8 komentářů
0
Pre EVO je priamym superom STi, nie WRX. Prve je na tenenigi pre jazdcov, druhe pre fanatikov a ich rodinu. Dojazd EVO VI je cca 230-300km/nadrz, Impreza cca. 350-500km.
0
No, ja jsem na jerdnu plnou nadr u EVO VI ujel 158 km....
0
já ani to ne 😃)
matuS
sranda, zrovna pred 3 dnami bola v Top Gear reportaz, kde porovnavali EVO (ale zda sa mi ze VII) a WRX a ten manik povedal, ze samozrejme obe su megacool, ale bral by subaru...to evo ma aj take blbosti, ze si sam moze nastavit tie diferencialy cico, moc sa v tom nevyznam, ale proste to evo je technicky uplne vymakane.
No Evo VI je trochu těžší, takže GT s 265 HP má stejný výkon na tunu. Ale EVO VI je továrně vyladěné, kdežto všechna naše vylepšená Subaru jsme stavěli na koleně a z toho plyne plus pro EVO. Koukněte se na Pecha, co všechno s Imprezou dělal a přesto na špičku neměl, kdežto skoro sériová EVO jede stejně nebo i lépe. Bohužel jen Hrdinkův WRC je konkurenceschopný kus i pro absolutní špičku (naší). Jasně, že pro tzv. běžný provoz má GT asi lepší předpoklady i třeba vzhledem ke spotřebě, dostupnosti dílů, ap.
Zavodne vozy so seriakmi neporovnavam, odkedy som videl techiku v nich. Ber to tak, ze pokial nemas STi-RA s N-kovou homologizacou, nemozes sa vyrovnat EVO VI grp N. No a skus za zamysliet na dostupnostou dielov pre motorsport. Co si kupis Misaka so sevisom na kazdom rohu, alebo exota s 3mes. dodacimi casmi?
Cestna verzia EVO VII ma tiez jednu nevyhodu. Presne tie vsetky mozne nastavenia. Nie kazdy vie, co ma nastavit...
Cestna verzia EVO VII ma tiez jednu nevyhodu. Presne tie vsetky mozne nastavenia. Nie kazdy vie, co ma nastavit...
Mitsubishi servis je sice v každém krajském městě, ale díly na EVO se objednávají přímo v Ralliartu. Dovozce je v přímé nabídce nemá. U EVO VII se jedná o nastavitelný ACD - diferák ve třech stupních a to pro asfalt, šotolinu a sníh.
Rozdiel je ale v tom, ze na Imprezu je Prodrive exra drahy a STi ma 3mesacne dodacie lehoty. Zaujimalo by ma, ake su dojmy z jazdy s EVO VII, cestnej verzii. Napriek mojmu zaujmu , usim povedat, ze asi bude sportovejsia, nez nova Impreza a hlavne je krajsie. Uz aby moji vydali nejaky face-lift!