Elektromobily
Přihlásit pro přidání komentáře
Anonym
Ale ať je to bez dotací a daňových úlev.
A ať je zpoplatněn stejnou pokutou CO2 jako spalovák - podle energetického mixu dané země. Pokud bude 100% obnovitelná, ať je to 0,-.
A ať je podle spotřebovaných kwh přepočtem nabíjená elektrika podle výhřevnosti paliva (a ano, své trojnásobné účinnosti - nemám problém) zdaňena stejnou spotřební daní, jako odpovídající fosil.
Nebo ať fosilní oddaní. 😊
...všichni víme, kolik by se jich prodalo.
A ať je zpoplatněn stejnou pokutou CO2 jako spalovák - podle energetického mixu dané země. Pokud bude 100% obnovitelná, ať je to 0,-.
A ať je podle spotřebovaných kwh přepočtem nabíjená elektrika podle výhřevnosti paliva (a ano, své trojnásobné účinnosti - nemám problém) zdaňena stejnou spotřební daní, jako odpovídající fosil.
Nebo ať fosilní oddaní. 😊
...všichni víme, kolik by se jich prodalo.
Delas to dobre. Pekne se vykricet pomaha v boji proti depresi i stresu.
Já nekřičím. Snažil jsem se napsat, jak je trh pokřivený a jak jsou EV protěžované. A co hůř, vzdálenými institucemi v Bruselu. Smrdí mi to centrálním plánováním a ekonomickým diletantstvím. Jestli máš jiný názor...ale vlastně je mi to fuk.
Jsem v klidu, naprosto v klidu.
Jdu do garáže. Mám tam nějakou práci na Cadillacu z roku 1958. Jo jo, za Eika byl svět v pořádku 😄
Jsem v klidu, naprosto v klidu.
Jdu do garáže. Mám tam nějakou práci na Cadillacu z roku 1958. Jo jo, za Eika byl svět v pořádku 😄
takze u spalovaku se tedy taky pricte energeticky mix za kazdy litr paliva 1,5x ? no to nevim jak by to automobilky delali, to by meli pokuty treba v CR asi tak 10x vetsi nez co jim ted hrozej celoEU 😒]
mrazik
Opet jeden EV auto za hubicku - 60.000 Euro. To si muze preci dovolit kazda prumerna rodina. Statisice, miliony zakazniku cekaji pred branami s plnou kreditkou.
No BMW nikdy nevyrábělo úplně auta pro lůzu.
To sis nevšiml?
Jsou třeba dacie, opely a tak. Koukni tam na nabídku.
To sis nevšiml?
Jsou třeba dacie, opely a tak. Koukni tam na nabídku.
Standardní fosilní auto se dá pořídit u BMW za cca třetinu této částky. Takže je tam něco i pro tu "lůzu". Kdo nemá peníze je lůza?
Kdo chce porozumět, porozumí. Jiný klade hloupé otázky wole.
nechceš se na to vy...? neříkal jsem ti, že mám od doktora zakázáno bavit se s de.bi.la.ma? fakt bych chtěl, ale nemůžu...
CICERO
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
zakladni X3 zacina na 46000 Euro, jo na to ma taky kazda rodina, i ty co jsou na zakladni mzde nebo davkach 😒]
Mne sa zda, ze nejaky zakladne vybaveny zaklad stal 43 000 €. So zadnym nahonom, este ma predavac presviedcal, ze nic take neponukaju. Az sme spolocne pozreli do konfiguratora a bol tam aj sdrive 😄
kazdy trh v Evrope ma ruzne vybavy a zaklady, tedy asi i neco levnejsiho nez maji treba Nemci jako zaklad, mozna na slovensku mate neco levnejsiho, ale kdo si dnes takove auto kupuje v zakladu? kor u BMW a podobne "premie"
osobne bych asi auto v tehle cenove hladine v zakladu nekoupil, za ty penize tam vzdy budu chtit neco co ten zaklad nema a kdys bych to tam nedal tak me to pak bude lamat v hlave proc jsem si to tenkrat nekoupil, ale kazdy to ma urcite jinak, asi by bylo zajimave nekde dohledat v jakych vybavach se auta nejcasteji kupuji, s jakymi priplatky a u takovychto "premiovych" znacek i to kolik lidi si veskutecnosti koupi ten absolutni zaklad
osobne bych asi auto v tehle cenove hladine v zakladu nekoupil, za ty penize tam vzdy budu chtit neco co ten zaklad nema a kdys bych to tam nedal tak me to pak bude lamat v hlave proc jsem si to tenkrat nekoupil, ale kazdy to ma urcite jinak, asi by bylo zajimave nekde dohledat v jakych vybavach se auta nejcasteji kupuji, s jakymi priplatky a u takovychto "premiovych" znacek i to kolik lidi si veskutecnosti koupi ten absolutni zaklad
Ja som to zvazoval, praveze x3 zaklad sa podoba na x1 s podobnou vybavou + 7000 €. Ale casto sa to asi nekupuje, ako som pisal vyssie, aj predajca bol zaskoceny, ze ponukaju aj sDrive 😄
😲