Jj, už som to tu písal, na Slovensku je táto výpredajová cena už dlhšie a robí z Leonu asi najvýhodnejšiu kúpu v rámci triedy. Napr. Leon FR Limited s motorom 1,5TSI 96 kW za 17390 eur. A mám v podstate plne vybavené auto (autoklíma, full LED, adaptívny tempomat, parkovacie senzory aj kamera, väčší 8" infotainment, keyless, 17ky alu, športové prkotinky patriace k FR ako sedadlá).
Kdežto nový Leon začína s 1,5 96 kW na 19090 eur a s chudobnejšou výbavou (16" disky, 1-zónová klíma, bez digiprístrojovky...), za výbavu FR už pýtajú 20230 eur. Teda nová vs. stará generácia zhruba +3000 eur rozdiel.
Jo akorat vtipne je ze ty Leony jsou takto slevnene uz 2 mesice at ted kdyz o tom zacinaji psat vsude na netu tak uz zbyva po republice par FR a Excelence a treba extravyhodna black edition co by clovek na prstech jedne ruky napočítal...no proste s krizkem po funuse. Ja sem za ty penize kupoval Black edition pred mesicem auz tehdy nebyly k dispozici ani vsechny barvy
Kolega koupil červené FR s 1.5 TSI 96 kW za 380 tis. Kč a 110 kW verze byla o 30 tis. dražší. Xcellence v šedé měli za 410 tis, dvoulitr TDI Xcellence a FR 110 kW s DSG za 498 tis, opravdu to teď byla super příležitost pořídit si pěkné auto za velmi rozumný peníz a ještě si vybrat motorizaci, která mu sedí.
Ale no tak, to predsa nemôžeš takto porovnať, že stará vs. nová a 3000 € plus. Však to je vždy tak, že vybehovy model, skladovka je cenou o parník inde ako novinka. V takom Forde a nielen tam by vedeli pospominat. Namatkou FoFo I. pri uvedení na trh, holý, bosý, 3 dv.s 1,4 stál 480 tis.SKK. Skladovka tesne pred príchodom II.gen. pomaly v plnke, 5dv.hb 1,6 aj so sadou zimných kolies k Alu na aute stála 490 tis.Skk. Vypovednejsie porovnanie by bolo porovnať ceny pri začiatku predaja po sebe idúcich generácií.
Asi tak. Toyota nasadila pri Corolle ceny asi 4000 EUR nad Aurisom. Po dopredani Aurisov to kleslo o 2000 EUR. Stále je drahšia, ale je tam výrazný medzigeneračný skok, ktorý pri Golfe, alebo Leone nie je.
Kdežto nový Leon začína s 1,5 96 kW na 19090 eur a s chudobnejšou výbavou (16" disky, 1-zónová klíma, bez digiprístrojovky...), za výbavu FR už pýtajú 20230 eur. Teda nová vs. stará generácia zhruba +3000 eur rozdiel.