Novinky
Arese
9
Design BMW má v posledních letech jednu "úžasnou" vlastnost - vždycky, když už si člověk myslí, že v hnusotě svých výtvorů dosáhli absolutního designérského dna, je vzápětí krutě vyveden z omylu... 😲 😲 😲 :no:
Přejít do diskuze
GeekStar
Bohužel tady je až příliš vidět, že cílem nebylo lahodit oku evropského zákazníka. BMW už má vyzkoušené, že tady se najde vždy dost lidí, kteří si koupí cokoli, když na tom bude modrobílá vrtule, a útočí na lukrativní trhy v Asii. Asi vědí, co dělají. Za mě tohle ne. :no:
Dinar
zvenku, to rozdělení světel znamená, že vertikálně líp vyplňují plochu předku, ledviny (navíc více zapuštěné) vedle těch světel nevypadají tak monstrózně. Jinými slovy, autobus zůstává, ale vypadá líp. Horší je to s vnitřkem, levně, tak nějak standardizovaně, tvarovaný tablet, prostě obdelník, neodpovídá zbytku designově opravdu nápaditě a vkusně provedeného vnitřku. A co hůř, ergonomie, kolečko idrivu zůstalo zaplaťpámbu na svém místě, stejně se ale bude muset řidič/pasažér pokaždé naklonit k displeji, jen aby si změnil teplotu. Tahle unifikovaná řešení, předkládaná jako modernizace, jsou antiergonomická a bezpečnost snižující a jednoznačně jsou ústupkem zejména u premie.
del42sa
zdá se že "hmyzí" xicht je opět v kurzu 😁 Musím , říct, že ty hnusné tablety takto násilně a bez vkusu naroubované v palubní desce se mi osobně nelíbí mnohem víc .... :no:
ptr078
v kontexte zvysku autobusu, kde sa nic nezmenilo to vobec dokopy nepasuje. ten m naraznik je dizajnovo ciste zufalstvo. ako podobany tineger som snival o dni, kedy si kupim prve nove bmw. dnes si neviem predstavit den, kedy by som vosiel do predajne s umyslom nieco od nich kupit. 😁
tak som kupil pozemky a chodim bicyglom. dakujem bmw 😄
tak som kupil pozemky a chodim bicyglom. dakujem bmw 😄
šofér
Byla a je to obludná krabice. Musím říct, že velké americké SUV umí tu svou obludnost maskovat o dost lépe, o korejcích či toyotě ani nemluvím.
Arese
Vystihl jsi to naprosto přesně, obrovská americká SUV jsou při vší své krabicovitosti úhledná, tato bavorská almara X je ale prostě jen neuvěřitelně neúhledná a nevkusná škatule a to dokonce při pohledu z jakéhokoliv úhlu!... 😲 😲 😲 :no:
Arese
Rozhodně nechci omlouvat designového zločince Bangleho, ovšem ty bys měl co nejdříve navštívit očního lékaře! 😒]
LORASI
no ... pravdu mas, ale napriklad v pripade pripravovaneho fl 3er velmi milo prekvapili ... aj 3er po fl by mala vyzerat vyborne 😄
ericn
Souhlas, s každým faceliftem nebo novou generací je design BMW horší a horší. Předky jsou přimo otřesný 😒
ptr078
s prizmurenim oka 5ka po fl. to je na takeho vyrobcu malo. uprimne audi ani merc na tom nie su lepsie
_Teddy_
Presne! Xicht je otrasny, ale ked v tom aute sedim, tak ho aspon nevidim. Ale tie displeje, to je hnus velebnosti. Vyzera to, ako keby to tam dorobil daky vesnicky buran.
Nechapem, preco sa dnes tlaci vsade tento dizajnovy paskvil, ked displeje (v tomto pripade dokonca oba, multimedialny system aj pristrojovka) nie su zabudovane *do* palubnej dosky, ale prilepene *na* palubnu dosku. Tie ostre vycuhujuce hrany, to ma byt akoze pekne, ci co?
Nechapem, preco sa dnes tlaci vsade tento dizajnovy paskvil, ked displeje (v tomto pripade dokonca oba, multimedialny system aj pristrojovka) nie su zabudovane *do* palubnej dosky, ale prilepene *na* palubnu dosku. Tie ostre vycuhujuce hrany, to ma byt akoze pekne, ci co?
del42sa
digitální displeje mi nevadí, ale když to vypadá jako že někdo vzal obyčejné dva tablety a přilepil je na tu palubku silikonem u auta které stojí dva míče, tak to mě vážně irituje :no:
LORASI
njn ... stale mas sancu objednat aktualny pred fl model, v nom je ergonomia a kvalita interieru topka ... s M340ix ako daily car nemas sancu urobit chybu 😄
ptr078
To je kabanova pomsta, jeden vecer sadol k flaske spisskej borovicky a prekreslil im vsetky auta na 5 rokov do predu a druhy den zutekal.
iudex
Áno, trojka vyzerá byť fajn, exteriér o chlp lepší, ako je ten doterajší. Ale čo pomôže drobné vylepšenie dizajnu, keď v rámci faceliftu príde trojka o ergonomicky dokonalý interiér a nahradí ho dotyková matlanica: https😐/fra1.digitaloceanspaces.com/…utozurnal_33.jpg To bude oveľa väčší problém. 😒
iudex
Ja úplne nezdieľam ten pohľad na predok. Podľa mňa naopak, tým, že zúžili predné svetlá (teda tie viditeľné, neberiem do úvahy tie spodné, nakoľko vizuálne úplne zmizli a stali sa akoby nejakým plastovým fejkovým otvorom), len zvýraznili tú výšku a celkovú nabobtnalosť prednej časti. Súčasne menšie/užšie svetlomety opticky zväčšili masku chladiča, ktorá pri tých tenučkých svetlometoch pôsobí ešte robustnejšie. Každopádne za mňa to je aj tak jedno, nepáčil sa mi predface, takže či je to o chlp horšie, je úplne egal.
S interiérom súhlasím, som z tohto trendu u BMW pomerne sklamaný. Z rokmi vypiplaného a ergonomicky takmer dokonalého ovládania sa šmahom ruky stáva dotykáč ako v hocijakom mainstreamovom Francúzovi. Proste ergonomicky to bude rozhodne krok smerom dolu. Definitívny záver si nechám až po vyskúšaní, ale už z princípu k zhoršeniu ergonómie a užívateľskej jednoduchosti (a tiež bezpečnosti) určite dôjde. A kým pri X7 je mi to jedno, nie som cieľová skupina, pri faceliftovanej trojke, ktorá onedlho prejde presne takou istou zmenou interiéru, ma to dosť se.rie.
S interiérom súhlasím, som z tohto trendu u BMW pomerne sklamaný. Z rokmi vypiplaného a ergonomicky takmer dokonalého ovládania sa šmahom ruky stáva dotykáč ako v hocijakom mainstreamovom Francúzovi. Proste ergonomicky to bude rozhodne krok smerom dolu. Definitívny záver si nechám až po vyskúšaní, ale už z princípu k zhoršeniu ergonómie a užívateľskej jednoduchosti (a tiež bezpečnosti) určite dôjde. A kým pri X7 je mi to jedno, nie som cieľová skupina, pri faceliftovanej trojke, ktorá onedlho prejde presne takou istou zmenou interiéru, ma to dosť se.rie.
LORASI
hmmm, dizajn je subjektivna zalezitost ... mne osobne sa to nepaci, ale v realne moze byt vysledok lepsi. X7 nikdy kraska nebola, ale podla neoficialnych informacii, aj nova X5 a 5er budu mat rovnako riesene predne svetla ... a to je fakt smutne
ptr078
Tak bike je prioritne o jazdnych vlastnostiacha, stoji to zlomok ceny tohto auta, ked platis za nieco 100k plus, tak by sa ti to malo aj pacit, nie?
Snooob
Tak nad BMW ohŕňaš nos a potom si kúpiš takú zrúdu ako cannondale scalpel 😄
Hubini
Je to hnus velebnosti. Nejsem obecně cílovka SUV, ale tohle fandy modrobílé vrtule asi nijak trápit v USA a Asii nebude. Čím opulentnější, tím lepší, že jo. Ten tabletový display, to je "dizajnérský majstrštik". Do tak ergonomicky vypiplaného interiéru, zabudovat nevkusný tablet je úlitba době a aktuálním trendům. Tady bohužel viděno mojí čistě subjektivní optikou už svět dávno není v pořádku.
ptr078
Scalpel hlavne paradne jazdi, som s nim velmi spokojny, naucil som sa to servisovat sam a mam kontakt na nahradne diely k ramu a vidle tak spokojnost
Mig_35
oukej za tu třínohou mršinu palec nahoru, pro tu jsem silně nalomen, chtěl jsem tě nachytat na designový vkus ale Scalpel je vážně povedenej kousek😊
ptr078
momentalne cannondale scalpel, scott spark rc 900 world cup, giant defy pro 0
lyon667
Šanci objednat před FL už opravdu nemáš. Výroba jede do června a už je dávno rezebraná. Kromě skladovek už nic jiného než FL nekoupíš.
lyon667
Vidím to podobně, za zmenšení ledvin palec nahoru, ale ten interier - silou naroubovaný levně vypadající tablet s podivnou grafikou. Tuhle módu nechápu, zvlášť u prémiového auta.
brk77
Mi se to osobně nelíbí, ale to je irelevantní. O designovém trendu nerozhodují internetové diskuse, ale peněženky zákazníků. Pokud to zákazníci kupují, tak asi není problém. Moje peněženka by na X7 řekla NE, i kdyby to bylo auto snů, takže to je fuk.
Lubo
Vpredu na môj vkus veľa uhlov. Inak v pohode.
Infotainment - chce to zrejme skúsiť a potom môžem hodnotiť.
Infotainment - chce to zrejme skúsiť a potom môžem hodnotiť.
LORASI
zadok je fajn 😄
navyse, mnohe velke SUV z US vyzeraju vyborne, lepsie ako mnohe vacsie SUV z EU. amici exterier vedia, slabucki su v interieroch ( aj ked uz aj v tom sa zlepsuju )
navyse, mnohe velke SUV z US vyzeraju vyborne, lepsie ako mnohe vacsie SUV z EU. amici exterier vedia, slabucki su v interieroch ( aj ked uz aj v tom sa zlepsuju )
Tom Pro
Krasny bago. Po tech srajdach alá bangle a e90, pres nudny f, je tohle super