Testy
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeTEST Volkswagen T-Roc R – Sourozeneckou přetahovanou vyhrává. Ale co dál?
175 komentářů
3_diamanty
za 1,2 mega to bude v podstate u sukromnika nepredajne ( mozno az na par zberatelov a pod ) ...
ale zeby radsej spravili T-roc s 1,5tsi aj v 4x4 za nejakych cca 20 tisic eur pre realneho zakaznika tak to nie... to uz im je tazko... dakujeme wagen 8-s
PS: pchat vsade tie tmave disky to je nejaky novy automobilovy mor? uplna hruza ... gyc jak svina ... v podstate nekukatelne kola... brutal... a pritom T-roc v nejakom beznejsom prevedeni a na normalnych kolach vobec nevyzera spatne a je aj celkom pekny https😐/img2.auto.cz/…ull/5273950_.jpg ...
ale zeby radsej spravili T-roc s 1,5tsi aj v 4x4 za nejakych cca 20 tisic eur pre realneho zakaznika tak to nie... to uz im je tazko... dakujeme wagen 8-s
PS: pchat vsade tie tmave disky to je nejaky novy automobilovy mor? uplna hruza ... gyc jak svina ... v podstate nekukatelne kola... brutal... a pritom T-roc v nejakom beznejsom prevedeni a na normalnych kolach vobec nevyzera spatne a je aj celkom pekny https😐/img2.auto.cz/…ull/5273950_.jpg ...
Alfonz666
Mohl by mě někdo vysvětlit, k čemu je tenhle vehikl dobrej?
CICERO
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
K tomu aby konkuroval třeba BMW X2 M135i nebo dalším autům prémie v této kategorii.
Pro bmw to žádná konkurence není... Už jen tím interiérem :no:
V obou interiérech nevidím nic jiného než hromádku plastů.
Asi tak. Nekteri boyz maji BMW za super pecku a top top, ale interiery tech nizsich bmw trid si s timhle VW nijak nemaji co vycitat 😉
Plast je i v audi, ale neni plast jako plast. Kuzi prosivane pristrojovky patri do jine kategorie, co to tady placate za nesmysly.
A plasty v Troc jsou takova hruza, ze i ta fabie je na tom lip. A vy to tady zkousite srovnat s X2, zjevne podle obrazku.
A plasty v Troc jsou takova hruza, ze i ta fabie je na tom lip. A vy to tady zkousite srovnat s X2, zjevne podle obrazku.
Jistě, není plast jako plast, taková PET láhev od Coca-Coly to je kvalita, proti tomu je PET láhev od Kofoly vyloženě odpad.
Srovnávat s X2 nic nemusím, to za mě dělají jiní.
Oder vielleicht …
… Audi SQ2, Range Rover Evoque P300 AWD, VW T-Roc R, Mercedes-AMG GLA 35, wenn er kommt
https😐/www.krone.at/1978331
Srovnávat s X2 nic nemusím, to za mě dělají jiní.
Oder vielleicht …
… Audi SQ2, Range Rover Evoque P300 AWD, VW T-Roc R, Mercedes-AMG GLA 35, wenn er kommt
https😐/www.krone.at/1978331
Je tu napríklad jeden užívateľ, ktorý chce prejsť z hotheču na niečo vyššie, pohodlnejšie na nastupovanie, s lepším výhľadom atp., ale z toho hotheču je zvyknutý na vysoký výkon a dynamiku. A T-roc R je u neho jeden z kandidátov (popri X2 M35i, GLA 35 AMG a pod.).
EDIT: tak vidím, že šimpanz to napísal skôr a jednoduchšie.
EDIT: tak vidím, že šimpanz to napísal skôr a jednoduchšie.
Je to blbec, nevi co vlastne chce, nechape, ze za 1.2 mega je na trhu asi 15 jinych lepsich aut ... tak at si to uzije 😄
Jeste at se podiva po RR Evoque kabrio, to by ho mohlo vzit za srdce 😄
Jeste at se podiva po RR Evoque kabrio, to by ho mohlo vzit za srdce 😄
Absolutně nechápu, proč by to měl být blbec. A taky která auta jsou lepší? Vůbec nevím o koho jde, ale právě proto nechápu takovýhle kecy.
I kdyby se mu líbil ten RR Evoque cabrio, tak je něco špatného na tom ze si ho pořídil? To, ze by jste si to nevybral vy, neznamená, že je ten člověk blbec.
I kdyby se mu líbil ten RR Evoque cabrio, tak je něco špatného na tom ze si ho pořídil? To, ze by jste si to nevybral vy, neznamená, že je ten člověk blbec.
Ja ho nejdem obhajovať, nech prípadne napíše sám, ale ak by si mal podobné preferencie ako on, t.j. HH už ti je moc nízky a tvrdý, ale chceš aspoň tých 300k, čo by si iné (nehovoriac lepšie) za tých 1,2m (cenníkových!) navrhoval? Rád si prečítam tých 15 tipov. 😉
Podle AMuSu je T-Roc R ve srovnání s Golfem R vhodnější na rozbité okresky a Golf-R naopak. na okruh. Opírají to o tři věci v kterých je T-Roc R vylepšený proti Golfu R
- T-Roc R má dodatečný podmotorový rám z lehkých slitin, který zvyšuje tuhost celé konstrukce, což se údajně pozitivně projeví na rozmlácené cestě pod plným výkonem
- T-Roc R má údajně přepracované brzdy, které by měly být odolnější proti fadingu než Golf R
- T-Roc R má přeladěný Haldex s tím, že posílá víc výkonu na zadní kola než u Golfu R (údajně častěji jede na plné sepnutí spojek)
Do značné míry to potvrzuje i test O. Chamilly
https😐/www.garaz.cz/…-cekali-21003170?…
Takže ten, komu je okruh ukradený může T-Roc upřednostnit proti Golfu R zcela racionálně jako lepší volbu (pokud tedy není olizovač plastů na vrchní části palubky, tam T-Roc vyloženě zklame).
- T-Roc R má dodatečný podmotorový rám z lehkých slitin, který zvyšuje tuhost celé konstrukce, což se údajně pozitivně projeví na rozmlácené cestě pod plným výkonem
- T-Roc R má údajně přepracované brzdy, které by měly být odolnější proti fadingu než Golf R
- T-Roc R má přeladěný Haldex s tím, že posílá víc výkonu na zadní kola než u Golfu R (údajně častěji jede na plné sepnutí spojek)
Do značné míry to potvrzuje i test O. Chamilly
https😐/www.garaz.cz/…-cekali-21003170?…
Takže ten, komu je okruh ukradený může T-Roc upřednostnit proti Golfu R zcela racionálně jako lepší volbu (pokud tedy není olizovač plastů na vrchní části palubky, tam T-Roc vyloženě zklame).
dr.Remorey
Je vysmech. Plastak za 1,2 mega. Zlaty Clio. To auto je samozrejme nesmysl, ale je marast, ze takova krabice s konfekcni technikou da stovku pod 5. S tim se kdysi trapily supersporty.
A o tom pisu. Ze dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec s haldexem zatopí kde čemu... A přitom te ani nesezere.
_Karel_
kolik nicků potřebuješ? Bude jich ještě víc?
Oceňuji, žes po několika měsících pochopil význam políčka "Reagovat"
Beru zpět pořád nepochopil.
Oceňuji, žes po několika měsících pochopil význam políčka "Reagovat"
Beru zpět pořád nepochopil.
ProchyTom
Ja nesrovnavam s golfem r. To ty si vytahnul eso z rukavu a bojujes tu za Troc za 1,2. Ja nevim kolik co stoji a co mam s cim srovnavat. Tady je to vysmech kdyz se tu pod kazdym tretim clankem postuje asx, srovnava se s bmw s kiou a hlavne se resi cena. Pro nekoho ma tohle cenu, pro me ne. Nevim proc bych mel nekomu jako ty vysvetlovat jestli dokazu mit jinej pohled na vec. Nedokazu, protoze mam jeden nazor a nechci spekulovat. Takze si kup tohle nebo x2 nebo m2 za kolik chces ale nemusis se me ptat na muj nazor. Ten je uz v prvnim prispevku a myslim ze kazdej soudnej clovek mi bud da palec dolu a nebo na me hodi ***uska a jede se dal.
rohYpnol
Právě jsem si uvědomil, proč tohle jméno. Roc(k) jako skála. Prostě interiér a plasty tvrdé jako skála!
Ano, T-Roc je prostě (bohužel) Volkswagen nové doby. Slušný dojem pouze ve vybavených verzích, a i přes výbavu a cenu vysokou jak skála (aha, další paralela!) stejně budete mít tvrdé plasty a laciný interiér. A to na stůl vysázíte horu zlata...
Prostě tohle abyste koupili, musíte být skálopevně přesvědčeni, nebo natvrdlí jak skála!
Ne, vážení, interiér tohoto modelu je vážně průser, tohle prostě pos*ali...
A to jste ještě neviděli ID 3... Ale to necháme až na jindy...
Ano, T-Roc je prostě (bohužel) Volkswagen nové doby. Slušný dojem pouze ve vybavených verzích, a i přes výbavu a cenu vysokou jak skála (aha, další paralela!) stejně budete mít tvrdé plasty a laciný interiér. A to na stůl vysázíte horu zlata...
Prostě tohle abyste koupili, musíte být skálopevně přesvědčeni, nebo natvrdlí jak skála!
Ne, vážení, interiér tohoto modelu je vážně průser, tohle prostě pos*ali...
A to jste ještě neviděli ID 3... Ale to necháme až na jindy...
Tak VW má být levné auto, lidový vůz. Tak se to němečtí soudruzi snaží navrátit do původního významu.
Kvalitě materiálů krutě neodpovídá cenovka.
VW se dávno posunul někam na pomezí prémie. Ale tohle je prostě declass...
Ale není se čemu divit, novinky od Audi jsou taky jednou nohou "v kaši"...
VW se dávno posunul někam na pomezí prémie. Ale tohle je prostě declass...
Ale není se čemu divit, novinky od Audi jsou taky jednou nohou "v kaši"...
Ale tak je to business.
Troc je golf na chudach, nic vic a nic min. Vyrobne to stoji celkem stejne jako golf, ale za SUV zakaznik zaplati o 10-20% vic... no neber to.
A kdyz jsi jóó nenazrana automobilka tak usetris dalsich 5% a das tam plasty tvrdy, ze ani fabie to nema a je to.
Ted slo o to, jestli to lidi koupi, ale Troc po silnicich jezdi, design z venku je OK, takze asi spokojenost.
Ze to pak hapruje kdyz to ma 300k a stoji 1.2 mega to jo, ale to uz je tak nejak jedno, takovy auto si stejne koupi jen clovek padlej na hlavu, tech par set kusu co prodaji ani nestoji za rec.
Troc je golf na chudach, nic vic a nic min. Vyrobne to stoji celkem stejne jako golf, ale za SUV zakaznik zaplati o 10-20% vic... no neber to.
A kdyz jsi jóó nenazrana automobilka tak usetris dalsich 5% a das tam plasty tvrdy, ze ani fabie to nema a je to.
Ted slo o to, jestli to lidi koupi, ale Troc po silnicich jezdi, design z venku je OK, takze asi spokojenost.
Ze to pak hapruje kdyz to ma 300k a stoji 1.2 mega to jo, ale to uz je tak nejak jedno, takovy auto si stejne koupi jen clovek padlej na hlavu, tech par set kusu co prodaji ani nestoji za rec.
Tak ja síce tiež nie som cieľová skupina, ale tú cieľovú skupinu som jednak opísal vyššie, jednak tam určitú logiku ceny vidím. Proste ako píšeš zvýšený Golf (čo je teraz najžiadanejšie) s identickou technikou, ale za menšie peniaze. Zákazník už potom moc nerieši, že ten Golf je poctivejšie auto z kvalitnejších materiálov, cena a image je argument v prospech T-rocu. Takže ja som presvedčený, že T-roc (žiaľ) bude predajmi bodovať.
Ked tvrdis ze t roc je golf na chudach tak si nesedel v golfe alebo si nesedel v t rocu. golf je od tohto zmatku na mile vzdialeny. jednak interierom a jednak jazdou.
rohYpnol
Vzhledově neuvěřitelný posun. Před pár lety nudný VW, dnes krásný Arteon, T-Roc, Touareg... Technika bez diskusí.
Tak proč se museli vys... slušně vykašlat na kvalitu interiéru??? Jasně, prachy jdou místo do kvality na dieselgate... 😒
Tak proč se museli vys... slušně vykašlat na kvalitu interiéru??? Jasně, prachy jdou místo do kvality na dieselgate... 😒
U dieselgate se mluvilo i o mercedesu a dalsich. Ale tem na to prisli pozdeji, tak rikali jeste cca 5-7 let, tam jsou u vysetrovani a prokazovani tak dlouhe lhuty. I u VW to trvalo dobre 6-8 let nez to slo ven.
Uz se to tedy blizi. Mercedes dal loni stranou 1,5 mldr euro na kopenzace sve dieselgate, takze nas nejspis ceka jeste dalsi zabavny rok 😄 Nicmene ostatni automobilky v US diesely neprodavaly (jeste bmw jich par prodali) a v evrope byly/jsou ty podvody s emisema povoleny, takze to neva. Teda povoleny primo nebyly, ale neni za to zadny postih, takze vlastne povoleny byly.
Uz se to tedy blizi. Mercedes dal loni stranou 1,5 mldr euro na kopenzace sve dieselgate, takze nas nejspis ceka jeste dalsi zabavny rok 😄 Nicmene ostatni automobilky v US diesely neprodavaly (jeste bmw jich par prodali) a v evrope byly/jsou ty podvody s emisema povoleny, takze to neva. Teda povoleny primo nebyly, ale neni za to zadny postih, takze vlastne povoleny byly.
Jo, takže už bude v zisku jen nějakých 6mld... ale veselý rok to určitě bude, pokud tedy máš rád černý humor 😄
Mam. Vsak VW ma ZISK za jeden rok 14 miliard euro a cela dieselgate sakum prdum se odhaduje na 25 miliard, takze tak.
Před 5ti lety dost lidí baštilo hoax VW že díky pokutám za Dieselgate můžou zkrachovat https😐/www.auto.cz/…ter-potsch-89428 😁
Ber to z té kladné stránky. Stejně jako už testeři nekritizují šmatlací ovládání, bude napříště i tvrdoplastový interiér zcela OK (když to má VW za více než milión, proč to kritizovat u nějakého auta za polovinu, že).
Navíc v nějakém srovnávacím testu to bude tak maximálně za půl bodu dolů, což samozřejmě více než vyrovná dokonalá ergonomie. Mimochodem v německých testech nějakou kritiku tvrdých plastů ani nenajdeš.
Navíc v nějakém srovnávacím testu to bude tak maximálně za půl bodu dolů, což samozřejmě více než vyrovná dokonalá ergonomie. Mimochodem v německých testech nějakou kritiku tvrdých plastů ani nenajdeš.
´´dokonalá ergonomie´´ 😁 Mas na mysli to ovladanie vsetkeho s displayom v novsich VW ?
Ale já jsem také zastánce měkčených plastů 😉
Jako nezlob se na mě, ale zvlášť v téhle cenové kategorii... Nejde jen o tvrdé plasty. Ano, tvrdost a kvalita nemusejí jít vždy ruku v ruce. Ale takto to omlouvat nelze.
Měkčený plast je totiž vždy lepší nejen na dotek, ale také akusticky vhodnější, odolnější na poškrábání obvykle, méně se odráží ve skle protože je matnější...
Jako nezlob se na mě, ale zvlášť v téhle cenové kategorii... Nejde jen o tvrdé plasty. Ano, tvrdost a kvalita nemusejí jít vždy ruku v ruce. Ale takto to omlouvat nelze.
Měkčený plast je totiž vždy lepší nejen na dotek, ale také akusticky vhodnější, odolnější na poškrábání obvykle, méně se odráží ve skle protože je matnější...
pradeda777
...jedno z řešení by bylo (když už by to někomu tak moc vadilo, ale jinak by se mu TrocR zamlouval), najít šikovného auto čalouníka a interiér "vylepšit"..... 😉
_beta
Toto auto je vlastne znížená verzia zvýšeného hatchbacku.
Nebolo by lepsie siahnuť rovno po Golfe R?
Nebolo by lepsie siahnuť rovno po Golfe R?
P.S. Kdeže to kúpim novú M2 za 1,2m Kč? Za tú cenu si tam pôjdem kúpiť jednu hneď zajtra 😉
Každopádne pointa môjho príspevku bola inde, a to prečo porovnávaš cenníkovú cenu novinárskej (tradične všemožnou výbavou nabitej) verzie s reálnou cenou základnej verzie po všetkých zľavách? Na to mi vieš odpovedať?
https😐/www.bmw-zilina.sk/…bs2u710807d49091
https😐/suchen.mobile.de/…uge/details.html?…
Chlapec (možno pán) nebol až tak moc mimo...
P.S.: Keď som si dal robiť na M2 ponuku pred 2 rokmi, tak som sa nevedel dostať pod 1,5 mil CZK. Možno sa v BMW situácia za ten čas ohľadom M2 zmenila...
P.S.2: Ceny a inzeráty na M2 pravidelne sledujem a v Trenčíne bola v ponuke M2C s automatom za 49.900 E (cca 1,25 mil CZK) so 4000 km na odometri. Už je predaná..
https😐/suchen.mobile.de/…uge/details.html?…
Tvojou logikou potom T-roc R stojí 900t: https😐/suchen.mobile.de/…uge/details.html?…
Stále tam sú... Skúsil ich už niekto?
Je to na úplne nové auto, nejaký reimport.
https😐/www.auto-per-mausklick.de/…bmw-m2-reimport/
mám za to, že když si připlatím za nejvýkonnější verzi, očekávám od ní nějakou dynamiku. nebo proč se platí za takový motor? aby tě pak prohnal golf na chůdách?
samozřejmě, že vystačím s archaickou hodnotou 0-100. s ní souvisí všechny další. s výjimkou extrémně zpřevodovaných aut typu Evo, které bylo na stovce na čtyři sekundy a maximálka byla dvěstě, jsou tyhle hodnoty poměrně vypovídající. ono není moc těžké si najít třeba předchůdce Golf R a jeho hodnoty, jak vidno, dobré zrychlení na stovku se odráží i v dalších discplínách a protože jde o přeplňovaný motor, nezaostává ani v pružném zrychlení
https😐/fastestlaps.com/…vw-golf-r-mk-vii
takže ano, vystačím i s archaickými hodnotami jako je výkon a zrychlení na stovku
ale pro opravdové fajnšmekry, je tady srovnání výkonu a hmotnosti obou
2065 kg/257 kw Allroad
1575 kg/221 kw T-Roc
Je úsměvné myslet si (na základě hodnoty 0-100), že se dnes auto s touto hodnotou celkově vyrovná super sportům z doby, kdy měly hodnotu 0-100 obdobnou. Cesty nevedou jen rovně (podvozek, hmotnost, těžiště) a auta zatím (díku Bohu) omezovače na 100ce nemají, takže co se děje dál (po 100) je neméně důležité, jako to, co se dělo před tím (0-100).
to už musíš být hodně v úzkých 😉
A pak aerodynamika a hmotnost - v menších rychlostech se hraje víc na hmotnost a ve vyšších na aerodynamiku. U srovnatelných aut je to fuk, ale třeba SUV ztrácí víc v těch vyšších rychlostech.
Ale jinak jo, jako základní orientační údaj určitě, 0-100 pod 6s znamená že to fakt jede, přes 10s že to nejede, 8s něco mezi... takhle nahrubo asi jo.
zásadní rozdíl může přinést ten elektromotor, honil jsem se s tím hybridem od Infiniti - tuším 30h? a tam jsem byl překvapený, jak se úspěšně držel v rychlostech kolem 200 km/h - pořád mu to pěkně zrychlovalo - dokud nedošly baterky😊
Já jsem v neděli proháněl Lexe GS450h... ale spíš bych řekl, že už mu ty rychlosti nevoněly, než že by to auto nedávalo.
Takhle nahrubo jo, ale to je docela hodně nahrubo, že jo.
Měřené údaje jsou tu taky proto, aby byla možnost přímo srovnávat podobně rychlá auta, a tam je ti nahrubo poměrně k ničemu. Ne, že ty zrovna ty bys to nevěděl, ale u MIGa mám důvodné pochyby. 😉
mně ale zrychlení z nuly na sto vůbec nepřijde archaické, ale já jsem kluk ze vsi... já jenom vím, jak takový lepič s turbodehtem dopadne, když se na mě mačká na dálnici.
Třeba ta moje Insi má 0-100 něco přes 7s, papírově dost slabá hodnota... ale v těch dálničních rychlostech je to lepší.
Že jsou hothatche nechutně rychlé se tu řešilo mockrát. Klasické dilema je to spíš u sportovních aut, až klišé je tahle diskuse u GT-86... kde se pokaždé řeší, jestli není lepší vzít Cupru nebo eNko. No... je a není, záleží na prioritách, něco za něco.
Minimálně u allroadu v tom naprosto nevidím problém. Horší je to u S6... tam záleží, jak to eSko vnímáš, jestli to bereš jako nějaké znehodnocení legendy apod. To je pak stejná diskuse jako jestli má být u BMW eMko na naftových modelech, jestli má být Focus ST v naftě a tak. Já jsem v tomhle docela pragmatik, takže tak dlouho, dokud mi nabídnou co chci, tak mě to nějak nedráždí.
A chválím tě za to malé "a". 😉
Někomu zřejmě stačí "archaická" hodnota 0-100, a hned má jasno "komplexně".
jako bys mi viděl do hlavy...
jen pro úplnost, ujede ten Allroad tomu T-Rocu nebo ne?
ty hodnoty jsou famózní i po letech
https😐/www.automobile-catalog.com/…x_mr_fq-360.html
0-100 4,1
0-200 15,5
v-max 257
a blablablablabla okecávání toho, co mi ještě nikdo nevyvrátil, když je auto rychle na stovce, bude rychle i dál...
To je skoro na Nobelovku, že auto, které je rychlé na stovce bude relativně rychlé i dál..., ale jak moc rychle bude na 160, 180, 200..., a kdy přestane výrazněji zrychlovat, je minimálně stejně zajímavé jako to, jak rychle bude na stovce.
Pokud máš klapky na očích a rozhoduje u tebe primárně hodnota 0-100, utíkej pro rychlý elektromobil a na benzín klidně zapomeň. Jistě už si viděl nějaký drag race, kde sportovnímu autu se silným benzínem za začátku hravě ujíždí elektromobil, ale spalovák ho postupně dojíždí až ho nakonec předjede, takže vítěz je obvykle otázkou délky dráhy, čím kratší, tím větší šance pro elektromobil a naopak.
Pokud tedy u tebe o rychlejším autě rozhoduje jen 0-100 není v tomto případě co řešit.
A v principu tvé představy o jednoznačnosti hodnoty 0-100 pro rychlost jako takovou, můžeš podobně tvrdit, že nejrychlejší běžec na světě je ten, který má nejlepší čas např. na 100 metrů, a jak rychle a jak daleko umí běžet dál je ti přece jasné podle jeho času na 100 metrů. Takže běhat delší dráhy, třeba na olympiádě, je úplně zbytečné, přepočítá se to všechno podle času na stovku a je to.
0-160: 9,3 s
0-200: 15,5 s
Tyto hodnoty srovnám (srovnávám pouze hodnoty zrychlení, nic jiného) s 911 GTS (991.2)., a to ve čtyřech verzích, vždy se stejně výkonným motorem, ale manuál vs PDK, nakonec rwd vs awd.
Začneme rwd a manuálem.
0-100: 4,1 s
0-160: 8,4 s
0-200: 13,2 s
Tady je podle tebe (0-100) samozřejmě rychlejší EVO, ovšem už ve 160 se karta výrazněji obrací a čas ve 200 tam není už o čem.. Ale podle tebe je rychlejší EVO, protože je na 100 o 0,2 s rychlejší, že je na 160 naopak už 0,9 s a na 200 o 2,3 s pomalejší tě nezajímá, tobě přece bohatě stačí hodnota 0-100, podle tvého zjednodušení, "když je auto rychle na stovce, bude rychle i dál..."
Ale pojďme dál, dejme tomu stejnému autu (stále s rwd) rychlou převodovku (PDK)😒br /> 0-100: 3,7 s
0-160: 7,9 s
0-200: 12,4 s
A najednou, jinak úplně stejné auto, jen s jinou převodovkou poráží EVO ve všech třech hodnotách včetně 0-100 o 0,2 s ,takže rozdíl zůstává stejný, jen EVO v tomto případě stejným rozdílem prohrává a dál ztrácí ještě výrazně víc , než při srovnání s manuálem, 0-160 rozdíl 1,4 s a 0-200 rozdíl 3,1 s.
Samotná hodnota 0-100 je tedy v tomto případě jasně zavádějící.
A teď si pro změnu (abys neřekl) srovnáme dvě stejná auta (obě 911 GTS s PDK), ale v jednom případě s RWD a ve druhém s AWD", první hodnota RWD/za lomítkem hodnota s AWD😒br /> 0-100: 3,7/3,6
0-160: 7,9/8,1
0-200: 12,4/12,8
Znovu hodnota 0-100 klame, awd rychlejší pouze 0-100, dál postupně (čím dál víc) naopak ztrácí na rwd.
P.S. Tohle už snad musí pochopit každý, alespoň průměrně inteligentní, jedinec.
Obávam sa ale, že Tvoja námaha s konkrétnymi dátami sa minie účinkom, Mig nechce diskutovať a debatou sa niečomu naučiť, on chce len hájiť svoju svätú Pravdu.
Jasný dôkaz, že samotný údaj 0-100 kmh nevypovedaá automaticky o tom, ktoré auto je rýchlejšie. GR je síce rýchlejší na stovku a teda podľa Teba rýchlejším/dynamickejším autom, ale to je tak všetko, od 120 tam už víťazí S6 (na 120/140/160/180/200), detto pružnosť.
Takže ak sa bavíš o tom, ktoré auto zrýchli lepšie pri nájazde na diaľnicu, tak to napriek Tvojmu papierovému očakávaniu založenému na údaji 0-100 bude to naftové Audi.
Kdo tady psal, že si klidně vystačí s hodnotou 0-100 a výkonem???
Ale teď řešíš i převodovku, za chvíli to bude pohon, hmotnost..., ale to jsou všechno věci které se ze samotné hodnoty 0-100 a výkonu rozhodně nedozvíš. No naběhl si pěkně... 😲 😉
Jsi v koutě a už se jen snažíš chytit každého stébla, ale neboj, že bys přiznal argumentační prohru zrovna od tebe nečekám.
já jsem napsal, že T-Roc si vytře zadnici s autem dvakrát tak dražším.
ty jsi mi odepsal, že mi k tomu stačí archaická hodnota 0-100.
já jsem odpověděl, že nahrubo ano. koneckonců, T-Roc je rychlejší i na dvoustovce, podle hodnot Golfu.
a potom začal elektromobil, porsche, bugatti veyron a proudové letadlo dokazující, že nemám pravdu....
jsem v koutě. zahnal jsi mě tam a brečím do polštáře... mein gott...
Výpovědní hodnota 0-100 nemá s cenami vůbec nic společného.
"Někomu zřejmě stačí "archaická" hodnota 0-100, a hned má jasno "komplexně"." jsem nepsal tobě, ale fOEmu, resp. byla to reakce na něj (viz diskuse) a bylo to myšleno obecně.
Kde jsi mi tady odpověděl: "že nahrubo ano"? Nikde to tu nevidím. Psal jsi, že ti stačí hodnota 0-100 a výkon..., že 0-100 vypovídá pouze nahrubo psal až Emel.
A Veyron ani proudové letadlo nejsou elektromobily.
On si někdo kupuje nejsilnější dieselový allroad primárně proto, aby ujížděl autům jako je GR, nebo T-Roc R? Silně o tom pochybuji, k tomu se kupují jiné verze/jiná auta.
A v běžném provozu bude "souboj" mezi takovými auty především otázkou míry bezohlednosti a ztráty pudu sebezáchovy řidičů, nikoli samotných schopností jednotlivých (podobně výkonných) aut.
Tohle fakt dohledat nejde, zlaté staré diskuse s tlačítkem "původní příspěvek".
Proč tam někdy (po kliknutí na červenou šipku nahoru) je ten "úskok" vpravo pod příspěvkem na který bylo reagováno, a jindy ne?
co mi ale vadí naprosto zásadně, protože se ti tady snažím hodiny vysvětlit něco úplně stupidního a reaguju na naprosto nesmyslné výpady... máš hodně společného s Hamunou, hlavně s tou urputností. a než něco napíšeš, přečti si, jestli jsem já reagoval první na tebe, nebo ty na mě.
a hlavně nezapomeň napsat, že připomínka o archaické hodnotě z nuly na sto byla adresována FOE-mu a nebyla to narážka na mě...
Už jsem ti párkrát napsal, že mi v některých ohledech připomínáš hamunu (styl diskuse), tak se pokus vymyslet na mě něco originálnějšího.
Je přece naprosto zřejmé, že to byla reakce na fOEho a zároveň narážka na tvůj názor, který ovšem nemusí být zcela ojedinělý, proto taky ta obecnější forma, takže nechápu co na tom (pořád dokola) řešíš. A proč bych měl v diskusi nutně zpětně zjišťovat kdo na koho reagoval jako první? Podstatný je přece obsah příspěvků/diskuse, nikoli to, kdo ji začal, skončil atd. Navíc si ještě minule tvrdil, že mě máš na HL a teď pro změnu nechápeš, proč jsem to napsal jako reakci na fOEho a ne na přímo na tebe? Tak si to všechno nejdřív srovnej a pak to může jít i líp...
Právě na dálnici musí být na soutěžení minimálně dva...
Myslím, že zdravej člověk si výkonný auto kupuje proto, aby měl za všech situací dostatek výkonu - dle svých představ. Evidentně to máš jinak.
ale neopomeneš do srovnání přidat elektromotor, bez převodovky :yes:
Nikde jsem tu totiž nenapsal, že 0-100 je "o ničem nevypovídající údaj", každý měřený údaj o něčem vypovídá, ale je to pouze jeden jediný omezený/dílčí údaj ohledně zrychlení, takže ani o samotném zrychlení nemá dostatečně komplexní výpovědní hodnotu (viz mé srovnání), o autě (a jeho rychlosti) jako celku nemluvě.
A proč bych měl v dnešní době vynechávat elektromobil, protože se ti to zrovna nehodí do krámu? Nebo elektromobil snad není automobil?
Tak si měl napsat rovnou, že u elektromobilu ti hodnota 0-100 pro změnu (najednou) nestačí. Psal jsem ti přece jasně už na začátku, že i převodovka je jedním z faktorů, které poměrně výrazně ovlivňují hodnotu 0-100.
Ideální by bylo uvádět všechny tři hodnoty (0-100/160/200) zrychlení, ale pokud chceme zůstat pouze u jediné, měli jsme se přizpůsobit technickému pokroku a uvádět raději "střední" hodnotu 0-160km/h. Kapisch?
P.S. U současných elektromobilů příkladně vynikne "zkreslenost" samotné hodnoty 0-100, pro komplexní hodnocení rychlosti auta (jako celku).
a to je to, co nechápu, proč postupovat takové martýria k naprosto průměrným výkonům, když měl přijít elektrický kompresor, moc jsem tleskal a řval huráááá konečně nebude žádný turbolag a žádná opožděná reakce... a co se stalo si člověk přečte v každém testu, bohužel, tak nějak to nefunguje...
Už to začíná připomínat debaty o dotované naftě.
P.S. https😐/www.autoforum.cz/…-dosud-vyhybal👋?…
https😐/www.autoforum.cz/…-vinik-je-jasny/
edit: krabička za 700 EUR tomu motoru přidá dalších 63 hp se zárukou na motor - to se blíží těm 400 koním o AMG
z třílitru se dá vydolovat 500+ jako nic
edit2: debaty o dotované naftě jsem doposud nesledoval, něco jsem si přečetl, pokud je benzín zatížen větší daní, lze brát naftu jako dotovanou, prostě my kluci od benzínu dáváme do státního rozpočtu víc ;-\
Dotovaná nafta - Hamuna s ní už asi rok obtěžuje v téměř každé diskuzi.
Neboj, tímto svou snahu končím.
Nedostatek sebevědomí ? 😉
To jsou "argumenty" jak v první třídě ZŠ. Bože...
edit: a S6 se dá skutečně upravit - protože už je dneska dieselová - daleko hůř. No to jsou ty limity dehtu...
Dnes jsou "všechny" (téměř) motory přeplňované, takže přidávat výkon lze u všech a současné emisní limity už jsou poměrně velkým problémem i pro benzín,
S6 V10 5,2 l, G6R R4 2,0 l.
Evropská dieselová eSka se tu teď objevily hlavně k vůli emisním limitům.
Jaké napadání, kde?!? Prober se, to už ti zase přeskočilo, za tak krátkou dobu už podruhé?
Jsi neskutečně ješitný a paranoidní komik, v tomto ohledu na tebe nemá ani Hamuna s tetičkou dohromady.
Někdo si dovolí napsat věcné argumenty ke tvým "správným" názorům, a tvé poníženě ublížené ego to nedává..., evidentně bylo jen otázkou času, kdy se dostaví tvůj další zkrat, měl by sis pomalu začít zvykat na to, že ne každý ti odkývá všechno, o čem si ty myslíš, že tak (jako ty) to musí mít/brát/dělat všichni "normální" lidi...
Nejrychlejší třída dragsterů je Top Fuel, tam se jezdí na nitro s alkoholem. 0-160 výrazně pod 1s, 300m za 3,6s s maximálkou cca. 540. Takže asi teda jsou nejrychlejší auta na alkohol, pokud se bavíme o podélné dynamice... a ignorujeme tryskáče na kolech 😄
Když napíšeš "nejsilnější auta"... a já zůstanu u toho, co si představuju pod autem, tj. žádné tryskáče a dragstery... tak je holt hybrid něco, co nelze zanedbat, protože to právě v těch hypersportech začíná hrát roli, to byla asi podstata mé připomínky. I EV může být rychlé... ale ne dost dlouho, abych mu to počítal 😄
PS: Tesly vypráskají... no jak v čem, na dálnici je nejčastěji potkávám spořádaně zařazené za žlutý autobus, ještě se mi snad nestalo, že by mě nějaká předjížděla.
Tohle mi popisoval kdysi kamarád, co jezdil takové ty Cannonbally apod... s Imprezou STi, která měla 50l nádrž a žrala jen Super... prý předjížděl jednu naftovou Alfu za den asi třikrát 😄
918: 6:57
919: 5:19:54!