Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Faceliftovaná Kia Stinger odhaluje nový ceník, co se změnilo?

75 komentářů

Dinar
Někdy před patnácti lety tu legendární diskutér GTI pro chvalozpěvaře o podobných, k neúspěchu předurčených, autech zavedl pojem “bychař”, tedy člověk, který má jasno v tom, že tenhle model je koupě století, auto porážející konkurenci v dané tŕidě na hlavu, a že každý BY mu měl dát přednost a on sám BY ho hned koupil. Bohužel se následně ukáže, že bychaři nejen že toto auto prodejně nezachrání, ale že většinou buď nekoupí nic nebo nakonec skončí u té nudné německé konkurence. To je i případ stingeru. 😉
traveldrive
Palce hore model nezaplatia.
_Karel_
V dnešní době je Stinger levnější, než kdy dřív.
Pro srovnání - dvoulitrový Superb v +-podobné výbavě bude levnější o cca 100t.
ACE.
Nabídka šestiválce, ať je od koholiv je vždy :yes:
wakantanka
Ten Stinger GT je fajn práve ako GT, len má smolu že je to Kia a stojí koľko stojí. Trh totiž ukázal, že reálna cena za ktorú si vie nájsť kupcov by mala byť o cca 5000€ nižšia ako bola pred FL.
ACE.
Je to tak, ale vykládej místním světaznalcům, že naše kotlina není pupek světa a někde škodofky ani neznaji. Tito prostí hoši Ti neuvěří, nebo jim prdne žilka.
_Karel_
Když, když. Srovnal jsem podobně vybavená auta, u Stingeru je to samozřejmě "ber nebo nech být", žádná konfigurace.
Ke 12% se podle mě každý trouba nepřiblíží. Mě před dvěma lety nabídli po celé republice 6%, jediný prodejce 9%.Tolik se to změnilo za ty dva roky? Je to možný.
Na srovnávání cen ceníková vs. po slevě bych teda zrovna tebe netipoval.
Johnn
V evropě 2019 cca 3000ks ročně. V USA 2018-16000ks 2019-13000s. Srovnání VW Arteon Evropa 2019 19000ks ale USA 2600ks (9 měsíců). Podle prodejů asi nelze soudit úplně kvality auta. A náš trh už vůbec není směrodatný.
Anonym
Stinger se kupuje hubou a platí palcema. :-!
Šimpanz
Špatně, za letošních 11 měsíců 17 ks. Pro srovnání Ferrari 812 Superfast se prodalo 15 ks.
pallas
Než sa začala Kia Stinger predávať, tak boli v tlači a na nete samé chválospevy. Ale v reále som videl na Slovensku možno tri či štyri kusy. Ako sa predáva v ČR?
tesnav
Tak nevím, když budu chtít Supa primárně kvůli silnému motoru bez různých zbytečných pichovin, tak velmi solidně vybavený Sportline je za 1,138M. S pár příplatky, třeba za rozumnou barvu, 50 nahoru. S běžnou slevou (máme tzv. firemní 12%, ke které se ovšem přiblíží každý trouba na krámě) jsem na 1,05M. Stinger začíná na 1,45M ...
Anonym
Superb ale nemá V6, má trapný foukaný R4.

Jako Stinger není cenová bomba, za jeho cenu jsou americké sedany s V8 (Charger, 300C) ale přesto je to furt lepší jak Superb.
Anonym
Přesně tak, díky za každý V6 a V8 v nabídce :yes:
ACE.
Dobře ty, slušnej postřeh. Ale zůstane alespoň možnost si vybrat, což je alespoň za mě lépe, než když ta možnost neexistuje.
ACE.
Duo tupounů zase skáče na flusanec a ještě mlaská 😀 až budeye mít papíry, taky si nějaký opravdový koupíte, nebo vás tatinek založí. Zatím uražejte z bezpečí netu, ke to bezpečné. V reálu na to poserkové nemáte.
tesnav
Nevím, jak jsou ta auta vybavená. Jen vím, že v základu si takového Supa koupím pod mega. A srovnávám to, co znám. Sleva 10-12% u Škodovky na takto drahé auto (vybavená Okta, Sup nebo Kodiaq) vs. základ u Kie. Klidně přidej zkušenost, kolik dávají slevu korejci. Já to nevím ...

Srovnávání aut se stejnou výbavou, pokud ta je bezpodmínečně v základu, má smysl jen pro ty, co tu výbavu sutečně chtějí. Kolik jich je? Pokud to nepotřebuji, tak je mi ukradené, že konkurence za to chce o tolik víc, že se přiblížím na tebou zmiňovaných 100 litrů, když bez těch zybtečností jsem na rozdílu 300.

Stinger s V6 je objektivně velmi dobrá nabídka, jen holt tady u nás i v Evropě míří do poloprázného segmentu kupců, protože "značka" ...
Anonym
Ne neštve. Ale Kia je mainstream. Každá MS automobilka se občas odváže/ snaží si vylepšit image. Phaeton byl 100x lepší a taky ho nikdo nekupoval. Přitom to ve své době objektivně byla nellepší německá limuzína.
Všichni chtějí? Většina lidí neví, že existuje.
Mig_35
Legendární diskutér GTI byl nizkorozpoctovy snob a kkt
Anonym
Jo Phaeton byl etalon, hlavně s V10 TDI to byla taková plečka, že větší krám nenajdeš. To když přijšlo na servis, tak z toho nespali servismani ani v noci 😄 😄 😄
webpaja
Konečně v mainstreamu pěkný motor, to souhlas. Koupíš?
speedfred
Tak u tých dvoch pánov vyššie si hrubo ale fakt hrubo mimo.
_Karel_
Nezastávám se nekonfigurovatelnosti, jen píšu, že tak jak je vybavený stojí velice slušnou cenu, blízkou i obyčejnému mainstreamu.
webpaja
Diskuzní prosťáček znovu úřaduje. Kolik těch Stingerů máš ty mentore? Přes své omezené vidění se domníváš, jaký jsi sám světaznalec? Hodně troufalé.

Stinger může být jak dobrý chce. Ale nikdo ho nekupuje, ani andělé osvěty jako jsi ty.
tesnav
Za 3 roky 114 kusů ...z cca.700tks nových aut v ČR za tu dobu.
Petrol-head
Díky bohu za to, že se v Kie rozhodly takhle a nenechali si diktovat ty sra*ky 😁
pallas
nie že máličko, oni to poriadne prestrelili s cenou.
za tú cenu je Dodge Charger s 5,7 HEMI a ešte ti aj zostane
https😐/www.dodge.com/…harger.2020.html#…
webpaja
Ono vyrábět slušné RWD auto s biturbo V6 prostě něco stojí a ví to i Kia. Je to určitě fajn oživení nabídky, bohužel se nesetkalo v EU s adekvátní odezvou.
traveldrive
Nechaj to. Fakt ťaháš za kratší koniec a je celkom zbytočné to tu nanovo rozoberať.
Emel
Za šestiválec s hezkou výbavou je to fajn nabídka.
Má to i nějaký drobný mouchy... reálně je to auto velký zvenku a poměrně malý uvnitř, obzvlášť když si dá řidič sedačku dolů. Když jsem se byl před pár lety poptat tak se o slevách odmítali bavit, resp. nějaké nízké jednotky procent... takže ten odskok od standardní main střední byl fakticky větší než se zdá, obzvlášť od slevových premiantů typu Passat nebo Insi. I proto asi jediný co dává smysl byl ten šestiválec.
Na druhou stranu stála vedle na salonu Optima GT a cenová politika stejná... cena po slevě přes 1M s dvoulitrem... nedivím se, že ani tohle člověk nepotkává.
Dinar
Když dáváš koment k něčímu přispěvku, je logické předpokládat, že se to týká toho, co napsal. To tvoje následné kličkování byla jen trapná marnost.

Jinak, jestli je ti dvacet, tedy smrkáč s nudlí u nosu, byl bych ochoten nějaké to zablábolení přehlídnout, v tomhle věku má hodně lidí ještě naprosto jasné názory na všechno a všechny, právě proto, že toho ještě moc neví. Pokud jsi třicátník nebo starší, pak jsou ta tvá zdejší představení na pováženou.

P.S. Už víš, co je Landsmannschaft?
_Karel_
Já proti tobě nic nemám a v téhle diskuzi tuplem ne, mám podobný pohled jako ty. Ale minulýma řečma o wermachtu nebo co to bylo sis naběhl, to bylo dost zbytečný.
A zrovna ti dva pánové kromě toho , že závodí, tak jejich vozový park jim může závidět většina z nás. Takže víc vedle jsi nemohl být. No nic, nechci mentorovat.
_Karel_
Jedna věc je s někým nesouhlasit, a úplně jiná věc je plácat něco začátečnících a mokrých řidičácích u lidí, kteří řídili v době, kdy tobě maminka přetahovala předkožku.
_Karel_
Tak když tu někdo s 230 příspěvky napíše ve vedlejší diskuzi Dinarovi, že je "prostoduchý nováček"..... 😁
ACE.
A v čem byl Phaeton lepší??? Máš někde test, kde to porovnali a prokázali by to? Já četl před lety srovnávák (s německou konkurencí) a zle nestačil ...
webpaja
Bychaři jsou obvykle aspoň milí, ta skupina mentorů je mnohem horší 😉
pallas
Mám pocit, že v USA je to podobné

Kia Stinger
Raketu s výkonom 365 koní mnohí chvália, málokto si ju kupuje.

https😐/www.thedrive.com/…n😲ne-is-buying
ACE.
No vida, i proto jsem sem tak 20 let nepřispíval, protože přes bohulibou myšlenku popovídat si o autech, sem dost lidí chodí léčit si mindráky a skrz auta přejít do osobních útoků, tak co myslet, doma posránci, ale tady jim nic nehrozí. Tebe bych až zase tak na tohle neodhadoval. Mije prrvní příspěvky tu byly ještě v 90tejch, tehdá nebyla žádná registrace, ale nevím jestli to pamatuješ 😉
Ale polopaticky, ať nezapadáme do těhle dětskejch hrátek, co je třeba v této debatě, u mě špatně, konkrétně.
1Zastávám se auta s šestivácem, že je fakt dobře že je u nás v nabídce, ale že pro blbce je to trnem v oku, proteže sledují jen náš trh. reakce fosteka, že to nemám cpát, protože většina takovejch má škodovku???? proč útok na ?
reakce pájíka, kolik těch stingerů mám? proč osobní útok za tohle, protože jsem rád že se to auto udrří na trhu? tomu fakt nerozumím
Od dinára, osobní útok a obvinění že to co jsem psal, nebylo v článku a že kličkuju bla bla bla, no jasně že ne, když jsem psal obecně, tak jestli všechno hodnotí jen na základě posledního článku a netuší co odehrává za masáž (nejen na tomhle webu, je omezenej a nebo věčnej začátečník. Já se do nikoho nenasírám, ale bránit se těmhle internetovejm hrdinům budu.
ACE.
Takže každej má podle tebe koukat jen na náš trh a podle toho hodnotit auta. Vida, podle mě je dobře za každou další možnost co je na trhu. A pokud někdo podsouvá blábol co má kdo z a auto, nebo že když si to nekoupí nemá ho co zastávat, tak je podle mě omezenej tupec. Jestli to vidíš jinak, je to tvůj názor....
Anonym
Zatím tady každej večer bubláš jenom ty. Máš Stingera? Protože většina těch hošíků má tu škodovku.
Tak a teď kloučku ještě nějaký vysvětlivky. Je to tady Auto.CZ ne Auto.USA. Článek je o ČESKEJCH cenách.
Ne Měsíci je nehrozšířenější auto Lunochod, a nikdo ti to taky necpe.. :-!
ProchyTom
Bych nekoupil, pac v6 uz jsem mel a ted v8, a to Bych sel krok zpet. Leda do V6 nafty, tam sem jeste nebyl, jen r6, ale to Bych sem nemotal.
iudex
Jj, fakticky potvrdzuješ, čo píšem, pod 50t to nové nijako nepôjde. A cez 50t za Kiu dá len veľký fanúšik. Podľa štatistiky za 1-10-2020 sa predalo spolu 7 Stingerov (zo 7000 Kií, teda iba každá tisíca predaná Kia je Stinger).
iudex
Objektívne Stinger je čistá stredná trieda, porovnaj ho s najbližším súperom Arteonom, ten je dlhší aj širší. Priestorovo je Stinger dokonca menší než je priemer strednej, nová trojka dá priestorovo Stingeru na frak (a to prémia nikdy nebola o veľkom vnútornom priestore).
webpaja
Je mi líto, že nechápeš psané slovo, ale není to můj problém. Přečti si po sobě, co za hlouposti žvatláš a až se zastydíš, omluvíš, pak můžeme diskutovat.

Než překročíš svůj stín, nestojíš za reakci.
Mig_35
Svého času měl sestivalce i Renault, Opel a Škoda. A byly dražší, víc žraly a moc se jim nevedlo...
wakantanka
Reálne čo viem sa posledný predaný skladový Stinger GT v plnke predal u nás za cca 48 tis.€ v takej tej svetlomodrej metalíze. Údajne to dealer predal pod nákup lebo mu to na salóne stálo asi rok.
Mig_35
Stinger bych viděl spis na úrovni 5ky než 3ky
Mig_35
Phaeton byl A8ka ze železa. V tom byl hlavní problem.
iudex
No to je ten problém, za cenu Stingera je buď prémia, alebo viacvalcový mainstream ako je Charger sa dá kúpiť hodne lacnejšie. Kto kúpi Stinger za túto cenu? https😐/www.sauto.cz/…stinger/18733181?…
iudex
No a práve tie zľavy, čo spomínaš (resp. ich neexistencia) boli podľa mňa hlavnou príčinou neúspechu Stingera.
Lebo z cenníkovej ceny 56t eur sa moc dole dať ísť nedalo, ako píšeš len jednotky percent, ale buďme optimisti a povedzme že 10%, to je konečná cena stále cez 50t.
Porovnateľná M340i je za cenníkových 64t, ale zľava 20% v pohode, na IČO aj 25%, teda reál 49t. No a tu je pes zakopaný, Kia drahšia ako BMW? To proste nikto nedá.
Btw. to isté píšu diskutéri na britských weboch, zľavy žiadne, plus naviac vraj prístup predajcov otrasný. Takže aj človek čo mal teoretický záujem skončil inde.
Johnn
Všechno co komentuješ, tak vlastníš? Určitě ne. Proč je problém pochválit skvělé auto.
Nejsem akcionář aby mě záleželo na prodejích, ale psi štěkají a karavana (Kia) jede dál.
Anonym
Charger a 300C má obří výhodu že to nejsou přímovstřiky, takže jdou snadno na LPG pro toho kdo řeší spotřebu a jinak sou to pohodlná auta ideální na denní ježdění.
twistedTSD
Tak zase Charger ani 300 není pro každého, i když cena ujde.
twistedTSD
Na druhou stranu, Stinger evidentně absolutně nezaujal kupce naftové prémie, ale našel si tisíce zákazníků, kteří ocení šestiválec za dobrou cenu. Nepřijde mi to jako úplně špatné skóre, svědčí to o určité mezeře na trhu.
Anonym
když tu furt brečíte na cenovkou
https😐/www.sauto.cz/…charger/18882434?…

A můžete mít i V8 v top výbavě
https😐/www.sauto.cz/…er/300c/18432192?…
Anonym
80% zákazníků si zvolilo u Stingeru V6. Celkem se tu prodalo 114 ks (zatím).
traveldrive
Máličko to prehnali s cenou. Proste nadhodnotili image značky. Keby zostali nohami na zemi, Stingerov by tu bolo dosť a dosť.
ACE.
Jo v tomhle se nehádám, to jméno je v této kategorii možná rozhodující. Je to už hodně let co jsem to četl, byl konkrétně kus s W12 chválili kompaktnost uložení motoru, ale proti konkurenci vysokou hmotnost a a ještě něco, co si nevzpomenu 😁 Ale výsledek byl, že ho krapet ve 12v konkurenci strhali, ale testů bylo určitě víc
webpaja
Kdo tu soudí kvalitu podle prodejů? Ani nikdo netvrdí, že je náš trh směrodatný. Kolik jsi Stingerů koupil ty?
Anonym
V8? Pořád málo...když to musíš řešit.
Vodlítanejch V12tek koupíš za cenu kuchyňský linky plnou zadel. V tom to není. 😄
VDC
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
pallas
GTI-ho si pamätám. Ozaj kam sa vlastne podel?
ACE.
Ty seš nastřelen? 😁 😁 😁 Vždyť mluvíš z cesty, nic z těch blábolů co podsouváš není pravda. Prober se z toho
ACE.
Tak bez obecnejch plků, jedinou věc co není pravda nebo, koho jsem napad (nepočítám moji reakci na cílenej útok)a přestaň okecávat a mluv konkrétně. Jestli to teda zvládneš 😁
ACE.
A napadám tím snad někoho, ahá tys to vztáhnul na sebe 😁 😁 😁 takže ses vžil do role toho, koho popisuju, tak to jo, nenapadlo mě že se poznáš a že tě to tak nas.re. To víš bylo do na prosťáčky obecně 😁
webpaja
Můžeš se snažit okeávat jak chceš, ale naráží to na tvůj vlastní diskuzní výměšek😒br />
"Je to tak, ale vykládej místním světaznalcům, že naše kotlina není pupek světa a někde škodofky ani neznaji. Tito prostí hoši Ti neuvěří, nebo jim prdne žilka."

Nějak tam nevidím ani argumentaci, k ani inteligenci. Jen snůšku keců, kde platí staré dobré "na hrubý pytel hrubá záplata".
webpaja
Zkus se naučit buď číst, nebo si čti příspěvky i třikrát. Naprosto zcestně kličkuješ jako zajíc na honu.

Ještě jsi tu vyjma vlastního ztrapnění více nepředvedl.

A ano, lidé tvého typu si dovolí napadat pouze pod rouškou internetové anonymity, naživo pak vyčpí jako smrad z větrané místnosti.
webpaja
Od kdy máš právo rozhodovat, co si kdo může nebo nemůže koupit? A ještě se do lidí, kteří v této kategorii rozhodnou jinak navážet? Zatím jsi se předvedl jako anonymní flusal s hloupými výkřiky.

Najdi mi někde příspěvek, kde je tu psáno o Stingeru jako o špatném autě. Samozřejmě si dej záležet, je vidět, že máš problém s vnímáním psaného slova. 😉
Anonym
😒] :yes:
Anonym
Já kdysi viděl nějaký srovnání. Hodně obšírný, ale teď to nebudu rozvádět. Pitvali to tam dost do detailu. No a zkrátka Phaeton to vyhrál. A i osobně si to myslím. Teda minimálně byl vynikající a srovnatelnej... málokdo ho koupil, ptz jméno
ACE.
To že něco myslím z dlouhodobého hlediska a ty si to vyložíš jinak je na vysvětlenou, ale tys reagoval osobním útokem a pochopitelně vím co to Land. znamená, (ale trapně se nesnaži, prostě použij internet,) proto jsem to použil. A i ta matematika je třeba oprášit, pak nebudeš věk střílet tak mimo.
A předchozí moje reakce byla na shození Hyundae, jeslti to nechápeš, je celkem jedno kolik ti je, protože tvoje tupost je extrémní. Přečti si ještě několikrát o čem byla řeč, a jaká je přesná moje citace. Co se tě na tom dotklo a co těch dalších??? Jedině že se sami mezi ty zaostalce pasovali. Ale ty taky vypadáš na týpka co chce mít svoji pravdu, rád by byl uznávanej, tady si léčí mindráky a z očí do očí na to nemá a tak je hrdina tady.
ACE.
Proto závodění nic nemám, (znám závodníky i účastníky závodů co o tom hlavně rádi hodně mluví, že závodí), ale proč vždycky všechno skončí osobním útokem, podívej se jak reagují na ostatní. Vždyť na spoustě visí jak *** na košili, jak někdo řekne nějakej názor, třeba s ním i nesouhlasím, ale tihle hned mají snahu ho sejmout, jak s ním trochu nesouladí. Proboha proč? A pokud řeknu nějakou blbost, stačí to podložit argumentem a ne urážkou, o argumentech se dá mluvit, dají se něčím doložit, ale urážka vyvolá kupodivu jen další řetěz urážek a pak už je pochopitelně beru za ***y. Jo a nebyl to wermacht, to by mělo krapet jinej význam, ale chápu že se to dá zaměnit.
_Karel_
Každopádně s prémiovou technikou.
Jako by tě to auto štvalo. Je to hrozný auto, protože ho všichni chtějí a nikdo nekupuje.
ACE.
No to je, když se řídí jen tím co bylo naposledy. To je pak věčný nováček.
Anonym
Je to taky mainstream. Už kvůli tý nekonfigurovatelnosti.