Novinky
iudex
Ham: presne. V poslednej dobe krokom Audi nerozumiem vôbec. V modeloch strednej triedy (S4, S5), kde sa vyslovene pýta benzín, dajú namiesto benzínu dízel. A vo veľkých a ťažkých SUV, kde sa ten dízel naopak vcelku hodí, ho nahradia benzínom. Skutočne nechápem a nenachádzam za týmito krokmi moc zmyslu. ;-\
Ondrej.sveda30
No uprimne tento krok Audi vubec nechapu! Doma mame SQ8 a je to naprosto skvela kombinace luxusu,pohodli, vykonu a spotreby. Jinymi slovy, kdyz chce clovek cestovat X kilometru a relaxovat pri tom, jede si za cca 8-9l na 100... a pokud chce, muze to vzit i na okruh a tam se vyblbnout. Zni to zvlastne: ''2,4-tunove SUV s dieselovym V8 na okruhu'', ale ono to vazne funguje!! 😄 :yes: (viz.: SQ7 https😐/www.youtube.com/watch?…) ...kazdopadne SQ8 jsme vybrali prave kvuli tomu unikatnimu motoru. Elektricky kompresor + 2 turba. :yes: Benzinovy V8 mela zustat bud jen RS Q8 a nebo jako alternativa ke zminenemu dieselu. ;-\
CICZERO
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
xxc
Lebo sa im to veľmi predávalo s dieselom a zvyšovalo flotilove emisie? Benzínových sa predá zlomok a nakoniec na tom "ušetria" 😄
topten
SQ7 TDI 435k ma 194g CO2/km, tedy pokuta za emise 9405E, tedy cca 250tis na nase
SQ7 TFSI 507k ma 278g CO2/km, tedy pokuta za emise 17385, tedy cca 450tis na nase.
ve skutecnosti ta pokuta bude o neco mensi, protoze tohle auto je tezky jako krava a tedy emisni limit je vetsi.
ale u auta, ktery bude v realu zacinat s cenou na nejakych 3M je pokuta pul mega za emise celkem bezpredmetna, jen vyjezdem z autosalonu ztraci na hodnote 1M
SQ7 TFSI 507k ma 278g CO2/km, tedy pokuta za emise 17385, tedy cca 450tis na nase.
ve skutecnosti ta pokuta bude o neco mensi, protoze tohle auto je tezky jako krava a tedy emisni limit je vetsi.
ale u auta, ktery bude v realu zacinat s cenou na nejakych 3M je pokuta pul mega za emise celkem bezpredmetna, jen vyjezdem z autosalonu ztraci na hodnote 1M
Ham.
Máš pravdu, v německém ceníku jsou vedle sebe jak V8 TDI tak V8 TFSI (za stejnou cenu). Nějak jsem si pomotal informace, že V8 TDI končí v Touaregu a automaticky to vztáhl i na SQ7.
white label
Ale v tomto článku se nic o opuštění dieselu nepíše..., je to napsáno tak, jako by měl V8 TFSI rozšířit nabídku motorizací.
Machýrek
S4 a S5 na naftu je nesmysl. Ale SQ7/8 s benzinovou V8 mi v kontextu konkurence smysl dává. Jen za dnešek jsem potkal odhadem pět X5M a dvě MB G AMG. Tak proč ne v Audi? Jasně, prodeje těhle aut nejsou podle toho, co jsem zrovná já někde potkal na ulici 😉 I cena překvapila, čekal bych raketu 3,2 základ a s rozumnou výbavou někde kolem 3,6 mio.
ryccardo
Emisni limity jsou jen nastroj EU jak okrast automobilky. Je jasny ze u takovych aut jako sq7, kde je naprosto vyloucene dostat se na 4 litry, jde jen o to ziskat do EU kasicky nejaky prachy za vypalny.
Ringhofer
Nebudu se posmívat, však překlepů udělám za den taky fůru. Ale tenhle od pana Máry je vážně (nechtěně) skvělý: "Oba vozy dostaly brzdové kotouče s průměrem 40 mm,"
:yes:
:yes:
Markus1
krokom audi nerozumie ani same audi..minule sme to tu rozoberali pod s8....priklad sq5...najprv diesel potom benzin a znova diesel....s4,5,6,7 v tychto modeloch nahradili benzin dieslom a teraz menia sq7,8 a nahradzuju diesel benzinom........bez ohladu na to ktora motorizacia je pri danom modely najlepsie je to celkom chaoticke.......ako som uz pisal minule nechapem prechod hlavne u s,4,5,6,7 ...boli to doteraz najlepsie mmotorizovane modely dannej rady ked clovek nepocita rs a teraz do nich daju diesel, clovek by este mozno cakal ze pojdu s cenou trochu dole ale oni neopak este stupaju
Alf1k
Mě osobně to nějak extra nepřekvapuje, Audi tenhle kolotoč s motory předvádělo už s SQ5 a vidím to tak, že i když to vzali od konce resp. od nejnevhodnějšího modelu pro návrat benzínu (SUV) tak já osobně, kdyby bylo na výběr mezi benzínem a naftou tak stejně sáhnu po benzínu a nebudu nic řešit v téhle cenové. Ale to je můj pohled, někdo třeba nechce pořád tankovat, nebo já nevim co všechno každej máme jiné nároky. Ale samozřejmě, že by bylo nejlepší mít možnost volby o tom žádná Audi není Porsche.
Jinak si myslím, že to nelze brát takhle povrchně a myslet si, že lidé co plánují strategii automobilky komplexně od nákládů na emisní pokuty, přes náklady na vývoj motorů až po nevím co všechno, že jsou to automaticky hlupáci a zákazník letadlo. Zákazník to všechno zacáluje nedělám si iluze.
PS: Je to sice absolutně nevypovídající, ale kolik jsem potkal za měsíc RS Q8 v lépe fungujících a prosperujících krajinách, tak tolik jsem na cestách nepotkal SQ7 s dieslem asi ani za dobu její existence.
Jinak si myslím, že to nelze brát takhle povrchně a myslet si, že lidé co plánují strategii automobilky komplexně od nákládů na emisní pokuty, přes náklady na vývoj motorů až po nevím co všechno, že jsou to automaticky hlupáci a zákazník letadlo. Zákazník to všechno zacáluje nedělám si iluze.
PS: Je to sice absolutně nevypovídající, ale kolik jsem potkal za měsíc RS Q8 v lépe fungujících a prosperujících krajinách, tak tolik jsem na cestách nepotkal SQ7 s dieslem asi ani za dobu její existence.
white label
A nemá V8 TDI problém plnit příští emisní limity? Jinak to nedává smysl v případě, že má tenhle V8 TFSI nahradit (v EU) V8 TDI, a ne ho jen doplnit.
kari.laz
Přesně tak, ještě bych pochopil, kdby pohony existovaly vedle sebe. Ať si každý vybere. V8 TDI se celkem prodávalo, tot se bude prodávat znatelně méně.
topten
kolik asi europoslancu a eurokomisaru, kteri emisni limity schvalovali (ne ze bych s tim vylozene nesouhlasil), bude jezdit takovym nebo podobnym autem s nasobkem emisi, ktery nutej nam plebsu ...
b) proč Audi opouští diesel, který zatěžoval flotilové emise nějakými 200 g/km a nahradí jej modelem, který zatíží flotilové emise odhadem 300 g/km. Ta dieselová V8 byla ideál do SQ7 i SQ8. Skoro to dělá dojem, že tímto krokem chtějí zajistit aby se v Evropě SQ7/8 neprodávaly vůbec.