Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
Mr.Murphy
.... pokud by takový přechod měl proběhnout nyní, byla by to naprostá katastrofa pro úplně všechny - od spotřebitelů přes automobilky, vlády a ve finále i přírodu, protože drancování drahých kovů by asi bylo neskutečné....
tak teda máme 13 let na to "něco" vymyslet, aby tento plán byl realizovatelný tak nějak racionálně.... a nebo aspoň máme čas na to jej změnit....
tak teda máme 13 let na to "něco" vymyslet, aby tento plán byl realizovatelný tak nějak racionálně.... a nebo aspoň máme čas na to jej změnit....
Za 13 let nic vymyslet nejde. Za 13 let začne kubanizace. Koně budou jen pro bohatší. Minusáři se svezou maximálně na oslu.
13 let je spíš vlhký sen. Už s Euro 6 začaly často psí kusy typu dobíjení autobaterie jen když auto nejede pod plynem a dalším zpřísňováním se dostáváme do stavu, kdy už se i na Alu kola dávají poklice kvůli aerodynamice. A to i ta současná nejpřísnější varianta Euro6 je pořád ještě slabý odvar proti připravovanému Euro 7. Představa, že si za 13 let koupíš svůj poslední spalovák a pak s ním budeš jezdit dalších 15 let je nereálná. Takový spalovák už stejně ani chtít nebudeš.
No čas ukáže zda je to vše vůbec reálné. V roce 2011 po Fukušimě, jádro je špatný zdroj energie. A dnes by se možná moc hodilo. Nakonec se ještě vrátíme k ekologickému uhlí, protože když nebude plyn tak budeme namydlení všichni.
Šiklo by sa vytiahnuť zo šuplíka Teslove návrhy. Ale to by najprv museli prísť na to, ako na nich zbohatnúť.
Nie, toto začalo už s EU V
V benzínu mi přišla ještě Euro 5 relativně v pohodě. Svého času jsem z toho downsizingu úplně radost neměl, ale nakonec mi to nepřišlo tak hrozné. Pořád to byly alespoň čtyřválce, obešlo se to bez stopstartu.
U nafty už její příznivci asi nadávali dřív, ale já o staré diesly nepláču. U těch nejstarších mi silně vadil oblak černého kouře při větším zápřahu a ty novější mi zase kysele smrděly. To se za mě srovnalo až s nejnovějšími Euro 6.
Nerozporuji, že v benzínu jde cítit i Euro 6, ale to mi nějak nevadí. Mi to spíš voní.
U nafty už její příznivci asi nadávali dřív, ale já o staré diesly nepláču. U těch nejstarších mi silně vadil oblak černého kouře při větším zápřahu a ty novější mi zase kysele smrděly. To se za mě srovnalo až s nejnovějšími Euro 6.
Nerozporuji, že v benzínu jde cítit i Euro 6, ale to mi nějak nevadí. Mi to spíš voní.
Tak co odborníku, krásně ses sekl vid?
https😐/www.autoforum.cz/…tera-jde-koupit/
Výroba včera odstartovala, a kdo měl zas pravdu? Já vid, blbý co, na*ere že.
"Granta se totiž dočkala i rozšíření standardní výbavy, do které nově nespadají jen elektricky ovládaná přední sedadla, palubní počítač či posilovač řízení, ale rovněž lakované kliky dveří a vyhřívaná a elektricky ovládaná venkovní zpětná zrcátka. Není to tedy zase takové holátko, jak se někteří obávali, mimo to zákazníci budou moci za příplatek sáhnout po litých patnáctkách nahrazujících ocelové čtrnáctky."
Koncem prázdnin přibude i to ABS a airbagy, z číny.
Takže Lady pošupačí dál a jediný, kdo bude ronit krokodýlí slzy ja Bosch.
Takže dasvidanja druzi 😄
(to bylo keců jak rus neumí lakovaný nárazník a chromovanou lištu a el. vokýnka, hehe. Hlavní, že tomu rozumíte tak dokonale a máte svoje vylhaný kydy vid)
Výroba včera odstartovala, a kdo měl zas pravdu? Já vid, blbý co, na*ere že.
"Granta se totiž dočkala i rozšíření standardní výbavy, do které nově nespadají jen elektricky ovládaná přední sedadla, palubní počítač či posilovač řízení, ale rovněž lakované kliky dveří a vyhřívaná a elektricky ovládaná venkovní zpětná zrcátka. Není to tedy zase takové holátko, jak se někteří obávali, mimo to zákazníci budou moci za příplatek sáhnout po litých patnáctkách nahrazujících ocelové čtrnáctky."
Koncem prázdnin přibude i to ABS a airbagy, z číny.
Takže Lady pošupačí dál a jediný, kdo bude ronit krokodýlí slzy ja Bosch.
Takže dasvidanja druzi 😄
(to bylo keců jak rus neumí lakovaný nárazník a chromovanou lištu a el. vokýnka, hehe. Hlavní, že tomu rozumíte tak dokonale a máte svoje vylhaný kydy vid)
... jakože díky chromovaným lištám a el. okýnkům už to nebude takové pojízdné ho*no jako předtím?
Nebude to bez výbavy a ve Stylu Fabie Junior, jako byla ta trapná úvodní fotka co tam redakce k tomu článku dala.
A když sem psal, že tak jako na fotce to určitě nebude vypadat, hádali ste se.
A zase sem měl pravdu. HAHAHA
A jaký to plní Euro je fakt rusákovi šumák, čím méně eko-kurvítek, tím větší jednoduchost a spolehlivost motoru.
ABS a spol jim dodá v létě čínan a pohoda.
A takhle to časem udělaj i s Vestou a XRay a maj v produkci zas celou výrobní řadu.
A jako Moskviče jim čínan rád dodá nějaký svoje vozítko, který přebrandují jako Moskviče.
Neboj.
A když sem psal, že tak jako na fotce to určitě nebude vypadat, hádali ste se.
A zase sem měl pravdu. HAHAHA
A jaký to plní Euro je fakt rusákovi šumák, čím méně eko-kurvítek, tím větší jednoduchost a spolehlivost motoru.
ABS a spol jim dodá v létě čínan a pohoda.
A takhle to časem udělaj i s Vestou a XRay a maj v produkci zas celou výrobní řadu.
A jako Moskviče jim čínan rád dodá nějaký svoje vozítko, který přebrandují jako Moskviče.
Neboj.
Problem Lady prece neni vybava... jde o to ze to je nebezpecny kram na urovni mozna tak aut co v Evrope jezdily kolem roku 95... a muzete tam v Rusku ty narazniky i pozlatit a nic se na tom nezmeni 😉
Určitě.
https😐/www.youtube.com/watch?…
Chtěl bych mít vaš znalosti a všemu tak skálopevně věřit. To musí být krásný život.
Rotmistr Nusle vůbec rozeznával kvalitu podle barev. Kdo byl zelený, byl dobrý. Kdo měl barvu jinou, byl lump. My jsme měli protekci, neboť se jmenujeme Zelenkovi, zato lékárník Černý z druhého patra nacházel často před svým prahem rozbušky, dvakráte pak pod rohožkou minu.
Nepřipomíná ti to něco? 😄
https😐/www.youtube.com/watch?…
Chtěl bych mít vaš znalosti a všemu tak skálopevně věřit. To musí být krásný život.
Rotmistr Nusle vůbec rozeznával kvalitu podle barev. Kdo byl zelený, byl dobrý. Kdo měl barvu jinou, byl lump. My jsme měli protekci, neboť se jmenujeme Zelenkovi, zato lékárník Černý z druhého patra nacházel často před svým prahem rozbušky, dvakráte pak pod rohožkou minu.
Nepřipomíná ti to něco? 😄
A včera navíc ještě toto
https😐/www.idnes.cz/…2_zahranicni_kha
Ale já tomu nevěřím, je to Fake News a ty súčka byly určitě nafukovací.
Kdepak by vožralej mužík mohl vzlétnout na frontu s novým letadlem, dyt nefunguje a nelítá!
https😐/www.idnes.cz/…2_zahranicni_kha
Ale já tomu nevěřím, je to Fake News a ty súčka byly určitě nafukovací.
Kdepak by vožralej mužík mohl vzlétnout na frontu s novým letadlem, dyt nefunguje a nelítá!
MOJE JMÉNO
Kdyby Ti EU-darmožrouti skutečně chtěli s planetou něco udělat, stačilo by velmi efektivně investovat odhadem třetinu budoucích předpokládaných nákladů do technologií rozvojových zemí, které planetu skutečně znečišťují mnohem více, než celá Evropa...
Ondore
Ako tak pozerám, v podstate táto správa obieha médiá copy-paste spôsobom a zatiaľ som nenašiel ani jedinú redakciu, ktorá by si spomenutý návrh zákona aspoň prečítala.
Len kratučká pripomienka😒br /> - nie je pravda, že: "Přísnější normy pro emise CO2 mají přimět automobilky, aby přestaly vyrábět auta se spalovacími motory a zaměřily se na elektromobily."
Automobilky majú voľné ruky a môžu vyrábať čo chcú. Zámer je vyrábať autá s nulovými emisiami a o tom je návrh zákona, v ňom sa žiadne elektromobily nespomínajú. Ak dokážu automobilky vyrobiť napríklad syntetické palivo, ktoré bude mať nulové emisie, môžu pokračovať vo výrobe spaľovákov. Ak cena spaľováku s pokutou bude nižšia ako cena BEV, oplatí sa im výroba spaľovákov. Ak ukecajú svoje vlády, že potrebujú bilióny na prestavbu fabrík, tak si iste vylobujú výnimky do roku 2050 a ďalej budú vyrábať spaľováky. A napokon - technológiu aj fabriky majú už 1.000x zaplatené, naďalej môžu vyrábať spaľováky pre Áziu, Južnú Ameriku, Afriku a pokračovať vo výrobe. A Ty môžeš svoju očipovanú Octaviu používať do posledného kadla-kadla.
Len kratučká pripomienka😒br /> - nie je pravda, že: "Přísnější normy pro emise CO2 mají přimět automobilky, aby přestaly vyrábět auta se spalovacími motory a zaměřily se na elektromobily."
Automobilky majú voľné ruky a môžu vyrábať čo chcú. Zámer je vyrábať autá s nulovými emisiami a o tom je návrh zákona, v ňom sa žiadne elektromobily nespomínajú. Ak dokážu automobilky vyrobiť napríklad syntetické palivo, ktoré bude mať nulové emisie, môžu pokračovať vo výrobe spaľovákov. Ak cena spaľováku s pokutou bude nižšia ako cena BEV, oplatí sa im výroba spaľovákov. Ak ukecajú svoje vlády, že potrebujú bilióny na prestavbu fabrík, tak si iste vylobujú výnimky do roku 2050 a ďalej budú vyrábať spaľováky. A napokon - technológiu aj fabriky majú už 1.000x zaplatené, naďalej môžu vyrábať spaľováky pre Áziu, Južnú Ameriku, Afriku a pokračovať vo výrobe. A Ty môžeš svoju očipovanú Octaviu používať do posledného kadla-kadla.
Čemu nerozumíš na slově zákaz?
Nečítal si návrh zákona, ale vieš, že je tam zákaz. Daj sem prosím odkaz kde si to našiel a môžeme sa baviť o tom, kto čomu nerozumie.
Omlouvám se, v zápalu boje jsem to přehnal.
V tom je rozdíl asi jako mezi DE FACTO a DE JURE.
De jure se žádný zákaz nekoná, de facto to zákaz spalováků je, protože 35 gramů udělají jen zfalšované plug-in hybridy. Jak snadné na ně skočit a rychle s nimi skoncovat. 😄 Stačí zreálnět metodiku měření a fakt že spousta lidí pluginy vůbec nenabíjí.
V tom je rozdíl asi jako mezi DE FACTO a DE JURE.
De jure se žádný zákaz nekoná, de facto to zákaz spalováků je, protože 35 gramů udělají jen zfalšované plug-in hybridy. Jak snadné na ně skočit a rychle s nimi skoncovat. 😄 Stačí zreálnět metodiku měření a fakt že spousta lidí pluginy vůbec nenabíjí.
OK, vidím, že si to stále nečítal a netušíš o čom hovoríš (aj Freddka to hovorí nesprávne). Tu nejde o číslo, tu nejde o de facto a de jure, dlhodobý zámer je znížiť emisie na nulu, bodka. To podstatné - nikto nikde nezakazuje spaľováky, ak Porsche začne vyrábať ich eFuel vo veľkom a cenovo sa dorovná s benzínom, tak tu všetci môžu jazdiť v nových spaľovákoch aj po roku 2035, žiadny zákon to nezakazuje. Návrh zákona hovorí o postupnom znižovaní emisií. 90 % diskutujúcich sa ohradzuje kvôli veciam, ktoré v tom návrhu vôbec nie sú, alebo dokonca sa diskutujúci dožadujú zrušenia dotácií pre alternatívy typu elektrické autá a predstav si - toto zrušenie v tom návrhu je priamo napísané, takže ľudia zastávajúci sa spaľovákov bojujú proti návrhu zákona, ktorý ruší dotácie pre EV. Je kopec zábavy rozoberať to s ľuďmi, ktorí si nevedia prečítať ani to, proti čomu sa vyjadrujú.
Tobě popřeju za názor neskromnou manželku, dvě věčně nemocná děcka, starou polorozpadlou haluz před rekonstrukcí na vesnici, hypotéku na krku a jsem zvědavěj, kolik budeš za dvě kadla-kadla pohybovadla ochoten najednout vydat peněz. Jediné, k čemu to celé pospěje bude úpadek Evropy, konec sociálního smíru, nepokoje, nárůst chudoby a čím dál víc opakovaně vyvařených a zgenerálkovaných sofilií, které už dávno mohly být nahrazeny moderními vozy s EURO 5-6-6d.
Si zlatý, ale ujasnime si jednu vec hneď na začiatku - ja som nepísal "svoj názor", ja som písal, že médiá klamú a nič také ako píšu vo svojich článkoch v tom zákone nie je. To nie je názor, to je realita.
To sú zase žvásty...
Krásne je, že nejaký duševný mrzák inému človeku praje "dvě věčně nemocná děcka" a nájde sa aktuálne 7 takých, ktorí tomu dajú palec hore. Hodne to hovorí o tom s kým tu vlastne diskutujeme.
Škoda komentára. Niekedy sa pozastavujem nad tým, prečo sem vlastne chodím, a vždy prídem na to, že sa tu občas objaví aj niekto solídny a z ACZ vypadne tu a tam článoček, ktorý poteší. je to stále zriedkavejšia radosť, ale čo narobíš, keď všade inde život (a médiá) servíruje jednu jobovku za druhou a pozitívne nič...
Včera som počúval nejaké správy a zrovna rozprávali o tom údajnom konci spaľovákov - rovnaké bludy ako tu. Aké informácie potom dostávame o všetkom ostatnom, keď skomolia a prevrátia aj takúto jednoduchú správu...
Včera som počúval nejaké správy a zrovna rozprávali o tom údajnom konci spaľovákov - rovnaké bludy ako tu. Aké informácie potom dostávame o všetkom ostatnom, keď skomolia a prevrátia aj takúto jednoduchú správu...
Ty ostatní označuješ za analfabety, takže je to prašť jako uhoď. Nevidím v tom problém. A navíc kdo v uzavřené garáži dává děcka do auta s dieselem, opravdu jim ničí zdraví. I na některých dospělých je to již poznat, často i zde v diskuzi.
rohor
Nebyl jste odsouzen k trestu smrti. Od roku 2035 jen nesmíte svým metabolismem generovat žádné emise. Máte spousty možností, jak to udělat.
@rohor: Haha, dobré, ale tí čo vedia čítať sa stretli napríklad s nasledovnými vecami, stačí, nech to niekto dotiahne do komerčnej podoby😒br />
- https😐/www.caranddriver.com/…-neutral-e-fuel/
- https😐/en.wikipedia.org/…bon-neutral_fuel
- https😐/en.wikipedia.org/…iki/Butanol_fuel
- https😐/en.wikipedia.org/…rogen_production
- https😐/www.hotcars.com/…tomotive-future/
- https😐/en.wikipedia.org/…bon-neutral_fuel
- https😐/en.wikipedia.org/…iki/Butanol_fuel
- https😐/en.wikipedia.org/…rogen_production
- https😐/www.hotcars.com/…tomotive-future/
Komerčně se alternativy vyrábí, ale v Německu je schváleno používání pouze do služebních automobilů státní správy.
Například recyklovaný diesel Nesté.
Například recyklovaný diesel Nesté.
Odkaz? V Nemecku som žil a v tej verzii ako to podávaš o tom počujem prvý raz.
del42sa
Bravo Musk, Bravo Tesla, bravo elektromobilita, bravo, že idiocizmus a zelené mozky dosahli svého :yes: :yes: :yes:
doplatíme na to všichni
doplatíme na to všichni
topten
ruskyho hitlera snad klepne, protoze rusko stoji a pada s ropou
zavedeni jakyhokoliv terminu je podle me ale zbytecny, protoze elektromobili se prosadi podobne, jako se prosadily placaty obrazovky nebo LED zarovky
ja bych to tak nehrotil a nechal bych to na prirozenym vyvoji, kterej podle me bude rychlejsi nez 2035
zavedeni jakyhokoliv terminu je podle me ale zbytecny, protoze elektromobili se prosadi podobne, jako se prosadily placaty obrazovky nebo LED zarovky
ja bych to tak nehrotil a nechal bych to na prirozenym vyvoji, kterej podle me bude rychlejsi nez 2035
se skutečně prosazuje jako ty placatý TV, ale taky bych tomu nechal volný průběh.
Bohuzel komunisti v Bruselu radeji centralni planovani. Co na tom ze my uz v CR vime ze to je cesta do pekel neco centralne ridit. Holt to asi nakonec povede k rozpadu EU jako se rozpadlo SSSR.
Už aby to bolo.
a pak sup pod nacistickej kreml
ses vymastenec
ses vymastenec
Tu má niekto ťažký mindrák...
vy šlovaci by ste prisli na radu jen o neco driv
nakrocino mate teda docela slusne
madari tam sou uz skoro celi
nakrocino mate teda docela slusne
madari tam sou uz skoro celi
Nevím co bereš za drogy, ale musí to být hustej matroš, fanatický rusofobe 😄 😄 😄
Přejel ti ZIL 157 v osmašdesátým dřevěnýho kačera a máš z toho doživotní trauma?
Přejel ti ZIL 157 v osmašdesátým dřevěnýho kačera a máš z toho doživotní trauma?
Osobně bych radši než rozpad viděl návrat ke kořenům a původní myšlence bezcelní unie jak EU fungovala ještě před 20-30 lety.
Ibaže to je ešte väčšia utópia ako skorý rozpad EÚ a nezávislosť.
Asi máš pravdu. Tak pak už jedině ten rozpad a začít za čas znova. Spolek v rámci Evropy je jistě žádoucí, ale ne ve stavu a podobě kam to dospělo.
Myslím, že Vyšehradská štvorka je podstatne akceptovateľnejšia. Hlavne aby to ostalo len pri spoločných cieľoch a neprerastalo to do spoločných obmedzení...
Pokud slovo "prosadí" myslíš bez dotací a všech nechutných výhod, tak jde o rozumný, ikdyž tak trochu naivní názor.
pokud jde o vyhody, tak bych v prve rade srovnal zdaneni nafty na uroven benzinu ty naivko
benzin je zatizenej spotrebni dani skoro o polovinu vic, nez nafta.
v realu to znamena, ze nafta na stojanu ma stat cca o 5 korun vic
coz by do statniho rozpoctu prineslo cca 25mld rocne
z toho by se rocne mohlo postavit 50km dalnic
za 20 let tady mohlo bejt 1000km novych dalnic a davno predalnicovano
jako jedinou realnou vyhodu EV vidim parkovani na modrejch zonach kdekoliv, coz zcela jiste neni naveky
benzin je zatizenej spotrebni dani skoro o polovinu vic, nez nafta.
v realu to znamena, ze nafta na stojanu ma stat cca o 5 korun vic
coz by do statniho rozpoctu prineslo cca 25mld rocne
z toho by se rocne mohlo postavit 50km dalnic
za 20 let tady mohlo bejt 1000km novych dalnic a davno predalnicovano
jako jedinou realnou vyhodu EV vidim parkovani na modrejch zonach kdekoliv, coz zcela jiste neni naveky
Ďalší somár na javisku. Prečo sakra všetci chcete dorovnávať daň nafty k benzínu a nie radšej znížiť daň za benzín? Zdá sa vám, že je príliš lacno a treba zdražovať? To ti ty hlupák nedocvakne, že zdražením nafty logicky zas a opakovane zdražie všetko? A štátnemu rozpočtu to neprinesie prakticky nič, lebo nárast cien v dnešnej dobe automaticky znamená útlm spotreby aj výroby. Skús konečne používať mozog, ak nejaký máš.
je to proto, aby pitomci jako ty jezdili sockou
zdrazeni nafty o 5 kacek by melo vliv na rust cen sotva o 1%
tedy nula nula nic
omezeni spotreby je ted zadouci
zdrazeni nafty o 5 kacek by melo vliv na rust cen sotva o 1%
tedy nula nula nic
omezeni spotreby je ted zadouci
Tím by si určitě pomohl zkrotit tu strašnou inflaci co nás teď trápí 😁
Ještě nějaký geniální nápad máš ty makroekonome? 😁
Ještě nějaký geniální nápad máš ty makroekonome? 😁
1% jednorazove navic je o nicem
Současný růst ceny energií, ale nezpůsobil žádný 1%.
Včera jsem dostal letošní uhlí a zaplatil o 30 % více. Máš nějaké vysvětlení, které by opodstatnilo tento cenový nárůst u komodity (těžené v Bílině)?
Víš proč stálo o 30 procent víc? No protože je 14ti procentní inflace, tak proto.
Ptám pana odborníka ekonoma. Odpověď znám - protože lidi blbnou a uhlosklady to ví, takže ceny napálily, aby vydělaly. Venca, co mi vozí uhlí každý rok, mi líčil, jak je vše co dostanou hned pryč, protože vozí po 10 tunách (víc se mu na auto nevejde).
Edit: Tak je to skoro přesně - meziroční zvýšení (květen 22 vs květen 21) "tuhých paliv o 30,1 %" dle dnešní publikované analýzy ČSU http😐/www.czso.cz/…lace-kveten-2022
Edit: Tak je to skoro přesně - meziroční zvýšení (květen 22 vs květen 21) "tuhých paliv o 30,1 %" dle dnešní publikované analýzy ČSU http😐/www.czso.cz/…lace-kveten-2022
"elektromobili se prosadi" 😒]
Určitě vid, to ste měli keců v pondělí a úterý....
Jak rus neumí lakovnaý nárazníky a chrom lišty a el. vokýnka
Nejlepší je bejt rusofob, h*vnu rozumět a na všechno mít blbý kecy vid.
Jste akorát pro smích tady
Jak rus neumí lakovnaý nárazníky a chrom lišty a el. vokýnka
Nejlepší je bejt rusofob, h*vnu rozumět a na všechno mít blbý kecy vid.
Jste akorát pro smích tady
PowerHouse
V roce 2030 mají baterie klesnout pod 50€/kWh. Takže jednoduchá EV budou levnější než složité spalováky i bez dotací.
Navíc to ticho, nyní u silnice nikdo nechce bydlet.
Navíc to ticho, nyní u silnice nikdo nechce bydlet.
Ano, v současné době vše svědčí tomu, že EV budou levnější. :-!
Hele pokud to tak bude, tak nevidím důvod proč soudruzi v Bruselu plánují spalováky zakázat. To je něco co by si měl vyřešit trh a ne zasedání bruselských komunistů.
Ceny všech surovin raketově rostou a ty jsi stále přesvědčený, že baterky slevní? Tolik optimismu bych chtěl mít taky...
Pepa_007
Vedení EU se dočista pomátlo. 8-s 8-s 8-s 8-s
Když konec naší civilizace, tak se vším všudy. 😣
Když konec naší civilizace, tak se vším všudy. 😣
A za čím ti bude ľúto? Za hlukom a smradom? Za smogom a rakovinou pľúc?
Naviac ceny spaľovákov rastú do neba dorovnávajú elektriku, takže nakoniec ti môže byť vcelku jedno, že spaľovák nebude.
Naviac ceny spaľovákov rastú do neba dorovnávajú elektriku, takže nakoniec ti môže byť vcelku jedno, že spaľovák nebude.
Matyáš Trpisovský
Příspěvek podléhá schvalování.
KANKUNEN
Bude to a nebo se dá odklad.
Takže to bude. Jedine, že by nie. 😉
Ještě uvidíme co přinese válka na Ukrajině. Je dost možný, že v Evropě budeme řešit jiný starosti a tyhle velkohubý plány půjdou do kopru.
Začínam mať pocit, že Európu vedú nejakí masochisti. Alebo bezprávni ľudia bez chrbtovej kosti, len slepo počúvajúci príkazy odinakiaľ.
Evropu hlavně vedou tupani odstřižení od reality.
Jak jsi došel k tomuto závěru?
tak ti nějak sleduju zprávy. Jejich eko nápady, který jsou bohužel většinou v rozporu s odbornou veřejností mi bohužel dávají za pravdu. Jedno jestli se to týká automotive, migračních otázek nebo třeba energetiky.
BTW kde máš Hamunu. On to trolení úplně vzdal 😁
BTW kde máš Hamunu. On to trolení úplně vzdal 😁
KANKUNEN
ale ještě nevymysleli jak vybírat z elektriky pro EV spotřební daň.
spotrebni dan na litr nafty je 8.45kc na litr
1 litr nafty obsahuje 10kWh energie
tedy 1kWh nafty je zatizena spotreni dani 0.845kc
1kWh elektriky je zarizena poplatkem na OZE 0.495kc/kW
+ emisni povolenky, ktery dnes delaj 1kc/kWh u uhelnych elektraren a o neco min u plynovych
podil emisnich zdroju (uhelne a plnyve) je u nas cca polovina, tedy 1kWh v zasuvce je zatizena cca 0.50kc za emisni povolenky
celkem elektrika jen OZE + emisni povolenky cca koruna /kWh
za elektriku platis i spotrebni dan, i kdyz malou
tedy zaver😒br /> 1kWh elektriky je danemi a poplatky zatizena vic nez 1kWh nafty
ficak nastane, az z nafty i benzinu budeme platit emisni povolenky a poplatek na OZE
a vsad boty, ze to prijde
1 litr nafty obsahuje 10kWh energie
tedy 1kWh nafty je zatizena spotreni dani 0.845kc
1kWh elektriky je zarizena poplatkem na OZE 0.495kc/kW
+ emisni povolenky, ktery dnes delaj 1kc/kWh u uhelnych elektraren a o neco min u plynovych
podil emisnich zdroju (uhelne a plnyve) je u nas cca polovina, tedy 1kWh v zasuvce je zatizena cca 0.50kc za emisni povolenky
celkem elektrika jen OZE + emisni povolenky cca koruna /kWh
za elektriku platis i spotrebni dan, i kdyz malou
tedy zaver😒br /> 1kWh elektriky je danemi a poplatky zatizena vic nez 1kWh nafty
ficak nastane, az z nafty i benzinu budeme platit emisni povolenky a poplatek na OZE
a vsad boty, ze to prijde
Já si tvých názorům vážím, ale ty peníze ten stát bude muset vysát.
vsak je taky vysaje
stat se posouva vic a vic doleva a zadna vlada s tim nic nenadela
jen levicova a populisticka vlada to sune doleva jeste vic, pravicova se to snazi trochu brzdit
pred 30 lety bylo cca 1.7mil duchodcu, dnes pres 2.5mil, tedy o polovinu vic
nekde se ty penize na ne vzit musi
pred 10 lety bylo o cca 70tis min zamestnancu placenych statem
pred 10 lety mzdy v podnikatelske sfere a platy ve statni a verejne svere byly cca stejne
dnes jsou platy ve statni a verejne sfere o 10% vyssi nez mzdy v podnikatelske
atd atd..
vem si, jak se od 2006 zmenilo zatizeni elektriky ruznymi poplatky
- od 2006 se zaved poplatek na OZE, kterej je dnes na 0.495kc/kWh (bez DPH) + cca 30-40mld rocne doplaci stat
- od ???? zavedena uhlikova dan ktera ted na 1kWh elektriky s uhelnych elektraren dela skoro 1 kc
stat ty penize odnekud vysat musi at se nam to libi nebo ne
stat se posouva vic a vic doleva a zadna vlada s tim nic nenadela
jen levicova a populisticka vlada to sune doleva jeste vic, pravicova se to snazi trochu brzdit
pred 30 lety bylo cca 1.7mil duchodcu, dnes pres 2.5mil, tedy o polovinu vic
pred 10 lety bylo o cca 70tis min zamestnancu placenych statem
pred 10 lety mzdy v podnikatelske sfere a platy ve statni a verejne svere byly cca stejne
dnes jsou platy ve statni a verejne sfere o 10% vyssi nez mzdy v podnikatelske
atd atd..
vem si, jak se od 2006 zmenilo zatizeni elektriky ruznymi poplatky
- od 2006 se zaved poplatek na OZE, kterej je dnes na 0.495kc/kWh (bez DPH) + cca 30-40mld rocne doplaci stat
- od ???? zavedena uhlikova dan ktera ted na 1kWh elektriky s uhelnych elektraren dela skoro 1 kc
stat ty penize odnekud vysat musi at se nam to libi nebo ne
Jenže poplatek za OZE jde do kapes solárním baronům a emisní povolenky se dělí mezi bruselske úředníky, spekulanty na burze a jen malá část jde do rozpočtu. Je téměř jisté, že až elektromobily budou povinné, státy na ně zavedou daně, aby se kompenzoval pokles vyveru daní z paliv. Navíc si účelově vzal méně zdaněné palivo (naftu) a dočasně sníženou sazbu.
na letosek se to odhaduje na 30mld do statni kasy, coz odpovida ty korune z kazdy vyrobeny kWh z uhelny elektrarny a trochu min z plynovy
nevim, jak by sis predstavoval zdaneni elektriky do EV, ja tipuju, ze budeme platit myto i z polnacek
poplatek OZE solarnim baronum do kapes prosadili sosani v 2005 v cele s paroubkem
a pochybuju, ze az od 2026 zacne vyber z FVE klesat a od 2031 by mel vyrazne spadnout mozna az na nulu, ze by se cena elektriky o to snizila
nevim, jak by sis predstavoval zdaneni elektriky do EV, ja tipuju, ze budeme platit myto i z polnacek
poplatek OZE solarnim baronum do kapes prosadili sosani v 2005 v cele s paroubkem
a pochybuju, ze az od 2026 zacne vyber z FVE klesat a od 2031 by mel vyrazne spadnout mozna az na nulu, ze by se cena elektriky o to snizila
Vladimír Procházka
Příspěvek podléhá schvalování.
Roland Von Wagen
Je super, když eurobolševici uzákonní něco, co vejde v platnost až za třináct roků. Proč to nedali s okamžitou platností? EV je skvělé, všichni ho chtějí, je to dostupná a spolehlivá technologie daleko přesahující možnosti spalováků a není třeba dotací. Nebo je to všechno jinak, bolšáčci se bojí, že kdyby to bylo hned, tak by jim ještě mohl někdo "rozbít držku" ve volbách. Takhle ví, že za třináct let už v lavici sedět nebudou, někteří už nebudou ani mezi živými a nikdo si na ně ani nevzpomene. Jen prachy za tu svoji (ne)činnost by měli taky dostat za 13 let.
Na Timmemanse budeme ještě dlouho vzpomínat. 😲 😲 😲
Přesně tak, kdyby byla elektrodebilita tak skvělá, nikdo by ji nemusel takto násilím protlačovat pomocí zákazu normálních aut se spalovacími motory! A pokud už by takovéto zásadní rozhodnutí chtěli skutečně legitimně učinit, jediný přijatelný způsob jsou národní REFERENDA ve všech zemí EU! Přesně tak, jak to udělali ve Švýcarsku! :yes: :yes: :yes:
Kdyby spalovaky byly jedovate a prokazatelne rakovinotvorne, tak by tu uz davno nejezdily.
Pockat...
Pockat...
Freddka
Slusna lobby od tech automobilek co?
A jestli si tady myslite, ze ne, tak mi reknete kdo za to asi tak mohl lobovat.
Vyrobi mene aut s mnohem vetsi marzi a ve vysledku vydelaji vic. Skacou blahem. Takhle dobry lobing uz se jim asi nikdy znovu nepovede.
A jestli si tady myslite, ze ne, tak mi reknete kdo za to asi tak mohl lobovat.
Vyrobi mene aut s mnohem vetsi marzi a ve vysledku vydelaji vic. Skacou blahem. Takhle dobry lobing uz se jim asi nikdy znovu nepovede.
To není všechno. Představ si, že časem je potřeba vyměnit všechny auta se spalovacím motorem za podobná auta, ale s elektromotorem pohaněným z baterie. To je jistota pro dlouhá léta.
Shrnuls to v kostce.
Proč si myslíš že Mercedes, BMW a další jsou s prodeji napřímo?
Protože už se nebojí že přijdou o zákazníky, bohatě jim bude stačit 1/2, a na autech 2x nebo 3x vyšší marži, chachá, polovina zaměstnanců chachá ....
Proto za tím automobilky jdou tak tvrdě, kdyby měly celou zeměkouli rozkovat a ve vesmíru odchytávat meteory. 😲 😁 :-!
Proč si myslíš že Mercedes, BMW a další jsou s prodeji napřímo?
Protože už se nebojí že přijdou o zákazníky, bohatě jim bude stačit 1/2, a na autech 2x nebo 3x vyšší marži, chachá, polovina zaměstnanců chachá ....
Proto za tím automobilky jdou tak tvrdě, kdyby měly celou zeměkouli rozkovat a ve vesmíru odchytávat meteory. 😲 😁 :-!
Ona tá elektrina samotná nie je zlá. Zlý je spôsob, akým sa presadzuje a čo sa za ňou vlastne skrýva. Menej emisií a hluku ťažko môže niekomu prekážať. Ale sú to jediné plusy.
topten
nacisti v rusku se vraci o 30 roku zpet, tedy "auta" s euro0, bez airbagu, ESP, ABS a dalsich vymoznenosti a tady takovy narky
Odděl blbe Putlera a elektro***y.
beru te jako frustrovanyho kolenovrta, kterymu chtej sebrat smradlavou a jedovatou hracku, kterou otravujes zivot vsem okolo
i takovi lidi jako ty sou mezi nama
ale obcas mas i svoje svetly stranky
i takovi lidi jako ty sou mezi nama
ale obcas mas i svoje svetly stranky
Sorry, nechci být hrubý, ale ty se tady projevuješ jako jako demagogický k.r.e.t.é.n, 😲 :no: :no: :no: Protože spojovat zločince Putina s elektrodebilitou EU je fakt na Chocholouška! 😒 :no:
ty woe, to snad musi bejt kazdymu jasny, ze hlavni smysl EV je odstrizeni se od ropy z diktatorskych a nacistickych rezimu, v jejchz cele je russko s putlerem
nebo ty fakt touzis bejt do budoucna vydiratelnej ruskejma nackama ???
nebo ty fakt touzis bejt do budoucna vydiratelnej ruskejma nackama ???
Takže podle tebě je jako lepší být totálně závislý na současné beznkonkurenčně nejsilnější totalitě dneška, na komoušké Číně?!! Ono ropu těží také například Norsko a jejím největším současným dodavatelem je USA. To jsi fakt nevěděl? 😲 😲 😲
meles nesmysle
lithia ma EU dost na desitky let, manganu diky chvaleticim taky a pres polovinu kobaltu tezi svycarsko-anglicka firma glencore
pak recyklace
norsko vytezi ropy nulanula prd
USA neni nejvetsim dodavatelem, ale nejvetsim tezarem a spotrebitelem, v rope je v soucasnisti +- sobestacna
najvetsim dodavatelem ropy jsou tipuju saudi a pak russaci
lithia ma EU dost na desitky let, manganu diky chvaleticim taky a pres polovinu kobaltu tezi svycarsko-anglicka firma glencore
pak recyklace
norsko vytezi ropy nulanula prd
USA neni nejvetsim dodavatelem, ale nejvetsim tezarem a spotrebitelem, v rope je v soucasnisti +- sobestacna
najvetsim dodavatelem ropy jsou tipuju saudi a pak russaci
Ti Saudi nám černé zlato rádi prodají, stejně jako třeba zbídačelá Venezuela. 😄
Urcite nic u tebe doma nepochazi z Ciny... 😁
Spis si myslim, ze se ti tenhle argument hodi jen u aut.
Ale jestli nic z Ciny nepouzivas, tak kloubouk dolu.
Pro me aktualne o dost lepsi Cina nez Rusko...
A je na nas, jak se budeme snazit drzet s Cinou technologicky krok. Elon Musk / USA to dokaze. 😉
Lpenim na zastaralych technologiich se to jistojiste nepodari.
PS Tady neco k Saudum, od kterych chces spalovat ropu😒br />https😐/zpravy.aktualne.cz/…22aac1f6b220ee8/
"Vraždu novináře Chášukdžího schválil saúdskoarabský korunní princ"
Spis si myslim, ze se ti tenhle argument hodi jen u aut.
Ale jestli nic z Ciny nepouzivas, tak kloubouk dolu.
Pro me aktualne o dost lepsi Cina nez Rusko...
A je na nas, jak se budeme snazit drzet s Cinou technologicky krok. Elon Musk / USA to dokaze. 😉
Lpenim na zastaralych technologiich se to jistojiste nepodari.
PS Tady neco k Saudum, od kterych chces spalovat ropu😒br />https😐/zpravy.aktualne.cz/…22aac1f6b220ee8/
"Vraždu novináře Chášukdžího schválil saúdskoarabský korunní princ"
AdalbertoSarto
BEV jsou ve všech směrech natolik lepší než ICE, že se na trhu dominantne prosadili i bez zákazů a pobídek vladnoucich "orgánů". OH WAIT...
Arese
https😐/www.autoforum.cz/…ne-chteji-totez/
https😐/www.autoforum.cz/…hyba-ve-vypoctu/
https😐/www.autoforum.cz/…um-hodne-dalek👋
https😐/www.autoforum.cz/…ani-neslo-cekat/
https😐/www.autoforum.cz/…zeni-od-reality/
https😐/www.autoforum.cz/…hyba-ve-vypoctu/
https😐/www.autoforum.cz/…um-hodne-dalek👋
https😐/www.autoforum.cz/…ani-neslo-cekat/
https😐/www.autoforum.cz/…zeni-od-reality/
Z tveho odkazu😒br />
"Dnes se rozhoduje o budoucnosti automobilové branže."
Uz se rozhodlo. Ber to jako fakt. 😉
Electric Cars Are Coming And If You Don’t Like It, Tough
😁 😁 😁
Uz se rozhodlo. Ber to jako fakt. 😉
😁 😁 😁
My Vám to osladíme, neboj. Budeme bojovat všemi, OPAKUJU VSEMI DOSTUPNYMI PROSTREDKY!!
Těs se, stalinisto.
Těs se, stalinisto.
lordlord
EU politici splnili sliby voličům, kteří je tam zvolili. A automobilky taky nejsou proti. Ojetin se zatím nic netýká, ale např. ekodaň na paliva v SRN...
petr petrumr
Vyjímky budou na sto%, zažil jsem dobu kdy povodí moravy chtělo zakázat dvoutaktní lodní motory a pro nedostatek čtyřtaktů to vzdali.
Bojkotujte VW, on stím začal, já ho už pár let ignoruji.
Bojkotujte VW, on stím začal, já ho už pár let ignoruji.
Ja jsem bojkotoval podvodny dieselovy VW.
Ale podporuji soucasny VW v prechodu na elektrinu!
Ale podporuji soucasny VW v prechodu na elektrinu!
DonVito
https😐/www.nytimes.com/…on-vehicles.html
Prej EU...
Zakaz v roce 2035 je jen formalita.
A divi se tomu jen lidi, co nejsou z oboru.
Nebo ti, co o tomhle oboru vi kulovy...
Nikdo normalni si nebude kupovat spalovak uz nejmin o pet let driv, protoze to bude ekonomickej nesmysl.
Ostatne ekonomicky je to nesmysl ve vyssich tridach uz dnes (treba porovnani TCO Tesla vs BMW). 😲
https😐/cleantechnica.com/…y-half-the-cost/
PS Smutny je, ze diskuzni argumenty uz se u hateru s nulovou zkusenosti s EV omezuji na ideologicky zvasty. Absence historickyho, technickyho a ekonomickyho prehledu, ale hlavne selskyho rozumu techto diskuteru je az bolestna.
Pak tu pisou o tom, ze diesel cisti vzduch. :no:
Prestoze to, co jde z vyfuku neni vzduch, nybrz spaliny!
https😐/cs.m.wikipedia.org/wiki/Vzduch
https😐/cs.m.wikipedia.org/…ukov%C3%A9_plyny
Prej EU...
Zakaz v roce 2035 je jen formalita.
A divi se tomu jen lidi, co nejsou z oboru.
Nebo ti, co o tomhle oboru vi kulovy...
Nikdo normalni si nebude kupovat spalovak uz nejmin o pet let driv, protoze to bude ekonomickej nesmysl.
Ostatne ekonomicky je to nesmysl ve vyssich tridach uz dnes (treba porovnani TCO Tesla vs BMW). 😲
https😐/cleantechnica.com/…y-half-the-cost/
PS Smutny je, ze diskuzni argumenty uz se u hateru s nulovou zkusenosti s EV omezuji na ideologicky zvasty. Absence historickyho, technickyho a ekonomickyho prehledu, ale hlavne selskyho rozumu techto diskuteru je az bolestna.
Pak tu pisou o tom, ze diesel cisti vzduch. :no:
Prestoze to, co jde z vyfuku neni vzduch, nybrz spaliny!
https😐/cs.m.wikipedia.org/wiki/Vzduch
https😐/cs.m.wikipedia.org/…ukov%C3%A9_plyny
Scestný projev zarytého elektrofašisty v plné nahotě... Je mi tě upřímně líto! 😲 😒 :no:
A jsme u ideologie.
Vas posledni argument.
Zajimalo by mne, jak si vysvetlujes kompletni prechod na elektromobilitu u US automobilky.
😁 😁 😁 😁 😁
Globalni spiknuti? Cina, USA, EU... 😲
Uzivej sve ridicske spalovaci SUV dokud muzes. 😉
Ty ideologu..
To ze rozlisuju vzduch a spaliny z horeni ropnych produktu je samozrejme ryzi fasismus. 😁
Vas posledni argument.
Zajimalo by mne, jak si vysvetlujes kompletni prechod na elektromobilitu u US automobilky.
😁 😁 😁 😁 😁
Globalni spiknuti? Cina, USA, EU... 😲
Uzivej sve ridicske spalovaci SUV dokud muzes. 😉
Ty ideologu..
To ze rozlisuju vzduch a spaliny z horeni ropnych produktu je samozrejme ryzi fasismus. 😁
A fakt, že by spalováky mohly jezdit na CTL/GTL/XTL/PTL a recyklovaná paliva europarlament okázale ignoruje. :no:
nad spalovakama se zlomila hul na podzim 2015 s vypuknutim dieselgate
petrolheadi muzou podekovat naftovejm dunihlavum a kolenovrtum
ze zijou z ruky do huby ???