Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mnichov 2021

Zpět na článek

IAA 2021 živě: Hyundai v Evropě také skončí se spalovacími motory

42 komentářů

kaa
Mě by jen zajímalo, co budou automobilky prodávat když lidi elektroauta kupovat nechtějí.
Katikakus
Uhlíková neutralita je p|čovina, která slouží levičácké lůze jako záminka k terorizování většinové společnosti a k čerpání dotací na nesmysly.
WinDiesel
Kvůli tzv. nulovým emisím EV nyní německé hnědouhelné elektrárny jedou 2x vyšším výkonem než loni. Všechno jim vadí ... nukleáry 😄 zavírají, plynové zdroje zavírají sotva je dostavěli ... tak welcome brown coal !!!!!!!!
Helmuti a EK, toť opravdu podařená sebranka wolů a kraw 😄
HMC jen kwáká co EK chce slyšet. 😄
Stand
Emise v tomto u žádné automobilky nehrají roli, EV je mají možná ještě vyšší. Je to tlak na to, aby se co nejvíc ztížila mobilita pro "plebs"
twistedTSD
Němcům naprosto přeskočilo.
traveldrive
A má tá uhlíková neutralita vôbec nejaký zmysel a význam? Alebo len niekto vymyslel modlu, za ktorou ideme ako slepé stádo?
Katikakus
To je ale hromada tupych svazackych kydu...
Ginger Kyriakos
Fanatičtí Němci si to vzali do hlavy, stejně jako kdysi pokus o ovládnutí Evropy. Jak ale píšu, vyřeší to problemy s parkováním i s každodenními zacpami. Navrat do 50.let, kdy na vesnici jste čekali pul dne, až kolem projede auto.
traveldrive
A kam ich chceš oddeliť, keď ani bežná doprava sa na cesty nezmestí?
Michal220
Xylo chtěl bych vidět autonomní vozidlo při jízdě bez dispečera na sněhu a v zúžení a bonus když někdo jde k přechodu(cyklisty nepočítám-bude vědět že nemají přednost tak je zajede).
Arese
Přesně! 😲
ElectricBlue
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Meky
Nie. Ai nie je ešte na úrovni samoriadiacich vozidiel. Nie je to taka jednoduché.
twistedTSD
Viděl jsem vtipné video z Wayma, které si zastavilo uprostřed silnice a hodilo error. Přijel servisák a auto si odfičelo na další křižovatku, kde znova umřelo. Překvapilo mě, že tam není žádná možnost to auto z pozice cestujícího zastavit.
Katikakus
To víš, že jo... 😒] 😁
traveldrive
Na čom fičíš?
Tom Pro
Hustý 😂 taky cejtis to vzrušení!? Boha jeho 😀
Michal220
Twisted jsem to našel a kužel na silnici je velká překážka hned vícekrát za 35min videa.Stačí před auto něco hodit a stojí a neumí si poradit a to mělo senzorů a radarů to auto.
Meky
Áno, presne tak to s veľkou pravdepodobnosťou dopadne.
Len neviem, čo s ľuďmi z automotive. 😲
JosefBrofsky
To nevím, určitě mají od vlád už něco slíbeno. Pravděpodobně sdílená auta. Řada lidí si podle mě stále neuvědomuje, že po roce 2035 už nikdy auto mít nebude.
twistedTSD
Proč si pořád děláš multiúčty? HL.
traveldrive
Načo si vymýšľaš o veciach, o ktorých vieš prd?
Xylo
Napadlo tě někdy, že provoz autonomních aut bude úplně oddělen do normálního provozu (chodců)? Já jsem jen citoval z článku 😉
Xylo
Hned vedle je vystaveno robotické taxi na základech zmiňované „pětky“. Projekt vzniká ve spolupráci se společností Motional a slibuje autonomní jízdu čtvrté úrovně. Firma věří, že veřejnosti začne nabízet přepravu robotickým taxíkem zcela bez řidiče již v roce 2023.
Meky
Samozrejme.
Od 2035 EÚ fakticky zakázala spalovacie motory, teda musia prejsť na ev, či chcú alebo nechcú.

US majú tiež záujem na elektrifikacii, hoci nie tak sibnuto ako EÚ.

Čína podobne.

Hlavne trhy teda preferujú EV, takže sa korci musia prispôsobiť, ak chcú niečo predávať.

Sranda, ako jedna firma, VW, dokázala zmeniť smerovanie sveta.

Budúcnosť nám ukáže, či to bola zmena pozitívna, alebo negatívna.

Zatiaľ si dajme pukance a pozerajme. Sedíme v prvom rade obrovskej dejín ej zmeny. :yes:
Anonym
Německo je největší neštěstí Evropy a může za všechny problémy za posledních 200 let
Anonym
A v momentě, kdy se v tom zabije prvních 1000 lidí a jejich rodiny budou žádat hlavně v USA odškodné po výrobcích tak na naše peníze 600 miliard 😄
Anonym
nějak ti unikl ten převoz surovin z jižní ameriky a afriky do číny či koreje, tam zpracování, nově postavené fabriky na výrobu baterek, převoz baterek do Evropy a taky přestavené fabriky na výrobu EV. Veškerá přeprava a výstaavba technikou na mazut a naftu.

A ted si spočítej ty emise na EV 😄 😄 😄
Anonym
jasně, ojetá elektroplečka za 300 bude jezdit i s 30 let starýma baterkama. Možná i bude, ale tak 10 km daleko....

Co bych k tomu dodal - Snad jen slavnou hlášku naší nemčinářky - "Děvčata vy jste tak naviní" tady ti ho upravím na "Chlapče, ty jsi tak naviní" 😄 😄 😄
Michal220
Ee zatím nechceme.Si počkáme až budou mít dojezd 800km a stát max 600tisíc
lyon667
Zrovna nedávno doktor Honzák v jednom rozhovoru zmiňoval jakousi studii, která měla za cíl zjistit, jaké procento obyvatelstva má stádní chování, tedy náchylnost slepě následovat nějakého vůdce. Globálním průměrem byly asi 2/3 obyvatel, jen v případě Německa to bylo plných 80%. Oni se holt nezmění...
lordlord
u nás cca 70% kupují firmy a šéfovi je jedno, čím jezdíš
Bojkas
Ti do toho s dovolením hodím vidle.
VW Golf benzín vs e-Golf
Průměrná spotřeba
Golf benzín 7,2l, tedy 172g CO2/100km
e-Golf 14,4kWh, při českém en mixu 450g/kWh má tak emise 64g CO2/100km
Výroba baterie v průměru 70kg/kWh, baterie e-golfu 35,8kWh je tak 2500kg CO2 celkem.

Takže, i v českém en mixu, tedy ve čtvrtém nejšpinavějším v Evropě je provoz ekologičtější po cca 23tis km. V ostatních zemích je to mnohem mnohem lepší. 😁 😲
Meky
Clovece, ty si ale hlupy. 😒] 😒] 😒]
Bojkas
Já ho třeba chci. 😊 Mám barák a příští rok si budu pořizovat ojetý elektromobil za cca 250-300k. Protože nejsem posera a o Emobilitu se aktivně zajímám posledních deset let, tak mě nechávají chladným články o jedné Tesle z milionu se špatnou baterií, kterou si mimochodem chlapík opraví za 1000 USD, tak i ostatní žvásty. Auto budu mít vlastně zadarmo, jelikož těch 5k, co projezdím do práce dám do splátky. I kdyby za pět šest let umřelo, vykuchám si baterie a přidám k FVE. 😲 To se ale na 98% nestane.
Michal220
Tak od nebo do?no v 5 elementu s Brucem W. auta létala jakože takhle budou oddělené nebo po vzoru Tesly a jejich tunelu kde auta řídí řidiči a dělají jak jezdí autonome
twistedTSD
Neutralita taková, že máš výfuk ve fosilních elektrárnách, smysl nemá.
Xylo
Na řízení auta nepotřebuješ žádnou inteligenci, ani umělou 😁
Katikakus
Meleš h0vna soudruhu...
Meky
Považuješ konštatovanie za názor. Dávaj si na to pozor.
traveldrive
Chcú, aj ty chceš, len o tom ešte nevieš. 😉
Michal220
:yes: