Ekonomika
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeŠkoda Auto má zhruba 800 nadbytečných zaměstnanců, odbory je chtějí udržet
13 komentářů
PowerHouse
Mě by zajímalo srovnání produktivity s Teslou a s ostatníma novýma automobilkama.
A k novým směrům e-mobility, myslel jsem, že to řeší centrálně.
Že by Škodovka dělala e-mobilitu pro celý VW?
A k novým směrům e-mobility, myslel jsem, že to řeší centrálně.
Že by Škodovka dělala e-mobilitu pro celý VW?
šak v článku se to píše, majitel je prohlásil za nadbytečné, ale škodovácké odbory je chcou ponechat. Už jsem psal o tym šetřením, že koncern má mět jedny odbory.
Pokud vím tak normativy v závodech Škoda byly vždy vyšší než v německých továrnách VW. Mzdy u nás jsou nepochybně nižší než v Německu. Tedy i ziskovost a produktivita musí vycházet výrazně líp než u VW.
Koneckonců kdysi se podařilo uveřejnit kolik mají automobilky zisk na modelech a pokud si pamatuji dobře tak Škoda vycházela znatelně líp než VW. Nepochybně i díky tomu že používala jednodušší techniku a základ než VW.
Závěrem - ano, produktivita není to samé jako ziskovost. Ale velmi to spolu souvisí.
Koneckonců kdysi se podařilo uveřejnit kolik mají automobilky zisk na modelech a pokud si pamatuji dobře tak Škoda vycházela znatelně líp než VW. Nepochybně i díky tomu že používala jednodušší techniku a základ než VW.
Závěrem - ano, produktivita není to samé jako ziskovost. Ale velmi to spolu souvisí.
Ještě k té e-mobilitě. Fůra odborníků? V německém VW jich přijmuli 10 000.
Jahn hovořil o tom, kolik bude Škoda potřebovat nových odborníků na e-mobilitu.
Podle mě se to ale bude řešit centrálně.
Jahn hovořil o tom, kolik bude Škoda potřebovat nových odborníků na e-mobilitu.
Podle mě se to ale bude řešit centrálně.
Plautus
bude časom tých nadbytočných zamestnancov v automotive oveľa viac. A nielen v Škoda Auto...
Amaterasu
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Ale to se nehodí do zdejší politické debaty.
Slova o managerech, no comment.