Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Kdy můžete porušit předpisy? Pozor, je to linie tenčí než vlas!

13 komentářů

3_diamanty
Uz bol v situacii ked musel vojst opatrne aj na cervenu do krizovatky aby uvolnil miesto bliziacej sa hukajucej sanitke... mne sa to stalo uz asi 3-4 krat za tych vyse 20 rokov co jazdim a to nejazdim fakt vela. Bolo to vzdy na rusnej krizovatke plnej kamier v meste a bez naslednych problemov... v tychto situaciach je teda vynimka na mieste a uplne pochopitelna.... samozrejme chce to vzdy velku opatrnost a nespanikarit....
Mikesus
Kdyz jsem první a vzadu je sanitka, na červenou vjezdu hned, ať ti vzadu mohou udělat taky místo. Má to i ten efekt, že jinak tupě stojící auta ve vedlejším pruhu se taky pohnou do křižovatky a udělají místo. Funguje to výborně, sanitka ma dost prostoru a nikdy jsem nezažil krizovku při tom. Horší je, když jsou dementi vepředu, kteří jen čekají na zelenou a sanitka stojí třeba 2 auta za nimi. Někdy pomůže vytroubit, jednou jsem už i vystoupil a zeptal se, proč blokuje IZS. Pak uhnout šlo hned najednou.
Nebo v levem zrychlit, kdyz není kam hned uhnout, taky nebyl problém nikdy. Rozhodně lepší než je zbrzdit a hledat kam se zařadit.
3_diamanty
Asi tak :yes:
Miloslav Holík
Příspěvek podléhá schvalování.
petr petrumr
nejhorší je u nás, když záchranka pustí houkačku a řidiči to zabrzdí na okruhu než by přidali a vypadli.
topten
tak nemame problem v zajmu dobra nejakej ten dalsi "prestupek" navic udelat
ja takovej "prestupek" vzdycky beru jako odpustek k vsemu tomu, co jsem pred tim napachal...
ale sou lidi, kteri nez aby projeli na cervenou, tak radsi nechaj nejakyho nestastnika v ty kvilejici sanitce za nima treba vykrvacet
hlavni je nebejt vydesenej, na to se da i umrit
v nekterych pripadech pripadech i doslova
Adamantium
Už tu někdo dostal pokutu za to, že vjel před sanitkou do křižovatky na červenou a vyfotila ho automatická kamera?
Mikesus
Ja vjel do křižovatky na červenou na Vypichu v Praze, tam na to jsou kamery, už několikrát kvůli IZS. A nikdy nic nepřišlo.
topten
ja tesne projel na cervenou, protoze to meli blbe nastaveny.
chteli odpustek, tam sem se s nima rok popotahoval az sem podal trestni oznameni. nakonec to opravili ale nechali to spadnout do prekluze a chybu neuznali.
predpokladam, ze zrovna oni by nejakou sanitku neresili, kdybys nemel dukaz.
hlavne je potreba se pripravit na povyseny urednicky jednani a dat jim hned na jevo, ze ty tam nejsi pro ne, ale oni pro tebe ...
xxc
Čo mohli mať blbo nastavené? Že krátko svietila zelená? 😄 Inak súhlasím, keď také niečo príde, tak majiteľovi auta a on vôbec nemusí mať šajnu, že nejaká sanitka šla a pod. Ale u nás sledujú len rýchlosť, toto ich zatiaľ nezaujíma.
topten
kratko svitila zlta
takze sem ta vjel uz na cervenou kdyz jeste mela svitit zluta
no, neverili ze to maj blbe
ani pote co sem jim to dolozil
ale museli to dat do poradku
a asi prisli o zdroj penez ...
pristi rok na podzim bude vyroci, tak je trochu popichnu
Anonym
To je pro 95 procent populace příliš vysoká výzva. Za prvé to vyžaduje přítomnost toho orgánu v hlavě. Potom to chce také odvahu, protože není problem narazit na úředního magora, který vám potom zařídí minimálně náplň části vašeho volného času.
Midlosek
"Hlavní roli ale v posuzování těchto situací hrají kamerové záznamy. Jen v Praze najdete bezpečně dva tisíce zařízení, která monitorují dopravu. Záběry z nich sledují v operačním středisku na pražském velitelství Policie ČR v Kongresové ulici."
Tak tohle je ale naprostý nesmysl. Nikdo nikde nic nesleduje a záznam vám nikdo hledat nebude, pokud je tedy vůbec šance, že by snad mohl existovat...