Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

6 komentářů

hatepe
Mám takovej malej problém.Vlastním Mondeo Combi (Turnier) 1,8 92 kW r.v. 2001 a rád bych věděl co se má měnit po ujetí 120 tisích kilometrech.

Mám k autu návod, servisku , ale je v němčině a tomu prd rozumím.Tak bych byl moc rád, kdyby se někdo z majitelů českých servisních knížek podíval co se mění. Zajímá mě hlavně rozvdodvý řemen zda v motoru je a nebo zda je tam řeťez či něco jiného.Bohužel ve Ford servisu mi jednou řekl, že je a podruhé že není, tak jim moc nevěřím.

tak všem moc díky a přeju pěknej den a kilometry bez nehod
Pokud je to motor řady Zetec, tak tam rozhodně je řemen a ten měl být vyměněn již max. ve 100 tis. km.
hatepe
Nevím jestli to je Zetec, myslím, ale že ne. Na deklu motoru je napsáno Duratec HE a pokud vím, tak všechny mondea (ty nový tzn od roku 2001) mají buď Duratec a nebo Duratorq a to samý i Focus.
rozvodovej řemen je gumovej a mění se po 60,000 km, to znamená, že ve 120,000 km se provádí už druhá výměna řemene (+napínací kladky).
60 000??? Jenom??? U originálního rozvodovýho řemene??? Tak to teda Ford nic moc...Kdyby to byl neorigoš tak neřeknu, tam se doporučuje výměna po 60 000, ale např. Chrysler u originálu doporučuje výměnu až ve 160 000 Km, Mitsubishi myslím totéž...
olex21
Chcete mít kvalitní zvuk ve svém autě? V tom případě kupujte rádia od nás! [odkaz]
😉