Videa
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeVideo: Martin Vaculík otestoval legendární gazík! Jak se UAZ Hunter předvedl v terénu?
36 komentářů
Uživatel_5340709
že k tomuhle autu má kladný vztah, že jsme ho na vojně, nebo někde jinde zažili na vlastní kůži. To všechno beru. Akorát dnes trochu postrádám toho člověka, co si za 0,5M koupí takovouhle novodobou retro-hračku. ;-\
JFK
Jak je možné, že starej krám, co si s těmi, kteří splňují EuroNCAP a emisemi CO2 vytírá prdeI, může někdo legálně dovézt a přihlásit? To teda fakt nechápu tenhle dvojí metr, tohle švejkování na výjimky, okupační symbol buchanka to samé. Je sice fajn, že je to funkční, to nikdo nerozporuje, ale nežijeme tu na sibiři, kde to má opodstatnění. A ta traverza na přechodu člověka zabije, nechápu to nadšení a propagaci importéra toho e😜erta ve videu.
Možné to je tak, že je vůz schválený v kategorii SG, tedy vozidlo zvláštního určení. Tím se ovšem pan Gazík Vaculík neobtěžuje informovat, přeci jen v tak "kratičkém" videu na to nezbyl čas ;-\.
Buchanka je prý vyprošťovací speciál. A tohle auto na odchyt drobné zvěře . V kufru na technické musíš mít klec 😲 😁
Individuálně navíc jako N1 kategorie neboli nákladáček jde zatím schválit všechno.
Takže jde dovézt cokoliv i bez airbagů atd 😄
bud rád, že to zatím jde.
Takže jde dovézt cokoliv i bez airbagů atd 😄
bud rád, že to zatím jde.
Hele já v principu nemám rád dvojí metr. Tahle šikana platí pro domácí, ale vychcánky neplatí. Nemám fobii z RF, tohle mi vadí i kdyby to bylo z číny, Íránu nebo indie, prostě jsou tu jednou nějaká pravidla, které stojí výrobce miliardy a tyhle smyčky s N1 jsou akorát výsměch. Vaculík chválí funkčnost plechového předku, ale že by jeho dítě ten UAZ na přechodu zabil, místo toho auta s měkkým plastovým předkem mu nevadí. Mně teda principielně dost. Zrovna jako nestabilita v provozu nebo hrabání pod přístrojovkou. Taky tam postrádám informaci o protikorozní ochraně. Tohle tady nemá jako nově přihlásitelné do provozu co dělat a je ostuda ACZ/SM, něco takového velebit pouze z pohledu triviální techniky. Ten úplatek na úřadě s těma rozechvělýma zrcátkama musel být asi parádní, jestli se v tom vůbec někdo svezl.
Můžou to dělat všichni. BTW když smí na silnici veteráni s plechovým předkem, proč by tam nemohl nový UAZ.... divná logika ne.
a znam lidi co s veteránem jezdí denně, maj to jako daily. Moc jich není, ale jsou.
a znam lidi co s veteránem jezdí denně, maj to jako daily. Moc jich není, ale jsou.
Omyl, veterán je něco jiného, než tohle nově uvedené auto do provozu. To je zasadní rozdíl, divná logika je argumentovat veteránem u nového auta, jakože N1, co řeší přihlášení nějakým umožněným vojebem, to je přesně to švejkování o kterém mluvím. Tohle nemá jako nové a nebezpečné auto na pozemních komunikacích co dělat.
není to nově uvedené auto do provozu, ale kontinuálně vyráběné auto od roku 1971. Proto na něj mohou být různé výjimky. Schválené do provozu bylo už před mnoha lety.
SKAY
Za jak dlouho to zrezne?.
Podle toho kudy s tím jezdíš a zada po koupi necháš ošetřit kompeltně dutiny a podvozek.
Pokud jo, tak to vydrží v pohodě 😄
Pokud jo, tak to vydrží v pohodě 😄
V klidu pane, můžete se nad tím uspokojit kolikrát chcete, ale pravdu mít nebudete. Samozřejmě že nevydrží. Vydrží možná proto, protože na konci světa nesolí.
Když si to myslíš, sou tu lidi co maj Nivu 15 let a furt jim jezdí....
Ahoj. provozuju Ladu niva starou 20 let. Do lesa není lepší auto, hnije jako auta vyrobená v sedmdesátých a osmdesátých letech, tzn. musíš se starat a pak jezdí no problemo. mechanika je naopak solidní, jede to dokud to má olej a benzín. Když jezdím ostře jede za 10,5 l/100 km. když jedu na spotřebu jedu za 10,4 l. Rozdíl v rychlosti není příliš velký 😉
Uaza bych koupil, už jsem po něm koukal, zjistil jsem že v canocaru jej za uplatu na víkend půjčují a tak to v létě prubnu. Chci ho hlavně proto, že se do něj vejde 5 lidí, do lady jen 4 a nemají kam dát nohy.
Uaza bych koupil, už jsem po něm koukal, zjistil jsem že v canocaru jej za uplatu na víkend půjčují a tak to v létě prubnu. Chci ho hlavně proto, že se do něj vejde 5 lidí, do lady jen 4 a nemají kam dát nohy.
Canocar 😒] 😒] 😒] To je ta firma, kde podváděli s nástřikem Dinitrolu, jak to řešilo i zastoupení? Protože tak odflinknutá práce se totž jen tak neviděla. Canocar neeee 😒] 😒] 😒] Ale UAZ prubněte, o tom žádná.
S ohľadom na ten gazík si spomínam na jeden starý vtip😒br />
V Rusku sa vykoľajil vlak a skončil v láne s kukuricou. Ľudia povyliezali z vagónov a začali rušňovodičovi nadávať😒br /> "Ty somár, však si nás mohol zabiť, čo si robil?"
Rušňovodič sa bránil😒br /> "Na koľajniciach stál gazík plný vojakov."
"Ty si fakt somár, však si ich mal zraziť!"
"No, však ja som chcel, ale utiekli mi do kukurice..."
Líbí se mi, že starý motor s normálním objemem umí plnit normy a není třeba chcípáku, jaký nám někteří dneska podstrkují. Auto zajímavý na podívání a vyzkoušení. Samotného by mě na víkend lákalo. Ale obávám se, že v době Dusteru 4x4 jsou Hunter, Patriot, Niva defakto mrtví. Možná na nějaké krátké hardcore použití. Jinak ježdění na písku je o tlaku v pneu, pod 1,2 je to většinou chytne. Závěrka nemá moc smysl, protože rozdíl mezi koly na písku není tak velký. Ale jinak super, aspoň to vytáhl za bránu Prahy do autentičtějšího prostředí.
Když je člověk mladej spousta věcí vypadá jinak než po půl století 😉