Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Dejte pozor na alkohol za volantem: Jak probíhá dechová zkouška? Jaké tresty hrozí? A k čemu slouží alkulačka?

Každý řidič už někdy řešil, zda po konzumaci alkoholu může už řídit. Proto je tu alkulačka Auto.cz, která s tímto dilematem pomůže. A když už na policejní kontrolu dojde, víte, jak dechová zkouška probíhá? A jaké sankce vám za řízení v opilosti hrozí?
Zpět na článek
6. 11. 2019 08:12
6. 11. 2019 08:12
Pralinkomer...
Odporucam precitat si nieco o tom, ake uzasne presne su tie analyzatory dychu. Ale varujem vas! Je tu velke riziko, ze potom stratite aj posledne iluzie o tom, ze uradnickemu pajacovi ide o nieco ine, nez o vase peniaze...
https://www.nytimes.com/…reathalyzer.html
Rozbalit vlákno
1
6. 11. 2019 09:21
Re: Pralinkomer...
Tak dekujeme za odkaz na americke testery. A asi proto mas pravo na krev, kdyz si veris, ze jsi cistej...
6. 11. 2019 08:32
To mi připomnělo ...
.. jak jsem loni jel domů z hospody. Celý večer stály před hospodou dvě auta, moje a kámošovo. A v uličce za hospodou poctivě číhali celý ten večer dva policajti v autě, strávili tam několik hodin s jasným cílem někoho uchránit. A když jsem před půlnocí nased a jel domů, promptně se probrali s letargie a vydali se mě stíhat se zapnutýma majákama :D . Letěli za mnou jak kdybych vykrad banku. Napřed jsem myslel že je to záchranka. Mám to domů dva kiláky, takže mě kousek před barákem dostihli a okamžitě ať fouknu. Tak jsem fouknul a nula. Čuměli na ten dozimetr jak puci, Tak prý že mě musí víc prolustrovat, no trvalo jim to snad půl hodiny a pak mi vrátili papíry a že prý ok. a nashle.

Doteď nevím jestli byli rádi že dodržuju předpisy, anebo nasraní že jejich celovečerní akce byla k ničemu. Tipoval bych spíše to druhé. (samozřejmě žena hned volala do hospody ať si kluci dají pozor).
Rozbalit vlákno
8
6. 11. 2019 09:48
Re: To mi připomnělo ...
Jasne, vsichni vedeli, ze tam cihaj, ale ty sis myslel, ze je to zachranka... Kam na ty pohadky lidi chodej... ;-)
6. 11. 2019 11:38
Re: To mi připomnělo ...
kulové, nevěděl o nich nikdo. Že tam fakt museli číhat mi docvaklo až potom, když se ptali jestli ta zábava v hospodě ještě pokračuje. Byli schovaní v nějaké vedlejší ulici

Ale kde byli není podstatné, mi šlo spíše o tu pointu, že místo aby byli rádi že jsem nenafoukal tak se tvářili nasraně
6. 11. 2019 21:03
Re: To mi připomnělo ...
žena volala do hospody, ať si kluci dají pozor. na co? kluci jezdí z hospody ožralí? a žena je varuje? no já nevím... kdo jezdí do hospody autem je dement.
6. 11. 2019 21:03
Re: To mi připomnělo ...
žena volala do hospody, ať si kluci dají pozor. na co? kluci jezdí z hospody ožralí? a žena je varuje? no já nevím... kdo jezdí do hospody autem je dement.
7. 11. 2019 06:52
Re: To mi připomnělo ...
Možná to nevíš, ale u nás je zcela nulová tolerance alkoholu v krvi, zatímco v okolních státech je vesměs něco povolené. Je to proto že třeba zbytkové tři čtyři desetinky neovlivní nijak zásadně schopnost řídit. U nás tě to však připraví o papíry. O jízdě v ožralém stavu tady nebyla vůbec řeč.
7. 11. 2019 07:46
Re: To mi připomnělo ...
V okolních státech je něco povoleno, takže řešení je jezdit na pivo do okolních států. Německo a Rakousko 0,5 - Polsko 0,2 - Slovensko nula. Osobně nechápu jet do hospody autem na jedno pivo, které je povolené - ale budiž. Takže s jedním pivem ti stačí, abys po nadýchání řekl, že nesouhlasíš, než s tebou dojedou do nemocnice na krev, bude tam reálně nula.
Nicméně bych opravdu rád viděl tvoje kamarády, kteří jezdí na JEDNO pivo do hospody.
7. 11. 2019 08:59
Re: To mi připomnělo ...
Hele z mého úvodního příspěvku doufám jasně vyplývá, že po mém odjezdu tam zbylo už jen jedno auto. I kdyby byla namol celá hodpoda, nemuselo se to nezbytně týkat i řidiče.

Nicméně kamarády jsme varovali, jak s tím naložili byla jejich věc. Z tvých příspěvků soudím, že ty bys své kamarády v takové situaci určitě nevaroval a nechal bys je v tom vykoupat. Holt každý má svou partu.
7. 11. 2019 10:25
Re: To mi připomnělo ...
v mojí partě si všichni uvědomují, že papíry mají ceny zlata a existovat se bez nich dá jen velmi těžko. proto si nikdo nelajzne s tímhle hazardovat.
6. 11. 2019 09:02
jeli rychle?
Tak jestli za tebou leteli rychle tak si asi taky letel.
Rozbalit vlákno
1
Avatar - JohnyRnR
6. 11. 2019 11:12
Re: jeli rychle?
Zjevně ne, to by se toho hned chytili.
26. 3. 2020 18:32
drogy a alkohol za volantem
Nedávno jsem si o trestech za alkohol a drogy za volantem četl na https://kralmotoru.cz/…-pokuty-a-tresty a přišly mi opravdu dost tvrdé. Když pak ale vidím jak policie nahání takové lidi v honičkách, tak je jasné, že to očividně nestačí a tresty by pořádně měli přitvrdit. Přece jen ohrožují hlavně lidi kolem sebe...
Rozbalit vlákno
0