Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Český trh v dubnu 2021 podle segmentů: Úspěchy Fordů i Seatů

18 komentářů

Avantime
Úspechy Fordu už začína znieť ako oxymoron, ale ok, potrebujú vypredať Tourneo kým príde to nové v spolupráci s VW. U nás je to najpredávanejší Ford, čo je trochu...divné. No a pri Atece a Karoqu sa každý rok striedajú výrobné kvóty (aspoň sa to tak dialo, kým Karoq nezačali skladať v Bratislave), takže tam to má dosť veľký vplyv. Minulý rok u nás Ateca skoro nič nepredala, na jeseň došiel facelift, tak asi má teraz prednosť, kým zas Karoq čaká jesenný facelift. To tu nechcem nijak pochybňovať štatistiky, len teda, že za tým je plno rôznych faktorov, ktoré majú na to vplyv.
Vauban
Nebolo aj niečo s prihlasovaním áut predajcov? Moc to nesledujem, boli nejaké dočasné výnimky neviem či aj v ČR...
kozakm
Nový Tucson se pomalu začíná rozjíždět a brzy předhoní Kodiaq 😊
h.onzyk
Zírám, vono se to lidem asi fakt líbí 😲 překvapil T-Cross, podel tabulky je třeba před Opelem Crossland. Podle toho co potkávám na ulici bych to tipnul úplně naopak, Crossland je celkem běžné auto, T-Cross celkem vzácnost.
ptr078
Tiez ziram, cim viac sa na ten tucson pozeram tym viac nerozumiem
3_diamanty
Velmi trefne... a vyborny postreh... zatial co crossland vidim tiez hodne casto tak stretnut t cross je v podstate sviatok v nasich koncinach presne tak. Inak ale ten facelift crosslandu s tym novym vizor xichtom sa fakt vydaril... v podstate taketo nieco by som casom prijal ako rodinne auto ked maly bude uz kusok starsi a vacsi.... navyse je crossland stale za ferove prachy voci nejednemu uz hodne odvazne nacenenemu konkurentovi
h.onzyk
Musím přiznat že jsem v Crosslandu ani ničem podobném ani neseděl, takže teď jen tak od klávesnice plkám, jako rodinné auto, no nevím, ale zas když se teď vejdete do Pola tak asi jo. Já by pro tenhle účel volil spíš klasický hatchback nebo lépe kompi z C segmentu. Osobně mi přijde, že konkrétně Crossland je u nás dost často takový seniorwagen (nemyslím to zle), prostě menší, jednoduché auto s vyšším posazem, které míří na cílovou skupinu, která dřív kupovala Fordy Fusion a později Hyundaie iX20.
petr petrumr
v tomto týdnu u nás dva nové t-cross kabrio.
westeros
Už mám objednáno 😄
twistedTSD
Kdo by před pár lety čekal, že top 5 střední třídy uzavře Camry, před 508 nebo Insignií.
Emel
...nebo před Mondeem. No uvidíme... prodeje na úrovni 50-60ks za 4 měsíce jsou bída tak jako tak.
Co ty popisy sloupečků... 1-8/2019?
Mikesus
Na ty popisy u střední třídy jsem taky zíral. Doufejme, že ty čísla aspoň sedí a jen nadpisy jsou špatně
Emel
Myslím, že čísla jsou dobře.
woody-alien
Počítám, že Camry aktuálně doprodávají předfacelift, a Executive VIP za cca 800t je dobrá nabídka.
Ford Auto web
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
hugino
Tak Medveď s údajne čínskym interiérom / podľa viacerych diskutérov / deklasuje v predajoch konkurenciu.Leon sa rozbieha a myslím že v segmente dosť v predajoch zamieša kartami.Ináč ako som už písal predtým všade ten " nespolahlivý trápny koncern ".Koľko ľudí sa muselo " obabrať " keď zaplatilo za auto z koncernu😡amozrejme to bolo myslené z " nadsázkou ".
Jaros71
Nějak nechápu...máte smotané 2 kategorie MPV a užitkové malé vozy..
Caddy není MPV... Touran a Sharan ano.
Vauban
Videl som tam aj kodiaq medzi kompaktnými SUV...no čo ja viem ale mne to príde skôr ako stredne veľké SUV, kde je potom Sorent👋Santa Fe? Tiež v jednej skupine so Sportage/Tucson aj keď je to o triedu a 10 tisíc € väčšie auto?

Tak veľmi sa snažia napasovať nejaké zahraničné vymyslené delenia na naše trhy až je z toho celkom nelogická blbosť, úplne by stačilo spraviť kategórie po 10-15 tisíc € štartovacej ceny a od nejakých 50 tisíc to len označiť za luxusné vozidlá 😒]