Novinky
Zpět na článek
BMW M3 Sedan a M4 Coupé už jsou na českém trhu. Zatím jen jako zadokolky
22 komentářů
ptr078
tak manual je v tejto generacii asi must have, kedze vo vsetkych testoch je automat jedina kritizovana vec/okrem vzhladu a auto vraj stratilo charakter.
Markus1
Cena je OK.....len mala oprava audi ma v tejto generacii rs5 sportback (akoze sedan)
mp390
Jenže rozumně vybavená bude M4 s mánuálem za 2.45, C63 AMG za 2.7.
A pak vedle toho postavíš Mustang GT za 1.48, případně americkou verzi s 480 HP v Performance Package 2 za 1.6 nebo Mustang Mach 1 za 1.8 a začneš si říkat, jestli je to BMW nebo Mercedes fakt o milion lepší...
O Shelby GT350 za 2.5 nebo Shelby GT350R za 3 miliony ani nemluvím.
A pak vedle toho postavíš Mustang GT za 1.48, případně americkou verzi s 480 HP v Performance Package 2 za 1.6 nebo Mustang Mach 1 za 1.8 a začneš si říkat, jestli je to BMW nebo Mercedes fakt o milion lepší...
O Shelby GT350 za 2.5 nebo Shelby GT350R za 3 miliony ani nemluvím.
mp390
Tenhle? 😄
https😐/shop.unitesta.com/…g-775-hp-p20790/
Já nejsem tak náročný, i klasický by byl splněný sen (nehledě na to, že 775hp Mustanga bych neuřídil) 😄
Za mě americká verze s Performance Package 2 by ale byla ideální kompromis😒br />https😐/shop.unitesta.com/…-level-2-p20897/
https😐/shop.unitesta.com/…g-775-hp-p20790/
Já nejsem tak náročný, i klasický by byl splněný sen (nehledě na to, že 775hp Mustanga bych neuřídil) 😄
Za mě americká verze s Performance Package 2 by ale byla ideální kompromis😒br />https😐/shop.unitesta.com/…-level-2-p20897/
speedfred
No vidíš, emeriky ma ani nenapadli aj keď som nedávno očumoval 770PS Mustanga s MT.
mp390
Právě. Ale víš jak, tyhle velký a těžký kupé nemůžeš přece srovnávat s M4 😒]
speedfred
Teraz už snáď nikto (rwd+mt). Príde s tým asi "Zetko" ale to nebude mať taký výkon.
Na F80 s manuálom som sa kúsok zviezol ale nikdy som nemal pocit že by chcela človeka zabiť, naopak veľmi príjemné auto. :-! A hlavne lepšie zladená prevodovka s motorom ako u QV. Viac možností nastavenia jazdných režimov je iba ako bonus,hlavne plne vypnutá stabilizácia a mám pocit že diferencial je lepšie čitateľný (myslím svornosť).
Mne by najviac vyhovoval čiste mechanický zadný diff bez nejakáho elektronického kafrania do jeho práce.
PS: QV má viac-menej podobnú cenu a to rovno s automatom (bohužiaľ) a vyšším výkonom 2,2M a pre mňa krajšími klasickými budíkami.
Na F80 s manuálom som sa kúsok zviezol ale nikdy som nemal pocit že by chcela človeka zabiť, naopak veľmi príjemné auto. :-! A hlavne lepšie zladená prevodovka s motorom ako u QV. Viac možností nastavenia jazdných režimov je iba ako bonus,hlavne plne vypnutá stabilizácia a mám pocit že diferencial je lepšie čitateľný (myslím svornosť).
Mne by najviac vyhovoval čiste mechanický zadný diff bez nejakáho elektronického kafrania do jeho práce.
PS: QV má viac-menej podobnú cenu a to rovno s automatom (bohužiaľ) a vyšším výkonom 2,2M a pre mňa krajšími klasickými budíkami.
iudex
Čo ti ja viem, mňa už asi uvarili a začína sa mi to páčiť, notabene v zelenej Isle of Man, na 19/20" a s karamelovým interiérom je to mňamózne: https😐/t.cncenter.cz/…igin-6566431.jpg?…
Ale hlavne ako píšeš je to najmä o technike a tá je bezkonkurenčná. RWD, manuál a 480 koní; kto to má? Odpoveď je jasná: nikto. A podľa prvých jázd sa javí, že aj jazdí famózne, chvália najmä podvozok a grip, na RWD vraj parádny. Súčasne napriek značnému navýšeniu výkonu oproti F80 sa vraj už nesnaží vodiča zabiť, ale ten výkon zvláda a dávkuje oveľa lepšie a čitateľnejšie.
Ale hlavne ako píšeš je to najmä o technike a tá je bezkonkurenčná. RWD, manuál a 480 koní; kto to má? Odpoveď je jasná: nikto. A podľa prvých jázd sa javí, že aj jazdí famózne, chvália najmä podvozok a grip, na RWD vraj parádny. Súčasne napriek značnému navýšeniu výkonu oproti F80 sa vraj už nesnaží vodiča zabiť, ale ten výkon zvláda a dávkuje oveľa lepšie a čitateľnejšie.
iudex
Jj, 550 a 650 Nm je veľký rozdiel, na druhej strane tá slabšia verzia má ten krútiak rozložený v maximálnom rozsahu otáčok, od 2650 do 6130 rpm, to znamená, že budeš v podstate stále jazdiť s maximálnym krútiakom.
Ale popravde chápem, prečo to obmedzili pre manuál, aj mojich 450 Nm je niekedy pre manuál (a spojku) dosť.
Ale popravde chápem, prečo to obmedzili pre manuál, aj mojich 450 Nm je niekedy pre manuál (a spojku) dosť.
webpaja
Jasně, že je to fantazie. To je na úrovni F50 😉 Spíš jsem zvědav, jak to bude reálně jezdit na našich cestách, jestli nemuseli kvůli váze moc přitvrdit odpružení a tlumiče.
Dinar
Cenově dobrý, jen mě mrzí, že když už si dali tu práci udržet manuál verzi a nechali si na to u getragu udělat novou převodovku, že ji nedimenzovali i na ten vyšší výkon, resp. krouťák, 100 Nm je citelný rozdíl.
Dinar
Joe Achilles se na vlhké cestě s m3 performance dostal na 60 mph za 3,75 s. To je na rwd verzi super výsledek. 😉
webpaja
Parametry jsou divoké. Když si vezmu jak jezdila předchozí M4, tak jsem zvědav co vykouzlili s motorem v nové generaci.
Na druhou stranu je tu váha navíc.
Na druhou stranu je tu váha navíc.
Arese
... jistě technický skvost, ale za ten otřesný design by si BMW mělo nafackoval! 😒 :no:
pradeda777
Cena dobrá. Manuál jsem nakonfiguroval pod 2.5 mil.....poslední mohykán?
sorpersa
Kks aha Giulia s dvoma nosmi 😄 😉 😄 Ešte jedna generácia a môžu sa spojiť s Alfou . Bude Bawor Romeo 😉 😉 😉
Kundomil
Při objednání je třeba upřesnit jestli chcete umělou vagínu nebo vibrátor. WTF? 😲
C AMG stojí v základe (C 63 AMG: 476k) 2.227.610 Kč, verzia S s 510k je za 2 456 300 Kč. Teda obe verzie drahšie ako M3/M3C. A to ide v podstate už minulú generáciu, dopredaj, kým nepríde nové C AMG so štvorvalcom.
Audi to isté, RS4 so 450k stojí 2.286.900,- Kč. OK, je to kombi, tak je lepšie zobrať RS5 kupé; to stojí 2.384.900,- Kč, teda nielen viac, ako základná M4, ale aj ako výkonnejšia M4C (zase Audi má štvorkolku).
Takže ceny viac ako konkurencieschopné, na to, že ide o novinku predstavenú v čase, ktorý silným spaľovákom rozhodne nepraje. A na rozdiel od konkurencie má (resp. po príchode kombi a štvorkolky bude mať) BMW kompletné portlólio, karosérií, prevodoviek, pohonov. Audi nemá sedan, manuál ani RWD, Mercedes nemá manuál (a v blízkej dobe nebude mať ani motor).
Takže bravo BMW! :yes: