Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
T613
Kdo by si nepamatoval na druhou polovinu osmdesátých let, kdy Quattra byly také závodním vozem slušovického Agroteamu. [odkaz]
Jj, z článku se můžeme dozvědět, že problémy s koncepcí Audi Quattra ingolstadtským inženýrům nedal spát. Byl tedy v plánu vůz s motorem uprostřed. Bohužel už to do sk.B nestihly. Byla zrušena v roce 86. Přesto byla v plánu další skupina S a pro tu mělo Audi vůz připravený [odkaz]
stejně jako Lancia s ECVII [odkaz]
stejně jako Lancia s ECVII [odkaz]
v roce 1988 melo audi na Pikes Peak 880 koni
A to si vzal kde? Verze S1 Evo2 dávala 630koní 😉
vzal jsem to z netu. kolik koni muze mit motor, ktery ujede jen cca 30 kilometru a u cile diky vysoke nadmorske vysce nekolik desitek koni ztrati? nektere motory v F1 davali v kvalifikaci z objemu 1,5 l i 1500 koni
Sice to není nemožná hodnota, ale nikdy jsem o takovém čísle v souvislosti s S1 neslyšel.
Vím, přeplňované čtyřválcové motory BMW v éře 80.let dávaly v F1 běžně 900-1000koní. Docela lahůdka.
Vím, přeplňované čtyřválcové motory BMW v éře 80.let dávaly v F1 běžně 900-1000koní. Docela lahůdka.
BMW opravdu melo z 1,5 turbo ve formuli neco pod 1500koni, rikali to v jednom dokumentu, co jsem videl. O tom Audi jsem nikde neslysel, na druhou stranu Walter R. rikal, ze pro rok 1987 meli pripraveny motor s vykonem skoro 1000hp, ze se to uz nedalo ridit... Delta S4 pro rok 87 mela mit 750hp... meli ten motor na test. stolici
Citroenjehistorie
Stare,krasne a v te dobe velmi rychle auto....AUDI COUPE QUATTRO :yes:
Subaru používá sériově stálý pohon všech kol od 1. generace modelu Lenone - rok 1972, takže ne rok po Audi, nýbrž 11 let před ním...
odkaz en.wikipedia.org/…iki/Subaru_Leone
odkaz subaru.cz/…etrical_awd.html
odkaz en.wikipedia.org/…iki/Subaru_Leone
odkaz subaru.cz/…etrical_awd.html
to neni pravda, lenone nemnel permanentni allrad ale priraditelny.
Uplne prvni nabizel porsche v r. 1900, pozdeji vyrabel allrad daimler pro nemeckou kolonii v africe. Prvni seriovy permanentni nahon nabidl audi
Uplne prvni nabizel porsche v r. 1900, pozdeji vyrabel allrad daimler pro nemeckou kolonii v africe. Prvni seriovy permanentni nahon nabidl audi
Audi vneslo do rally pohon čtyř kol, ale nakonec bylo poraženo vlastní zbraní. Přesto je silniční Audi Sport quattro neuvěřitelný vůz se skvělými parametry, tzv. "Porsche-killer".