Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Peugeot 508 PSE – Rychlý je, ale kde jsou emoce?

44 komentářů

Anonym
Zlatá, zlata a krásná moje 406. Velebím prozřetelnost že jsem zůstal chudý.
Amaterasu
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Ji/Ri
ty jsi hlavně chudý duchem ty babišovské hova.do.
kari.laz
Co na plat, že mu to sluší.
auto za 1 700 000 co váží bezmála dvě tuny a pod kapotou má jedna šestku s baterkama.
Nevidím jediný důvod proč to koupit místo prémie.
S4, M340i jsou za podobné peníze.
xxc
A S4 alebo M340i pojdem do obchodu po meste bez nastartovania spalovacieho motora? Alebo pre deti do skolky?
kari.laz
No a?
xxc
Bral by som radsej ten Peugeot mat tolko penazi 😄
webpaja
A o tom je svobodná možnost volby.
xxc
to sa mi uz nechcelo editovat, jasne, kazdy si vyberie, co sa mu paci a co potrebuje, ale zase ten Peugeot uplne nezmyselny nie je
Ozzman
Vždycky až do teď bych ti dal za pravdu, no a ? Ale při cenách benzínu, to smysl dává 😁
kari.laz
Pořád doufám, že to bude přechodné a konflikt se podaří zastavit, ideálně puťku někdo "klepne po palici " a bude vše zase kde bylo. A mít pak dvoutunovou baterku s jednašetskou za Mega a třičtvrtě? 😁
Obzvláště pokud to stejně dle testu jezdí okolo šesti 😁
Ozzman
Přál bych si to stejné, dnes poklesla cena ropy, ale pochybuji, že naši pumpaři sledují pokles a zareagují tak rychle, jako na nárůst 😁
kari.laz
Ti sleduji jen růst, o poklesu se dozví většinou tak po třech měsících z novin. Alespoň tak mi to připadá 😁
Ozzman
😁 :yes:
Amaterasu
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Ozzman
Já mam ještě v autě pulku nádrže za 34 Kč 😁 Moc s ním nejezdím, šetřím 😁 Ale jo, není to příjemný, ale zase za to, že vezmou Andrejovi biosložku, to stojí ! 😁 Alespoň nebudu mít žlutej palivovej filtr.

Jo, Globus Zličín dnes ráno byl asi 45,90 za natural, u nás za Prahou včera večer 43,90. Na benzín se dnes chystám, tam už jsem u poslední 1/4 😁

edit: Andrej už kňučí 😁
Amaterasu
Mig_35
S 330E dojedeš.
xxc
to vyzera ako tiez dobra volba, mozno aj lepsia 😄
W210E320
tak si kupis nieco na dochadzanie do obchodu elektricke a nieco na jazdenie dialnic. Ta snaha spojit vsetky vyhody do jedneho balicka prinasa aj vsetky nevyhody. Potom ked vidim co nacvicuju s tymi velkymi limuzinami pri parkovani sa vzdi zasmejem a krutim hlavou
moan78
No a?
_dan
Taky se dá sehnat C300e nebo 330e za podobnou cenu.
Mr.Murphy
Test jsem letmo přečetl a zdá se, že PHEV pohon funguje jak má. Umí to jezdit jako EV, nezapíná to nesmyslně benzínový motor atd. Čili z tohoto pohledu OK. Rozhodně bych tomu nevyčítal málo zábavnosti - proboha PHEV auta snad nikdo kvůli zábavě nekupuje (když pominu nějaké specialitky za spoustu peněz). To jsou prostě pixly co umí jezdit za "0" a v kombinaci za pár litrů benzínu.... Z principu těžká auta, kde zábavnost nelze hledat.... Tady je aspoň výkonný benzínový motor, aby to ta kila rozhýbalo i v hybridním režimu.

Co ale nechápu je cenovka. 1.7 mio? beru že oproti Supu iV to nabízí mnohem víc výkonu a 4x4, ale aby to stálo o 50% víc? To bych teda nedal..... :no:
ptr078
neber to ako auto, ale iba ako technicke cvicenie 😄. je to nepredajne a o to vacsi dovod je jeden kupit, zakonzervovat, modlit sa aby sa ich predalo co najmenej a o 20 rokov mozno nieco zarobis, alebo budes mat jednu bezcennu specialitku 😉
Mr.Murphy
já bych takovým autem klidně jezdil... ale muselo by stát tak o 0,5mio méně....
Amaterasu
multicar
Jiná cílová skupina. Tohle je pro fajnšmekry, co chtějí masivní výkon + styl. Ani jedno superb nemá.
Nepočítají s tím, že toho prodají hodně, je to vysokomaržový produkt a výkladní skříň technologií...

Jinak před časem tu byl test VW Tiguan R line (235KW, nehybrid) ... cenovka 1,9 M CZK 😒] 😒] 😒]
Verny_2013
S každým novým modelem Pegueotu si říkám, kdy konečně dostanou rozum a toho paskvilu se zbaví. A oni ne, pořád to vylepšují, volant je ještě menší a hranatější a ještě blbější. Komu není rady, tomu není pomoci. Asi je to příprava na autonomní řízení, kdy auta budou úplně bez volantu. Jinak Je 508 pěkný auto, ale za ty prachy bych chtěl vidět toho blázna co si to koupí.
KANKUNEN
Pomůže jen uřezat vrch volantu.
_Teddy_
Tiez si hovorim, kedy konecne dizajneri peugeotu pochopia, ze proti vetru sa curat neda! Neviem preco sa nasilu snazia tlacit tento nezmysel, ked je jasne ze klasicka pristrojovka a normalny volant (doplnene o head-up displej) je lepsie riesenie.

Pristrojovka nad volantom mozno vyzera pekne, ale casto je to o kompromise: bud dobre vidim na budiky, alebo mam volant nastaveny tak ako mi vyhovuje. Stastni su ti, ktori tie dve podmienky mozu splnit naraz. Mne sa to bohuzial v 508-ke nepodarilo. A navyse pri prekladani ruk v ostrejsich zakrutach si clovek uvedomi aj tu "sisatost" volantu...
xxc
Kde ako, bmw X1 ma klasicke riesenie a tam tiez nevidim spodok budikov 😄 Ale v 508 som nesedel, mali sme starsiu 208 a jazdilo sa s tym v pohode. Aj ked tie ostrejsie zakruty bol trosku problem s tym malym volantom.
webpaja
Ano u X1 při správné jezdecké pozici a nastaveném volantu může být u některých postav problém vidět displej palubního počítače. Ale stále máš kulatý volant a zbytek bez problémů.
webpaja
"A navyse pri prekladani ruk v ostrejsich zakrutach si clovek uvedomi aj tu "sisatost" volantu..."

To je nejhorší věc. Marketéři se shlédli v závodních volantech, ale zapomněli na to, jak závodníci u řízení sedí, kde mají ruce atd. A s hranatými volanty pak evidentně neřešili převod řízení. Tam kde u závodního auta ve vracečce mám doraz lehce přes 90st musíš v osobáku ručkovat. Po něčem co nemá pravidelný tvar. Šílenost.
Ozzman
Já se musím 508 zastat, v jiných modelech mi to taky hodně vadilo, ne, nebudu tvrdit, že je to přirozené, jako klasický interiér, ale u té 508 bych si na to asi zvykl (stejně jako si tady mnozí zvykají na EV a pak je obhajují 😁 😁 ) a po pár KM mi to tak špatné nepřišlo. To auto jako takové je vlastně dobré (nemohu soudit testovaný kousek, jezdil jsem konvenční a už vymřelou HDI verzí s HDM), já bych ho bral jako služebák, vypadá skvěle, jezdí slušně, neplatil bych ho a byl by mi fuk vnitřní prostor (liftback).
webpaja
A nevadilo by ti přehmatávání na mnohoúhelníku? 😉 Mě to přijde jen o stupeň lepší než absurdně hloupé Teslí berany.
TT
Aký je dôvod pri dnešných elektrických posilňovačoch prehmatávať? Nemusel som to robiť ani nepamätám.
webpaja
To není o elektrickém posilovači, ale o převodu řízení. Pakliže máš v autě aktivní řízení ideálně s AWS a nejezdíš moc po zatáčkovitých okreskách ve městech a po kruhách, tak možná ne 😉
Ozzman
Nepřišlo mi to tak strašné za jízdy, ale jel jsem s tím asi jen cca 15 km. Jak říkám, domu asi ne, služebák proč ne, lepší, než Oktávka 😁
Adamantium
Netřeba chodit na servery s legračními obrázky, stačí chodit na motoweby.
Francouz, jednašestka, za 1,7 míče. To nevymyslíš 😁
Amaterasu
3_diamanty
a este ked vidim ten interier.... tak sa pytam boze preco tak tresces ten pezo.... lebo poslednych 25 rokov to je v jeho podani strasne nieco... kdeze casy P406 ci P206 uz su.... ta tam... chcelo by to uz navrat peknych elegantnych levov... ale to zda sa nehrozi.... a navyse ked to cele zase zaklincuju s tym i kokpitom.. ach jaj.... skoda debat... dnes uz nekupitelna znacka ... aspon pre mna urcite bez ohladu na cenu .... v malej triede dnes uz radsej aj sandero ako P208 .. bohuzial.. alebo snad aj bohudik
xxc
preto sa 208 a derivatov preda mozno viac, ako sander 😄
Marybel
Díky Standovi za vyvážený test. Krásně vystihl všechny nedostatky a nebál se o nich mluvit, hezká práce.
Braver
Autor článku se, jak je obvyklé, do Francouzského auta slušně opřel. 508 je neortodoxní, kvalitně postavené auto a v porovnání s Arteonem bych bral právě tuto 508 PSE. Cena je vysoká, ale taky to auto má co nabídnout. Dá se také očekávat zajímavá sleva, jak je u Peugeotu obvyklé. Já jsem na svou předváděčku 508 SW dostal slevu 300k - z 1Mio na 700k, což je za auto střední třídy velmu dobrá cena. Ještě ke kritice nastavení manuálního řežimu řazení pádly - Vlastním "obyčejnou" 508 SW se 180 koňovou naftou a plně manuální režim řazení mám k dispozici. V mém případě stačí zmáčknout M na voliči a auto mi do řazení vůbec nemluví. U verzí s automatickým parkováním si musí člověk toto navolit pomocí voliče jízdních režimů. Pochybuju, že klasická verze 508 tuto možnost má a vrcholná PSE ne.