Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST BMW X3 M40d – Neprůstřelná kombinace

67 komentářů

Amaterasu
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
3_diamanty
700Nm.... pod 5s na 100vku.... k tomu vsetkemu velmi priestranny interier a 550L kufor.... a potom ze preco sportiaky miznu... navyse aj cenou to podlezie vykonovo porovnatelny ake ovela nepouzitelnejsi a nepraktickejsi sportiak.... s tymto bmw su viem predstavit ze by samohlo dat jazdit aj kazdy den... nakoniec aj samotna vizaz na pomery bmw vcelku kukatelna a relativne decentna... neskutocne auto... paradny automovilovy chameleon... a to pisem ako niekto kto zrovna bawam nefandi.... tentokrat ale sanka dole ... nekompromisne suv :yes:
Mig_35
je to červeno-černá kombinace a opravdové Ferrari je obvykle červené zvenku a hnědé/černé vevnitř. prostě kontrast. ale já jsem prosťáček, uznávám, že říkat to někomu, kdo to ve svém Ferrari trpí, ale jinde by to nesnesl je samozřejmě chucpe😊
pradeda777
F15 X5 M40d jsem jezdil 2 roky. Pro mě neměla chybu. Ehm...sorry měla...byla moc velká.... :-!
webpaja
Tenhle čínský agent/ka plácá bez ladu a skladu pořád dokola to samé. Bez ohledu na cenu a znalost. Alpina je o 300k dražší a ten rozdíl už není dramatický. 40d jede výtečně, X3 je mnohem lehčí a u jakékoliv motorizace se to projeví. X5 je s 30d v zásadě dostatečná, se 40d už opravdu fajn a suverénní.
U X3 je 40d už vážně poloM.
Muffik
.. červený sedačky v Lambu nebo Ferrari snesu, ale v X3 je to kolotočářská parodie
webpaja
...stejně tak X3 i40M. Ano jsou to klenoty a věřím, že absolutnímu zákazu spalovacích motorů neodzvoní.
3_diamanty
Aj velkostne je to ideal.... 4,7m dlzka.... je uplne akurat.... uz 5m dlha a 2m siroka x5 je vazne v mnohych smeroch nepouzitelna obluda... ale tato x3 vyzera fakt az moc pouzitelne... az to desi ak zvazime tu silu ale zaroven flexibilitu aku ponuka.... lebo byt najvacsi ci najtazsi nemusi znamenat byt automaticky aj najlepsi.... tato x3 je ale sita este rozumnou nitou.... a co ma prekvapilo najviac .. ze nakoniec este aj celkom decentne a normalne vyzera.... este 3 krat sa na nu pozriem a nakoniec sa mi hadam aj zapaci.... vedla opulentnej x5 normale sympaticky pocin.... a najradsej by som to videl v tmavej modrej farbe.... tak ci onak... toto je absolutny masac.... auto bez jedinej chybicky..... poprosim 6 hviezd.... toto auto si ich zasluzi plnym pravom :yes:
fOE
Tak zrovna mezi zakazniky kombiku a SUV bych videl prunik pomerne casty. Jedni se budou typicky rekrutovat z druhych, v obou smerech.
Mig_35
takže tobě nevadí tahle konkrétní X3, ale vadí ti SUV celkově. dobře, mně taky. ale přece nemůžu napsat, že tohle konkrétní X3 je designový masaker, když problém je někde úplně jinde? 😉
praptak
Tomuto modelu chybí nekompromisní pohon.
kesumb
prislo mi, ze x3 si hlavne vystaci s obycejnym pruzinovym podvozkem (s tlumicema) bez drahejch podvozkovejch reseni a pritom dokud se opravdu razantne netlaci na pilu, jezdi velmi dobre a suverene. Az me to prekvapilo, ale jak jsem psal, vic nez 30d bych v ni ja neuzil. Alpina 3 mi neprisla zajimava, vzal bych emotivnejsi a dle myhi rychlejsi 40i a to nehlede na cenu
Mig_35
X3 je především proti první generaci pohledné auto. designový "masaker"? nevidím tam nic nevkusného á la bobří zuby apod. pořád tradiční design BMW. asi lepší než připosraný Golf co vypadá deset let stejně...
kesumb
Tyjo naftovou Alpinu jsem jezdil v 3er a nepřišlo mi to nějak rychlejší než 40i. Nějak jsem tomu ty koně nevěřil (na rozdíl od 40d v X5).
Každopádně 40d hejbala velmi vehementně i s X5, spotřeba byla ale jinde než v X3 (jezdil jsem jenom 30d). Každopádnádně já bych do X3 vystačil s 30d, hejbalo se to velmi slušně, dokázala to ukazovat i pod 7 (jezdil jsem s ní za menší spotřebu než s 320dxdrive).
ptr078
Tak hlavne je x3/x4 dizajnovy masaker, to si dobrovolne fyzicka osoba hadam nekupi, to uz radsej doplatit za x5 co tiez nie je bohvieco, ale je to lepsie.
Mig_35
věnoval jsem tomuto tématu půl hodiny života
https😐/www.youtube.com/watch?…
rozdíl ve spotřebě litr, bez močoviny, bez kadlání na volnoběh, benzín na pořízení levnější...
opravdu už nevím, proč bych měl dát přednost dieselu.
pradeda777
Měl by ses s X3/X5 40d projet. Při jízdě opravdu nelze poznat že nejedeš benzin. Motor je zkrátka briliant!
Mig_35
no jestli někoho uvede do extáze diesel rozporovat nemohu, ale u mě by se to asi nedělo....
Ji/Ri
...tohle je trefa. Můžeme se bavit o osobním pojetí kantýny, či něčem jiném. Ale jako auto je to trefa do černého. Kompaktní, skvělý podvozek, krásně ergonomicky a kvalitně designově zvládnutý interiér, MOTOOOOr, který ti vyšklebí hubu kolem celé hlavy. Ano, tohle je auto.

BraBMWo Báwo!
ptr078
kazdy mame iny vkus a to je v poriadku, pre mna je x3/4 dizajnovo najmenej podarene suv od bmw, a to vsetky generacie. mne sa od bmw paci uz iba 5 po fl a 3ka.
fOE
Vyhrazeny, to nevim, ja si jen pojim priznany karbon (ktereho dojem se ten dekor snazi navodit) s jinym typem aut nez s 2t naftovym SUV. Hlinik mi prijde jako primerenejsi volba.
kesumb
x3 je pekny auto a jezdi to prekvapive dobre. Krom GLC 43 amg by to byl muj favorit ve tride. X5 je sice velmi dobre jezdi i auto, ale kazdou jizdu po okreskach mi pripomene, jak je siroka. Nechtit ten prostor, vzal bych spis x3
fOE
Co povazuju za grotestkni je ve 2t SUV s tezkou naftou pod kapotou ten karbonovej dekor uvnitr. Ten si nedovedu obhajit. Ten cerveny vnitrek ale, a tim spis k sedemu vnejsku, se za me hodi naramne a je to rozhodne zajimavejsi kombinace nez klasicka cerno-cerna. Nemel bych s tim kombem problem ani u X3 s 20d. 😉
Ji/Ri
...ty jezdíš vysavače a mixéry. O autech toho moc nevíš. A že ti někdo řekne čínská agentko ... za to si můžeš sám svým kašpařením. Srovnej se a uvidíš i výsledky.
Martin Motejl
Příspěvek podléhá schvalování.
Anonym
9x 41= 369 Kč
16x15,50= 248
*edit
na Shellu obyčená nafta 44

Takže 9x44 = 396

Jezdíte za 121 (152) Kč vyšší náklady na 100 km se sazometovou Brambrovou oproti plntučnému V8.

A to se vyplatí 😄 😄 😄 😄
Adamantium
pardon, ale srovnávat suv a sporťáky? od kdy se sportovní auto kupuje kvůli kufru, prostornému interiéru a každodennímu jezdění? 😲
Danh
LORASI
neverim ... Ty chvalis BMW ? 😄
Ji/Ri
:yes: 😁
Ji/Ri
:yes:
Ji/Ri
... jezdím každý den v 740longu a lepšího parťáka na každodenní plachtění i ***čku bych hledal dlouho.
Ji/Ri
Není to o extázi, ale o skvělou motorizaci pro daily car. A v tomto případě si myslím, že to je dělo. Na extáze jsou tu jiní... ale chápu tvůj úhel pohledu.
at13
Mig_35
poslední generaci 740d jsem jel asi před měsícem. u mě žádná změna, benzín uber alles.
Danh
Amaterasu
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
webpaja
Nepleť si suverénní dynamiku se sportovními vozy. Gazíky určitě sporťáky neohrožují.
Amaterasu
webpaja
Když jsi jako osmičková okna, tak ti nepomůže ani to, že si koupíš nejnovější comp :-!

Tvoje jemné nakopnutí, ať se upgradne tady neuspěje, jeho operační systém to neumí vyhodnotit. 😉

Takže dál budou žvásty o politice, ekonomice a hybridních Toyotách, sice tomu nerozumí a náhodně vkládá odkazy, ale přijde to těm "osmičkám" ok. 😉
Amaterasu
Amaterasu
Ji/Ri
...tebe nejde urazit ale. Ty to masivně zvládáš v takové kadenci, že i kdybych tě urazit chtěl, tak na tvůj rozsah nemám. Už se srovnej, nebuď štěkací kašpárek, zační se více věnovat psanému projevu a myslím, že minimálně 2 ze 100 diskutujících tě začne brát vážněji.
Ji/Ri
...ty jsi takový neobolševický cipísek no.... Ano, chápu, že dorovnat naší úrovně, by pro tebe znamelo točení hlavy a závratě 😁 😁 ale bav mě dál. Když pošleš číslo účtu, rád ti občas pošlu pár drobných, protože začínám mít špatný pocit, že mám tu tvou náramnou taškařici zdarma.
Ji/Ri
Nikdo po tobě nechce se srovnávat na mou či pájovu úroveň. Ale líbí se mi, že nás bereš jako benchmark 😁 😁 😁
Takže: nebuď štěkací šašek a nikdo tě za štěkacího šaška nebude mít. Fakt nebuď ch.j.
Mig_35
NX se mi líbí, vadí mi ale ta úzká stavba, trochu koza😞
Amaterasu
Mig_35
tak já už tě nechám 😉
ptr078
vzhladovo sa mi tato x3ka vobec nepaci
Amaterasu
ptr078
prepac, ja to tak vnimam 😄 suv je mimo mna, chapem, ze si to ludia kupuju koli potrebam, techniku x3 nezpochybnujem, ale neviem sa na to pozerat s plezirom. Ked si to kupujes na firmu a tocis to po par rokoch, preco nie, ale ako sukromna osoba, za tie peniaze, by sa ti to auto malo aj pacit, a v mojej garazi si viem predstavit iba 5ku po fl a 3ku.
Mig_35
LOL no tak kdo si jde pro SUV nechce kombi a naopak. mě se taky víc líbí kombi, ale to neznamená, že je to "designový masaker"...
ptr078
tak nevytahuj na mna extrem 😄 proste ma x3 nechava chladnym a 10 krat z desiatich by som dal prednost 3ke kombi
Mig_35
tohle bylo lepší?
https😐/en.bmw-club.cz/…w-x3-2007-08.jpg
když teda "slabne"?
ptr078
presne, ta ev 6ka od audi vyzera vyborne, v beznej produkcii to vyzera, ze audi dizajnerske studio sa pocas home officu venovalo detvakom
webpaja
Ano to máš pravdu, jen poslední EV od Audi vypadají povedeně, MB a BMW se daří velmi nahodile.
Mig_35
proč by se měl snažit navodit? to je ten karbon tak drahý?😊 v tomto případě bych je opravdu nepodezíral, že to je náhražka.
Mig_35
karbonový dekor je alternativa k hliníku podle mého a rozhodně to k naturelu BMW pasuje víc, než jakékoliv dřevo... nebo je carbon vyhražen jen pro sportovní vozy?
Amaterasu
Amaterasu
Amaterasu
ptr078
nemozes porovnavat premiovy kociar s vozidlom pre plebs 😄. v mojich ociach dizajnovo slabne cela d3 😉
webpaja
To je taková ta omluva vlastní malosti pomocí adorace cizích a většinou zcela irelevantních úspěchů. Víc to nemá smysl pitvat, jen jsem se zapomněl přihlásit, tak jsem si to nechtěně přečetl. 😉
Kecy o tom co stačí, jsou komunistické a totalitní. SakraKylie stačí samozřejmě málo, ale bez těch, kterým "nestačilo" bychom do dnešních dní otesávali klacky pomocí kamene.
webpaja
GLC 43AMG je výtečná volba, má určitě lepší řízení a je možná o ždibec tvrdší podvozkové, ale s tím musí majitel počítat.
webpaja
Přesně. X5 už v minulé generaci byla na pružinách na hraně. Běžný podvozek americky měkký, sportovní na 20" byl sice lepší na okreskách, ale i v komfortním modu na rozbitějších površích už nic moc. Nová generace na vzduchu zvlášť s aktivní zadní nápravou ukazuje běžné konkurenci záda.
X3 oproti tomu funguje i s pasivními tlumiči a M podvozkem výtečně.
webpaja
S F15 jsem najel přes 100kkm a na slušných i průměrných silnicích fajn, nesmělo být moc děr. 😉 Nová generace je úplně někde jinde.
webpaja
X4 je tradičně ošklivá, ale X3 mi nevadí a po FL lepší než před ním. A ano, bral jsem je do firmy dobrovolně, nikdo mě je nenutil 😉