Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST BMW X6 xDrive40d – Takové, jaké má být

91 komentářů

speedfred
je asi bez debaty a hlavne "radová šestka" dizlová či benzínová je špička + ZF k tomu.
V tomto prípade je to ale z môjho pohľadu zabalé v tak hnusnom kabáte až by som povedal že to vyrobil nejaký Chuan-Che Automotive výrobca. Pritom interier je parádny. Táto X6 mi príde asi najškaredšia zo všetkých generácií.
Ospravedlňujem sa majiteľom, ale toto je iba môj súkromný názor.
Dinar
nedobrý, vizuelně nejslabší X6 so far. Pindat furt dokola o smyslu X6, a kdo ji kupuje, psychopati, krátký péra, a podobné sociol. sondy, nemá smysl, někdo za ty prachy raději holky, 5er,7er,8er jiný vdolky 6er nebo X6,. Na faktu, že tentokrát bmw práci s plechem nezvládlo, to ale nic nemění. Je to opticky těžké z několika úhlů a ten zadek dělal snad nějaký cukrář zvyklý vrstvit na sebe piškot, krém, ještě vrstvu piškotu a nahoru polevu. ;-\
white label
X6 je "pozérštější", než X5. Pro někoho je to jako tzv. "coupé" (SAC) praktické dostatečně i tak, a navíc má pocit, že má něco sportovnějšíh👋stylovějšího, zkrátka něco víc extra, no a taky tím může chtít třeba říct, že tu menší praktičnost za více peněz, si zrovna on může dovolit. Čest a omluva výjimkám, kterým se to pouze líbí víc, než X5.
webpaja
Kvůli prostoru jsem cílovka X5 a ne X6, ale pár lidí se kterými dělám X6 mají. Nejde o žádné kolotočáře, ale o vzdělané lidi a dva z nich se živí designem (resp. architekturou). Auto se jim prostě líbí a jsou ve věku, kdy už nutně nepotřebují velký prostor vzadu nebo maximální objem kufru.
Mě osobně se X6 vždy líbila, tuto generaci beru jako nejslabší, ale pořád ji nevnímám jako něco odpudivého. Oproti X5 se mi mnohem víc líbí opticky širší přední nárazník. Sice je to drobnost, nicméně bez ohledu na to, co se odehrává od B sloupku dál je předek vyváženější.
GeekStar
Cílová skupina. Máš třeba mladé lidi (BMW 1), taťky od rodin (X5), úspěšné lidi s dospělými dětmi (BMW 6), atp.

V populaci je cca 1% psychopatů, to je jen v ČR 100 tisíc lidí, navíc často bývají v kariéře nadprůměrné úspěšní, a často jsou ochotni rovněž utratit vyšší procento svých příjmů za auto, neboť je to symbol společenského postavení, pro ně tedy neodolatelné lákadlo. To už je slušná kupní síla, od BMW je moc chytré, že na ně také pamatovalo 😄
pradeda777
Možná právě proto se docela dobře prodává. Objevuje se tu také hodně ojetin z Německa. Dost lidi na X6 kdysi nadávalo, protože si ji nemohli dovolit, ale vše se naráz změnilo jakmile se stalo dostupným via ojetiny. Znám takové lidi... :-! .
honzaHK
Přesně tak, o technice bez debat, ale ten zadek... mezi těmi třemi patry by měl být výtah.
dr.Remorey
Nechám stranou osobní názor na smysl tohoto typu auta, ale zajímal by me názor někoho, kdo to fakt kupuje, v čem tkví výhoda oproti X5?
X5 má, pokud se nepletu, stejnou techniku, je praktičtější, hezčí a levnější. Tak proč tohle?
ptr078
Suhlas, o technike nikto nepochybuje, prva gen. Nebola krasavec, ale zo zadu vyvolavala respekt. Ten zadok na novej je masaker, na to sa neda pozerat. Bojim sa prichodu novej 7micky.
speedfred
Hlupáka akurát robíš sám zo seba takýmto príspevkom. Máme snáď slobodu slova a k autu sa môžeme vyjadriť v diskusii,nie? Tiež sa mi nepáči X6 ale aby som niekoho osočoval?
SoudceTi
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Mig_35
při vší úctě, trápí člověka, který si kupuje auto za 100 tis. EUR rozdíl ve spotřebě 2 litry?
já bych asi spíš řešil, jak se bude dieselovému motoru líbit neustálé zapínání a vypínání...
CICZERO
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
webpaja
Kvůli domněnce o psychopatech nebudu měnit odzkoušenou mnohaletou spolupráci s chytrými a uznávanými odborníky. 😁
Ada je zase tady
Samozřejmě, že dieselová. Benzínový motor s vysokými emisemi CO2 patří na smetiště.
white label
Tak to si na tom ještě poměrně dobře, mám podobné problémy, a přitom SUV nemám. 😒] 😉
adamzprahy
Ty jsi solidní pacient. A nejlepší lidé jezdí předpokládám tím čím zrovna jezdíš ty. 😒]
pradeda777
Já bych řekl, že ten těžký, mohutný dojem u X6 byl "design intent" , Ve státech je takový design in a prodeje tomu nasvědčují.
_Teddy_
X6 je vdaka zaoblenemu profilu strechy a viac sklonenemu celnemu sklu mozno trochu "aerodynamickejsia" oproti X5. Ale inak suhlas. Ak by som vyberal medzi X5/X6, tak urcite radsej X5ku...
SoudceTi
webpaja
Neustále opakuješ to, co ti říká tvé okolí. A má pravdu, potřebuješ ústavní léčbu. Chápu, že trpíš, ale věřím, že ti dokáží odborně pomoci. :yes:
webpaja
Nauč se číst a vnímat psané slovo, tečko a čárko. 😉
webpaja
Zadek není žádná sláva, chybí trocha optického členění, na úzká světla je celá záď příliš objemná.

Ty jsi včera cukrařil? 😁 :-!
webpaja
Ta hrubka v tvém věku? 😉
JanBB
Vidíš, to je zajímavé, že se ti líbí. Když pominu tvar zádi, nepřijde ti to auto z boku tvarově nevyvážené? Mně právě tohle asi vadí na designu X6 nejvíc.
JanBB
Vždy, když X6 vidím, říkám si totéž (bez urážky, sto lidí, sto chutí a někomu se nejspíš líbí víc než X5).
CICZERO
CICZERO
white label
Ta v nabídce na X6 není, tohle by měla být červená metla "Flamenco".
white label
Souhlas. to auto se mi nelíbí už do první g. a v tomhle ohledu se to teď ještě posunulo, ta vínová metla už to jen opticky korunuje, i když na poměry vínové, to není zas tak špatný odstín (na některých fotkách).
webpaja
Ahoj, já vím 😉
KANKUNEN
Pajo, to je ten šašek co si mění nicky. Dobrá forma zábavy, že.
webpaja
Máš výtečnou sebereflexi :yes: Vystihl jsi se přesně. 😄
SoudceTi
webpaja
Hm, takže je to auto pro psychopaty? Výborná analýza. :yes: 😉
Dinar
Podle zoufale stereotypního způsobu mentální křeče tvých komentů je zjevné, žes ten ubožák z autorevue, co neudrží moč a nick.
Tady se nechytneš, redakce tě znova utne, po xté, ale věz, že to bude pokaždé. 😉
Machýrek
Jj zadky už jsem viděl hezčí, ale uměl bych s tim žít.
SoudceTi
speedfred
Moc tomu neverím a snáď ani ty že by jazdili za rovnako 40i/d, prípadne by to musel byť iný štýl jazdenia.
U dalšieho auta na ťahanie stále zvažujem či ísť do benzínovej V8 alebo radšej nejaké "déčko".
Mr.Murphy
... přesně tak, X5 je vyloženě hezké auto, X6 je naopak mimořádně ošklivá a ten zadní pohled, to fakt člověk nechápe že něco takového vyrobili.... ten propletenec křivek a tvarů, to je teda síla.... holt to ale lidi kupují a BMW na tom vydělává.... a to je ve finále jediná podstatná věc 😄
white label
Není zač.
ptr078
Dakujem
ptr078
Ta farba je aventurine red? Dakujem
webpaja
Hybrid tam smysl má, ale o jeho příchodu nic nevím. Osobně jsem při normální jízdě s M340i nebyl pod 10 taky. 😉
webpaja
Na chlup stejná není ani na spritmonitoru, ale reálně. Zatímco u 40d se za 9 nežinýruješ u benzínu budeš stejným stylem kolem 11-12.
Ale je zase levnější na pořízení.
wikinko
ked sa na to auto pozries tak ziadna ina skupina potencialnych kupcov ti nenapada...
nope
Na smetiste patri ta tvoje stara plecka.
Machýrek
Mě se líbí, ale auto je to úplně k ho*nu.
SoudceTi
3_diamanty
Ziadna x6 nebola pekna ale je fakt ze cim novsia x6 tym coraz vasia zruda... elegancia a tvarova stabilita chlapcom v mnichove toho vela nehovori.. vedla tohto sutra je povedzme rr sport vizualne razom diamantom... proste je to neskutocny rozdiel uz na pohlad kto ten premiovy dizajn aj skutocne vie ....
webpaja
.,

víš jak 😉
GeekStar
Na X6tku se můj názor nezměnil už od první generace - ošklivé nepraktické auto, které disproporčně přitahuje psychopaty. A řekl bych, že je k tomu přímo navržené, psychopati jsou nepochybně zajímavá demografická cílovka.
dpcstb
ten zadok v ohavnosti prekonava predok multipli. myslim ze toto je nahorsi automobilovy zadok v historii
white label
Jo, je to víceméně společný koncernovwý projekt, ale mají to jakože rozdělené.
3.0 má Audi, 2,9 (biturbo) Porsche.
3.0 teď pomalu/postupně přechází na podladěné verze 2.9.
stealth01
Pokud mě paměť neklame, je to originálně motor z dílny Porsche. 😄
white label
A nejen do RS5 a nejen do Audi. 😉
Lubo
Tiež sa nám prvá generácia X6 páčila oveľa viac.

Teraz fakt nie. To už radšej X5, alebo aj 6GT.
stealth01
No já jsem už X5 40i točil, stejně tak jako u mě vyšel test mild hybridní R6 v modelu M440i.
Pokud se bavíme o koncernové V6, tak si myslím, že krásný motor je 2,9 TFSI, který dávali do RS5.

https😐/youtu.be/p5bNX4qiL7Y?t=154
white label
Který V6 T(F)SI máš konkrétně na mysli?
Dvakrát přeplňovaný V6 2.9 TFSI je skvělý motor.
kesumb
uvidíš, 40i je dle mého nejlepší bežně dostupný ne AMG/M/RS šestiválcový benzínový a nebál bych se říct obecně šestiválcový motor současnosti. Dole žije a pak graduje výkon postupně s otáčkami, o tom se může V6 TSI jenom zdát.
JanBB
Tvé testy jsou výborné, těším se!
stealth01
Perfektně napsáno... 😊
Mě by spíše zajímalo, jak to nesl, když mu zavřeli diskuzní hubu na autorevue... Ty hlášky typu "já tady budu pořád" a "se mnou přijde zákon" jsou asi nyní jen výstavní perly ubohosti a malosti... 😊
stealth01
Budu mít velmi brzy (vlastně jsem měl točit dnes, nebýt karantény majitele) verzi X6 40i na test. Uvidíme, jak na tom bude se spotřebou. Co mě ale opravdu zaujalo byla X5 ve verzi M50d. Ten motor byl fakt zvláštní z pohledu vibrací, které se přenášely i do kabiny. Jsem zvyklý na V8 v naftě a tam je jen klid a nulové vibrace. Tak jsem dělal test s miskou vody a zatímco na V8 se voda ani nehnula, na R6 (která by měla být přirozeně vyvážená) ta miska doslova odpochodovala z motoru pryč. Dodnes to nechápu, protože původně jsem myslel, že budu hledat v nějakém obrovském zoomu/detailu, který motor je klidnější.
JanBB
No jo, tak to je konec. Někdy se domluvíme a popláčeme spolu. :😉
JanBB
Jak se maže celý nechtěný příspěvek? Dík!
Arese
Přesně tak! 😄 :yes:
speedfred
🤩🤩🤩🤩🤩pobavilo
woody-alien
Neudrží moč a nick..... 😒] 😒] 😒] :yes:
JanBB
Jojo, jezdím v SUV, takže mám malé péro. A taky se bojim tmy. Ženě dávám zlatou kreditku, jen aby se mnou vydržela.
Kdysi jsem jezdil Oktávkou, a to jsem měl péro jak chobot. A holky mi všechno platily. Kde jsou ty časy. Jenže pak jsem přesedl do SUV a už se to vezlo... Chlapi, bacha na SUV!
JanBB
Díky za příspěvek, stejnou konfiguraci mám do X7 objednanou taky. Poprvé v životě jsem objednal motor, se kterým jsem nejel, protože předváděčky nebyly a skladovku s 50d jsem po zralé úvaze zamítl. Ale jezdím se 40d v X5 E70, takže o tom motoru něco přece jen vím. Tvá spotřeba je u tak velkého auta vynikající a byť je pravda, že u tak drahého auta to člověk primárně neřeší, potěší to v každém případe. A vždycky je fajn mít dobrý dojezd. Dojezd byl mimochodem jeden z důvodů proč jsem neobjednal 50i. Pokud by se ti chtělo napsat k fungování mild-hybridu 40d něco více, budu velmi rád a předem díky. Zajíždíš motor v režimu Sport, aby se ti při jízdě nevypínal nebo to neřešíš?
JanBB
Já to chápu. Mám taky pár známých, co dělají do designu nebo jsou architekty a je pravda, že mívají často výrazněji posunutý vkus oproti průměru a asi i jakousi potřebu vyčnívat a e😜erimentovat. Co oslovuje je, mně často přijde podivné. Totéž se týká lidí z uměleckých kruhů. A tak si třeba známý koupil Alfu Spider jen kvůli designu, což ale u té Alfy chápu 😊 Já bych se bál spolehlivosti. A tak u mě oproti X6 vítězí X5 jak designem, tak praktičností, byť (ne)navázání světlometů na ledvinky mi u současné generace přijde jako krok zpět a nezvykl jsem si na to.
dr.Remorey
Top koment 😉 :-!
_Karel_
😁 co ty seš za osla? Baví se se svým kámošem, íkváčku.
Bože co sem se poslední dobou stahuje za verbež....
pradeda777
Já měl F15 X5 40d a jezdil dlouhodobě za 9.5. Město sem ale nejezdil. Myslím, že na tak těžké auto a výkonný motor to byla solidní spotřeba. Motor byl jedna báseň... :yes:
pradeda777
Souhlas. Já viděl první X6 v Brně na GP (200😄 a docela se mě líbila. A to zrovna velké auta nemusím..... https😐/www.auto.cz/…-co-resit-134291
-freediver-
Hoci som zastanca benzinu, tak do X7 som zvolil prave mild-hybrid 40d a ten motor sa neskutocne podaril. Mam tak 1:1 mest👋mimo mesta a urcite jazdim dynamickejsie ako by sa slusilo, a mam dlhodobo priemernu spotrebu 8.9 litrov nafty na 100 km. Neviem ako to kluci bavorsky spravili, ale pride mi to na X7 ako maly zazrak, kedze som ocakaval realnu spotrebu okolo 11
Mig_35
Benzín jde se spotřebou stále dolů a diesel přešlapuje na místě, mám ten pocit.
Našel jsem například tenhle test😒br />https😐/www.autojournal.cz/…l-kral-segmentu/
a když si najdu spotřebu dieselové X5ky z před deseti let, bude to pořád 9 litrů...

Každopádně na tahání bych asi neváhal a vzal diesel, viz test na garaz.tv s Dodge Ram, po zapojení přívěsu spotřeba o pět litrů nahoru... prostě do určitých aplikací dává nafta určitě smysl. Zase jestli ti to jde do nákladů a není ti to líto...
JirkaVejrazka
Ono "Vystihl jsi se" neni o moc lepsi 😉
simson33
Koukám, že na rozdíl od minule diskutovaného BMW, tady už je deaktivace vypínání motoru při jízdě v menu přítomna!!
Super! Že by hlas lidu?? 😁
kesumb
za 11 to bude s 40i boj...

zaslechl jsem, ze do x6 pujde taky 45e, nevis o tom neco?
Mig_35
proč se X6ce připisuje prvenství za SUV kupé, protože už tohle splňovalo boční profil takového typu karoserie...
https😐/www.vroomgirls.com/…finitiFX35-1.jpg
naproti tomu Ssangyong Actyon byl spíš "kompakt"
https😐/t.cncenter.cz/…igin-4071508.jpg?…
Mig_35
Vidím to v testech, vidím to na spritmonitoru, 40d žere téměř nachlup stejně jako 40i... to už musí mít člověk obsedantní poruchu jako Áda... ale to mu zase bude vadit elektronická ruční brzda a automat😊
CICZERO
dpcstb
asi tretinu interieru tiez dizajnoval Chuan-Che Automotive
JanBB
Mám sedm a půl roku X5 E70 40d. Budu ji velmi brzy prodávat a protože kupuji opět BMW, zvažoval jsem i 40i/50i. Jel jsem X5 40i a byť je papírově o dost rychlejší než moje E70 40d, reálně jsem takový dojem neměl. 40i mi příšla v běžném režimu trochu ospalá, což přičítám jednak rozdílu v točivém momentu, ale jistě i tomu, že současná X5 svým odhlučněním výrazně lépe maskuje rychlost. Nicméně jezdím/jezdil jsem dříve i benzínovými auty a zatímco se 40d můžu jet v Německu 160-200 km/h a spotřeba nijak dramaticky nenarůstá, svižné svezení v benzínu vypadá z hlediska spotřeby jinak. Nemyslím tedy, že X5 40i a 40d poskytují reálně stejnou dynamiku i srovnatelnou spotřebu. Vybral jsem tedy znovu 40d, a to přestože nejsem fanda dieselu a o benzínu jsem opravdu hodně přemýšlel (byť spíše o 50i než o 40i).
SoudceTi
webpaja
Aby to nebyl ještě MY20.
webpaja
Záleží na parametrech. Měl jsem X5 30d F15 a ta jezdila dlouhodobě za 9, ale s 258HP. Určitě měla menší rozptyl spotřeby než poslední generace. Ta umí jet s odříkáním výrazně pod 7, ale taky přes 11. U F15 to bylo spíš v rozmezí 3 litrů.
webpaja
Skoro to samé... 😉
ProchyToman
Rozdává zlí karty.
CICZERO