Srovnávací testy
Zpět na článek
TEST Opel Crossland 1.5 CDTI AT6 vs. Peugeot 2008 1.5 BlueHDi EAT8 – Stejné geny, jiná povaha
18 komentářů
traveldrive
Ty si z iného sveta. Okrem toho je nemožné, aby si mal taký prehľad ako Avantime.
.StenLi.
Je dost nelogicke nazvat Crossovery SUVckami v teste kde ma jeden spravne oznacenie este aj v nazve, Leos by sa mal ist poradit so skusenejsim kolegom Davidom ktory pisla clanok s nadpisom "Opel Crossland 1.2 Turbo (96 kW) – Povedený crossover za rozumnou cenu" alebo si pozriet rozdiely medzi SUV a Crossovermi, v com sa Crossland a 2008 lisia od maleho SUV napr. Suzuki Vitara. Viem, malickost, ale zbytocne mixovanie pojmov.
wakantanka
Crossland je predchádzajúca 2008, súčasná 2008 je Mokka, samozrejme v skratke.
3_diamanty
Facelift z neho spravil doslova nove auto... mne sa paci viac ako p2008... len by som tu poprosil turbobenzin... velmi sympaticke auto.... :yes:
xxc
zakladny atmosfericky trojvalej s manualom som jazdil a mam na to len tie najlepsie spomienky 😄 podla mna to nie je dobra rada
xxc
Veľa áut som v živote nevyskúšal, ale na toto mám len tie najlepšie spomienky. Triaslo to ako diesel, žralo to ako diesel 😄
Diskuteur
Prvá veta je absolútna pravda. A už ich aj vidno na cestách, takže to má odozvu. Ale hneď si dostal 5 mínusiek od lúzy, lebo Pežot je ultra-duper dizajn woe. Čo takto normálne auto pre normálnych ľudí? To sa už nenosí? Radšej i-cock-pit s volantom namiesto pásky cez oči a macaté sedadlá, že pasažieri vzadu nemajú kde nohy strčiť? Gut.
Avantime
V triede malých SUV B-segmentu dnes nenájdete zlé auto, ale isté pasce sa ešte v ponúkaných verziách nájdu. Jednou takou je Crossland so základným atmosférickým trojvalcom a mizerným 5-stupňovým manuálom. Kto by nad tým uvažoval, fakt sa radšej pozrite inde, nedávno ma celkom milo prekvapil Bayon 1,2. Tiež miestami zúfalo slabé, ale aspoň je to kultivovaný štvorvalec s fajn prevodovkou.
Ale iné som chcel. To, čo je často najpredávanejšie, automaticky neznamená najlepšie. Bol som dosť sklamaný napríklad s prvého Capturu, hoci sa mu v Európe výborne darilo a tak isto Crossland, ktorý je aj na Slovensku najpredávanejším Oplom, nemusí byť dobrá nemecká voľba. Keď už, tak fakt aspoň ten silnejší motor s turbom a ideálne aj automatom. S dieselom si to už dnes málokto kúpi na jazdenie po meste.
Ale iné som chcel. To, čo je často najpredávanejšie, automaticky neznamená najlepšie. Bol som dosť sklamaný napríklad s prvého Capturu, hoci sa mu v Európe výborne darilo a tak isto Crossland, ktorý je aj na Slovensku najpredávanejším Oplom, nemusí byť dobrá nemecká voľba. Keď už, tak fakt aspoň ten silnejší motor s turbom a ideálne aj automatom. S dieselom si to už dnes málokto kúpi na jazdenie po meste.
xxc
Nečítal som, iba ma nadpis zarazil. Ja že porovnajú autá na rovnakej platforme, keď spoločne gény, ale aj toto nebude na zahodenie 😄
Oni potřebují reálné zákazníky, ne dreamery.