Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeAuto roku 2020 v ČR zná své finalisty. Nechybí SUV, crossover ani offroad
49 komentářů
kari.laz
Tak do terénu tam je jen jedno auto a to Suzuki.
Z výběru bych za sebe dal hlas právě Suzuki, na druhém místě 208 a na třetím BMW.
Z výběru bych za sebe dal hlas právě Suzuki, na druhém místě 208 a na třetím BMW.
Emel
Trošku mě mrzí absence Corolly... někomu může chybět Clio. Jinak bych to viděl na Kamiq - 208 - Xceed - 3er - Jimny - CX30... ale z těch aut jsou jakž takž srovnatelné jen ty 3 crossovery.
Jojo Corolla a Clio mi tam chybí. Vyhraje Kamiq a ty ostatní za mne tedy nic moc. Jimny je fajn, ale dost specifické auto, 208 není špatné, nezkoušel jsem jízdu, ale zatím bych dal přednost Cliu a Xcced ani CX30 nejsou můj šálek kávy, to radši Kamiq.
Tak pro mě je absence Corolly docela překvápko. Že ji vyhodí už před finále, to jsem nečekal.
A že ji porazí zrovna Kamiq, to už vůbec ne.
Na jednu stranu je dobře, že do finále neprošly auta, co do letošní ankety vůbec neměly být zařazeny, na druhou stranu nacionalismu v takovéto "soutěži" rozhodně nefandím. Při nákupu budiž.
Na jednu stranu je dobře, že do finále neprošly auta, co do letošní ankety vůbec neměly být zařazeny, na druhou stranu nacionalismu v takovéto "soutěži" rozhodně nefandím. Při nákupu budiž.
Na druhou stranu, Corolla je jen evoluce, sice velká, ale Kamiq je revoluce, takové auto Škodovka ještě neměla .... 😉 😁
Vim že sis dělal srandu ale i tak 😉
Evoluce auta je třeba nová Okta = letošní Corolla je naopak komplet nová a a hlavně povedená konstrukce = nová platforma http😐/www.hybrid.cz/…-snizuje-naklady i celá nová generace motorů https😐/www.youtube.com/watch?… s účinností 41%
Že Toyota ve svym za léta nejvýraznějším roce s docela razantně novou generací motorů i platformou = se nedostala ani do finále https😐/www.toyota.cz/…s/7-premier.json to je DRSNÁ česká realita :-!
Evoluce auta je třeba nová Okta = letošní Corolla je naopak komplet nová a a hlavně povedená konstrukce = nová platforma http😐/www.hybrid.cz/…-snizuje-naklady i celá nová generace motorů https😐/www.youtube.com/watch?… s účinností 41%
Že Toyota ve svym za léta nejvýraznějším roce s docela razantně novou generací motorů i platformou = se nedostala ani do finále https😐/www.toyota.cz/…s/7-premier.json to je DRSNÁ česká realita :-!
Bohužel to odpovídá tomu, že jakkoliv mají vše nové, tak to auto rozhodně není nijak omamně dobré a převyšující konkurenci...A páteř nabídky tvoří hybridy, které se chovají dost specificky a nejsou pro každého.
Že ji porazí Kamiq, to jsem teda naopak čekal. Ale do finále to dotáhnout mohla. Ne že bych měl něco proti aktuálním finalistům... a ve většině z nich jsem nejel... no tak asi budiž.
Ale tak jasně, že to bylo předvídatelný. Ale podle mě teda ne proto, že by to bylo tak fantastický auto, ale jen proto, že je to nová škodovka. Já v tom pořád vidím lowend, možná neprávem, ale vidím. A ten by teda podle mě vyhrávat neměl, pokud nestojí 100tkč, což nestojí. Ale taky jsem v ničem nejel, takže jen teoretizuju.
Ale no jo... v Japonsku se auto roku vybírá od roku 1980 a první zahraniční vítěz byl 2013.
Lowend to určitě není, tomu autu objektivně není moc co vytknout (subjektivně se mi moc nelíbí ten čumák). Interiér (pravda, v novinářské konfiguraci) vypadá moc hezky.
Lowend to určitě není, tomu autu objektivně není moc co vytknout (subjektivně se mi moc nelíbí ten čumák). Interiér (pravda, v novinářské konfiguraci) vypadá moc hezky.
A to je ještě potřeba dodat, že za tím vítězstvím v Japonsku 2013/2014 byl nejspíše zlotřilý fleet, bez jehož pomoci by si zmíněný vítěz nikde ani neškrtl. 😁
Protože fakt nepřehledá diskuzní platforma = FOR EMEL
K naší diskuzi o emisích http😐/www.autoforum.cz/…kutu-51-miliard/
K naší diskuzi o emisích http😐/www.autoforum.cz/…kutu-51-miliard/
Nejprodávanější auto Světa je třeba ihned eliminovat, pro jistotu 😁
Kdyby vyráběli liftback místo sedanu, docela bych o ní uvažoval.
Kdyby vyráběli liftback místo sedanu, docela bych o ní uvažoval.
Vyrábějí kombík... a docela hezký. To by nešlo?
PS: za mě šlo...
PS: za mě šlo...
Mám rád liftbacky - úžasný přístup do velkého kufru ve spojení s elegantní karoserií.
Dokonce jsem chvíli uvažoval nad Rapidem a Toledem, ale malá kola a nízký výkon...
i30 Fastback je parodie na liftback, Octavia 3.g moc dlouhá.
Corolla kombi nee: 1.2T a 1.8 hybrid jsou slabé, 2.0 hybrid má mělký kufr...
Mám specifické požadavky: protože často parkuju v podzemkách, tak auto by mělo být dlouhé do 455 cm, disponovat pěkným kufrem a výkonem. (= asi vyberu trojkový Focus bohužel kombajn, bonusem je nejlepší podvozek ve své třídě)
Dokonce jsem chvíli uvažoval nad Rapidem a Toledem, ale malá kola a nízký výkon...
i30 Fastback je parodie na liftback, Octavia 3.g moc dlouhá.
Corolla kombi nee: 1.2T a 1.8 hybrid jsou slabé, 2.0 hybrid má mělký kufr...
Mám specifické požadavky: protože často parkuju v podzemkách, tak auto by mělo být dlouhé do 455 cm, disponovat pěkným kufrem a výkonem. (= asi vyberu trojkový Focus bohužel kombajn, bonusem je nejlepší podvozek ve své třídě)
to je výborný argument = musí to vyhrát protože je to nejprodávanější auto světa
stejně dobrý argument jako = vyhrát musí Škoda, protože je to nejprodávanější značka v ČR
stejně dobrý argument jako = vyhrát musí Škoda, protože je to nejprodávanější značka v ČR
Přeci netvrdím, že by měla Corolla vyhrát, ale rozhodně má své kvality. Proto bych ji do finále zařadil, klidně místo P208 (kde mi vadí i interiér).
Katikakus
1. XCeed
2. Jimny
3. CX-30
2. Jimny
3. CX-30
První je až moc drahé, vzhledem k tomu, co nabízí..Jimmy je jen pro úzkou skupinu zájemců a CX-30 je takové nijaké..
miromen
Takže v teto velice vyznamne anketě jsou pouze dvě normalni auta a jinak švindlgazici. Ale jo jsou jen trochu přizvednuta tak dejme tomu. Ale i tak prostě prvni bych volil roztočenou vrtuli jako druhe 208 a třeti bych volil asi CX30. Jinak z te uvodni fotky to vypada jako by nahoře byly nějake soudobe a vlastně i pěkne modely a pod něma nějake nevzhlede letite modely. Navic to suzuki vypada jak z kinder vajca.
Th0r
Finalisti. Ty zna kazdej. Ja znam viteze. Tak schvalne jestli to bude ten (Kamiq) jehoz jmeno se nesmi vyslovit nebo nebude :-! Nevim proc ta zbytecna komedie. 😄
3_diamanty
ze tam nevidim uz clio ani corollu... ale inak kamiq je jasny... tu nie je o com... skoda to da po roku pauzy opat a povinne 😉 :yes:
CHerokee
To zas je řidičský výběr. Doufám, že už se tu nikdo nebude otírat o gay auto roku 😄 , páč ti mají lepší vkus.
Hele a co bys z těch původních nominovaných aut chtěl vybrat? Jediné řidičtější auto tam byl Hyundai i30 N Fastback což je derivát derivátu, který by tam dle pravidel ani neměl být. Dopadlo to ještě docela dobře...
A tvůj názor ? Co tě z těch nominovaných, nemyslím pouze finalisty, nejvíc zaujalo ?
Upřímně tentokrát to byla dost sbírka obyčejnosti... Automobilky nominovaly jen některé modely (Mazda upřednostnila CX-30 před trojkou, Toyota nedala třeba Supru, byť to je asi logické, atd...) a ve výsledku těch zásadních aut je jen pár.
Já hlasoval pro😒br />
Jimny - Pro mě unikátní auto, jedno z posledních "nerozbitných". Skvěle zvládli archaickou koncepci, fantastická věc v terénu a přitom příjemná a pohodlná na silnici, obratné auto, nadšený motor a k tomu top cena. Není divu, že je na dva roky vyprodaný.
CX-30 - Velmi příjemné auto na řízení, hezký interiér, dobrá prostornost, oceňuju rozmanitost nabídky (Automat, manuál, diesel, benzin, sky-x, předokolka, čtyřkolka)
i30 N Fastback - I když by tam podle pravidel být neměl, pořád je to boží auto
BMW 3 - ne každá verze trojky se mi líbila (330i za mě neee), ale i tak si takováto auta musíme chránit a oceňovat, už jen za ty benzinové a naftové šestiválce...
Poslední jsem se rozhodoval mezi XCeedem, Lexusem ES a Cliem. Dal jsem Lexus, ale ne z žádných racionálních důvodů, líbí se mi relaxovaná atmosféra při jízdě... Ale XCeed i Clio jsou dobrá auta.
Jen připomínám, že auta ze kterých se vybíralo, jsou: Audi E-Tron, BMW řada “3”, Citroën C5 Aircross, DS 3 Crossback, Honda CR-V hybrid, Hyundai i30 N Fastback, Kia XCeed, Lexus ES, Lexus UX, Mazda CX 30, Mitsubishi ASX, Mitsubishi L 200, Opel Zafira Life, Peugeot 208, Peugeot 508 SW, Renault Clio, Seat Tarraco, Subaru Forester e-Boxer, Suzuki Jimny, Škoda Kamiq, Toyota Corrola, Toyota RAV-4, Volkswagen T-Cross
A to fakt není žádná hitparáda 😊)
Já hlasoval pro😒br />
Jimny - Pro mě unikátní auto, jedno z posledních "nerozbitných". Skvěle zvládli archaickou koncepci, fantastická věc v terénu a přitom příjemná a pohodlná na silnici, obratné auto, nadšený motor a k tomu top cena. Není divu, že je na dva roky vyprodaný.
CX-30 - Velmi příjemné auto na řízení, hezký interiér, dobrá prostornost, oceňuju rozmanitost nabídky (Automat, manuál, diesel, benzin, sky-x, předokolka, čtyřkolka)
i30 N Fastback - I když by tam podle pravidel být neměl, pořád je to boží auto
BMW 3 - ne každá verze trojky se mi líbila (330i za mě neee), ale i tak si takováto auta musíme chránit a oceňovat, už jen za ty benzinové a naftové šestiválce...
Poslední jsem se rozhodoval mezi XCeedem, Lexusem ES a Cliem. Dal jsem Lexus, ale ne z žádných racionálních důvodů, líbí se mi relaxovaná atmosféra při jízdě... Ale XCeed i Clio jsou dobrá auta.
Jen připomínám, že auta ze kterých se vybíralo, jsou: Audi E-Tron, BMW řada “3”, Citroën C5 Aircross, DS 3 Crossback, Honda CR-V hybrid, Hyundai i30 N Fastback, Kia XCeed, Lexus ES, Lexus UX, Mazda CX 30, Mitsubishi ASX, Mitsubishi L 200, Opel Zafira Life, Peugeot 208, Peugeot 508 SW, Renault Clio, Seat Tarraco, Subaru Forester e-Boxer, Suzuki Jimny, Škoda Kamiq, Toyota Corrola, Toyota RAV-4, Volkswagen T-Cross
A to fakt není žádná hitparáda 😊)
Jaros71
1.Kamiq ... jsme v Česku 😄 ale designem je u mne docela vzadu !
2. X CEED ...až na cenu fajn auto
3.BMW ...to je jasný vítěz , ale drahá premie nevyhrává..
208 se mi nelíbí , Clio je lepší..na Fiestu ale stejně nemají.
Corolla tam být měla !
Mazda je takový divný model..ani velký ani malý.
Suzuki? Sranda kára :😉 Ale do garáže ne..
2. X CEED ...až na cenu fajn auto
3.BMW ...to je jasný vítěz , ale drahá premie nevyhrává..
208 se mi nelíbí , Clio je lepší..na Fiestu ale stejně nemají.
Corolla tam být měla !
Mazda je takový divný model..ani velký ani malý.
Suzuki? Sranda kára :😉 Ale do garáže ne..
Beefcake
Cisty fail, ak tam nie je Corolla, nema tam co robit ani 208, CX-30 a Kamiq.
david_lister
Uniká my smysl téhle ankety v ČR v roce kdy má Škodovka. Letos vyhraje Kamiq, příští rok Oktávka, další rok Kokodák (pardon Kodiak) atd.
Clio tam chybí, moc povedené auto, asi nejlepší malý hatchback a titul by si zasloužil. Z nabízených za mne nic, kterýkoliv vyhraje, bude to špatně. Jedině že by vyhrálo Suzuki, to je aspoň auto v současnosti už unikátní.
Clio tam chybí, moc povedené auto, asi nejlepší malý hatchback a titul by si zasloužil. Z nabízených za mne nic, kterýkoliv vyhraje, bude to špatně. Jedině že by vyhrálo Suzuki, to je aspoň auto v současnosti už unikátní.
klouzak
Kamiq, ty ostatní jsou buď nevhodné po stránce použití nebo za šílenou cenu, popř. mají mouchy..CX-30, jak může vést, za půl melouna a na takovou obludu kufr jen 430 l, trapné..Pro průměrného občana je vedoucí pořadí jasné..Kamiq!
3er - z mého pohledu až moc dlouhé a víc se mi líbil komfortnější charakter minulé trojky
CX-30 je docela fajn, ale kvůli tuhé spojce bych si ji uměl představit jen s automatem, motory žádná sláva, zážehové dvoulitry: slabší nejede a ten "revoluční" má jen 180k a žere
208 - tohle auto mi nic neříká, oproti Cliu předražené
Jimny - určitě skvělé vozítko pro svůj účel, ale je to taková "hračka"
Kamiq - oproti Scale bezdůvodně zmenšený kufr (výška) a nelíbí se mi předek, jinak OK
Jo asi klasicky vyhraje škodovka = ale některý roky mě to fakt..
Letos mi aspoň ve finále hodně chybí něco od Toyoty a asi Clio