Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Profi

Zpět na článek

První jízda s Opely Vivaro-e a Zafira-e Life: V čem je výhoda elektrické dodávky?

32 komentářů

WinDiesel
Jste směšní,
zkuste to naložit s dieselem naplno a s elektrikou naplno a uvidíme kam dojedete.
Testy naprázdno jsou směšné.
Modrý blesk
Nevyčetl jsem, zda dodávka měla spotřebu 36 kWh/100 Km prázdná a nebo to bylo s tunovou paletou v nákladovém prostoru. Test dodávky bez zátěže je úplně k ničemu, zvláště s elektrickým pohonem. A pouze 1000 kg na kouli pro bržděný vozík je také výsměch zákazníkovi. Ale jestli to schlastá 36 kWh/100 km jen s řidičem a spolujezdcem, tak je to při kapacitě baterii 50 nebo i 75 kWh hanba vůbec vyrábět a drzost prodávat :no:
xxc
Ja tam dam len deti a bicykle, celkom zaujimava alternativa k Enyaku.
ptr078
No tym padom pojdes do hor/pravdepodobnost mensej dobijacej siete, vatsie naroky na dojazd - teplota, prevysenie, ja by som este najblizsich 5 rokov volil naftu
rohYpnol
Zcela jednoduchá odpověď - NAPROSTO NIKDE!
xxc
Na kratke trasy s rodinou to moze byt dobre, niektori ludia to tak bezne pouzivaju.
rohYpnol
Velké auto na krátké trasy? To určitě.. Ale tady máš pravdu, protože to nikam nedojede.
traveldrive
Jasne, s vyšťavenými baterkami to chcípne hneď za druhým rohom... 😁
xxc
Neviem, ale celkom ma to zaujalo. Do prace s tym dojdem a postupne ako budu deti rast, bude treba prepravovat v lete bicykle, v zime lyze a pod. Mozno mi to pride aj lepsie, ako kupit Enyaq a riesit nosice na strechu a pod.
lyon667
V zimě s tímhle na hory, to tedy hodně štěstí a teplé ponožky.
xxc
Z hotela na zjazdovku 2 km by som tomu veril viac, ako opakovane štartovať diesel.
ptr078
To si kupujes auto na 2km vyjazdy od hotela? Nie je ekologickejsie zavolat taxi?
speedfred
A na tie hory pôjdeš 3 dni ak nebývaš Tatrách či Alpách.
xxc
Ved su po ceste nabijacky 😄 Ide o to, ci pojdem Enyakom s lyzami na streche, alebo bicyklami na streche, ale uz nekupit rovno taku dodavku. Ale neviem, v zivote som nesoferoval dodavku, preto sa pytam.
ptr078
Dodavka je super, treba si pozicat, nalozit rodinu a ist vyskusat. Ale s dizlom 😉
gil54
.....a postupně ako budu deti rast, tak baterky v autě půjdou do pr---e. Takže budeš mít na dvorku bezcenej neprodejnej krám. Do práce zase budeš jezdit sockou, pokud ještě nějakou budeš mít. Sorry. 😉
KANKUNEN
Poslouchej a čím teda ti tví lidi jezdí dál ? To mají stejné auta dvě, to druhé s naftou?
rohYpnol
Přesně tak. Velké auto když už je tak obvykle jezdí dálky, dovolené atp.
xxc
Ved naftove maju a pouzivaju to ako rodinne auto. Elektricka verzia by mohla tie dialky par krat do roka zvladnut a bolo by to pouzitelne aj do mesta a okolia.
Othello
....Ovládání převodovky (respektive reduktoru, se stálým převodem 12,2:1) je pak shodné jako u osobních elektromobilů Peugeotu, Opelu nebo Citroënu ....

Netušil jsem že stálý mechanický převod jde nějak ovládat. Co se s ním dělá ?

A jaké je tam topení - spirála nebo TČ ?
xxc
tepelne cerpadlo
Othello
Dík. Dost důležitá věc ale v článku jsem to nikde nenašel.

Takže EDIT - v dnešním testu na novinky.cz píše p.Bednář výslovně o spirále

https😐/www.novinky.cz/…ou-cenu-40356312#…
henry.prta
jestli oni nemysleli to, ze tam muzete volit N,D,R,P a jizdni rezim
Othello
Co myslel netuším, ale psal výslovně o ovládání reduktoru
N,D,R,P se nevolí reduktorem, to přece redaktor ví
henry.prta
tadyk tuto dodavku zkousel jeden jutuber nalozenou a v zime...
https😐/www.youtube.com/watch?…
Mr.Murphy
.... jasně že to není pro každého, ale cenovka už není až tak psychotická a pro všechny ty rozvážky po regionu a shuttle-service to může být zajímavé.... jasně že rodina si to na cesty na dovču do Chorvatska apod. nekoupí....
adamzprahy
Doteď mi unikala informace, že Zafira je nově PSA dodávka pro převoz lidí 😕 Ať byl Opel jakýkoliv, tak tohle vybrakování novým majitelem a chrlení přeznačkovaných PSA modelů mi přijde velmi smutné. A moc nechápu jaký je v tom smysl?
traveldrive
Vybrakovanie čoho máš na mysli? Toho prestarnutého neúplného portfólia? PSA je záchranou Opla, bez nich by to už dlho asi nepotiahol.
adamzprahy
Opel má u mě respekt že Zafiru kdysi dělal i jako OPC 😁 Pak přijdou francouzi a udělají ze své dodávky už čtvrtý model tím že tam dají logo Opelu a jméno Zafira. I když je to úplně jiné auto a docela jiný segment. K čemu to je? V čem je přidaná hodnota? Já nemám radost jestli se nám trh zúží na dva megakoncerny co budou chrlit jedny a ty stejné modely...
Cenduro
Tak si měl poradit Oplu nebýt v červených číslech. Určitě by tě vyslechli. Vyrábět neekonomické modely nejde dlouho...
henry.prta
Berte to jako normalni vyvoj... deti rostou, clenove rodiny se zvetsuji (v pandemii se tloustne) a tak jiz vyrostli z auta Zafira orifinal Opel a tak maji moznost si ted koupit zase Zafiru, ale vyrostlou tak, aby jim opet vyhovovala...

Analogie treba stara skoda Octavia, taky byla male auto proti soucasnemu modelu. Dokonce i prvni novodoba byla mensi. Proste auta rostou.

Btw... stara Zafira mela delku 4666, nova zacina na 4606
Takze na parkovani ve meste do rady je to dokonce vyhodnejsi 😉
Mokrous
Až 190 km klidnou jízdou po dálnici v reálném zimním provozu u verze 75 kWh a to prosím potvrzeno elektrofanatikem "Electro Dad".

To prostě chceš!!!