Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektromobilita

Zpět na článek

VW si zaregistroval ochrannou známku pro elektrický kombík. Název nenadchne

8 komentářů

gil54
Ještě v textu nahradit slovní spojení ..."si nechala automobilka patentovat název"..." obratem ..."si nechala automobilka ochránit název"...a bude to konečně všechno OK.

A od těch, zde tak populárních, patentů - nepatentů si na chvíli odpočneme. 😄
Ada je zase tady
například že na trhu chybí středně velký SUV s dieselem, čtyřkolkou a manuální převodovkou
traveldrive
Na trhu žiadne SUV nechýba, je ich tam naopak už priveľa. To naopak nechápeš ty, že ten jeden kus zvlášť pre teba je pre nich nerentabilný. 😁
ericn
Jen mi nenapadá kdo by ho vlastně mohl chtít? Už vidím fleet jak to velkým nakupuje 😁 :yes:
Xylo
Uvidíme co se bude dít s cenama benzínu. Docela jsem se pobavil u článku z minulého týdnu na mém oblíbeném americkém blogu😒br /> Back in May 2020, the average price of a gallon of gasoline in the United States was $1.96 (v květnu 2020 byla cena za galon = 3,8 litru 1,96 dolaru , tj cca 12 Kč za litr)
Then on Monday it hit another all-time record of $4.48 per gallon (9.5.2022 byla cena skoro 28 kaček za litr)
Once that occurs, it won’t be too long before many Americans are paying 10 dollars for a gallon of gasoline (možná to nebude dlouho trval a bude se platit ó hrůza 62 kaček za litr).
A další hrůza FED zvýšil základní sazbu 4.5.2022 na 0.75 až 1 % 😲
ericn
Tak to je samozřejmě otázka. Aktuálně nás sdírá MOL a Orlen, aby doma měli lacino. Jenže ve fleetu platí naftu firma, tak to lidi neřeší. Nicméně elektrický kombík od VW bude nad 1.5mio CZK. Většina fleetových kombíků (Superb/Passat/Mondeo) je plánována na 3-5let leasigu 120-200tis km. Otázkou je jestli se to vyplatí, přejít na elektro a hlavně jestli to zaměstnanci zkousnou, změna návyků a hlavně 1-2 denně dobíjet. Aktuálně bych si tipl, že nikoliv 😉
Xylo
Viděl jsem už před pár měsíci soupis možností volby pro výběr služebního auta jedné z hodně velkých firem (budou mít okolo 200 osobních aut). Od koncernových dieselů přechází k Toyotím hybridům, kde kombíkoví nadšenci mají možnost zvolit Corollu v top výbavě s 2,0 hybridem, ostatní mohou vzít Camry v prostřední výbavě a z VW tam je ID4. Docela pro mě zajímavé bylo, že nemají povolené žádné plugin hybridy.
ericn
Ale jo, Corollu TS 2.0 Hybrid bych vzal klidně taky 😉