Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Toto jsou ty nejbláznivější Alpiny za 56 let produkce uznávaného úpravce

14 komentářů

webpaja
Tohle by si kluci měli ohlídat. Jinak za mě Alpina B12 coupé.
gil54
Hrách na stěnu, bohužel.
webpaja
Jakkoliv se tu můžeme drtit v diskuzích, zda jde o tunera nebo výrobce, fakt je ten, že sama Alpina se nazývá výrobcem, ACZ by ji tedy tak mělo brát.
webpaja
Celkem slušně to trefil Xylo, pokud se nenajde nějaký ob.sírka a nevyvolá hádku, diskuzí je méně.

Každopádně za mě z toho co tu redakce dala je úžasná 3er s V8. 😉
lyon667
V dnešní době nikdy nevíš. Stačí, aby se toho chytnul nějakej iniciativní bl.. aktivista a nebudeme se stačit divit...

Mimochodem, Alpina letos rozesílala dotazník ohledně zákaznických preferencí k pohonům v budoucích modelových řadách. Jako malovýrobce sice mají určité vyjímky v emisních předpisech, ale závislost na BMW a nějaký tlak z jejich strany jsou tam patrné.
gil54
Ironie podpořená smajlíkem přece.......
lyon667
Pro některé není bezpečné cokoliv nad rychlost chůze. Faktem je, že Alpiny - s ohledem na závodní minulost značky - nikdy omezovač rychlosti neměly.
gil54
280 ? To není bezpečné. 😄
Dinar
Až bude článek o omezovači v alpině na 280 km/h, bude plno. 😒]
Dinar
B12 E31 s šestikvaltem od getragu v modré, alpina paprsky, žrádlo... 😄
Dinar
Přesně, tak E36 B8, o té jsem ani nevěděl, mohlo to být pěkný svezení. :yes:
lyon667
Za zmínku podle mě stojí i slavný Batmobil, byť vyráběný u BMW, tak za jeho vývojem stála právě Alpina. :yes: Ta tehdy fungovala de facto jako neoficiální divize Motorsport, neboť ta oficiální vznikla až o pár let později.
lyon667
B7S Turbo Coupé 😉
KANKUNEN
Alpina nikoho nezajímá. Jen nevím jestli redakce svýma hrůzama vyhnala fanoušky nebo už to fakt nikoho nezajímá.