom, ja by som si vybral Rio, ten Stonic mi v niektorých detailoch prišiel odfláknutejší a pritom drahší, napríklad vnútorný hluk. Ak chceš tú 1,2-ku atmo kvôli cene, tak chápem, ale ja by som šiel do toho litrového turba. Mal som s ním Rio požičané v základnej výbave ale s automatom a teda také živé obyčajné malé auto som už dlho nezažil. Veľmi ma bavilo s tým jazdiť. No a Rio sedí aj na ceste lepšie ako ten Stonic. Pri dvojici i20 a Bayon s rovnakým podvozkovým základom je to však opačne, tam radšej Bayon, je podvozkovo lepšie vyladený.
Jenik3
Chci 1.2 kvůli nepřímému vstřiku. Počítám, že bude jezdit 10-15 let. Manželce je úplně jedno, jaký je tam motor. O jízdní zážitky v tomto případě vůbec nejde.
rohYpnol
Navrhuji premium bojkot!!! Prosím aby vždy někdo zkopíroval celý text do diskuse. Samozřejmě s citací odkud kopíroval aby nebyly porušeny autorská práva 😒] :-!
Freddka
Ja to bojkotuju tim, ze to nectu, protoze nemuzu, pac nejsem premiovej. Jsem jim to nandal, co?