Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nový Peugeot 308 SW má české ceny. Proti hatchbacku si za něj tučně připlatíte

68 komentářů

Katikakus
..o tridu vetsi, dvoulitr 200 koni, cena 729 000 az 789 000 Kc podle vybavy.

Ty ceny 308 jsou naprosto mimo misu.
del42sa
tvl, to jsou ceny za které se dřív prodávaly auta střední třídy, jako Laguna nebo C5 a kam tenhle Peugeot ani zdaleka nepatří ....
caliban
Vždycky, když se podívám na palubní desku nějakého aktuálního pežotu, tak se pobleju.
ericn
Taky na to koukám a zírám, kam se ceny Peugeotu dostali za 10 let 😲 V roce 2011 jsem kupoval novou 1G P5008 s 1,6THP pod 500tis Kč, hustý...
SKAY
Ty elektromobily jsou čím dál levnější :yes: 😁
ptr078
ceny su sialene, nebude sa to predavat, vyrobca kombi zareze s odvovodnenim, ze sa to nepredava a vsetci chcu suv. Mne to pripada, ako by to robili naschval a mozu zarezat dalsiu klasicku karoseriu a vyrabat viac suv.
Reco
To je len povzdych, ktory sa netyka iba pezotu ale vsetkych. Ceny strednej triedy tiez narastli a tie emisne pokuty niekto zaplatit v konecnom dosledku musi.
Ham.
by byly i akceptovatelné (v kontextu dnešní doby), ale chtělo by to za tyto ceny i nějaké motory. Tříváleček na několik způsobů a podměrečná nafta jako základní motorizace fajn, ale co dál? Nic než PHEV a ty vyhoví jen určitě specifické skupině zákazníků. Zrovna kombajn si o dvoulitrové HDI doslova žadoní.
twistedTSD
Když přišel na trh předchůdce, byla pod 550 tisíc 1.6 THP Allure. Dnes když chcete srovnatelné auto, tak vám Hamuna zabychaří něco o hybridu za 900.
King of rain
webpaja
...ty dotace na EV vzít.

Strašné ceny.
Arese
😁 😁 😁 :yes:
Já bych to tedy řekl diplomatičtěji, ale (bohužel) nelze, než s tebou souhlasit! 😄
Cenduro
O jakém řazení to píšeš ?
Tielman
tak to si zajdi na endoskopii... a rovnou i na kolonoskopii... kdybys třeba měl potřebu i po.r..at, ať máš jistotu, že je to fakt tím pažoutem.
KANKUNEN
Kup si Peugeot s manuálem. To není řazení, ale mávání. A co takhle logika po francouzku. Kup si Traveller s nefungujícím gripcontrolem, rovnou dostaneš zimní pitomé gumy Céčkové na 17kách se zákazem použití řetězů. A ty jinak normální zesílené do techničáku nedopíšeš.
Amaterasu
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Amaterasu
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Renoo
S cenou hybridů jim asi přeskočilo... Dělají jako kdyby Peugeot nabízel širokou paletu elektromobilů a nutil zákazníky kupovat elektriku.
twistedTSD
Nebývalo zvykem, aby 308 stála o 5 tisíc méně než Octavia.
twistedTSD
Wtf, bavíme se o 130 kW 8AT.
twistedTSD
308 SW FL 2.0 HDI 8AT bylo fakt příjemné auto. Na pendlování po dálnici dobrá volba.
Arese
To už je bohužel jisté, tedy určitě už to nebude pravý Opel s technikou GM... Takže zájemci o poslední pořádný velký Opel by si měli sakra pospíšit! 😲
speedfred
Je to des ked to porovnám s tým čo stála 508GT vo fulllllllke.
Krišoty mám vcelku rád a teraz majú aj krásne autá ale nevybral by som ta už ništ.
Modrý blesk
Spíše zřejmě zkoušejí v Peugeotu kopírovat Škodu s Octavií combi, tu Škodovka prodává aktuálně od 559 900,- Kč s litrovým trojválečkem o výkonu tak 81 kW.
Modrý blesk
Asi má Peugeot zájemců víc než dost, když si dovolí takhle sebevědomé ceny. Spíš by bylo zajímavé vědět co vše je v kombi navíc nebo lepšího, když chtějí příplatek 65 tis. Kč? Nebo, že by do kombíku konečně začali v Peugeotu montovat lepší a odolnější řemen do 1.2 THP....
Reco
Ze to komplikuju leasingy je uplna blbost.
AurisHSD
Cena vypadá hrozivě, ale při srovnání - základ
o 5 tis levnější než O4Combi ( určitě zase co nevidět vyrukují s akcí jako styl u Opelu)
308 SW má navíc 2 zón.AC, multi volant, bezdrát.Smartlink, čtení dopravních značek!, zadní PDC, dešťový senzor, akustické sklo, virtual, 10" displej, kožený volant, sklopná zrcátka, bederní opěrka, loketní opěrka, 12V vpředu
ericn
Síla, když přišla 2G 5008 a viděl jsem ceny, tak jsem šel koupit Touran. Udělal jsem dobře a kupodivu jsem ušetřil 😉
Emel
To je ale spíš výjimka než pravidlo.
Mesith
Aisin 8st je u dieselu ne? Ja mám 2021 benzin a 9st GM automat.
twistedTSD
Většina si může tak akorát nas*at a dostane za stejné peníz slabší auto. Dík.
Renoo
Bylo by pěkné kdyby tak málo stála varianta PHEV. Jenže já porovnávám HEV. Tam jsou na tom víceméně stejně s výkonem. Jenže cena je v případě Peugeotu propadák. Obávám se, že kdyby byla Corolla v PHEV, tak to dopadne stejně. Stellantis dělá hybridy drahé a elektriku zatím nijak nenabízí. Místo toho šéf kritizuje elektromobilitu. To si měl ten mamlas nechat pro sebe.
Amaterasu
Amaterasu
Renoo
Tak za ty prachy se dá pořídit i SUV - Tucson, Kuga (Vignale, 4x4 a stojí míň), Megane plugin, Corolla,... všechno je buď levnější a nebo lépe vybavené. Nemluvě pak o tom, že Toyota má hybrida vyzrálého a je to víceméně tutovka, pokud bych měl jít o hybrida. A co víc, Corolla je jako kombík. Cenová politika Peugeota je postavená na hlavu. Pak se můžou divit, že Toyota je největší automobilkou a Stellantis se spojuje se všemi možnými značka do koncernu a stejně prim nehraje.
Emel
Technika GM, hm... to je trošku obecná nálepka. Insignia má automat od Aisinu (bohužel) a čtyřkolku od GKN (bohudík)... tohle všechno by nakonec asi mohla mít i pod Stellantisem.
Dá se čekat, že 4x4 nebude vůbec... a převodovka od Aisinu zůstane... a co bude největší problém spojený s odchodem od GM budou motory. Aktuální nabídka nejsou vyloženě nějaké klenoty, no ale aspoň jsou to dvoulitry.
A pak samotná platforma... nová Insi je dobrá, ale ani 508 není úplně marná, tady asi spíš bude záležet jak se to povede odladit.
Amaterasu
Ozzman
Přišla mi tužší, přesnější, ale neměl jsem ta auta vedle sebe. Navíc co jsem tak četl, tak 508 trpí na dost dětských nemocí, kdy tu a tam něco nefunguje, což u Insi asi neplatí, minimálně ne u nového auta.
Cenduro
Tolik zloby..... tobě museli ti Francouzi něco udělat.
Amaterasu
Amaterasu
Amaterasu
Amaterasu
Reco
Ale nevrav? Samozrejme, ze som mal ponuky od viacerych predajcov.
quasimoto
Niekedy treba zajst ku predajcovi, neriadit sa len cennikom a konfiguratorom na webe.

Niektore znacky vratane VW davaju slusne zlavy nad ramec toho, co je na webe.
Ozzman
Zkousel jsem oboji a vzal bych Insi, prostornejsi, lepe se mi ridila a nema icockpit. Musim ale rict, ze podvozky maji slusne obe auta.
twistedTSD
Mně nemusíš říkat, jak to hýbe, já s tím v trochu větším autě jel. Ale je to mimo realitu většiny zájemců o kompakt, chápeš to?
_Teddy_
Stellantis asi nebude vyrabat Insigniu popri 508ke, takze dost mozne ze s touto generaciou Insignia skonci. A bude to skoda...
ericn
Tak tady to bylo ve 2018 naopak, navíc byl na Tourana 100tis Kč bonus 😉
Reco
rovnaky importer, akurat konfigurovane auto na iny trh. Skus porovnat detailne balik vybavy a mozno dojdes k rozdielu.
Reco
Nerozumiem otazke. Konfiguroval som si obe auta do podobnej vybavy a vykonu, V rovnakej vybave vysiel touran o 3k€ viac a ako bonus mal este aj slabsi motor.
Simi_79
lebo v SR existuje cenník hatch aj sw od septembra a cenový rozdiel (allure pack) je 1000 eur. Cenník vydaný k 1.11. - rovnaký rozdiel 1000 eur (25000 czk), ale už o 500 eur navýšenie. Auto sa ešte nepredáva, ale cena sa za 2 mesiace navýšila !!! Nechápem ten rozdiel medzi hatch a sw v ČR a vydanie až teraz, nemáme rovnakého dovozcu? (asi nie)
Modrý blesk
A co jste poptával za verzi Tourana, když jste koupil, jak píšete víše, Peugeot 5008 za 850+ a ještě jste výrazně ušetřil?
Reco
no vidis, ja o 8 rokov neskor za 850+
Emel
Jo, fakt.
Plynulost fajn, ale možná je to občas plýýýnůůůlééé až moc.
Amaterasu
Amaterasu
Amaterasu
Amaterasu
Amaterasu
Amaterasu
Amaterasu
Amaterasu
Amaterasu
Amaterasu
3_diamanty
S prednym previsom dlhsim jak zadnym... to snad len pezot dokaze takuto nesymetriu pretavit aj do seriovej podoby ... vid aj 407 kombi ( dalsi "krasavec" ) a pod... inak auto fakt nechutne drahe a nevkusne.... a nesympaticke... pritom suv ako 2008 ci 3008 du fakt kukatelne... zlata corolla v tomto smere alebo leon a golfik.... vedla tohto pezota zlate vozy
Reco
No vidis, ja to mam opacne. Po vyskusani touranu som siel kupit pezot, ktory ponukol viac a stal nezanedbatelne menej.
WinDiesel
JJ to dělají ty dotace
mimochodem celou situaci komplikuje snadná dostupnost úvěrů a leasingů
jeden už neplatí za celé auto ale musí vydělat jen tolik, aby mu zbylo cca do 20 000 měsíčně na splácení ... a to dá spousta lidí a firem