Testy
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeTEST Seat Tarraco 2.0 TDI 4WD DSG na začátku dlouhodobého testu: Ostrá zkouška v Rumunsku
65 komentářů
Xylo
Až si budete příště chtít vyzkoušet limity podobného auta a pojedete někam ke Krumlovu, doporučuju zajet na Blanskou kotlinu, což je motokrosová trať u Kaplice. Je to trochu blíže než Banát 😉
Já jsem měl jeden tip v Praze - Hradesinska , ale už to předělávají,aby tam projelo i osobní auto.
kari.laz
Nebo už zde o manuálu nebude ani zmínka? Testujete všechno v automatu a když konečně máte příležitost zkusit něco dle vlastního výběru, tedy i s manuálem, tak zase vezmete automat. Jste divný druh autonovinářů. Nechtěli by jste ještě, aby to bylo autonomní a vy jste se při testu vyspali?
Testuju to prave v automate, pretoze si to vecsina v s automatom kupi 😊 Co som pracne zistoval predajne cisla mojho modelu, tak na nasom trhu viac ako 90% je automat. U benzinovej verzie viac ako 95%.
presne tak ... nie teda zeby som automat nejak zboznoval ale v takomto 4x4 aute by som ho tiez bral radsej ako manual tu nie je o com
taketo vacsie SUV auto a obzvlast v 4kole to je v reale vsetko automat .... dobre rano stara mama 😉
a manual do terenu? to hadam nie... srandujes vsak
a manual do terenu? to hadam nie... srandujes vsak
Ty by sis koupil SUV této velikosti za milion a řadil jako nějaká socka s Fabií ?😁 Ale teď vážně, v autech od stření třídy výše už dnes manuál mimo sportovní verze moc smysl nemá, zvláště u diesloveho SUV .
Řazení je pro socky? Divný pohled na svět. Takze pokud potkáš někoho v GT3, tak mu zamáváš z mondea a rekneš mu, že je socka, protože ma manuál? Není to spíše o tom, že někoho baví jezdit se vším všudy a to i s řazením? Já si do auta nevezmu automat dokud bude jakákoli možnost manuální převodovky. A to nemluvím ani zdaleka o autě velikosti fabie. A najezdím okolo 50-60 tkm za rok. Kdykoli musím jet v automatu, mam chuť to postavit na hranu stráně a říct prvnímu náklaďáku, ať do toho couvne a pošle to dolů ze straně.
3_diamanty
paci sa mi aj viac ako sorento alebo santa fe .... s 2.0tsi za mna dokonale.... pochvala aj za rezervne koleso :yes:
s 2.0tsi to bude dokonalý, s lehkou nohou za 10, dálnice za 13. ideal pro majitele Pola :-!
vents
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Ano u Tiguanu převažuje benzín, ale u Tiguanu Allspace převažuje nafta stejně jako u Kodiaqu.
Prostě od určité velikosti SUV převažuje nafta bez ohledu na to zda značka je prémiová či mainstreamová, stačí se podívat na podíl dieselu u X-Trailu, Koleosu, Q5, X3, Santa-Fe, Edge, Sorenta, GLC, XC60 nebo jiných podobně velkých SUV,
A milion za Seat dají lidé stejně lehko nebo těžko jako za Kodiaq nebo za SantaFe, na trhu prostě velká SUV pod milion nejsou, takže u Seatu není co řešit, nota bene, když za ceny hodně přes mega už prodávají třeba Cupru Atecu.
To su predsudky z cias, ked sa pod SUV este myslel offroad ako Pajero, Grand Vitara, Patrol a podobne.
Co je zle na TSI ? Aj samotna atmosfera benzinova je v pohode.
Mozno by naftofili mali skusit atmodizel...
Pokial sa pozeras na to len cez spotrebu tak to je velmi kratkozrake. Okrem toho je preukazane, ze realne rozdiely nafta, benzin niebsu moc velke. A su tu hybridy.
Ale je mi jasne, ze vzdy tu bude skupina ludi, co chce jazdit "lacnejsie", nech to stoji, co to stoji.
5008 1.6Puretech 133kW = 7,2l
5008 2.0Hdi 130kW = 6,2l
To su auta co poznam osobne
Pri dynamickej jazde je rozdiel obdobne vykoneho dizla o max 1,5l paliva menej. Zrataj si rozdiel v nakupnej cene,poistky a servis a dostanes tak cca 100k km kym si s dizlom na nule.
Kodiaqa ma kolega, dalsi ma tiguana Allspace, ale so slabsim 110kw - ma ho 2 mesiace, takze na spotrebu sa spytam neskor. Vsetko su to automaty.
Identicky vykonova 5008 az na male rozdiely vo vybave ale dizlova je lepsia v priemere o menej ako liter, pri stupani na krk sa rozdiel trochu zvecsuje ale viac ako 2l rozdiel nie je.
PS: 4x4 nepovazujem za ziadnu vyhodu, prave vdaka zvysenej vahe je ten 140kw pre kodiaq nic moc.
K tomu 4x4 - rozhodně výhodu má,ale není to o tom, že 2x ročně napadne sníh, ale o rozjezdech z křižovatky za zhoršených podmínek, kostky, déšť, zničený povrch, některé systémy dost pomáhají i průjezdy zatáčkou. Je to o úhlu pohledu, ale takto velké auto bych s 4x4 preferoval určitě.
Pri kodiaqu s tym suhlasim ak ide o tie slabsie verzie. Kodiaq naviac so 4x4 je kus tazsie auto ako moj pezot. Takze tam podobne vykonny benzin moze stracat. Pri vyssom vykone sa rozdiel vyrazne znizuje.
Takže pokud vezmeš tvou 5008GT do tohoto režimu, na 8 se to dozajista nezastaví. S tímto modelem zkušenost nemám, ale s tímto motorem ano.
Ja jazdím v podobnom režime, len pri menšom meste a keďže na Slovensku moc diaľnice nemáme, tak výlety sú skôr po okreskách. Dlhšie diaľničné presuny len 2-3 krát do roka, keď cestujem do zahraničia.
Je jasné, že hybrid nebol stvorený pre diaľnicu, ale v členitom teréne spraví lepšiu spotrebu ako čistý benzín a to isté platí ak sa nejde plynulo. Čo nie je až tak zriedkavý scenár.
Problem zvuku sa v lepšie odhlučnenom aute dá ľahko potlačiť rádiom. Ale nie si jediný, čo s tým má problém. Ja som si tiež chvíľu zvykal a to prvý hybrid v dome bol Yaris, ktorý nebol zrovna príkladné odhlučnený.
https😐/www.spritmonitor.de/…1575-Kodiaq.html?…
BTW Jsou modely, kde šlo volit mezi různými typy převododek. Například minulá generace Audi A6, kde existovaly alternativy Multitronic/DSG (variátor/robotizovaná dvouspojková převodovka) a DSG/Tiptronic (robotizovaná dvouspojková převodovka/měničový automat).